Νέα βόμβα για Κατρούγκαλο: Του ανατέθηκε μετεκλογικά υπόθεση του Δήμου Λάρισας
22/03/2015 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα βόμβα για Κατρούγκαλο: Του ανατέθηκε μετεκλογικά υπόθεση του Δήμου Λάρισας

Ο Δήμος Λάρισας ανέθεσε στις 12 Φεβρουαρίου στην εταιρεία δικηγόρων «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την εκπροσώπησή του, όπως αποκάλυψε το larissanet.gr

Μία νέα υπόθεση, την οποία ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου αφότου ο ίδιος είχε αναλάβει κυβερνητικό πόστο, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του larissanet.gr.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δήμος Λάρισας με απόφασή του της 12ης Φεβρουαρίου 2015 ανέθεσε στην εταιρεία δικηγόρων «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την εκπροσώπησή του, σε προσφυγή κατά της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά συγκεκριμένης απόφασης του Δήμου Λάρισας είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε τελικά στο εν λόγω γραφείο.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο για παραποίηση της αλήθειας και χαλκεία.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, από απλή ανάγνωση του εγγράφου προκύπτει ότι η δικηγορική εμπλοκή του στην υπόθεση είναι έως τα τέλη του 2014 -η εντολή είχε δοθεί τον Οκτώβριο του 2014- ενώ έκτοτε και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2015 δεν υπάρχει η δικηγορική εταιρία και την υπόθεση έχει αναλάβει συνεργάτης του γραφείου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάθε ώρα που περνάει βγαίνουν νέες αποκαλύψεις όπου φαίνεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον του δημοσίου, ακόμα και ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να τον κρατά. Και μάλιστα καλεί τα κόμματα να αποσύρουν τις δηλώσεις τους!

Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποτακήσιος avatar
    Ποτακήσιος 22/03/2015 22:21:05

    Οι Νεοδημοκράτες φταίνε, γιατί παρασυρόμενοι από την προπαγάνδα του "ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ"(Περιλαμβάνονται και ηθικές αταξίες στελεχών), προδίδουν την Παράταξή τους, που διαχρονικά τους λέει την αλήθεια. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσω ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ". Τώρα το ομολογούν όλοι, πλην ΚΚΕ.

  2. airman avatar
    airman 23/03/2015 10:19:00

    Ο Δήμος της Λάρισας, είτε επειδή δεν γνώριζε ότι ο κ. Κατρούγκαλος είχε διαλύσει την εταιρεία του είτε εκ παραδρομής, την 12/2/15 έστειλε την προσφυγή αντί για τη συνεργάτη που συνεχίζει τις υποθέσεις στον προηγούμενο "αποδέκτη". Βέβαια άλλο πράγμα είναι να φαίνεται και το όνομα του υπουργού, ίσως να σκέφτηκαν στο Δήμο! Είναι πονηροί αυτοί οι καμπήσιοι! Ο εκπρόσωπος του "πειρατικού" του Μαξίμου μπορεί και να το επιβεβαιώσει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.