#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2010 23:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα «Ιντιφάντα»;Με συνθήματα όπως «Με το αίμα μας, με την ψυχή μας, θα θυσιαστούμε για σένα Ιερουσαλήμ» και υψώνοντας παλαιστινιακές σημαίες και φωτογραφίες της Πλατείας των Τζαμιών, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για τα εγκαίνια της συναγωγής Χούρβα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας, καταγγέλλοντας τα εγκαίνια της συναγωγής Χούρβα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ύστερα από την ανέγερση 1.600 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 16/03/2010 23:51:34

  οι συναγωγές και οι στοές δεν μας ενοχλούν. Τα τζαμιά και η φωνή του Ιμάμη είναι η απειλή.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Βρασίδας 16/03/2010 23:58:25

   Απο αλλού το περιμένεις, απο αλλού θα σου ρθει.

 2. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 17/03/2010 00:27:28

  Τώωωωρα,ἦρθε κι' ὁλας!

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/03/2010 07:42:25

  Έχει ενδιαφέρον να αναλογιστεί κανείς, ποιανού το συμφέρον εξυπηρετεί η αντιαραβική προπαγάνδα για τους τρελλούς Άραβες που δήθεν έρριξαν τους Δίδυμους Πύργους και τους κακούς Άραβες που θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη...
  700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 300 εκατομμύρια Αμερικάνοι, 1 δις Δυτικών, οπλισμένων ως τα δόντια και πάμπλουτων, φοβούνται υστερικά 200 εκατομμύρια Αράβων, στην ουσία άοπλων και με τις χώρες τους υπό στρατιωτική, οικονομική και πολιτική κηδεμονία από τη Δϋση...
  Ποιος άραγε να κατάφερε να συκοφαντήσει έτσι τους Άραβες και γιατί;

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Στέργιος 17/03/2010 09:58:51

   Μήπως τα καταφέρνουν πολύ καλά οι Άραβες να συκοφαντούνται από μόνοι τους; Καταβάλλουν κάθε προσπάθεια γι' αυτό και δεν χρειάζονται λύπηση. Μάλλον συγχαρητήρια τους αξίζουν για τα τόσα πολλά αυτογκόλ που βάζουν.
   Πώς λέγανε παλιά για κάτι κοπέλες "ζωηρούλες" ότι "αυτές προικίστηκαν μόνες τους"; Κάπως έτσι...

   Μόνο τους έρημους τους χριστιανούς Άραβες λυπάμαι, που καταδυναστεύονται αρκούντως από τη μουσουλμανική - και φανατισμένη - πλειοψηφία, ενώ οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι βρίσκονται διαρκώς μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ μουσουλμάνων συμπατριωτών τους και Ισραηλινών. Γι' αυτό και οι περισσότεροι μεταναστεύουν.
   Ρωτήστε τι τραβούν οι ελάχιστοι χριστιανοί Παλαιστίνιοι που έχουν απομείνει στη Γάζα από την καλή Χαμάς.

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Στέργιος 17/03/2010 10:04:19

   Σέργιε, ὁ φόβος ἔναντι τοῦ Ἰσλάμ δὲν εἶναι ἑβραϊκὴ προπαγάνδα ὅπως ὑπονοεῖς. Μερικὲς μόνον χιλιάδες ἄνθρωποι ἦσαν οἱ τοῦρκοι ποὺ πρωτοῆρθαν κάποτε στὴν Μικρὰ Ἀσία - μέρος τῆς ἰσχυρότερης αὐτοκρατορίας τῆς τότε οἰκουμένης. Μέσα σὲ τέσσερις αἰῶνες τὴν ἐξισλάμισαν. Διάβασε τὸ ἐξαιρετικὸ βιβλίο τοῦ μεγάλου Βυζαντινολόγου Σ. Βρυώνη περὶ ἐξισλαμισμοῦ τῆς Μ. Ἀσίας γιὰ νὰ δεῖς πῶς ἔγινε αὐτό. Τὸ Ἰσλὰμ δὲν εἶναι παῖξε-γέλασε, ἀνεξαρτήτως ἂν δὲν εἶναι ἐπίσης καὶ ὁ μοναδικὸς κίνδυνος τοῦ σημερινοῦ μας κόσμου. Καλημέρα.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Στέργιος 17/03/2010 14:43:39

   Η εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη είναι κάτι που συμβαίνει. Δεν είναι κατασκεύασμα προπαγάνδας. Ειδικά εμείς οι Έλληνες το ζούμε καθημερινά στην πρωτεύουσά μας. Και δε χρειάζεται να είναι περισσότεροι ούτε και πλουσιότεροι για να τα κάνουν όλα μπάχαλο.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 17/03/2010 16:30:59

   @ όλοι:

   Διαφωνώ!

   Πρώτα από όλα, μιλάμε για τους Άραβες, όχι για τους Τούρκους. Οι Τούρκοι καλλιεργούν τον επεκτατισμό και τη βαρβαρότητα. Οι Άραβες όχι. Και μη μου πει κανείς για τους βομβιστές αυτοκτονίας όταν μόνο στο Ιράκ, η Αμερική (με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, που λέει κι ο ΓΑΠ) μαζί με τους πρόθυμους, είναι υπεύθυνοι για 1.500.000 θανάτους.

   Η εξάπλωση τού αραβικού Ισλάμ έγινε ειρηνικά. Πάτε στη Συρία και το Μαρόκο για να δείτε πόσο ομαλά οι ντόπιοι πληθυσμοί δέχτηκαν το Ισλάμ. Στη Δαμασκό, το τζαμί των Ομεϋάδων χρησιμοποιούνταν για αιώνες από κοινού με τους Χριστιανούς.

   Στην Ιβηρική, οι Άραβες μάλλον εκπολίτισαν έναν λαό των σπηλαίων, παρά κατέλαβαν μια χριστιανική χώρα.

   Δεν φταίνε οι Άραβες αν η Δύση τους κρατάει υποδουλωμένους. Μέχρι πριν έναν αιώνα οι αραβικές χώρες ήταν όλες δυτικές και τουρκικές αποικίες. Μετά την ανεξαρτητοποίηση, δοκίμασαν οι άνθρωποι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και η Δύση, φοβούμενη μήπως χάσει τα πετρέλαιά τους, υποστήριζε πραξικοπήματα που έφερναν στην εξουσία πειθήνια ανδρείκελα.

   Έτσι ριζοσπαστικοποιήθηκαν οι Άραβες. Γι'αυτό και στράφηκαν στο μαχητικό Ισλάμ. Για να ξεκαθαρίσουν τις χώρες τους από τους μπάστακες τής Δύσης. Μάρκο, όταν το Ισραήλ και η Δύση επί δεκαετίες εξευτέλιζε τον Αραφάτ, την Φατάχ και την Παλαιστινιακή Αρχή, και τους ταπείνωνε... εσύ αν ήσουν Παλαιστίνιος δεν θα στρεφόσουν προς τη μόνη ενεργό εστία αντίστασης που δεν θα είχε υποκύψει; Δεν θα γινόσουν Ισλαμιστής;

   Ο θρησκευτικός φανατισμός των Αράβων βρίσκεται σε συνάρτηση με τη νεοαποικιακή πολιτική που ασκεί η Δύση και το Ισραήλ πάνω τους. Όταν οι άνθρωποι νιώσουν ελεύθεροι, θα κοπάσει κι ο θρησκευτικός τους φανατισμός, ο οποίος είναι κατά βάση πολιτικός. Αν δεις, αραβικές χώρες με σχετική ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια δεν έχουν φανατικούς ισλαμιστές: Μαρόκο, Τυνησία, Συρία... Ενώ σε χώρες με αρχηγούς γέσμαν των Αμερικάνων και των Γάλλων όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Αλγερία... η κατάσταση είναιεντελώς διαφορετική.

   Η Ελλάδα θα μπορέσει να προφυλαχτεί από τον ισλαμισμό αν θυμηθεί τις πατροπαράδοτες και ιστορικά άριστες σχέσεις που είχε με τους Άραβες και αν αποβάλλει την εισαγόμενη αντιισλαμική υστερία. Επίσης, πρέπει να κατανοήσουμε το Ισλάμ σε βάθος, και να δούμε πόσο επηρεασμένο είναι από την ελληνική φιλοσοφία και κυρίως από τον Νεοπλατωνισμό.

   Στο κάτω κάτω, με την Τουρκία το πρόβλημά μας δεν είναι θρησκευτικό. Ό,τι κακό πάθαμε από τους Τούρκους, Γενοκτονία Ποντίων, Μικρασιατική Καταστροφή, Σεπτεμβριανά, Αττίλας, Αιγαίο και Θράκη, τα πάθαμε από την αντιισλαμική, δυτικοποιημένη, "κοσμίκη" Τουρκία. Όχι από το Ισλάμ.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Στέργιος 17/03/2010 20:06:35

   Tα περί νεοπλατωνισμού και Ισλάμ αφορούν σε ορισμένες σέχτες σούφι, όχι στο κύριο Ισλάμ.
   Δες κάτι κείμενα του Ιωάννη του Δαμασκηνού για το Ισλάμ και θα καταλάβεις πώς σκέφτονταν για το πολιτικοθρησκευτικό αυτό σύστημα άνθρωποι όπως ο Δαμασκηνός που 1. γεννήθηκε και έζησε στην υπό αραβική κυριαρχία Δαμασκό, 2. ανήκε σε χριστιανική οικογένεια που εργάζονταν ως αξιωματούχοι στην αυλή του Χαλίφη και ο ίδιος κατείχε τέτοιο αξίωμα πριν αποσυρθεί στη Λαύρα του Αγίου Σάββα.
   Αργότερα απαγορεύτηκε σε χριστιανούς να κατέχουν υψηλά διοικητικά αξιώματα στο χαλιφάτο.
   Γενικά, και η άποψη ότι η αρχαιοελληνική σοφία διαδόθηκε στη Δύση μέσω των Αράβων αμφισβητείται έντονα σήμερα. Ο Συλβαίν Γκουγκενέμ, στο βιβλίο του "Ο Αριστοτέλης στο Μον-Σαιν Μισέλ" επιχειρηματολογεί σοβαρά εναντίον αυτής της άποψης, που προβλήθηκε υπερβολικά επειδή βόλευε το δόγμα της "πολιτικής ορθότητας".

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 17/03/2010 22:30:40

   @ Μάρκο

   Αν ακούς τους Ευρωπαίους... Αυτοί έχουν τη φωλιά τους τόσο λερωμένη από τα ειδεχθή τους εγκλήματα κατά των Αράβων που κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβιβάσουν και να περιγράψουν τους Άραβες σαν καθυστερημένους κάφρους.

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/03/2010 11:49:47

  Αυτά να τα βλέπουν όσοι αντιευρωπαίοι συμπατριώτες μας (τύπου "Ζορρό" - και όχι μόνον) επιθυμούν να είναι η Ελλάδα μέρος της Μέσης Ανατολής.
  Αφού οι Αμερικανοί πιά δεν μπορούν, άς φυλάνε το "θηριοτροφείο" οι Τούρκοι. Είναι πιό πολλοί, τους καταλαβαίνουν καλύτερα είναι πιό κοντά, έχουν και ίδιον συμφέρον. Ο καθένας στη δουλειά του και ο βλάχος στα τυριά του.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Sic transit gloria mundi 17/03/2010 12:38:29

   Ειδικά με το νεο-οθωμανικό δόγμα, που δίνει προτεραιότητα στο θρησκευτικό στοιχείο έναντι του εθνικιστικού - εξ ου και τα ανοίγματα στους ομόθρησκους Κούρδους, που δεν οφείλονται σε...έρωτα δημοκρατίας -, η Τουρκία είναι ο φυσικός προστάτης των απανταχού αναξιοπαθούντων (με ή χωρίς "") μουσουλμάνων Μέσης Ανατολής, ου μην γε αλλά και Μέσης Ασίας.
   Από τη στιγμή που ο μουσουλμάνος της Γάζας θα κάψει το μπακάλικο του χριστιανού ομοεθνούς του επειδή πουλούσε κρασί, γιατί να τον λυπηθώ αν του κάνουν τη ζωή δύσκολη οι Ισραηλινοί; Αν αυτοί είναι κυνικοί επειδή υποστηρίζουν μία συγκεκριμένη πολιτική κρατικών συμφερόντων με κάθε κόστος, αυτός είναι απλά ηλίθιος και μοχθηρός. Θα του ευχηθώ μόνο καλά ξεμπερδέματα!

   Προβλέπω ότι με τις νέες εξελίξεις στην Ελλάδα - λαθρονόμος, λαθρομετανάστευση κ.λπ. - οι συμπάθειες προς τους Παλαιστίνιους θα πέσουν κατακόρυφα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 17/03/2010 12:53:33

   Φυσικά και η νέα (μετά Ραμπίν) Ισραηλινή πολιτική είναι μέρος του προβλήματος, όχι διέξοδος. Οι Ισραηλινοί πολιτικοί έγιναν δυστυχώς και αυτοί εντελώς Μεσανατολίτες (όχι λιγότερο από τις mainstream Αραβικές άρχουσες τάξεις), χάνουν τις Ευρωπαικές παραδόσεις των Ασκεναζίμ και Σεφαραδίμ.
   Οι ηγετικές προσωπικότητες των Ισραηλινών με ακαταμάχητο ηθικό κύρος, όπως του Ραμπίν ή ακόμα περισσότερο του Πολωνού Εβραίου γιατρού Marek Edelmann (1919 - 2009 Βαρσοβία), διοικητή της εξέγερσης στο Γκέττο της Βαρσοβίας το 1943, γίνονται όλο και πιό σπάνιες.

 5. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 17/03/2010 16:25:17

  Στέργιε
  μήπως κατοικεῖς σέ ἂλλη χώρα;εἶσαι σίγουρος πώς εἶναι ἂοπλοι;τοὺς ἐχεις δεῖ νἀ τσακὼνωνται,γιά νά δῆς πόσο ἄοπλοι εἶναι;

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Kὀριννα 17/03/2010 17:29:41

   Εμένα πιο πολύ με απασχολούν τα ραντεβού που δίνουν στην Παλλήνη κάποιοι οπαδοί τού ΠΑΟ και του Ολυμπιακού για να σφαχτούν. Σύμφωνα με τη λογική σου, όσοι υποστηρίζουν ΠΑΟ και Ολυμπιακό είναι δυνητικά δολοφόνοι, και η μόνη λύση είναι να κλείσουν αυτές οι ομάδες και να πνίξουμε στη θάλασσα τους οπαδούς τους.

 6. Mαρινα avatar
  Mαρινα 18/03/2010 14:59:54

  Στεργιε,κανεις δεν ειναι τυφλοτερος απ αυτον που δεν θελει να δει.

  Ισως γι αυτο η Θεια Δικη επετρεπει τον εξισλαμισμο της Ελλαδας,για να δουμε τι "ωραια" ειναι η συνυπαρξη με τους μουσουλμανους!!!!!
  Χρονια τωρα τιποτ' αλλο δεν ακουω απ' τους Ελληνες παρα "οι φιλοι μας οι Αραβες"...Ποτε δεν καταλαβα γιατι και πως οι αραβες ειναι φιλοι μας και ποια ηταν η σταση τους σχετικα με το Κυπριακο η τα προβληματα με την ομοθρησκη τους Τουρκια.

  Στεργιε διαβαζεις δυστυχως την πολιτικως ορθη ιστορια που ειναι γεματη ανακριβειες και φαλσοποιηση της πραγματικοτητας.

  Το ισλαμ δεν εχει "μετριοπαθεια".Διαβασε το κορανι και το χαντιθ για να το καταλαβεις.

  Προχθες πεταξε το Μαροκο παλι καποιους χριστιανους που διατηρουσαν ορφανοτροφειο εκει με την κατηγορια οτι διδασκουν στα παιδια τον χριστιανισμο.
  Στην Νιγηρια παλι εσφαξαν οι μουσουλμανοι χριστιανους,μεταξυ τριτης και τεταρτης,χθες δηλαδη.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Mαρινα 19/03/2010 16:16:18

   @ Μαρίνα

   Οι Άραβες πάντα υποστήριζαν την Ελλάδα και την Κύπρο στο Κυπριακό. ΚΑΜΜΙΑ αραβική χώρα δεν έχει αναγνωρίσει τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητη χώρα, παρά το ότι η Τουρκία είναι ομόθρησκή τους χώρα.
   Επίσης, σου υπενθυμίζω ότι το 1915 οι Άραβες στον Λίβανο και στη Συρία δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες εκατοντάδες χιλιάδες Αρμενίων προσφύγων, που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από το χατζάρι των ομόθρησκων με τους Άραβες Τούρκων.

   Το Ισλάμ έχει φανατικούς, έχει και μετριοπαθείς, όπως όλες οι θρησκείες. Υπάρχουν σούρες απίστευτης βαρβαρότητας στο Κοράνι, αλλά ωχριούν συγκρινόμενες με την Πεντάτευχο, τα πρώτα πέντε βιβλία τής Παλαιάς Διαθήκης.

   Δεν ξέρω τι έγινε στο Μαρόκο, αλλά αν οι "Χριστιανοί" που πήραν πόδι ήταν οι γνωστές ευαγγελικές σέκτες που προσηλυτίζουν με οικονομικά ανταλλάγματα, απαιτούν απόλυτη προσήλωση στη σέκτα, και διαλύουν οικογένειες, τότε καλά έκανε το Μαρόκο και τους έδιωξε. Μακάρι να είχαμε τα κότσια να τους διώξουμε κι εμείς.

   Το Μαρόκο είναι ανεξίθρησκη χώρα. Οι Εβραίοι τού Μαρόκου δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους, ήταν δε υπό την προστασία τού Βασιλιά, ενώ η κοσμοπολίτικη Καζαμπλάνκα έχει δεκάδες εκκλησιών που λειτουργούν απρόσκοπτα. Και φυσικά, άλλο πράγμα η ανεξιθρησκία, κι άλλο πράγμα ο προσηλυτισμός. Μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να ανέχεται τον προσηλυτισμό.

   Τώρα, στη Νιγηρία, η βία δεν είναι θρησκευτική, είναι εθνοτική. Οι Χάουσα, που τυχαίνει να είναι Μουσουλμάνοι, σκοτώνονται με τους Γιορουμπά, που τυχαίνει να είναι Χριστιανοί και Ανιμιστές. Το αίμα από τα αθώα θύματα να πέσει πάνω στους Άγγλους, τους κατ'εσέ πολιτισμένους και Χριστιανούς Ευρωπαίους, οι οποίοι χάραξαν κατά τέτοιο τρόπο τα σύνορα τής Νιγηρίας ώστε να συμπεριλάβουν λαούς με ιστορική έχθρα μεταξύ τους, σίγουρη συνταγή για να μην ορθοποδήσει η Νιγηρία ποτέ, και για να ασκεί το Λονδίνο πάντοτε έλεγχο πάνω της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.