02/11/2009 14:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα απεργία στο λιμάνι του ΠειραιάΎστερα από πολύωρη συνεργασία τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία, που ξεκινά από τις 00.01 της Τρίτης 3 Νόεμβρίου.

«Αδυνατώ να κατανοήσω τη νομιμοποιητική βάση της σημερινής απόφασης» δήλωσε  η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη επισημαίνοντας ότι στη συνάντηση με τους εργαζομένους την προηγούμενη Παρασκευή τούς διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σύμβαση παραχώρησης, μεταξύ των οποίων και τα εργασιακά.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο βουλευτής Θ.Δρίτσας συναντήθηκαν με την κ. Κατσέλη και εξέφρασαν τις πάγιες θέσεις του κόμματος για το θέμα, ότι δηλαδή η παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα συνιστά ένα μεγάλο εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να καταγγελθεί και να ακυρωθεί. Ζητάμε ένα ανασυγκροτημένο λιμάνι του Πειραιά το οποίο θα είναι υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο και θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια, προς το συμφέρον των εργαζομένων, του λαού του Πειραιά και της ελληνικής οικονομίας» κατέληξαν.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να αρνηθούν το διάλογο-παγίδα της κυβέρνησης και το συμβιβασμό στο όνομα του ρεαλισμού. «Έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση στο πλαίσιο τη οποίας να προστατεύονται τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο αρνητικό για τους εργαζόμενους, είτε η ιδιωτικοποίηση γίνει με τη συμμετοχή τους είτε όχι» υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.