Νέα βόμβα των πασοκογενών κατά Τσίπρα
18/06/2014 18:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα βόμβα των πασοκογενών κατά Τσίπρα

Νέα βόμβα κατά του Αλέξη Τσίπρα, μετά την επιστολή των «53», ρίχνουν οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο

Συννημένα αρχεία

mitropoulos (122.89 KBytes)

Νέα βόμβα κατά του Αλέξη Τσίπρα, μετά την επιστολή των «53», ρίχνουν οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα μπορούσαν να μείνουν ήσυχοι οι πρώην πασόκοι που θέλουν να κάνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τα μούτρα τους. Μετά την επιστολή των «53» που κατηγορούν τον Τσίπρα για μετριοπάθεια και για εγκατάλειψη του ριζοσπαστισμού, ο Μητρόπουλος με ένα κείμενο θέσεων για το πώς πρέπει να είναι το κόμμα, προκαλεί νέα ταραχή και η συνεδρίαση της Κ.Ο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι πολύ «καυτή». Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι νικητής των εκλογών διέρχεται βαθιά κρίση με απρόβλεπτες εξελίξεις και με τον Τσίπρα να αποκτά πολύ ισχυρή αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητρόπουλος λέει μεταξύ άλλων:

«Το ότι δεν πείσαμε τον λαό να μας εμπιστευτεί με μεγάλη πλειοψηφία είναι πρωτίστως δικό μας ζήτημα».

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται «άμεση επανεκκίνηση της οργανωτικής βάσης με στόχο την αναδιάταξη και αντιστοίχησή μας με την ευρύτερη εκλογική μας δεξαμενή και το λαϊκό σώμα που μας εμπιστεύτηκε στα ίδια περίπου ποσοστά με τις εκλογές του 2012».

«Η πολυφωνία και οι αντιφάσεις των στελεχών μας, η άνευ όρων συμμετοχή τους σε συζητήσεις με εκπροσώπους τής “υβριστικής κατηγορίας” μνημονιακών στελεχών, που εξαχρειώνουν τον δημόσιο λόγο και αναιρούν τον κοινό τόπο διαλόγου, καθώς και η έλλειψη ενημέρωσής τους επί των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, μας υποχρεώνουν να ελέγξουμε πλήρως, με συγκεκριμένο σχέδιο, τις εμφανίσεις τους.

Όλοι μπορεί να θεωρούν όλους “κατάλληλους” ή “καταλληλότερους” για την καθημερινή εκφορά του λόγου. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι θετικό για πολλά στελέχη μας που αγνοούν ή προσπερνούν αβασάνιστα την αισθητική του λόγου, τα κριτήρια των πολιτών, την έκταση και το βάθος της ενημέρωσης επί των θεμάτων που συζητούν».

«Είναι κρίσιμο λάθος, συλλογικότητες και στελέχη της αποδοκιμασμένης από τον λαό “ευρωπολεμικής” ή “δραχμικής Αριστεράς” και άλλοι υποκρυπτόμενοι παράγοντες και Επιστημονικές Ενώσεις που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, να απεμπολούν τα “όπλα” των δομικών, θεσμικών και χρηματοοικονομικών συνεξαρτήσεων με τις χώρες της ΕΕ και να χαρίζουν στον ταξικό αντίπαλο, όχι μόνο το πεδίο τού αγώνα, αλλά και τις δυνατότητες που διανοίγονται από τις “χαοτικές αβεβαιότητες” του παρόντος, κυρίως στο πεδίο του ευρωσυστήματος.

«Η έλλειψη πολιτικών συγχρονισμών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη δημιουργεί κίνδυνο “γκετοποίησης” ενόψει ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών.

«Οι ανέξοδοι, αόριστοι και “αναμνησιακοί αριστερισμοί” τής μικροκομματικής οικειοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων και της περιχαράκωσης είναι, αντικειμενικά, υποστηρικτικοί του συστήματος.

«Ή θα ενώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας σε οργανωτική-πολιτική-ιδεολογική αντιμνημονιακή βάση ή θα βαυκαλιζόμαστε με τη σταθερότητα των “ανάδελφων” εκλογικών μας ποσοστών, που όμως δεν κλονίζουν τη μνημονιακή πορεία».

(Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ:)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Franc- avatar
    Franc- 19/06/2014 08:16:43

    Δεν θα έλεγα "βόμβα". Περί πάσας πρόκειται. Το ερώτημα είναι αν ο Τσίπρας θα συνεχίσει με τους "ψευτοδραχμολάγνους" (που δεν πάνε στον Αλαβάνο ή το ΚΚΕ γιατί εκεί δεν έχει καρέκλα) ή αν θα τους διαγράψει αλλά Τσατσόπουλο... Οψώμεθα . Ο πατροκτόνος με το μειλίχειο πρόσωπο δεν δυσκολεύεται στους επόμενους φόνους συνήθως. Τους κάνει με το βαμβάκι...

  2. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 19/06/2014 13:00:27

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ....ΣΥΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.