#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2008 19:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας» προτείνει ο Νίμιτς

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ , Μάθιου Νίμιτς, κατέθεσε σήμερα μία νέα συμβιβαστική πρόταση για ειδική σύνθετη ονομασία των Σκοπίων. Ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε την πρότασή του «δίκαιη και αξιοπρεπή» και διευκρίνισε ότι δεν ανταποκρίνεται 100% τις θέσεις και των δύο πλευρών. Όπως είπε «είναι δύσκολο και στις δύο πλευρές να αποδεχθούν ορισμένα σημεία». Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η πρότασή του θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για επίλυση του ζητήματος. "Τώρα είναι η ώρα", είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας,  η πρόταση του Νίμιτς είναι «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας», την οποία όμως δεν δέχεται η Αθήνα. Η ελληνική κυβέρνηση αντιπροτείνει την ονομασία «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», την οποία όμως δεν δέχονται τα Σκόπια. Τα Σκόπια επιμένουν στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».Οι δύο πλευρές θα πρέπει να απαντήσουν επισήμως μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το θέμα της ονομασίας απασχόλησε τη συνάντηση που είχε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό. Όπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, «βρισκόμαστε στη μέση μιας διαπραγμάτευσης που χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα». 
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος απομόνωσης της χώρας μας σε περίπτωση που ασκήσει βέτο, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Στα ευαίσθητα θέματα εθνικής σημασίας η διαβούλευση γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και έτσι οφείλει να γίνεται, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας και τα συμφέροντά μας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 19/02/2008 19:54:10

  Είμαι υπερ του "Νεα Δημοκρατία" της Μακεδονίας. Ετσι, είναι βέβαιον ότι η "Μακεδονία" θα έχει το μέλλον (;) της Νέας Δημοκρατίας.

 2. Nick avatar
  Nick 19/02/2008 20:16:00

  Δημοκρατία του Βαρδάρη.

  Δεν τους κάνουμε ένα κλύσμα με το βέτο; Αλλά αν το κάνουμε θα διαλυθούν...

 3. Le canard avatar
  Le canard 19/02/2008 20:25:16

  Αμαν βρε Ανώνυμε, δεν σηκώνεις πλάκα. Το'χεις πάρει σοβαρά το θέμα και καλά κάνεις. Προσωπικώς θεωρώ ότι ναι μεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο, αλλά είναι απειροελάχιστη. Διότι και στα δύο υπάρχει ο όρος Μακεδονία. "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας": Δηλαδή, η παλιά που είναι; Μα, η περιοχή της Μακεδονίας στη Β.Ελλάδα, αποτελεί τμήμα της ελληνικής Δημοκρατίας. Αρα, εμάς μας μένει ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, ενώ το κράτος με το όνομα Μακεδονία θα βρίσκεται βορειότερα. "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας": Κάπως καλύτερο. Ωραία. Πολύ πιο ικανοποιητικό το "Δημοκρατία του Βαρδάρη". Εγώ αυτό που λέω με την πλάκα που κάνω είναι άπλά, ότι τα Σκόπια θα έχουν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. 'Η τη διάλυση ή με επικεφαλής την Ντόρα (μπρρρρρ)

 4. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 19/02/2008 20:29:08

  To Μακεδονία της Νέας Δημοκρατίας, πώς θα σας φαινόταν?

 5. Κρυψινους avatar
  Κρυψινους 19/02/2008 21:07:21

  Nεα Δημοκρατια της Μακεδονιας ή αλλως πως σαν να λεμε Ιωνία και Νεα Ιωνία Αττικης ή Νεα Ιωνία Βόλου; Μακάρι να μην έχει την κατάληξη της Ιωνίας των αρχαίων και νεότερων χρόνων.

 6. AnonymOs avatar
  AnonymOs 19/02/2008 21:10:00

  OXI! NA MHN TO ΔΕΧΤΟΥΜΕ!!!!!!

  Αλλά με την Μητσοτάκαινα δεν μπορεί να είσαι σίγουρος/-η.!
  Μπορεί να έχει κάνει ξεπούλημα και να κοροϊδεύει!

 7. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 19/02/2008 21:19:19

  Κρίση στης σχέσεις Πρόεδρου Πολωνίας Kaczynski και πρωθυπουργού Tusk φέρνει η «αναγνώριση» του Κοσσόβου από την Ε.Ε.
  Ο Πρόεδρος συνιστά ψυχραιμία και σύνεση υποδεικνύοντας ταυτόχρονα το Ναγκορνο Καραμπαχ.
  Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σολανα μετά την σημερινή επίσκεψη στην Πρίστινα αύριο επισκέπτεται εσπευσμένα την Πολώνια

 8. Le canard avatar
  Le canard 19/02/2008 21:25:43

  Λέγε με Σιλεσία, με γερμανική μειονότητα;

 9. AnonymOs avatar
  AnonymOs 19/02/2008 21:29:43

  ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
  Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ!!

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!

 10. Nick avatar
  Nick 19/02/2008 21:30:39

  Ωχ, ωχ... πληγές πρό-Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

 11. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 19/02/2008 21:37:06

  Μακεδονική σαλάτα τα έκανε η Νέα Δημοκρατία

 12. Le canard avatar
  Le canard 19/02/2008 21:39:25

  Σε δέκα χρόνια, κατά πως έλεγε ο Μητσοτάκης, κανείς δεν θα θυμάται το Μακεδονικό.

 13. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 19/02/2008 21:44:11

  Φρουτοσαλάτα, όπως λένε και οι Ιταλοί όταν παραγγέλνουν Macedonia!

 14. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 19/02/2008 22:37:45

  HISTORIA = GNOSIS και Γνώσης = "γνώθι σαυτόν", ή, τον εαυτό σου ρώτα.


  "Στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (τεύχος Οκτωβρίου 1924 σελ. 348-349), εδημοσιεύθη η απόφασις της Κ.Δ. περί της Μακεδονίας και Θράκης, που έχει ως εξής:

  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ»

  Τα ζητήματα της Μακεδονίας και Θράκης, είναι από δέκα χρόνια τώρα η αιτία ακαταπαύστων αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας και ένα μέσον ιμπεριαλιστικής πολιτικής μέσα στα Βαλκάνια.
  Ο τελευταίος ιμπεριαλιστικός πόλεμος του 1914-1918 στα Βαλκάνια, που τέλειωσε με την οικονομική κατερείπωση, την πολιτική υποδούλωση και το μοίρασμα της Μακεδονίας και της Θράκης μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο το εθνικό ζήτημα και έκανε πιο βαθύ το μίσος μεταξύ των λαών.
  Το μοίρασμα της Μακεδονίας μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, ενίσχυσεν ακόμα περισσότερο τον πόθο των Μακεδόνων στα διάφορα κομμάτια της διαμελισμένης των πατρίδος προς την συνένωση και την αποκατάσταση μιας Μακεδονίας ενιαίας και ανεξάρτητης.
  Ο ίδιος πόθος για μια ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη συνενώνει το Θρακικό λαό, που έχει κατατεμαχισθή σε τρία μέρη, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
  Η κατάσταση αυτή κάνει ώστε το Μακεδόνικο και Θρακικό ζήτημα να αποτελούν ένα ενιαίο και σοβαρώτατο πρόβλημα, το οποίον η Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία πρέπει να αγωνισθή να το λύση με το πνεύμα της αναπτύξεως της προλεταριακής επαναστάσεως στα Βαλκάνια.
  Το Συνέδριο διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι η ΥΙ Βαλκανική Συνδιάσκεψη έδωσε για το ζήτημα αυτό μια ορθή στο σύνολο λύση, που έχει πρωτεύουσα σημασία.
  Το Συνέδριο, παραδέχεται ότι τα συνθήματα που διατύπωσε η Βαλκανική Ομοσπονδία: «Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία», «ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη», είναι τελείως ορθά και αληθινά επαναστατικά.
  Τα συνθήματα της αυτονομίας διαφόρων Τμημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης εντός των ορίων ενός από τα αστικά κράτη, που τεχνητά δημιούργησε η συνθήκη των Σεβρών και οι άλλες ιμπεριαλιστικές συνθήκες, πρέπει να παραμερισθούν, διότι είναι οππορτουνιστικά και υποβοηθούνε μια συνεννόηση των πλουσίων στοιχείων του Μακεδονικού και Θρακικού πληθυσμού, μαζί με τις κυρίαρχες τάξεις των κρατών αυτών για την κοινωνική και εθνική καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Μακεδονίας και της Θράκης.
  Το συνέδριο υπογραμμίζει συγχρόνως ότι ο επαναστατικός αγώνας του Μακεδόνικου και Θρακικού λαού, για την εθνική και οικονομική του χειραφέτησι, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, παρά μόνον όταν θα διεξαχθή από συμφώνου με τους επαναστατικούς εργάτες και χωρικούς κάθε μιας Βαλκανικής χώρας.
  Τα Κ.Κ. της Βαλκανικής και η Βαλκανική Ομοσπονδία, οφείλουν να υποστηρίξουν με όλη τους τη δραστηριότητα το εθνικό επαναστατικό κίνημα των καταπιεζομένων λαών της Μακεδονίας και της Θράκης για τη δημιουργία ανεξαρτήτων δημοκρατιών.
  Η Β.Κ.Ο. συντονίζει και διευθύνει τη δράση των Κ.Κ. των διαφόρων Βαλκανικών χωρών σε ό,τι άφορα το εθνικό ζήτημα και εντελώς ιδιαίτερα το ζήτημα της Μακεδονίας και της Θράκης»."

  «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία... καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη... η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.
  Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη...
  Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!
  Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
  Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

  Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
  Το Προεδρείο»"


  Έχουμε αρχεία και ...archives και files και folders, από το 776 π. Χ., μέχρι, σήμερα. Δεν μασάμε, πιά! Στα 60 χρόνια που είχαμε ΕΙΡΗΝΗ, -για πρώτη φορά απο το 1821 (και βάλε και όσους αιώνες πίσω γουστάρεις)-, Δόξα τω Θεώ των Θεών του Θείου και τους Προγόνους μας, από αναλφάβητοι πολεμιστές, ή "σκέτες κουμπούρες", μάθαμε γράμματα, δόξα στην Μάνα μας και τον Πατέρα μας, και τους θείους και τους γείτονες, για το κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι.
  Και DVD (amontaristo!) έχουμε, απο το CHAOS μέχρι την αρχή του C-HRONOS! Bonus track: από τον Ζήνα- Δία μέχρι και τον κατακλισμό του Δευκαλίωνα, τον πατέρα αυτού τού -"μυστήριου" των Μυστηρίων!- Έλληνα.
  "Διαλιέχτε", που λένε κι οι Αιγύφτιου, τ' αδέρφια μας, τ' α-Δέσποτα, από την εποχή των Φαράώ...

  Ευχαριστώ για την Φιλοξενεία

  ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ

  ΥΓ. Μέχρι τώρα, δεν έχει αμφισβητήσει κανείς, απ' ό,τι ξέρω, τουλάχιστον, αυτά τα κείμενα.

 15. ASXETOS avatar
  ASXETOS 20/02/2008 12:18:30

  Αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό.Με το να διαιωνίζεται αυτη η κατάσταση κοντά 20 χρόνια τωρα, δεν οδηγούμαστε πουθενά. Όσο το αφήνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, εις βάρος μας είναι. Για τις διάφορες εθνικιστικές κορώνες που ακούγονται, ξεκολλάτε, στον 21ο αιώνα ζούμε, επιτέλους πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί

 16. ioannis avatar
  ioannis 21/02/2008 02:37:42

  Η πιο δίκαιη λύση θα ήταν μια ονομασία της μορφής: > ή >.
  Η χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία από μόνου του αποτελεί παραλογισμό πρώτου μεγέθους. Αν είναι εκεί Μακεδονία, απλά εδώ τι είναι?
  Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα το δέχοταν εύκολα οι γείτονες αλλά κάτι μου λέει ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο προσανατολισμός εδώ και χρόνια.

 17. ioannis avatar
  ioannis 21/02/2008 02:38:30

  ήθελα να πω Βόρεια ή Άνω Μακεδονία

 18. Giannis_Rebelos avatar
  Giannis_Rebelos 22/02/2008 17:50:17

  Αγαπητέ Γιώργο Κουρβά δεν θέλω να αμφισβητήσω το κείμενο που ανάφερες αλλά είναι ύποπτο να κατηγορείς το Κομμουνισμό ότι στηρίζει τάσεις αποσχιστικές.

  Είναι επίσης ύποπτο που σε μια δύσκολη στιγμή να κάνεις αντικομμουνιστική προπαγάνδα, όπως γνωρίζεις ο Λένιν έχει πεί τα εξής

  Στο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" λέγεται ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα.

  Όμως, εκεί δεν λέγεται μόνο αυτό. Εκεί λέγεται ακόμη ότι με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών, ο ρόλος του προλεταριάτου γίνεται κάπως ιδιόμορφος.

  Αν πάρουμε την πρώτη θέση (οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα) και ξεχάσουμε τη σ ύ ν δ ε σ ή της με το δεύτερο (οι εργάτες διαμορφώνονται ως τάξη εθνικά, όχι όμως με την ίδια έννοια που διαμορφώνεται η αστική τάξη), θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος.

  Πού βρίσκεται η σύνδεση αυτή; Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς στο γεγονός ότι, όταν έχουμε δημοκρατικό κίνημα (σε μια τέτοια στιγμή, σε μια τέτοια συγκεκριμένη κατάσταση), το προλεταριάτο δεν μπορεί να μην το υποστηρίξει (συνεπώς δεν μπορεί να μην υπερασπίσει και την πατρίδα σε ένα εθνικό πόλεμο).
  Λένιν: «Γράμμα προς την Ι. Φ. Αρμάντ»

  Σε κάθε αστικό εθνικισμό καταπιεζόμενου έθνους υπάρχει πανδημοκρατικό περιεχόμενο ενάντια στην καταπίεση κι αυτό ακριβώς το περιεχόμενο το υποστηρίζουμε χωρίς όρους, ξεχωρίζοντας αυστηρά την τάση προς την εθνική του αποκλειστικότητα, καταπολεμώντας την τάση του Πολωνού αστού να καταπιέζει τον εβραίο κ.λπ. κ.λπ».
  Λένιν: «Για το Δικαίωμα Αυτοδιάθεσης των Εθνών» σελ. 61

  Ο Μαρξ και ο Ένγκελς είπαν στο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Ο ίδιος, όμως, ο Μαρξ, επανειλημμένα καλούσε να πάρουν μέρος σε εθνικό πόλεμο: ο Μαρξ το 1849, ο Ένγκελς το 1859 (το τέλος της μπροσούρας του "Πάδος και Ρήνος", όπου διεγείρεται ανοιχτά το εθνικό αίσθημα των Γερμανών, τους καλούν ανοιχτά σε εθνικό πόλεμο). Το 1891 ο Ένγκελς, λόγω της απειλής και του επερχόμενου τότε πολέμου της Γαλλίας (Μπουλανζέ) και του Αλέξανδρου του Γ' ενάντια στη Γερμανία, αναγνώριζε ανοιχτά την "υπεράσπιση της πατρίδας".
  Μήπως ο Μαρξ και ο Ένγκελς τα μπέρδευαν και έλεγαν άλλα σήμερα και άλλα αύριο; Όχι. Κατά τη γνώμη μου, η αναγνώριση της "υπεράσπισης της πατρίδας" στον εθνικό πόλεμο ανταποκρίνεται απόλυτα στο μαρξισμό. Το 1891 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες πραγματικά θα έπρεπε να υπερασπίσουν τη χώρα τους στον πόλεμο ενάντια στον Μπουλανζέ και τον Αλέξανδρο τον Γ'. Αυτό θα ήταν μια ιδιόμορφη παραλλαγή εθνικού πολέμου».
  Λένιν:
  «Γράμμα στην Ι. Φ. Αρμάντ», 30 του Νοέμβρη του 1916
  Άπαντα, τομ. 49ος, σελ. 328-330

  Ο ίδιος ο Λένιν απαντά λοιπόν στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα διαφόρων που βγάζουν έγγραφα και λένε ότι οι κομμουνιστές στηρίζουν δήθεν τους λαούς της Μακεδονίας και της Θράκης, η μάυρη προπαγάνδα λοιπόν κύριε Γιώργο Κουρβά πέφτει στο κενό, έτσι για να μη δημιουργείτε εντυπώσεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.