#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2013 11:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα Ελλάδα!!! Η νέα κεντροδεξιά παράταξη έχει όνομα και όραμαΟ Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το είπε ξεκάθαρα στο συνέδριο της ΝΔ, δεν ξέρω όμως αν και πόσο το συνειδητοποίησαν οι περισσότεροι σύνεδροι και η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Η παράταξη αλλάζει συνολικά, η παράταξη ανοίγει την αγκαλιά της για να μπουν όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως του τι ψήφιζαν ή πίστευαν μέχρι τώρα, η παράταξη έχει καινούριο όνομα: «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» και προφανές και πεντακάθαρο πρόταγμα που δεν είναι άλλο από την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το προσκλητήριο για αυτή την πανεθνική προσπάθεια, ξεχωριστά στο χέρι του καθένα από εμάς. Οι μόνοι που εξαίρεσε από αυτό, είναι όσοι συνειδητά προσπαθούν να εγκλωβίσουν αδύναμους και απελπισμένους πολίτες στο αδιέξοδο των άκρων. Όλους αυτούς που με παρωχημένες προτάσεις και εναγκαλιζόμενοι την βία και το ταξικό ή φυλετικό μίσος, παριστάνουν πως παλεύουν για το καλό των αδυνάτων, την ώρα που στην πραγματικότητα σκάβουν τον τάφο της δημοκρατίας, της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής. Αυτούς που απεργάζονται κάτω από τις κουκούλες οι μεν και τις μαύρες μπλούζες τους οι δε, τα χειρότερα δεινά για τον απλό πολίτη που θα παραπλανηθεί και θα τους εμπιστευτεί την ψήφο του και την τύχη της χώρας του.

Η Νέα Ελλάδα ξεκίνησε από σήμερα την πορεία προς την σωτηρία και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, δεν περισσεύει κυριολεκτικά κανείς. Είναι η ώρα να παραμερίσουμε όλα όσα μας χωρίζουν και να συνθέσουμε μέσα από (τα πλείστα) όσα μας ενώνουν το καινούριο όραμα για μια νέα, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Είναι ώρα να αναγνωρίσουμε όλα όσα κάναμε λάθος μέχρι σήμερα, όλα όσα βοήθησαν στην καταστροφική πορεία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Και αφού τα αναγνωρίσουμε, θα πρέπει με γενναιότητα και αποφασιστικότητα να τα αφήσουμε πίσω μας, να τα ξεχάσουμε. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά  στην συνέχεια θα πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια κοινή πορεία, που θα είναι δύσκολη και περιστασιακά σκληρή για κάποιους που μέχρι τώρα «ευεργετήθηκαν» από το παλαιό λανθασμένο σύστημα. Μια πορεία που μπορεί να «ξεβολέψει» αυτούς που τόσα χρόνια απομυζούσαν χωρίς λόγο την τελευταία ικμάδα της χώρας. Μια πορεία όμως, που είναι αναγκαία για την απονομή της στοιχειώδους δικαιοσύνης, την σωτηρία των φτωχών και απελπισμένων πολιτών και την συνολική ευημερία της χώρας σε κάποιο όχι μακρινό μέλλον.

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, έδωσε το σύνθημα για την Νέα Ελλάδα. Δεν μιλάμε πλέον για «δεξιούς» και «αριστερούς». Δεν μιλάμε για «φιλελεύθερους» και «σοσιαλιστές». Δεν μιλάμε καν για «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς». Μιλάμε για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, ΟΛΟΥΣ τους πολίτες αυτής της χώρας. Η ώρα ήρθε που πρέπει να διαλέξουμε αν θα ακολουθήσουμε τον Πρωθυπουργό σε αυτό το σημαντικό προσκλητήριο για την Νέα Ελλάδα, ή θα μείνουμε πίσω να θρηνούμε αιωνίως για τους χαμένους δανεικούς «παραδείσους» που έχουν τελειώσει για πάντα.  Η απόφαση είναι του καθένα ξεχωριστά και θα πρέπει να την πάρουμε σύντομα. Όσο περισσότεροι στοιχηθούμε πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας του δύσκολου εγχειρήματος. Το όραμα είναι ολοζώντανο μπροστά μας. Αν δεν καταφέρουμε να το δούμε, να το πιστέψουμε και να το ενστερνιστούμε, δεν θα μας φταίει κανείς άλλος τούτη την φορά. Γιατί τώρα, έχουμε πάθει κι έχουμε μάθει. Επειδή τώρα έχουμε την γνώση να κρίνουμε, την πείρα να αντιλαμβανόμαστε και την αδήριτη ανάγκη να πράξουμε.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 30/06/2013 11:43:17

  Δηλώνω απλός στρατιώτης της παράταξης στον αγώνα για την Νέα Ελλάδα.
  Όλοι μαζί με εργατικότητα να παλέψουμε για να αναδείξουμε τα θετικά του Έλληνα και να καταπολεμήσουμε παρακμιακές νοοτροπίες, αναρχομηδενιστικούς παραδείσους και ολοκληρωτικού τύπου λογικές.
  Να αλλάξουμε σιγά σιγά την νοοτροπία του Έλληνα, να επανέλθει η αγάπη για την επιχειρηματικότητα ( με χαμηλή φορολογία), η αγάπη για το έθνος μας και την ιστορική του συνεισφορά στην ανθρωπότητα.
  Να κάνουμε τον Έλληνα υπερήφανο για την αρχαία και σύγχρονη ιστορία του, πάντοτε πάλευε για την ελευθερία, την δημοκρατία και την ανεξαρτησία του. Στην σύγχρονη μόνο ιστορία του τον περασμένο αιώνα αντιμετώπισε 4 ιμπεριαλισμούς (την Οθωμανική αυτοκρατορία, τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό (2 φορές), τον Ιταλικό φασιστικό ιμπεριαλισμό και τον κομμουνιστικό (νικηφόρα το 1944-49).
  Ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε δειλοί, φοβούμενοι μην μας δώσουν κακό πιστοποιητικό δημοκρατικότητας οι σταλινικοί κομμουνιστές!!
  Η Νέα Ελλάδα βεβαίως δεν χρειάζεται διαχωρισμούς παλιών εποχών αλλά τους διαχωρισμούς, την αλλοίωση της ιστορίας και τις υστερικές προπαγανδιστικές επιθέσεις τα κάνουν οι σταλινικοί κομμουνιστές και οι εθνομηδενιστές.
  Η αλήθεια είναι εθνική υπόθεσις όπως έλεγε και ο Σολωμός, επομένως πρέπει να αρχίσει απο τα σχολεία η αποκατάσταση της αλήθειας (με βιβλία και τιμωρία των προπαγανδιστών καθηγητών), αυτό επιτάσσει το ένστικτο εθνικής επιβίωσης.
  Ο εθνοκτόνος νόμος Ραγκούση πρέπει άμεσα να καταργηθεί και να μην υπάρχουν νόμοι Ελληνοποίησης. Ο Ελληνισμός είτε εδώ είτε στην οικουμενική του μορφή βασίζεται στο γένος, την γλώσσα, την θρησκεία και τις παραδόσεις.
  Επομένως είτε ακολουθήσουμε την οικουμενικότητα της φυλής μας είτε περιοριστούμε στο έθνος κράτος η έννοια της Ελληνοποίησης μας κάνει ζημιά γιατί είναι συμβατή με υπηκοότητες πολυεθνικών αυτοκρατοριών.

 2. airman avatar
  airman 30/06/2013 12:20:06

  Νέα Δημοκρατία!
  Νέα Ελλάδα!
  Νέα Δυναμική!
  Νέα Εποχή!
  Με νέα αντίληψη!
  Με νέα θεώρηση των πραγμάτων!
  Με νέα μυαλά!
  Για τις νέες προσδοκίες!
  Για τις νέες προκλήσεις!
  Για τις νέες απαιτήσεις!
  Για τους νέους ανθρώπους!
  Αντώνης Σαμαράς, για μια Νέα Ελάδα με τη Νέα Δημοκρατία!

  • dioklis avatar
   dioklis @ airman 30/06/2013 13:04:48

   Όπως λέμε ….. Νέα Σμύρνη ….Νέα Πατρίδα…Νέο κόμμα χωρίς χρέη!!

   • Κράντωρ avatar
    Κράντωρ @ dioklis 30/06/2013 14:46:02

    Διόκλεις,
    Το ερώτημα είναι αν η Νεα Ελλάς θα κατοικείται από Έλληνες.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, η στιβαρά νεοταξική αντιπολίτευσις, οραματίζεται τη νέα Ελλάδα σα νέο Πακιστάν με δόσεις από Φιλιππίνες , Μπαγκλαντές και 10 εκατ. αιτητές ασύλου.

    Πάντως χθές είδα ένα πολύ αισιόδοξο όνειρο: Χιλιάδες Αλβανοί και Κινέζοι επενδυτές κατακλύζουν τη Χώρα και μοιράζουν δεξιά και αριστερά « επενδύσεις».

    • dioklis avatar
     dioklis @ Κράντωρ 30/06/2013 16:09:56

     .κραντωρ. Δεν εκπλήσσει πια κανέναν Έλληνα πολίτη η ύβρης και η διαστροφή που μετέρχεστε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία λίγο ακόμα, ώστε να συνεχίζεται να ασελγείτε πάνω σε αυτούς που σας πληρώνουν ακόμα και το διαδίκτυο

     • akenaton avatar
      akenaton @ dioklis 30/06/2013 17:09:01

      Ας σταματήσουμε να μαλώνουμε! Βαρεθήκαμε πια. Αν έρθετε εσείς στην εξουσία .... αν έρθουμε εμείς στην εξουσία ..... Άδειο πουκάμισο η εξουσία αν δεν υπηρετεί το καλό της κοινωνίας και των πολιτών. Όλα πρέπει να αλλάξουν κι εμείς εξακολουθούμε τις ίδιες ανούσιες διαμάχες για κόμματα, αρχηγούς και ονόματα.

  • nestor avatar
   nestor @ airman 02/07/2013 09:51:12

   Ολα αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν.

 3. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 30/06/2013 13:42:43

  Νέα Ελλάδα με τα ίδια - παλιά πρόσωπα και τα ίδια παλιά υλικά? Αν όχι τότε θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό έχει σχεδιαστεί....(ελπίζω όχι όπως "σχεδιάστηκε" η περίπτωση της ΕΡΤ)

  • akenaton avatar
   akenaton @ makis Stefanatos 30/06/2013 17:04:46

   Δυστυχώς, παρθενογένεση δεν υπάρχει ούτε στην φύση ούτε στην πολιτική. Λάθη έγιναν και θα γίνουν κι άλλα. Μονάχα όποιος δεν κάνει τίποτε δεν κάνει και λάθη. Το θέμα είναι να κινηθούμε επιτέλους προς τα εμπρός, έστω και με λάθη και τρεκλίζοντας στην αρχή. Αν μείνουμε λίγο ακόμη ακίνητοι, είμαστε χαμένοι!

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ akenaton 01/07/2013 12:03:22

    Νέα ΕΛΛΑΔΑ με ευαγγελο, λίγο λοβερδο, χρυσοχοιδη κτλ. ευχαριστώ δεν θα πάρω.

 4. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 30/06/2013 14:46:14

  Υποκατάστημα τρόικας είναι ο Καμμένος και ο Τσίπρας, γιατί χωρίς την Τρόικα θα ήταν στο πολιτικό σκοτάδι ως 2 γραφικοί πολιτικάντηδες που θέλουν να αναπαράξουν τη λογική που μας έφερε στα μνημόνια. Οπότε με τέτοια μυαλά 500 χρόνια θα έχουμε τρόικα γιατί μόνοι μας μόνο ελλείμματα και χρέη ξέραμε να κάνουμε.
  Τώρα για το "Νέα Ελλάδα" μπορεί να έχεις και δίκιο, "Νέα Ελλάδα" σημαίνει μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, όποιος τις κάνει θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να λέει ότι είναι ηγέτης "Νέας Ελλάδας". Ελπίζω να είναι η ΝΔ!

 5. NONOS avatar
  NONOS 30/06/2013 15:09:05

  Η κεντροδεξιά έχει όνομα και λέγεται Νέα Δημοκρατία" ........οποιος τολμησει και το αλλαξει μετα θα αναλαβει και τις ευθύνες της διάλυσης που θα επέλθει...ο ΝΔημοκρατης δε ξεχνα .............και τιμωρει οταν ερθει η ωρα.........

  • akenaton avatar
   akenaton @ NONOS 30/06/2013 17:05:57

   Μην κολλάτε στα ονόματα! Μην κολλάτε στα κόμματα τούτη την ώρα. Εϊναι ώρα ευθύνης για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα. Μονάχα μπροστά υπάρχει δρόμος.

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ akenaton 01/07/2013 12:07:59

    να μην κολλάμε στα ονόματα, να μην κολλάμε στα πρόσωπα ( θυμίσου ότι στις επόμενες εκλογές η νεα Ελλάδα θα περιλαμβάνει και το συριζαριο μέσα), να μην κολλάμε στο παρελθόν.
    Μετά από μερικά χρόνια που τα πράγματα θα ξαναγίνουν όπως τώρα τι θα ακολουθήσει? η νέα-νεότερη Ελλάδα?
    αν εσύ ακενατόν θέλεις να δώσεις συγχωροχάρτια και άφεση αμαρτιών σε όσους μας κατέστρεψαν , υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουνε

  • Α avatar
   Α @ NONOS 30/06/2013 17:15:51

   Εδώ πάμε ν΄αλλάξουμε το κράτος , την χώρα ολόκληρη. Από δομές έως νοοτροπίες. Γιατί κολλάμε στο όνομα;
   Το νέο όνομα αν ονομαστεί έτσι, σηματοδοτεί την ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ, θα διευκολύνει πολλούς και από άλλους χώρους να αγκαλιάσουν το κόμμα. Θ΄αυξηθεί η επιρροή του και η διείσδυσή του σε μεγάλα κομμάτια του κέντρου ακόμα και της αριστεράς. Για τους δεξιώτερα του πολιτικού χάρτη δεν το συζητώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διεύρυνση.

  • Mara-(old) avatar
   Mara-(old) @ NONOS 30/06/2013 20:21:37

   Σιγά... Νονέ μας πήρανε τα αίματα...
   Όλα τα΄χαμε... και κολλήσαμε στο όνομα.
   Η χώρα μπορεί να γυρίσει επιτέλους σελίδα???
   Αυτό είναι το ζητούμενο και μόνο αυτό.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Mara-(old) 01/07/2013 00:58:02

    Η παραταξη λεγεται Νεα Δημοκρατια! Ειναι απλο. Σε οποιον δεν αρεσει, μπορει να ψαξει αλλες επιλογες, σεβαστο. Αλλα αφηστε το κομμα ησυχο> ουτε ονομα θα αλλαξει, ουτε ιδεολογια. Οποιος νοιωθει οτι ΔΕΝ τον καλυπτει μπορει να παει προς αλλες επιλογες.

    Δημοκρατια εχουμε, οποτε τα ''αιματα'' δεν χρειαζεται να παρουν κανενα. Αλλα οσοι ονειρευονται διαλυση ή αλλαγη ονοματος της Ν.Δ μπορουν να αλλαξουν πλευρο και να σκεπαζονται , γιατι κανει ψυχρα το βραδυ.

    • GO avatar
     GO @ Μικρασιάτης 01/07/2013 08:17:49

     Αν ποτέ προκύψει μια πολιτική προσωπικότητα που θα ξεπεράσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τότε ναι, θα τον ακολουθούσαμε πιστά σε νέα ονόματα, σε νέες διακηρύξεις, σε νέα κόμματα.
     Προς το παρόν, Νέα Δημοκρατία και άσκηση πολιτικής σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη.

    • Mara-(old) avatar
     Mara-(old) @ Μικρασιάτης 01/07/2013 09:29:30

     Μικρασιάτη, ειλικρινά απορώ γιατί έχεις κολλήσει τόσο φανατικά με το όνομα. Έχει τόση σημασία???

     • Μικρασιάτης avatar
      Μικρασιάτης @ Mara-(old) 01/07/2013 15:40:24

      ΠΟΛΛΑ πραγματα μπορουν και πρεπει να αλλαξουν στη Ν.Δ. Η τωρινη ηγεσια εχει δυναμη και οραμα. Σιγουρα χρειαζονται να ερθουν και νεα προσωπα! Ομως βλεπω το λογο να αλλαξει το ονομα. Με το ονομα αυτο εχουν μεγαλωσει γενιες και γενιες. Το κομμα με το ονομα αυτο, ερχεται (τα τελευταια 40 χρονια) και βγαζει τα καστανα απ' τη φωτια, ειναι στη συνειδηση του μεσου Ελληνα η φωνη της λογικης, του Πατριωτισμου, του εφικτου, των ιστορικων-γενναιων και ωφελιμων αποφασεων για το Εθνος. Υπαρχουν Εκατομμυρια Ελληνες οι οποίοι (με την όποια, κατα καιρους πικρια τους, εχουν τη Ν.Δ μεσα στη καρδια τους. Ο ορος Νεο-Δημοκρατης σημαινει ΠΟΛΛΑ. Δεν ειναι κατι οπως πχ ''Συριζαιος'', που σημερα υπαρχει κι αυριο ΟΧΙ. Η αλλαγη ονοματος και εμβληματος, θα ηταν για πολλους απο εμας παραδοχη αποτυχιας, καταθεση των ''οπλων''. Αυτο δεν πρεπει να συμβει ειδικα τωρα, που μεσα σε τοσο δυσκολες συνθηκες η Ν.Δ, υπο τον Α. Σαμαρα παλευει και καταφερνει οτι ειναι εφικτο. Δεν μπορει να καταργηθει μεσα σε μολις 40 χρονια. Σε ολη την Ευρωπη, και γενικα στο Δυτικο Δημοκρατικο κοσμο, τα μεγαλα και ιστορικα κομμα, εχουν πορεια ακομα μεγαλυτερη στο χρονο. Η Ν.Δ ειναι πολιτικη κληρονομια, ειναι ''περιουσια'' του μεσου Ελληνα Πατριωτη, δεν μπορει να σβησει ετσι απλα! Αυτα.

     • Μικρασιάτης avatar
      Μικρασιάτης @ Μικρασιάτης 01/07/2013 22:09:11

      (ομως ΔΕΝ βλεπω το λογο να αλλαξει ονομα...)

  • vangelis ... avatar
   vangelis ... @ NONOS 01/07/2013 02:07:35

   Σαφώς!! και θα πρέπει να ερωτηθούμε έστω και για το τυπικό του θέματος όλοι εμείς που το μεδούλι μας είναι μπλέ απο τότε που γεννηθήκαμε.. και να μην λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις μέσα σε κλειστές συζητησεις πολύ λίγων ατόμων, καθώς την παράταξη την αποτελούν εκτώς απο την ηγεσία της και οι απλοί στρατιώτες της. (οι απλοί πολίτες που πιστευουν σε αυτά τα ιδανικά)

   Αν τώρα γίνουν κινήσεις βεβιασμένες αυτό μπορεί να γυρίσει εναντίον μας.
   Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα οταν τουλάχιστον οι περισσότεροι μας γνωρίζουμε οτι οι ετερόκλητες απόψεις μεταξύ όλων αυτών που προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο κόμμα σήμερα δεν πρόκειται να σταθούν για πολύ καιρό, πόσο μάλλον οταν πέρνονται αποφάσεις (ας μου επιτραπεί η έκφραση στο πόδι) σε χρονική συγκυρία που τα ποσοστά μας δεν είναι και ιδιετέρως υψηλά!

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 30/06/2013 17:10:55

  Συντάσομαι υπέρ....... αρκεί να καταργηθεί η ατιμωρησία των πολιτικών και να πάνε φυλακή οι υπαίτειοι της οικονομικής καταστροφής.

 7. Θανάσης avatar
  Θανάσης 30/06/2013 17:56:23

  Απο Νεοδημοκράτης θα μετονομαστώ σε Νεοελλαδίτη;Μου θυμίζει κάτι απο "παλαιοελλαδίτες" ή "παλιοελλαδίτες" που λέμε εδώ πάνω στην Μακεδονία,συγνώμη την Βορεια Ελλάδα ήθελα να πώ,και νέες χώρες!

  Να πω οτι μου αρέσει το νέο όνομα;Οχι κύριοι δεν μου αρέσει,αλλά αν αρέσει στον Σαμαρά...πάω πάσο.Για το καλό της πατρίδος δηλαδή όχι τιποτε άλλο.

 8. The Camel avatar
  The Camel 30/06/2013 18:39:16

  Οι αλλαγές στο όνομα ενος κόμματος, η ένταξη σ' αυτό πολιτικών, τεχνοκρατών κ.τ.λ. απο άλλους πολιτικούς χώρους και η "διεύρυνση" του μηνύματος είναι ένας τρόπος για να αυξησει κάποιο κόμμα την επιρροή του. Είναι μέρος του πολιτικού μάρκετινγκ.

  Ομως, η αυτοψία θα δείξει τι θα γίνει γιατί ο κόσμος θα διαπιστώσει επίσης οτι τα περισσότερα υλικά είναι παλιά και έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. Απο την άλλη πλευρά, τι εναλλακτικές έχει ο κόσμος; Το τελευταίο είναι επίσης σημαντικό.

 9. πολίτης avatar
  πολίτης 30/06/2013 18:59:37

  Να είστε καλά κύριε Χότζα μου, με κάνατε και είδα με άλλο μάτι την τρόικα, σκέψου ότι τόσο καιρό τους θεωρούσα εκπροσώπους τοκογλύφων που πέσαμε στα νύχια τους και που κατάφεραν τελικά να φορτώσουν τις αμαρτίες των ελίτ στις πλάτες των κρατών.
  Δεν ξέρω τι νέο ευαγγελίζεται ο καθένας, αυτό που βλέπουμε να εφαρμόζεται είναι μια φεουδαρχία και να χάνονται στην Ευρώπη δικαιώματα που την έκαναν να ξεχωρίζει και να λάμπει σαν η ήπειρος του πνεύματος και του πολιτισμού.
  Με καλύτερο πειραματόζωο εμάς βέβαια, τα γνωστά πρόβατα.
  Πήρε το αυτάκι σας τίποτα για μίνι τζομπς με 340 ευρώ( περίπου, δε θυμάμαι ακριβώς) και δικαίωμα του εργοδότη να απολύει αυτόν που συμμετείχε σε απεργία;
  Πώς είπατε;

 10. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 30/06/2013 20:10:51

  ...- Όσο περισσότεροι στοιχηθούμε πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας του δύσκολου εγχειρήματος.
  Η πρώτη παρέμβαση μου αφορά αυτο το σημείο του άρθρου.Η Ορθή διατύπωση ορίζει την πολτική ως την τέχνη του προβλέπειν.Κατά συνέπεια δεν συντάσσεσαι και συμπαρατάσεσαι εκ του ασφαλούς -λογική δεκαετιών κα ιστον δεξιό χώρο- αλλά ανοίγεις δρόμους πραγμάτωντας την ηγεμονία με την χρήση της πειθούς.Αυτό είναι το κομβικό σημείο πειθώ και όχι χάιδεμα αυτιών κα ιστείρος κομματικός λόγος.Να το πω πολύ απλά η πολιτική φτώχεια της Δεξιάς ως υφίσταται και η ένδεια της θα πρέπει χτές να υπερκεραστεί αν σκοπός είναι η οπολιτική ηγεμονία και όχι μια απλή παρουσία.Οι όροι σας είαν ιάγνωστοι κατανοητό κα ιαποδεκτό, όμως πρέπει να λειτουργήσετε με όρους ανοικτής κοινωνίας και όχι με λογικές σοβιετικού τύπου

 11. Jim Bim avatar
  Jim Bim 30/06/2013 21:13:14

  Δεν μιλάμε πλέον για «δεξιούς» και «αριστερούς». Δεν μιλάμε για «φιλελεύθερους» και «σοσιαλιστές». Δεν μιλάμε καν για «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς». Μιλάμε για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, ΟΛΟΥΣ τους πολίτες αυτής της χώρας.

  O Εκσυγχρονισμός δεν προϋποθέτει τη Συρρίκνωση, όπως η Ανάπτυξη δεν προϋποθέτει την Αδικία, όπως η Πολιτική δεν στηρίζεται στον Κυνισμό και την Εξαπάτηση. Ο Εκσυγχρονισμός είναι απολύτως συμβατός με την Εθνική επιβίωση, όπως η Ανάπτυξη είναι απολύτως συμβατή με την Κοινωνική Δικαιοσύνη, όπως η Πολιτική είναι απολύτως συμβατή με την Αξιοπρέπεια και την Αξιοπιστία.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Jim Bim 01/07/2013 00:47:38

   Τελειο!!!!

   • νικιας avatar
    νικιας @ Μανιάτης 01/07/2013 20:22:24

    10000000 !!!!

  • νικιας avatar
   νικιας @ Jim Bim 01/07/2013 20:18:10

   Eυγε !
   Πολυ ορθα!

 12. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 30/06/2013 21:22:52

  Την ώρα που από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της ανακοίνωνε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την μετεξέλιξη της Ν.Δ. σε ένα κόμμα που θα καλύπτει τον χώρο από την Κεντροδεξιά μέχρι και μέρος του ΠΑΣΟΚ, ανατέλλοντες πολιτικοί αστέρες της γενιάς των 45άρηδων στην οποία και θα βασιστεί στο εγχείρημα του ο Κος Σαμαράς πόλωσαν το κλίμα θέτοντας μία πολύ σκληρή δεξιά πολιτική ατζέντα σε μία προσπάθεια να συγκρατήσουν τα άκρα της Ν.Δ. αλλά και να μπορέσουν να δημιουργήσουν ασφυκτικό κλοιό σε Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ. Κίνηση αυτονόητη για κάποιες άλλες εποχές αλλά υψηλότατου πολιτικού ρίσκου για την Ελληνική κοινωνία σήμερα ως διαβεί και αναπτύσσεται

  Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε το Εθνος ως την βάση του σχεδιασμού της Εθνικής στρατηγικής και του Εθνικού σχεδίου.Η δέ πραγμάτωση της θα γίνει στην βάση του Δημοκρατικού πατριωτισμού, με σεβασμό στο Σύνταγμα , με διαφάνεια, με Ηθική στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας, με σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης, με πάταξη της διαφθοράς και ορθή διαχείριση του δημόσιο χρήματος, και εκσυγχρονισμό του κράτους εξοβελιζόντας την κομματοκρατία η οποία και παρήγαγε πλείστων των δεινών

  Εχει πλέον αποκρυσταλλωθεί η πραγματικότητα πως η επίτευξη της δημοσιονομικής ισορροπίας και ο υπερκερασμός της κρίσης χρέους προκαλεί σοβαρές ανακατάταξεις στην κοινωνία η οποία και κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής δυσπραγίας Οι μεταρρυθμίσεις ως έχουν εξαγγελθεί και πραγματώνονται και γενναίες είναι αλλά και αποτελούν μια βαθιά τομή στην καχεκτικότητα του μοντέλου ανάπτυξης της Ελληνικής Κοινωνίας και του Ελληνικού κράτους.Οι μεταρρυθμίσεις ως ορθά έχει επισημανθεί δεν μπορούν όμως να αποτελέσουν μηχανισμό ισοπέδωσης της κοινωνίας.Στο βωμό της οικονομικής προσαρμογής δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξουν άδικες θυσίες.Σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα αναγκαία είναι επίτευξη της κοινωνικής ειρήνης και ηρεμίας .Φρόνιμο θα είναι λοιπόν να υπάρξει και σεβασμός προς την νοημοσύνη του Έλληνα Πολίτη και αποφυγή αναμόχλευσις παθών και αποφυγή εντάσεων στο βωμό κοντόθωρων και μυωπικών πολιτικών βλέψεων,Χρειάζεται χάραξη μιας έξυπνης, επιθετικής και συνάμα ρεαλιστικής και κοινωνικά ευαίσθητης υψηλής στρατηγικής.Όσοι δεν δύνανται να πράξουν τα αυτονόητα και προκαλούν αναίτια κοινωνικούς κλυδωνισμούς εξ ορισμού θέτουν υπό αμφισβήτηση το όλο εγχείρημα

  Το κόμμα της Ν.Δ. όπως και τα κόμματα της Ελληνικής Πολιτικής ζωής διαχρονικά είναι κόμματα σοβιετικού τύπου.Ως ένα βαθμό αποδεκτό.Όμως η πραγμάτωση του εγχειρήματος ως όρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μπορεί να πραγματωθεί μόνο από στελέχη του κομματικού σωλήνα.Κατά συνέπεια χρειάζονται λογικές οι οποίες στοχεύουν και προσεγγίζουν την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση απο πολλές οπτικές γωνίες,

  Η Κοινωνία μας δεν είναι στατική Ο Πυρήνας του πολιτισμού μας που αποτελεί και την βάση οικοδόμηση της παραμένει στέρεος στο διάβα του χρόνου όμως εμπλουτίζεται και εμπλουτίζει σε μιά σχέση αλληλεπίδρασης με το Έθνος μας.Το να αποδώσεις στην Οικονομική κρίση ύψιστο χαρακτήρα αποτελεί σφάλμα μέγα και γκάφα ολκής .Η Κρίση είναι πολύπλευρη, πολυεπίπεδη και πρώτιστα κρίση παιδείας δοκιμάζοντας τις αντοχές της κοινωνίας μας σε όλα τα επίπεδα.Η πολιτική απαξίωση που έχει γεννήσει αυτή η κρίση είναι υπαρκτή Χρειάζεται κατά συνέπεια συμμετοχή ενεργή ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν προς την πραγμάτωση της απόσπασης μέσω της πειθούς ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης.Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για την συνύπαρξη τους με τον σκληρό κομματικό πυρήνα της Ν.Δ.Αντιφατικό μέν όμως ιστορικά έχει πραγματωθεί σε άλλη βάση με απόλυτη επιτυχία στον ελλαδικό χώρο.Αν λοιπόν απλά αναχθεί αυτή η πρακτική μιας ισχυρότατης διπλωματικής σχολής στην σημερινή πραγματικότητα το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.Η Ιστορία διδάσκει κα είναι κρίμα που δεν εφαρμόζονται τα διδάγματα της, που δεν κεφαλαιοποιούνται οι παρακαταθήκες μας σε Εθνικό Κεφάλαιο..

  Ο κατακερματισμός του εκλογικού σώματος δεν αφήνει κια πολλά περιθώρια σε λογικές συνεργασίες κατά συνεπεία θα πρέπει να εμπεδωθεί πολιτική κουλτούρα συνεργασιών στην βάση υλοποίησης προγράμματος κυβερνητικής πολιτικής το οποίο και όλοι χωρίς καμιά εξαίρεση και χωρίς δημόσιες διαφοροποιήσεις θα πρέπει να το στηρίζουν.

  Η ενότητα, δηλαδή, και η συνοχή είναι το προαπαιτούμενο προκειμένου να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ένα τέτοιο εγχείρημα απο την κοινωνία.Χώρος για εκτιμήσεις θα πρέπει και να υπάρξει και να αξιοποιηθεί όπως και για επισημάνσεις.Τούτο απέχει όμως από αμφισβητήσεις και διαφοροποιήσεις επί δομικών στοιχείων του εγχειρήματος .Τα παιχνίδια με ανώφελες αισιοδοξίες και απαισιοδοξίας έχουν καταδικαστεί ιστορικά..Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για παιχνίδια με λαικισμούς με υστερίες με κηρύγματα μισαλοδοξίες με λογικές εγκλωβισμένες σε παρωχημένες ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές .Δεν υπάρχει χρόνος και χρόνος για εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα , για μια ανάγνωση της ιστορίας μας στρεβλή.

  Ολα αυτα συνιστούν και αποτελούν τον ζωτικό χώρο του αντίπαλου πολιτικού χώρου.Αν θέλετε να επιτύχει το εγχείρημα επιλέξτε σεις το δικό σας χώρο και μην σύρεστε και παρασύρεστε απο τεχνάσματα και μην δίνεται τροφή σε άγονες αντιπαραθέσεις.Εμπνεύστε την κοινωνία με τον λόγο τα έργα κα ιτις δράσεις σας.Πείτε την αλήθεια , μην φοβηθείτε την αυτοκριτική διδαχθείτε απο τα λάθη σας αλλά προπαντός απ οτα λάθη των άλλων Το διακύβευμα είναι η εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του Έθνους μας.Απέναντι σε αυτό δεν υπάρχουν άλλοθι.

  Ο αγώνας και μακρύς θα είναι και δύσκολος και με πολλές πίκρες.Επειδή ελάχιστοι έχουν εμπειρία από μοναχικές πορείες από μάχες στο περιθώριο όπου το αυτονόητο φαντάζει επικό , επειδή που πολλοί ορίζουν μάχη είανι πόλεμος παρατεταμένης διάρκειας, όπου οι τακτικισμοί δεν προσφέρουν πα΄ντα το στρατηγικό πλεονέκτημα, καλό θα είναι να μπολιάσεται τις λογικές σας με ότι καλύτερο έχει η Ελληνική Κοινωνία και το οποίο και δεν σας είναι άγνωστο καθώς συμπορευτήκατε μαζί του

 13. ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ 30/06/2013 21:23:43

  Εγώ νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε την ουσία ,το ότι βρέθηκε ένας Άνθρωπος που απολύει τεμπέληδες αναξιοκρατικα διορισμένους,είναι το σημαντικό και το σπουδαίο και αν αφουγκραστει τι λέει ο κόσμος θα κάνει εκλογες και θα τους σαρώσει όλους αυτούς τους δήθεν δημοκράτες που έχουν κάτι τσέπες από εδώ ως την νέα Υορκη

 14. George avatar
  George 30/06/2013 21:24:05

  Δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει η προσπάθεια από την περιγραφή της κατάστασης? Δυό λόγια ίσως αρκούσαν πχ ότι το τοκογλυφικό επιτόκιο δανεισμού για ένα κράτος που βάρεσε κανόνι και με χρέη στο Θεό, είναι κάτω από 2% ή ότι η Ελλάδα δεν έχει αποπληρώσει ούτε ένα σεντς ακόμα από τα χρέη που δημιουργεί για ολόκληρες δεκαετίες. Απλά ανακυκλώνει τα παλιά χρέη και φτιάχνει κάθε χρόνο και καινούργια-και αυτό το κάνει ακόμα και σήμερα. Για να πάμε κάπου πρέπει πρώτα να ξέρουμε που είμαστε. Ολοι, όχι μόνο το ΥΠΟΙΚ.

 15. akenaton avatar
  akenaton 30/06/2013 22:04:19

  Είστε ακριβέστατος σε όσα λέτε για το επιτόκιο και το εξωτερικό χρέος. Ενάμισι χρόνο εδώ μέσα τα γράφουμε αλλά όσοι δεν θέλουν δεν πρόκειται ποτέ να πειστούν, ακόμη και αν τα ακούσουν από τα πιο επίσημα χείλη.

 16. τέστε avatar
  τέστε 30/06/2013 22:08:12

  Μεταρρυθμίσεις στο υπουργ. δικαιοσύνης ως προς την εφαρμογή του συντάγματος θα υπάρξουν? ή ακόμη αναρχία?

 17. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 30/06/2013 22:21:02

  http://neaellada.org.gr/joomla/

  δειτε το δελτιο τυπου ...εχει ενδιαφερον!

  • JKAL avatar
   JKAL @ 3-1=0.fe 30/06/2013 23:01:17

   Καλά, ούτε αυτό δεν το ψάξανε οι ειδήμονες;

   • factorx avatar
    factorx @ JKAL 01/07/2013 00:49:19

    Διαβάζετε κάπου ότι "Νεα Ελλάδα" θα είναι το όνομα του νέου κόμματος και μετά ταλαιπωρείτε εμένα για να εξηγώ. ΟΧΙ δεν θα είναι αυτό το όνομα του νέου κόμματος.

    • GO avatar
     GO @ factorx 01/07/2013 07:26:24

     FactorX, μας έχεις ειδήσεις;

     • George avatar
      George @ GO 01/07/2013 12:27:53

      Ν(έα) E(λληνική) ΡΙ(ζοσπαστική) Τ(ομή) δλδ ΝΕΡΙΤ! ☺

 18. fitsoulas avatar
  fitsoulas 30/06/2013 23:26:42

  Με γεια το όνομα! Θέλει πολύ προσοχή όμως η επόμενη περίοδος λόγω τρόικας, μην καεί γρήγορα η Νέα Ελλάδα και αναγκαστούμε να αλλάξουμε επικοινωνιακό πρόσωπο με το Νέα Νέα Ελλάδα.

 19. panas avatar
  panas 01/07/2013 00:04:00

  Δύσκολα αλλάζεις ένα όνομα που το εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που είναι ακόμη το σημείο αναφοράς όλων της παράταξης, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού μας.
  Πρώτα πρέπει να αποδείξει οτι μπορεί περισσότερα από το κλείσιμο και επανασύσταση της ΕΡΤ ο Σαμαράς και μετά από αρκετά χρόνια θα μπορέσει να αλλάξει τις επιλογές του Εθνάρχη. Διαφορετικά οδηγείται σε εσωκομματική ρήξη. Εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο...

 20. βετο! avatar
  βετο! 01/07/2013 00:05:05

  Το όνομα Ελλάδα δεν ανήκει σε καμμία παράταξη και πρέπει να μείνει εκτός κομματικών αντιπαραθέσεων .Σεβασμός.

 21. dim avatar
  dim 01/07/2013 02:49:17

  Η νέα κεντροδεξιά παράταξη έχει πλέον και πρώτα από όλα, και πέρα από νέο όνομα, την ιδεολογία που θα κυριαρχήσει σε αυτή τη δεκαετία, και θα μας οδηγήσει στον εορτασμό των 200 χρόνων... Το όνομα αυτής της ιδεολογίας: Φιλελεύθερος Πατριωτισμός ή Πατριωτικός Φιλελευθερισμός (ανάλογα σε ποιά θέματα θέλει ο καθένας να προσδώσει λίγο μεγαλύτερη έμφαση, τα οικονομικά ή τα κοινωνικοεθνικά)...

 22. GO avatar
  GO 01/07/2013 07:37:50

  Akenaton, καλημέρα.
  ΟΧΙ (με κεφαλαία) μας λέει, παραπάνω, ο FactorX, δεν θα είναι "Nέα Ελλάδα", το όνομα του νέου κόμματος.
  Θεωρεί βέβαιη τη μετονομασία. Ας το κρατήσουμε και θα δούμε.

  • GO avatar
   GO @ GO 01/07/2013 08:29:29

   Ο @3-1=0.fe, ανακάλυψε και μας κοινοποίησε προηγουμένως, ότι το "Νέα Ελλάδα", αυτούσιο, χρησιμοποιείται ήδη από κάποιον "μεσσία". Δεν γνωρίζω αν μπήκε στα έξοδα να το κατοχυρώσει στον 'Αρειο Πάγο.
   Αν έχει συμβεί και αυτό...

   • akenaton avatar
    akenaton @ GO 01/07/2013 10:38:13

    Ας μην στεκόμαστε στις λεπτομέρειες μιας πολιτικής κοσμογονίας και χάνουμε την ουσία της ίδιας της διεργασίας που μόλις άρχισε. Το όνομα είναι το τελευταίο! Υπάρχει "φρέσκο" άρθρο για όσους θέλουν να δουν περισσότερα. Από εσένα δεν περίμενα να "γκρινιάζεις". Είναι ώρα ανάτασης για την παράταξη κι όχι ώρα για "κολλήματα" σε ένα παρελθόν, που μπορεί να ήταν ένδοξο και σημαντικό αλλά δεν μπορεί πια να μας πάει μπροστά χωρίς να αλλάξει εκ βάθρων.

    http://www.antinews.gr/2013/07/01/220591/

 23. GO avatar
  GO 01/07/2013 11:03:11

  Αυτή τη φορά είναι η σειρά μου να σιωπήσω ...αιδημόνως (κυριολεκτικά).
  Αλλά, μία εσύ, μία εγώ, να δούμε που θα το πάμε το πράγμα. Ε;

 24. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/07/2013 11:05:16

  Ακένατον,
  συγχαίρω την προσπάθειά σου να απαλλάξεις τη σκέψη μας από τα είδωλα και τα φαντάσματα.

 25. 6pnos avatar
  6pnos 03/07/2013 12:39:14

  ....... Ποια Νέα Ελλάδα .... ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.