#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2010 20:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα δέσμευση Σαμαρά για κατάργηση του νόμου για την ιθαγένειαΝα καταργήσει το νόμο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας δεσμεύθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτική του κατήργησε κάθε δικλείδα ασφαλείας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι αυτό το νόμο να τον αλλάξουμε όταν θα αναλάβει η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας. Και δεσμευόμαστε από τώρα γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη μεταναστευτική της πολιτική υπογράμμισε ότι «όσοι πραγματικά βλέπουν τον κίνδυνο του ρατσισμού, όσοι πραγματικά θέλουν να αντισταθούν στο ρατσισμό, κατανοούν απόλυτα τη σημασία της ομαλής και σταδιακής ενσωμάτωσης μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Όσοι θέλουν μαζική πολιτογράφηση των πάντων με ''αυτοματισμούς'' και χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες, δεν θέλουν ενσωμάτωση. Απλά προσελκύουν ακόμα περισσότερους παράνομους μετανάστες. Και πυροδοτούν εντάσεις και διαλυτικά φαινόμενα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό και πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτή τη νομοθεσία το συντομότερο δυνατό».

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την χορήγηση ιθαγένειας.

«Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα. Με το που γεννιούνται τα παιδιά θα παίρνουν το δικαίωμα. Αλλά θα το ασκούν στην ενηλικίωσή τους. Με ελάχιστες προϋποθέσεις. Αλλά χωρίς η ιθαγένειά τους να «συμπαρασύρει» την πολιτογράφηση των γονιών τους από την αρχή. Γιατί η ιθαγένειά τους θα κερδίζεται οριστικά 18 χρόνια αργότερα. Με αυτή τη ρύθμιση η Ελλάδα δεν γίνεται μαγνήτης μεταναστών», εξήγησε.

Συνεχίζοντας ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του κόμματός του για το ζήτημα της μετανάστευσης, οι οποίες έχουν ως εξής:

«Θέση πρώτη: Δεν είναι ίδιο το μεταναστευτικό πρόβλημα σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις εποχές. Δεν έχει νόημα να αντιγράφουμε άκριτα ό,τι γίνεται αλλού. Ή ό,τι έγινε κάποτε, κάπου αλλού.

Δεύτερη θέση: Η ενσωμάτωση έχει τρεις βασικές πτυχές. Την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτιστική.

Τρίτη θέση: Εδώ αγγίζουμε και το πρόβλημα της πολύ-πολιτισμικότητας. Αν πολύ-πολιτισμικότητα είναι η διατήρηση στοιχείων πολιτισμού από τις χώρες καταγωγής των μεταναστών, ασφαλώς κανείς δεν έχει αντίρρηση. Αν όμως σημαίνει ότι τα παιδιά τους θα αναπτύξουν συνείδηση κοινότητας διαφορετική από αυτήν της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνουν εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Τέταρτη θέση: ο καλύτερος τρόπος να γίνει η ενσωμάτωση είναι ομαλά και σταδιακά:

Πέμπτη θέση: για τους παραπάνω λόγους, κάθε μεταναστευτική πολιτική φροντίζει να δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας στην ενσωμάτωση των μεταναστών. Ώστε να γίνει ομαλά και σταδιακά με απώτερο ζητούμενο να ενσωματωθούν οι μετανάστες που μπορεί να αντέξει μια κοινωνία.

Έκτη θέση - τώρα μπαίνουμε στην αποτίμηση της Ελληνικής περίπτωσης:

- Η Ελλάδα είναι κράτος με εθνικό κορμό, όπως το σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών, δεν είναι μεταναστευτικό κράτος, δεν είχε αποικιακή παράδοση, δεν έφερε μετανάστες από υπερπόντιες αποικίες, κι αυτό τη διακρίνει από τις περιπτώσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας. Στην Ελλάδα οι μετανάστες μπήκαν μετά την κατάρρευση του καθεστώτων του υπαρκτού Σοσιαλισμού, και μπήκαν μαζικά και παράνομα. Η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει πύλη μαζικής εισόδου παράνομων μεταναστών τόσο από την Ανατολική Ευρώπη, στη δεκαετία του 90, όσο και από την Ασία στη δεκαετία του 2000. Και δεν έχει καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό της εισροής τους, ούτε είναι και εύκολο, λόγω γεωγραφικών και πολιτικών ιδιαιτεροτήτων.

Έβδομη θέση: Η Ελλάδα έπρεπε επιτέλους να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική. Αλλά ο μεταναστευτικός νόμος της κυβέρνησης είναι λάθος μεταναστευτική πολιτική. Και μάλιστα είναι το χειρότερο λάθος, τη χειρότερη δυνατή στιγμή: Είναι λάθος γιατί θα έπρεπε να έχει τις ισχυρότερες δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όμως αντί στην Ελλάδα να υιοθετήσουμε νομοθεσία με τις ισχυρότερες δικλείδες ασφαλείας, υιοθετήσαμε νομοθεσία χωρίς καθόλου δικλείδες ασφαλείας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mitsosms avatar
  mitsosms 05/07/2010 21:07:54

  Η πρόταση Σαμαρά είναι πραγματικά πολύ καλή. Αυτός ο νόμος περί Ιθαγένειας είναι απαράδεκτος.

  • Il marinero avatar
   Il marinero @ mitsosms 05/07/2010 23:14:35

   Όχι mitsosms μου!
   "..Αυτός ο νόμος περί Ιθαγένειας είναι παραδεκτέος 100%..."
   Οι Νόμοι του ΠΑΣΟΚ πάνε πακετάκι! Όλοι μαζί (και στου Γουδή!!!)!

   • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
    Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ Il marinero 06/07/2010 01:47:43

    1. από 190 000 λαθρο που καλούσαν από 1.6.2010 με διαφημίσεις που τις πλήρωσε ο ταλαίπωρος άφραγκος Έλληνας, πήγαν μόνο 2 300 λαθρο. Μας πήραν είδηση και οι λαθρο, βλέπουν ότι οι Έλληνες δεν πάνε καλά και λένε γιατί να γίνουμε σαν και αυτούς;
    2. ακούτε ότι τα ασφαλιστικά και άλλα μέτρα σκληραίνουν σε όλη την ΕΕ. Η απορία μου είναι γιατί μερικά κράτη ακόμα σκοτώνονται να μπουν στην ΕΕ; Πιο καλά δεν ζούσαμε και εμείς πριν την ΕΕ κι πριν την ΟΝΕ;

 2. man8os avatar
  man8os 05/07/2010 21:09:05

  Θα θελαμε πιο ενεργητικη αντιπολιτευση οταν ψηφιζοταν...
  Εστω κι ετσι ειναι μια καλη ενεργεια που πρεπει να κανει μολις αναλαβει.

 3. denkserotipota avatar
  denkserotipota 05/07/2010 21:27:44

  Αρκεί να μην είναι υπόσχεση, όπως είχε δώσει κάποτε κάποιος άλλος, για τις... ταυτότητες.

 4. anonymous avatar
  anonymous 05/07/2010 21:44:52

  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
  Διαφωνώ μόνο ως προς το θέμα της παραίτησης των τέκνων των μεταναστών από την υπηκοότητα των γονέων τους. Αυτό το ζητάνε οι Γερμανοί για τους μετανάστες που είναι εκτός ΕΕ αλλά οι Γερμανοί δεν έχουν το πρόβλημα με τους ομογενείς. Με άλλα λόγια να επιτρέψουμε τη διπλή υπηκοότητα από τη στιγμή που τα παιδιά των μεταναστών είναι ενσωματωμένα. Η ενσωμάτωση να κρίνεται με ουσιαστικά κριτήρια. Π.χ. θρησκεία, μεικτός γάμος και γενικότερα με κριτήρια από τα οποία να προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε γκέτο.

  Επίσης μια υπόδειξη. Μιλάει για μεταναστευτικό νόμο και μεταναστευτική πολιτική. Αυτό δεν είναι ακριβές. Ο νόμος περί ιθαγένειας είναι το τελευταίο στάδιο της μεταναστευτικής πολιτικής. Η μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει τον τρόπο εισόδου στην Ελλάδα και καταλήγει στην κτήση ιθαγένειας. Αν καταφέρουμε να έχουμε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών κανόνων τα θέματα που άπτονται της εισόδου στη χώρα καθώς και του δικαιώματος παραμονής πολλά προβλήματα θα λυθούν και ο νόμος για την ιθαγένεια δε θα πρέπει να εφαρμόζεται τόσο συχνά.

  Επιπλέον λόγω της σύγχυσης αυτής που έγραψα πιο πάνω κινδυνεύει να κατηγορηθεί από τους προοδευτικούς. Πρέπει να τους μιλήσει με τέτοιο τρόπο που να τους μπλοκάρει.

 5. denkserotipota avatar
  denkserotipota 05/07/2010 21:57:04

  Καλά αυτοί ξέρουν να διαβάζουν?
  Δείτε ανακοίνωση.

  Σχολιάζοντας το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. τις θέσεις για το μεταναστευτικό που ανέπτυξε στην ομιλία του ο Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς επισημαίνει τα εξής:

  "Η «κόκκινη γραμμή» του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό άντεξε λίγους μήνες...


  ... Αμέσως μετά τις ανάγκες του Συνεδρίου του Κόμματός του, προσέτρεξε στις θέσεις των … προοδευτικών δυνάμεων.

  Περιμένουμε να δούμε και την περίφημη «κόκκινη γραμμή» της Ρηγίλλης στα εθνικά θέματα, την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια και την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη.

  Προϊόντος του χρόνου, αποκαλύπτονται τα εξαπτέρυγα της πολύ-πολυτισμικότητας.

  • hellas-orthodoxy avatar
   hellas-orthodoxy @ denkserotipota 05/07/2010 22:07:28

   Μεθαυριο που θα κανουν απανωτες κωλοτουμπες "με ιδεολογια Καρατζαφερη,αλλα Ντορα αρχηγο",θα τους τριβουμε αυτες τις ανακοινωσεις στα μουτρα.

 6. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 05/07/2010 21:59:31

  Είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπράξει η συγκεκριμένη non-Κυβέρνηση των γελοίων και ανερμάτιστων Παπανδρέου και (Σα)Ραγκούσηδων, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα... Δε μπορώ, δε θέλω να πιστέψώ, όπως άλλοι, ότι ενεργούν βάσει σχεδίου για τη διάλυση της χώρας... Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει κράτος εθνικό, είτε αρέσει σε μερικούς και μερικές (πχ. η ανερμάτιστη και ατάλαντη πρώην χορεύτρια και νυν non-Σύμβουλος του δις αποτυχόντα να εκλεγεί, πρώην αριστερού "αντιεξουσιαστή" και νυν σοσια-ληστή Σπυράκου) ή όχι!
  Και μια παράκληση προς το ιστολόγιο: αναδείχτε ένα κρίσιμο πρόβλημα της κοινωνίας μας, το δημογραφικό. Αξίζει να γίνει μια συζήτηση επί αυτού, θα ήταν καλό να ακουστούν οι ααπόψεις όλων, για να μαθαίνει και ο κόσμος ποιος είναι ποιος!
  Με εκτίμηση,

  • Alex avatar
   Alex @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 05/07/2010 22:03:08

   Να το πιστεψεις χρονια τωρα ολοι μας λεγαμε οτι αν ερθει ο ΓΑΠ ή η Ντορα στην εξουσια θα μας........οι Αμερικανοι και συν αυτω...η Ντορα ευτυχως πηγε απο εκει που ηρθε χαρη σε οσους πηγαμε και ψηφισαμε...οπως ηρθε δυστυχως και ο ΓΑΠ παλι σε οσους πηγαμε Η και δεν πηγαμε να ψηφησουμε!!!!

 7. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 05/07/2010 22:00:45

  ΜΠΡΑΒΟ, ελπίζω και σε άλλα εθνικά θέμα να ακούσουμε μια πατριωτική φωνή μέσα στην λαίλαπα του Μινέικο με του Βαλιανάτους και τις Δραγώνες και τώρα άλλο ένα καινούργιο πρόσωπο δείτε να φρίξετε:

  http://www.youtube.com/watch?v=g2w1uPfHeI0

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σοσιαληστής 05/07/2010 22:13:17

   Αυτή η στελεχάρα γιατί δεν πήγε σε μια άλλη χώρα να διοριστεί, αλλά προτίμησε την χώρα όπου διοικεί το GAP?

  • warum nicht? avatar
   warum nicht? @ Σοσιαληστής 05/07/2010 22:43:49

   κλασική σλαβόφατσα ΠΑΣΟΚ.
   Είναι όντως ελληνόφωνοι όπως παραδέχεται αυτό το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κι επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θυμώνουν πολλοί εκ του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς όταν κάποιος αναφέρει κάτι παρόμοιο, όταν οι ίδιοι το παραδέχονται! Είναι δυνατόν να έχει επικρατήσει αυτός ο φασισμός που απαγορεύει άλλον πλην Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν και να αυτοχαρακτηρίζωνται ως μη Έλληνες?
   Αυτές οι δηλώσεις του κύριου ελληνόφωνου αντιλαμβάνεστε γιατί γίνονται πιστεύω! Για να ξεθαρρέψουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μετανάστες και να πάνε να εγγραφούν στους καταλόγους προφανώς!

 8. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 05/07/2010 22:01:18

  ΜΠΡΑΒΟ, ελπίζω και σε άλλα εθνικά θέμα να ακούσουμε μια πατριωτική φωνή μέσα στην λαίλαπα του Μινέικο με του Βαλιανάτους και τις Δραγώνες και τώρα άλλο ένα καινούργιο πρόσωπο δείτε να φρίξετε:

  youtube.com/watch?v=g2w1uPfHeI0

 9. warum nicht? avatar
  warum nicht? 05/07/2010 22:29:42

  Αφού το λέει τόσο ανοιχτά ο Σαμαράς μάλλον κάτι θα έχει ψιλιαστεί, χειρότερο απο αυτά που μας αφήνουν να ξέρουμε. Έρχονται εκπλήξεις άραγε?

 10. katerina avatar
  katerina 05/07/2010 22:32:58

  Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω γιατί εργαζόμουν, μπορεί να μου πεί κάποιος αν υπάρχει κάποιο link με όλη την ομιλία του προέδρου, ευχαριστώ..

  Υ.Γ. Παιδιά δεν νομίζω να καταφέρουν να εφαρμόσουν το λαθρονόμο, γενικά στη Διοίκηση πάρχει μια παγομάρα ως προς την κατεύθυνση αυτή.
  Θα είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα του ελληνικού Έθνους,κρίμα,είναι πραγματικά να λυπάσαι και από την άλλη τα κανάλια να παίζουν συνέχεια μια πασοκομανιασμένη Μακρή και έναν τεράστιο Πάγκαλο,κρίμα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ katerina 05/07/2010 22:56:05

   Μα τα ΜΜΕ υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους εχθρούς του ελληνικού έθνους.

   Δεν το καταλάβαμε άραγε όσο έπρεπε το Δεκέμβη του 2008;

   Αν δεν το καταλάβαμε τότε, ας καταλάβουμε ποιους εξυπηρετούν τουλάχιστον μέσω της στάσης που κράτησαν στο θέμα της Νέας Γρίπης. Μιλάμε για ξεπουλημένα όργανα του διεθνούς παρακράτους.

 11. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 05/07/2010 22:49:34

  αισχος ντροπη! ακου εκει να καταργησει τον πρωτο και καλητερο νομο του γιωργακη.

 12. warum nicht? avatar
  warum nicht? 05/07/2010 22:54:41

  Γιατί δεν μπορούσε να τα πει αυτά εδω και καιρό ο κύριος Καραμανλής?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ warum nicht? 05/07/2010 22:59:09

   Ο Καραμανλής ήταν πολύ λιγότερο λαϊκός από το Σαμαρά. Δεν ήξερε να πιάνει το σφυγμό του Έλληνα. Διάβαζε τις δημοσκοπήσεις και καταλάβαινε τι θέλουμε. Ήταν πολύ πιο πριγκηπικός από το Σαμαρά. Δεν αντιλαμβανόταν και πολλά πράγματα από τις έμμεσες δεσμεύσεις που περιβάλλουν το ελληνικό κράτος.

   Ο Σαμαράς τα έζησε όλα αυτά στο πετσί του. Έρχεται και κάνει επίθεση στο κάστρο της εξουσίας έχοντας φάει μια φορά τα μούτρα του ήδη.

   Αν κάποιος μπορεί να νικήσει τη Νέα Τάξη, αυτός είναι ο Σαμαράς. Και όχι μόνον για την Ελλάδα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 06/07/2010 00:43:24

    O Καραμανλής ήταν πιο αδιάφορος από τον Σαμαρά απέναντι σε κρίσιμα θέματα όπως το λαθρομεταναστευτικό και άκουγε τον Λούλη σε όλα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 06/07/2010 00:49:37

    Συμφωνώ Επώνυμε.

 13. Il marinero avatar
  Il marinero 05/07/2010 23:26:13

  Το "παιδιά Νόμιμων μεταναστών" ενέχει πολλές ερμηνείες και πολύ θα ήθελα να τις άκουγα ΤΩΡΑ και όχι σε 18 ή 20 χρόνια από τώρα!
  Αυτή είναι η κατάρα του Νεοέλληνα.
  Κάνε το ή πες το σήμερα και έχει ο Θεός σε 18 χρόνια!
  Έρχεται ο Α.Σαμαράς στην εξουσία και ορίζει "ιθαγένεια" (..μω την ιθαγένεια) στα παιδιά όταν κλείνουν 18 και έχουν νόμιμα διαμένοντες γονείς.
  Έρχεται το ΘΑΣΟΚ της εποχής και αλλάζει μια λεξούλα όλη κι όλη. Ή παρακάμπτει το "νομίμων" και παίρνουν "ιθαγένεια" (τα γνωστά) όλοι!
  φτου και από την αρχή να φωνάζουμε και να σχολιάζουμε.
  Το τι θα κάνει με τους παρανόμως διαβιώντες, και αυτό στις καλένδες!
  Κατάλαβες Φάκτορα γιατί έχω τις επιφυλάξεις μου και όταν χρειαστεί τα λέω όπως τα λέω και συ κόβεις!

 14. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 05/07/2010 23:58:49

  Η ζημια εχει γινει και ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα.Στο τελος της τετραετιας θα εχουν παρει ιθαγενεια 1.500.000 αλλοδαποι και αλλοι τοσοι θα περιμενουν στην ουρα.Τα κεκτημενα τους θα ειναι ισχυρα γιαυτο και ο ραγκουσης γελασε οταν εμαθε οτι ο σαμαρας ειπε πως θα καταργησει τον νομο οταν γινει πρωθυπουργος.

  Οτι ηταν να γινει εγινε.Την ιθαγενεια δεν μπορεις να την παρεις πισω και φυσικα τα τσιρακια του σορος καραδοκουν σε περιπτωση που καποιος παει να θιξει τα ''δικαιωματα των μεταναστων''.

  Απο εκει και περα μπορουμε σε ομιλιες να λεμε οτι θελουμε αλλα το δουλεμα εχει και τα ορια του!ΕΛΕΟΣ!!

  • Τσολιάς avatar
   Τσολιάς @ Επαγρυπνών 06/07/2010 13:33:24

   3 και κάτι

  • warum nicht? avatar
   warum nicht? @ Επαγρυπνών 06/07/2010 13:43:49

   Για το σόρο υπάρχει μια λύση.
   Ας πάνε να του προτείνουν να αγοράσει, η μάλλον να νοικιάσει για κάποιο διάστημα εκτάσεις για καλλιέργεια βιοκαυσίμων στην Ελλάδα, Το έχει κάνει και στη Αργεντινή ..τυχαία ..μετά την έλευση του ΔΝΤ εκεί. Να πάρει εκτάσεις που για εμάς δεν έχουν μεγάλη αξία αλλά με την υπόσχεση οτι εκεί θα δουλεύουν οι αλλοδαποί που ήθελε να μας φέρει στην Ελλάδα. Εκεί και πουθενά αλλού. Αν δέχεται καλός, αν δε δέχεται τότε πάει να πει οτι για άλλο λόγο "αγάπησε" τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα ο εν λόγο κύριος. Να του γίνει σαφές οτι το πολύ πολύ αυτό θα δεί απο εμάς και αυτό ακόμη να μην το έχει σίγουρο ....θα δείξει, που λένε... Αν συνεχίσει να μας κάνει πόλεμο με τα εξαπτέρυγα του, ΓΑΠ, Ραγκούσηδες, Δραγώνες, Βαλιανάτους, ΜΚΟ, αναρχικούς αριστεριστές κτλπ κι εμείς σαν κοινωνία θα τον ξεφωνίσουμε διεθνώς αναλόγως. Αν θες, ειδικά αυτόν θα βρείς να του σούρεις τα εξ αμάξης. Οι ισραηλινοί υποπτεύομαι ο μόνος λόγος που δεν του τα σέρνουν αναλόγως είναι επειδή οι δουλειές τους διασταυρώνονται, αλλά επειδή είναι κι εκείνοι κατακερματισμένοι σε δεξιούς με αριστερούς, παγκοσμιοποιημένους με τοπικιστές κτλπ. Βέβαια εκεί όταν είναι να κάνουν κάτι, δεν το κάνουν μισό σαν κι εμάς, αλλά έχει συνέχεια σε βάθος χρόνου.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/07/2010 00:02:52

  Το τραγικό είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε τόσο να μιλάμε για μετανάστευση, όσο για λαθρομετανάστευση. Πρέπει να γίνουν απελάσεις μαζικές και να εφαρμοστεί ο νόμος ως προς το παραεμπόριο.

  • man8os avatar
   man8os @ ΒΙΣ 06/07/2010 00:05:03

   Φτιαξε εργοταξια, χωστους σε εργοστασια, φυτειες και τι αλλο παραγει πραγματικο εργο. Και μετα να σου πω ποσοι θα ερθουν με την θεληση τους.
   Και το σημαντικοτερο: Θα βγαλεις κερδος.

   • neotera avatar
    neotera @ man8os 06/07/2010 00:37:07

    Τα ζητήματα της μετανάστευσης όπως όλα τα νευραλγικά ζητήματα περνούν από την Πρεσβεία. Αυτοί ανοίξαν τα σύνορα επί Σαμαρά ΥΠ.ΕΞ. και πλημμυρίσαμε αλβανούς, αυτοί θα τους πουν πότε και τι να κάνουν. Τα άλλα είναι "πολιτική". Δεν φταίνε δε οι αμερικάνοι και οι ξένοι γενικώς, οι πολιτικοί "δίνουν" δικαιώματα, καταστρέφουν αρπάζουν οικονομικούς πόρους της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας παλιά, όσο και δημόσιους πόρους και αποθεματικά μας τελευταία και εν τέλει στους τοκογλύφους την Ελλάδα "δίνουν" την ιδια τσεπώνοντας το ρευστό της προμήθειας.

 16. Aggelos avatar
  Aggelos 06/07/2010 11:56:44

  ωραιο,απλο και σωστο μου φαινεται..

  μακαρι να σκεφτονταν ετσι καθαρα και οι πασοκες με τον νομο τωρα..

 17. παύλος avatar
  παύλος 06/07/2010 13:22:44

  Γιατί φοβούνται όλοι να πουν τι μέλλει γενέσθαι με τους λαθρομετανάστες που διαμένουν παρανόμως στη χώρα μας , ερχόμενοι ανεξέλεγκτα? Γιατί ο φόβος του να ειπωθεί η λέξη επαναπροώθηση? Τι θα κάνουμε δηλαδή, θα τους δεχόμαστε όλους για "δήθεν"ανθρωπιστικούς σκοπούς κατά τη υποκριτική ρητορεία της αριστεράς η οποία τους εκμεταλλεύεται απάνθρωπα προσβλέποντας σε μελλοντικούς ψηφοφόρους? Γιατί ανθρωπισμός φυσικά δεν είναι να έρχονται εδώ εκατομύρια ανθρώπων που η μόνη τους ευκαιρία είναι να καθαρίζουν τα αυτοκίνητα μας στα φανάρια αλλά το να διατηρήσει ένα κράτος τόσους όσους μπορούν να απολαύσουν μίας πραγματικά καλύτερης ζωής άνευ εκμετάλλευσης. Οι κομμουνιστές δε, πάντα ανεπίσημα (δεν τολμάνε να το αναφέρουν σαν επίσημη θέση γιατί δεν θα τους ψηφίσει ούτε η μάνα τους) θεωρούν ότι το μέτρο της ποσόστωσης είναι φασιστικό (όπως άλλωστε κάθετι που έρχεται σε διαφωνία μαζί τους) και πως δεν πρέπει να υπάρχει όριο......ρωτώντας κάποιον ποιο κατά τη γνώμη του είναι το ταβάνι πάνω από το οποίο υπάρχει πρόβλημα για τη χώρα, δεν απαντούσε, όταν ρώτησα με 20 εκ. μετανάστες αν υπάρχει πρόβλημα μου είπε όχι.........ο νοών νοείτο
  Μακάρι να βγει ο Σαμαράς και να αλλάξει το νόμο άμεσα, όμως αμφιβάλλω το αν και πότε μπορεί να γίνει αυτό δεδομένης της παρούσης κατάστασης (οψόμεθα) και επίσης περίμενα από εκείνον μία πραγματική αντιπολίτευση όταν το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφιζόταν.

  • man8os avatar
   man8os @ παύλος 06/07/2010 13:41:15

   Δε χρειαετε να τους επανοπρωοθησουμε. Αντιθετα ειναι δωρο και πρεπει να τους βαλλουμε να εργαστουνε.

 18. Στράβων avatar
  Στράβων 07/07/2010 05:52:19

  Τι θα γίνει με τους παραβατικούς; Γιατί μπορεί κάποιος λαθρομετανάστης να παρανομήσει στην Ελλάδα και γιατί να μην απελαύνεται ως ανεπιθύμητος;

  @man8o καθόλου δώρο δεν είναι. Έχουμε πολλούς Έλληνες άνεργους για να εργαστούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.