Νέα «βόμβα» από Μάρδα: Πρέπει να καλυφούν ανάγκες 4 δισ. ευρώ
24/04/2015 14:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα «βόμβα» από Μάρδα: Πρέπει να καλυφούν ανάγκες 4 δισ. ευρώ

Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή ρευστότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, εν μέσω αντιδράσεων από την πλευρά των Δήμων και των Περιφερειών για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθιστά υποχρεωτική την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Μάρδας εξήγησε πως με την ΠΝΠ έχουν ήδη εισρεύσει στα δημόσια Ταμεία 160 εκατομμύρια ευρώ. Προσέθεσε πως με την ρύθμιση επιδιώκεται να δημιουργηθεί η βέλτιστη ρευστότητα για το μέλλον.

Ανέφερε επίσης πως οι πρόσθετες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου φτάνουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συμπλήρωσε πως υπάρχει η αίσθηση ότι οι περιφερειάρχες έχουν ικανοποιηθεί με την ευνοϊκή εξέλιξη στη ρύθμιση, ωστόσο οι Δήμοι ίσως έχουν κάποιες επιφυλάξεις.

Ο κ. Μάρδας προανήγγειλε χθες Πέμπτη ρύθμιση με την οποία το κράτος θα αναλάβει την ζημία (πέναλτι) που θα έχουν οι φορείς που θα «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις για να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημείωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα διατεθούν αποκλειστικά για εβδομαδιαία ρέπος και όχι για ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια.

Είπε ότι τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων δεν θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ τα κοινοτικά κονδύλια των πανεπιστήμιων θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά δεν θα επενδυθούν.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.