07/08/2008 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα εισπρακτικά μέτρα μελετά η κυβέρνηση

Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά με τα προαναγγελλόμενα φορολογικά μέτρα. Ο «μεσαίος χώρος» υποτίθεται ότι αποτελεί τον κύριο στόχο πολιτικής τακτικής του κ. Καραμανλή. Το πρώτο θύμα όμως της νέας φοροκαταιγίδας θα είναι οι μικρομεσαίοι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Όπως γράφει ο Τύπος, «το πράσινο φως για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δόθηκε χθες από τον κ. Καραμανλή στον κ. Αλογοσκούφη». Ενώ το σωστό είναι ότι «ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα».

Τέλος πάντων. Στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται η επιβολή κεφαλικού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της υποχρέωσης να δηλώνουν στην εφορία ελάχιστο ποσό εισοδήματος, αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, μεγάλη αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων, επιβολή φόρου υπεραξίας στις μετοχές, αλλά και μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Ορισμένες μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για επιβολή ελάχιστου φόρου 1.000 ευρώ σε ορισμένες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών. Το μέτρο προσομοιάζει στα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των μικρομεσαίων, που είχαν επιβληθεί στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και είχαν γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής από το σημερινό κυβερνητικό κόμμα, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Άλλα μέτρα που εξετάζονται:
-Μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας για μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα του 2009.
-Μείωση του πλαφόν επιστροφής φόρου σε περίπου 5.000 ευρώ το 2009, από 8.000 ευρώ σήμερα.
-Φορολογία σε τόκους και μερίσματα με βάση την κλίμακα εισοδήματος, αντί για παρακράτηση στην πηγή 10%-20%.
-Κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης για εισοδήματα διαφόρων κλάδων εργαζομένων όπως ιατροί, ναυτικοί, αθλητές κ.ά.
-Αύξηση των τελών κυκλοφορίας .
-Αύξηση των αντικειμενικών αξιών τόσο στα εντός όσο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
-Αύξηση του ΦΠΑ, αν όλα τα μέτρα που θα ληφθούν δεν αποδώσουν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. opa avatar
  opa 07/08/2008 14:27:32

  Εάν εφαρμοστουν τα παραπάνω μέτρα η κυβέρνηση θα πέσει..
  Η αγορά στο επίπεδο μικραομεσαίων επιχειρήσεων έχει στεγνώσει απο μετρητό ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την πλειονότητα των νοικοκυριών.
  Συνεπώς η ΝΔ θα ετοιμάζεται για εκλογική συντριβή σε περίπτωση εφαρμογής όλων των μέτρων.

  Γιαυτό και είναι πιο πιθανό να εφαρμοστούν ακι άλλα μέτρα όπως ιδιωτικοποιήσεις, τιτλοποιήσεις ομολόγων, εκποίηση γής, αδειών και επιτάχυνση των ΔΔΙΤ σε συνδυασμό με περικοπές δαπανών του ευρύτερου κρατικού τομέα όπως και πούλημα υλικών και πλεονασματικών αποθεμάτων των ΕΔ και μεγάλων οργανισμών όπως ΟΣΕ, ΟΑ και άλλες.

  Τέλος θα δανειστούν ακι άλλο από το εξωτερικό αυξάνοντας παράλληλα λογιστικά το ΑΕΠ βλέπε Κοντοπυράκης... ώστε να φανεί ότι υποχώρησε το ποσοστό χρέους στο ΑΕΠ.

  όπως και να έχει ο Αλογοσκούφης παίζει στα ΄ζαρια την πολιτική του καρίερα τους επόμενους μήνες
  Υ.Γ Μην ξεχνούμε το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα που ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ τουλάχιστον...

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 07/08/2008 15:18:28

  Τι κρίμα που διεξάγονται τώρα οι ολυμπιακοί αγώνες...Εάν διεξήγοντο μετά από λίγο, ο κ. Αλογοσκούφης θα είχε εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, με την εκτίναξη των φόρων. Εκεί όμως που αναμένεται να γίνη σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης είναι στον αγώνα δρόμου εκατό μέτρων, μόλις βγουν τα σκουπόξυλα.
  Όσο αφορά τη σκοποβολή το χρυσό μετάλλιο κερδήθηκε ήδη από τον κ. Πρωθυπουργό, μια και πέτυχε όλους τους στόχους του, με ακρίβεια άνευ προηγουμένου, ειδικά για τα φτωχά εισοδηματικά στρώματα. Μόνο που βαριέται να πάη να το παραλάβη.
  Η κυρία Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο Πεκίνο. Θα της δοθή εκεί ακόμη μια φορά η δυνατότητα να προασπίση τα ελληνικά συμφέροντα μιλώντας κινέζικα.

 3. Nick avatar
  Nick 07/08/2008 16:49:40

  Το πλατινένιο μετάλιο (νέα εφεύρεση) το παίρνουν οι ΗΠΑ γιατί κατάφεραν να εξάγουν τον πληθωρισμό τους και να πληρώνουμε την υποτίμηση του δολαρίου με την δραματική αύξηση πετρελαίου-σιτηρών-μετάλλων.

  Η κυβέρνηση παίρνει χρυσό μετάλιο αποτυχημένης πρόβλεψης για σύνταξη ρεαλιστικού προϋπολογισμού.

  Και ο Νεοέλληνας... μετάλλιο τιτάνιας βλακείας.

 4. fantomas avatar
  fantomas 07/08/2008 17:14:45

  'κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων'
  ΘΥΜΑΣΤΕ?
  ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ....
  ΠΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ) ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (ΑΡΧΗΓΕΙΟ Α.Τ.Α.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΔΕΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 15% ΣΕ 5% !!!
  ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ?
  ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΡΩΣΤΗΣΑΝ 113 ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ!!!
  ΦΑΝΑΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΑΞΕΙ κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ?
  ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ DA-KAP0!

  ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ 'ΟΤΑΝ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ''!!!

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/08/2008 20:58:49

  Στ’ άρματα στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα ! Καραμανλής και Αλογοσκούφης εναντίον του ελληνικού λαού, επιδράμοντες φορολογικά με νέους και εξοντωτικούς φόρους, που έχουν άμεσο στόχο την πλήρωση των κενών ταμείων του κράτους και απώτερο στόχο την ακινητοποίηση της οικονομίας για να μην μπορέσει ποτέ να συνέλθει.

  Τι χρείαν λοιπόν άλλων μαρτύρων έχομεν για την απόδειξη της παντελούς ανικανότητος αυτών, που μας κυβερνούν, αλλά και της άγνοιάς τους στα προβλήματα που διέπουν την οικονομία και ιδιαίτερα ίσως και την δική μας οικονομία. Γιατί κανένας από αυτούς τους κυρίους δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή του, ούτε στο «κουρμπέτι» για να μάθει πώς βγαίνει ο επιούσιος χωρίς επιδοτήσεις, τσόντες και φέσια, ούτε και στο δημόσιο, έστω και σαν Νομάρχης, για να αποκτήσει μία ιδέα του πώς δουλεύει το ελληνικό δημόσιο, το εργαλείο για την διακυβέρνηση ενός κράτους.

  Και για την δουλειά αυτή δεν χρειάζονται σχεδόν ποτέ τα συγγράμματα και οι σημειώσεις που συνοδεύουν το χαρτί από την Εσπερίαν, αλλά αποκλειστικά και μόνο το «κωλοτρίψιμο» επάνω στα προβλήματα της οικονομίας της χώρας από την μία άκρη μέχρι την άλλη. Σκύψιμο θέλει για να πληροφορηθεί ο κάθε πολιτικός, τι παράγει αυτός ο τόπος και τι δεν παράγει, ενώ μπορεί και μάλιστα να παράγει σε ανταγωνιστικά επίπεδα μέσα σε ένα πλαίσιο, που μόνο ο γνώστης πολιτικός μπορεί να δημιουργεί και να βελτιώνει, παρακολουθώντας καθημερινά και από κοντά την εφαρμογή του. Δεν είναι πρωτοτυπία αλλά απλή αντιγραφή των μεθόδων που εφαρμόζουν οι άλλες χώρες που σέβονται τον εαυτό του και ους πολίτες τους, για να αναβαθμίζουν συνεχώς την παραγωγή και την απόδοσή τους. Και φυσικά την οικονομική τους απόδοση, ώστε τα ταμεία τους να γεμίζουν χωρίς την αφαίμαξη των πολιτών τους.

  Και για να το εμπεδώσουν οι επι του θέματος αυτού αρμόδιοι και υπεύθυνοι εις την Εσπερίαν σπουδάσαντες την Οικονομίαν πολιτικοί μας, αυτό που χρειάζεται είναι η παρατήρηση, η έρευνα, η μελέτη, η ανάλυση και η σύνθεση σε παραγωγικά μοντέλα και όχι σε μοντέλα κλοπής του εθνικού εισοδήματος. Κανένας κ.κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη δεν θέλει να κάνει συνεταίρους αποτυχημένους διαχειριστές της περιουσίας του.

  Γιατί αν τους ψάξεις τους κυρίους αυτούς μην απορείς, άν σου απαντήσουν ότι, τα πορτοκάλια βγαίνουν στην Θράκη και τα λεμόνια στην Ήπειρο. Και αν αυτό δεν περιγράφει την πραγματικότητα, άς συμπληρωθεί η εικόνα της σημερινής ανεπάρκειας με το γεγονός ότι, η χώρα μας δεν είναι σε θέση να παράγει ούτε ένα ποδήλατο. Είναι όμως σε θέση να εισάγει σωρηδόν ποδήλατα από τα . . . Σκόπια. Έστω και αν εκεί βρήκε το κατάλληλο επιχειρηματικό-οικονομικό έδαφος κάποιος ‘Ελληνας για να στήσει την βιομηχανία κατασκευής και παραγωγής ποδηλάτων.

  Είναι η άθλια εικόνα μας που σκιαγραφείται μόνο από την παραγωγή τεμπέληδων, η πορεία των οποίων αρχίζει από το μέσον, το βύσμα, το βουλευτικό γραφείο και την όδευση προς το δημόσιο, όπου εκεί τελειώνει με τρείς κι’ εξήντα το έπαθλο, για να εξασφαλίσει τουλάχιστον το μόνιμο και από εκεί και πέρα βλέπουμε και μάλιστα χωρίς ΦΠΑ και φόρους, που καλούνται τα υπόλοιπα κορόϊδα να συμπληρώσουν. Μήπως θα πρέπει να μιλήσουμε για την δεύτερη και τρίτη δουλειά στην «μαύρη», ή για την παραπαιδεία ή, ή. . .

  Βλέποντας τώρα την εικόνα αυτήν από πιο κοντά διακρίνουμε ότι, εκεί όπου θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και να παράγουν οι καθ’ημάς κηφήνες, βρίσκονται απασχολούμενοι οι κάθε είδους μετανάστες λαθραίοι και μη, οι οποίοι σε τελική ανάλυση πέρα από την παραγόμενη ανεργία, στερούν από τους ‘Ελληνες και το ψωμί τους, που σήμερα μπορεί να το βρίσκουν ακόμα στο τραπέζι, αναλίσκοντας τον τραπεζικό δανεισμό με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της ακινήτου περιουσίας από χωράφια και οικόπεδα των παππούδων και γονέων, αλλά όταν και αυτά σωθούν, οι μέν μετανάστες θα έχουν γίνει κύριοι εκ χρησικτησίας, οι δε σημερινοί κηφήνες θα έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα βυθίζοντας κατ’επανάληψιν την χώρα στο αλαλούμ.

  Η χώρα μας κ.κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη έχει ακόμα άπειρες δυνατότητες για παραγωγές και αξιοποιήσεις. Χρειάζεται όμως άλλου είδους μυαλά. Μυαλά που δεν κυνηγούν το ελληνικό δυναμικό για να φεύγει εκτός Ελλάδος και να ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του. Χρειάζεται συνεργάτες πολιτικών ανδρών ανιδιοτελείς και προ παντός γνώστες του αντικειμένου που τους ανατίθεται. Χρειάζεται ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ με την ίδια συνέπεια που κρατούν και μέσα στο σπίτι τους και στην οικογένειά τους.

  Και κάτι ακόμα κ.κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη. Χρειάζεται ΠΡΟΤΥΠΑ. Τόσο για τους νύν όσο και για τους μεταγενόμενους. Και για την δημιουργία τέτοιων προτύπων κύριοι απαιτείται σοβαρότης και συνέπεια.

  ΠΕΛΙΑΣ

 6. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 07/08/2008 22:35:39

  οπα

  Λαθρεμποριο καυσιμων 1% λες και μαλλον εχεις δικιο.
  Προ 10ετιας καταδικασθηκε πρωτοδικα ο Μελισσανιδης σε 26 χρονια καθειρξη για λαθρεμποριο πετρελαιου και στο εφετειο αθωοθηκε!
  Τι ψαχνεις να βρης?

 7. mesas avatar
  mesas 08/08/2008 15:54:39

  το μοντέλο είναι βγαλμένο από τη περίοδο του επίτιμου, όταν ο υπουργός οικονομίας ήταν σύμβουλος

  αλλά αυτό που θα σώσει και τις επόμενες κυβερνήσεις - ακόμα και τις "κεντροαριστερές" - είναι το χαράτσι της ιδιοκτησίας, €35 σήμερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.