Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα και η ήττα είναι αντιστρέψιμη
03/06/2014 20:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα και η ήττα είναι αντιστρέψιμη

Η ΝΔ εκτιμά ότι κράτησε τις δυνάμεις της στις ευρωεκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε οροφή. Επισημαίνει επίσης ότι ή ήττα είναι ανατρέψιμη

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ κράτησε τις δυνάμεις της στις ευρωεκλογές, ενώ κυριαρχεί απόλυτα στον αυτοδιοικητικό χάρτη, αναφέρει Non Paper που δόθηκε στην δημοσιότητα ενώ συνεδρίαζε υπό τον Α.Σαμαρά, η Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος. Στο ίδιο επισημαίνεται ότι η ήττα στις ευρωεκλογές είναι ανατρέψιμη

Διαβάστε ολόκληρο το Non Paper:

Οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισαν την πλειοψηφία των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισαν 165 Δήμους (ποσοστό 50,1% επί του συνόλου).

Το 2010 οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είχαν κερδίσει 92 Δήμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το 2010 ως Συνασπισμός 6 Δήμους και στις φετινές εκλογές κέρδισε 19 Δήμους (ποσοστό 5,9% επί του συνόλου).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει 130 Δήμους, ενώ σήμερα έχει 78 (ποσοστό 24% επί του συνόλου).

Όσον αφορά στις Περιφέρειες της χώρας, οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά, κέρδισαν 7 περιφέρειες. Επιπλέον μία περιφέρεια κέρδισε ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, που είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε γενικές γραμμές, οι πολίτες επιδοκίμασαν τη στρατηγική της Παράταξης να στηρίξει πρόσωπα που είχαν συγκροτημένη αυτοδιοικητική ατζέντα, κόντρα στα σκληρά, ξεπερασμένα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Πέρα από τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχαν οι υποψηφιότητες που στήριξε η Νέα Δημοκρατία σε Περιφέρειες και Δήμους, τα βασικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές είναι τρία:

*Το πρώτο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα που μόνος του είχε βάλει στις ευρωεκλογές: Το ποιος κερδίζει και το ποιος χάνει σε μια εκλογική αναμέτρηση φαίνεται από το ποιος βάζει το πολιτικό διακύβευμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, ζήτησε από το λαό στις 25 να ψηφίσουν, ώστε στις 26 να φύγει η κυβέρνηση. Και ο λαός απάντησε αρνητικά!

Το δεύτερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως δεν έχει πια δυναμική. Για την ακρίβεια μετά από μια διετία πολύ δύσκολη για τη χώρα και την κυβέρνηση, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε τα όρια του λαϊκισμού, σε μια εκλογική μάχη που την πολιτικοποίησε στο έπακρο (ψηφίζετε- φεύγουν), τελικά πήρε λιγότερες ψήφους, 150 χιλιάδες λιγότερες ψήφους απ’ ό,τι πριν δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2012!

Προσπάθησε να τραβήξει κόσμο για την «ανατροπή» και τελικά έχασε κόσμο σε σχέση με δύο χρόνια πριν και χωρίς να έχει καθόλου κυβερνητική φθορά (όπως είχε η κυβέρνηση) αφού δεν ψήφισε στο μεταξύ ούτε ένα νόμο!

Η Νέα Δημοκρατία έχασε ψήφους γιατί κυβέρνησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Και μπορεί να ξανακερδίσει αυτές τις ψήφους, τώρα που αρχίζουν να βελτιώνονται οι συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πως κατάφερε να χάσει… 150 χιλιάδες ψήφους με πολιτική απόλυτου λαϊκισμού;

Πολύ σημαντικό, επίσης, ότι και η δυναμική της Χρυσής Αυγής έδειξε τα «πλαφόν» της. Κέρδισαν 95 χιλιάδες ψήφους σε σχέση με τον Μάιο του 2012. Και μια έστω ψήφος παραπάνω για τους νεοναζί είναι πλήγμα, ασφαλώς. Αλλά δεν πήραν ούτε το 16% που προεξοφλούσαν οι ίδιοι, ούτε το «διψήφιο» ποσοστό που τους έδιναν οι περισσότερες σφυγμομετρήσεις μέχρι πριν λίγους μήνες…

Εμείς κρατήσαμε μεγάλο μέρος της δύναμής μας. Πολύ περισσότερο απ’ όσο φοβούνταν οι φίλοι μας και προεξοφλούσαν οι αντίπαλοί μας. Και μάλιστα, σε μια εκλογική μάχη όπου οι αντίπαλοί μας πόλωσαν και πολιτικοποίησαν την αναμέτρηση στον απόλυτο βαθμό, ενώ εμείς την πολιτικοποιήσαμε στο τέλος και δεν την πολώσαμε στον ίδιο βαθμό, γιατί αν το κάναμε αυτό, θα μας εγκλώβιζε σε πολύ σοβαρά μετεκλογική αδιέξοδα.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε ευρωεκλογές το κυβερνητικό κόμμα χάνει συνήθως περίπου το ένα τέταρτο της δύναμής του των βουλευτικών εκλογών, υπό κανονικές συνθήκες. Εμείς χάσαμε κάτι λιγότερο από το ένα τέταρτο και μάλιστα σε συνθήκες διόλου «κανονικές». Εφτά μονάδες και περισσότερο έχασαν τα περισσότερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη υπό συνθήκες πολύ πιο «ομαλές» εκεί…

Παρ’ όλα αυτά έγιναν και σφάλματα, ενώ εμφανίστηκαν και αδυναμίες και στη διετία και στο τελευταίο διάστημα και στην ίδια την εκλογική μάχη.

Συμπέρασμα: Πρώτον: Πέρα από τον αυτοδιοικητικό χάρτη όπου κυριαρχούμε απόλυτα, στις ευρωεκλογές, φάνηκε ότι εμείς κρατήσαμε τις δυνάμεις μας σε σημαντικό βαθμό για τη δύσκολη διετία της διακυβέρνησης που πέρασε κι έχουμε σημαντικές «εφεδρείες» που λόγω χαλαρότητας της ψήφου δεν μας στήριξαν αυτή τη φορά, αλλά κερδίζονται αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας από δω και μπρός. Και ως κυβέρνηση και ως κόμμα.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει οροφή και ήδη υποχωρεί. Οι ΑΝΕΛ έχουν ξεφουσκώσει, παρά το όργιο του λαϊκισμού στο οποίο επιδόθηκαν. Η ΔΗΜΑΡ «τιμωρήθηκε», παρά το ότι το έπαιξε «αντιμνημονιακή» κι από την ώρα που το έπαιξε αντιμνημονιακή! Η ΧΑ είδε τη δυναμική της να ανακόπτεται και έφθασε κι εκείνη την οροφή της.

Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε επικράτηση της ΝΔ με τέσσερις προϋποθέσεις:

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση δίνει μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, τη μάχη για να φανεί η προοπτική της ανάπτυξης! Που θα αρχίσουν να τη νιώθουν οι άνθρωποι με χειροπιαστό τρόπο…

Δεύτερον, στο βαθμό που διορθώνονται κάποιες αδικίες που έγιναν στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον εισπρακτικό μηχανισμό, όπως έχουμε πει, αλλά και δίνονται κάποιες ελαφρύνσεις, εκεί που αυτό είναι δυνατό, χωρίς να τίθεται η χώρα σε κίνδυνο να βρεθεί ξανά σε κρίση ελλειμμάτων…

Είπαμε: δεν τάζουμε αυτά που δεν έχουμε να δώσουμε, δεν παραβλέπουμε αυτά που μπορούμε να δώσουμε και δεν ξεχνούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί…

Τρίτον, στο βαθμό που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αγκαλιάσουμε ξανά εκείνους που χωρίς να φύγουν από την παράταξη και να περάσουν «απέναντι» ψήφισαν χαλαρά, ψήφισαν πολύ μικρά κόμματα ή δεν ψήφισαν καθόλου. Δηλαδή μιλάμε για 600 χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που πρέπει να τους κερδίσουμε πίσω, γιατί παραμένουν στην παράταξη, αλλά χρειάζεται να τους προσεγγίσουμε πολύ συστηματικά.

Τέταρτον, προϋπόθεση να μην επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό που επιδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή και δεν το πέτυχε: Να μην υπάρξει ακυβερνησία.

Η πρώτη απ’ αυτές τις προϋποθέσεις προχωράει έτσι κι αλλιώς. Η ανάκαμψη έρχεται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την επιταχύνουμε.

Ήδη η ανεργία πέφτει συνεχώς. Από το ανώτατό σημείο της τον περασμένο Σεπτέμβριο (27,7%), πέφτει συνεχώς μήνα με το μήνα. Με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat, το Φεβρουάριο είχε φτάσει στο 26,5%, δηλαδή έπεσε ήδη 1,2%. Όπως έδειξε και η περίπτωση της Πορτογαλίας, ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας μπορεί να επιταχυνθεί στο εξής. Η κατάσταση, λοιπόν, θα βελτιώνεται συνεχώς σε όλους τους τομείς.

Η δεύτερη προϋπόθεση - οι αδικίες που μπορούν να διορθωθούν, ιδιαίτερα απέναντι στη μεσαία τάξη και τους αγρότες - είναι κάτι που προωθούμε έτσι κι αλλιώς. Το είχαμε προγραμματίσει πριν τις εκλογές και τώρα θα το επιταχύνουμε.

Η τρίτη προϋπόθεση – να αγκαλιάσουμε τους παραταξιακούς ψηφοφόρους που δεν μας ψήφισαν στο δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές - είναι κάτι που το κόμμα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να κάνει. Να καταγράψει τι έγινε ανά νομό και περιφέρεια. Να εισηγηθεί και να συντονίσει όλες τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Τοπικά και κεντρικά…

Η τέταρτη προϋπόθεση – να μην επιτρέψουμε την ακυβερνησία – είναι κάτι που προχωράει έτσι κι αλλιώς, αφού οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν ήδη στο κενό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panas avatar
  panas 03/06/2014 22:51:00

  Εγώ θα σημειώσω πως το 2014 που στην υφήλιο όλα τα ποσοστά αριστερών κομμάτων είναι σε φάση υποχώρησης εδώ ο Συριζα έχει 26% και το ΚΚΕ 6%. Επίσης ένα ναζιστικό κόμμα αγγίζει το 10%, ενώ και ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών απομακρύνεται από τις κάλπες. Οι μισοί ψηφοφόροι ψηφίζουν κάτι άλλο από αυτό που θα ψήφιζαν σε κανονικές συνθήκες. Αυτοί που στήριξαν τις επιλογές της ΝΔ και του Πασοκ είναι τελικά συγκριτικά λίγοι και οι περισσότεροι υπερήλικες... Αυτή είναι κατ' εμε η πραγματικότητα και η αντιστροφή της μπορεί να γίνει μόνο με νέα πρόσωπα, που θα προτάξουν την αξιοπρέπεια μακριά από τζάκια και κλειστούς κύκλους. Τόσα χρόνια κρίση και δεν βγήκε ούτε ένας πολιτικός μας να προτάξει το αυτονόητο: Την στήριξη των αγαθών που παράγουμε και να κηρύξει έστω και τον έμμεσο πόλεμο σε αυτά που εισάγουμε. Ούτε ένας...

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 04/06/2014 00:22:54

  Γιά τό θαῦμα τοῦ γαλάζιου δημάρχου Λαμπρινοῦ στό πρασινορόζ ῾Ηράκλειο, Κρήτης μιλήσανε;; ῾Ο τελευταῖος γαλάζιος δήμαρχος στό ῾Ηρακλειο, Κρήτης, πότε χρονολογεῖται, γνωρίζει κανείς;

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 04/06/2014 09:42:41

  Καλες - πολυ καλες οι διαγνωσεις για την ηττα της ΝΔ στο '' χειρουργικο τραπεζι'' της πολιτικης αλλα υπαρχει ενα μεγαλο αλλα ως προς το τι μελλει γενεσθαι δηλαδη το πως θα αντιστραφει η ηττα.Εδω αποφασιζει ο χειρουργος και το επιτελειο του .Τον χειρουργο Σαμαρα τον ξερουμε και του εχουμε εμπιστοσυνη για το επιτελειο επιτρεψτε μου να εχω αμφιβολιες .Ας παρουμε για παραδειγμα το ΙΔΚΚ που προεκλογικα εκανε σερβις στον δημοσιογραφο εχθρο της ΝΔ Κουλογλου για ομιλια σε κομματικο και οχι μονο κοινο.Καιρος να αλλαξει ροτα το ΙΔΚΚ και η δημοσιογραφος κα Πυργιωτη να παει σπιτι της .

 4. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 04/06/2014 11:08:17

  Ας κάνει κι άλλες χαριστικές ρυθμίσεις τύπου The Mall και θα δείτε αν είναι αντιστρέψιμη...

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 04/06/2014 11:20:32

  Aπο τη μια ανακοινωνει την ελπιδα της για ηττα αναστρεψιμη κι απο την αλλη αρχιζουν τα "κοψιματα" στις συνταξεις. Ξερω ξερω ηταν προαποφασισμενο πριν τις εκλογες. Αντε πεστο ομως στους "κοψοχερηδες" που απο σημερα ωρυονται, διοτι εχουν πιστεψει πια οτι αυτο το βιολι θα γινεται καθε λιγο και λιγακι. Το αναλυουν αλλωστε πολυ καλα ολα τα καναλια οσο κι αν προσπαθει η Ασημακοπουλου με τις αμηχανες σιωπες της περι ασφαλιστικου. Θα μπορουσε να ηταν και χειροτερα, ειπε.....Μ αυτη τη λογικη θα μαζεψεις κοσμο;

 6. Κυνας avatar
  Κυνας 04/06/2014 11:53:42

  Δηλαδη ο Συριζα εχασε που 150.000 ψηφους ειναι ο μεγαλος ΧΑΜΕΝΟΣ ενω η ΝΔ που εχασε μολις πανω απο 500.000 ψηφους ειναι ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ;!;!; Μαλιστα, σε αλλα νεα για να γιορτασει την περιλαμπρη νικη του εναντι στις ορδες της Ευρασιας και της Ανοτολικοασιας το κομμα αποφασισε να αυξησει την διανομη του μερισματος σοκολατας απο 30 σε 25 ανα καθε πολιτη. Αναγαλιαστε !!!

 7. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 04/06/2014 12:06:46

  Τα παλιά στελέχη κουράστηκαν (αν υπήρξαν ποτέ) και τα νέα δεν έχουν εμφανισθεί μέχρι τώρα. Ίσως και να μην υπάρχουν Τα προβαλόμενα ως νέα στελέχη ειναι "παλαιάς κοπής" Για την ώρα επιτρέπουμε να κάνει τον "μάγκα" ο Βενιζέλος, σε βάρος μας κι εμείς πληρώνουμε μονον τον λογαριασμό

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 04/06/2014 13:12:32

  Οσο για το Μall, ας πληρωνε οσα επρεπε να πληρωσει ακομα και τωρα, κι ας εμενε στη θεση του.....Τα χαριστικα οντως βγαζουν ματι.

 9. epifanios avatar
  epifanios 04/06/2014 14:21:40

  Αυτες οι ανακοινωσεις ειναι για εσωτερικη καταναλωση. Και με μια ψηφο να κερδισει ο ΣΥΡΙΖΑ παιρνει 50 εδρες. Οι εκλογες κερδιζονται ή χάνονται όταν ο ψηφοφόρος βάζει το χέρι στην τσέπη. Εάν βρει μόνο τα @@ του τα επιστρέφει στο κόμμα που ψήφισε.

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 04/06/2014 14:29:49

  Γνωρίζω νεοδημοκράτες που απείχαν της ψηφοφορίας γιατί δεν πήγαινε το χέρι τους να ψηφίσουν άλλο κόμμα εκτός της ΝΔ! Όπως επίσης γνωρίζω πάρα πολλούς που ψήφισαν ΝΔ δηλώνοντας ότι ήταν ίσως η τελευταία φορά, δίνοντας της την τελευταία ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της! Τούτο φανερώνει, ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ έφτασαν στο "κρίσιμο οριακό σημείο", δηλαδή στο σημείο εκείνο που τόσο η Φυσική, όσο η Κοινωνιολογία, η Οικονομία, αλλά και η Πολιτική, θεωρούν ότι πέραν αυτού ανατρέπονται τα πάντα! Με άλλα λόγια, συνέχιση της ίδιας πολιτικής δεν μπορεί να περάσει ακόμα και αν ο ...Θεός κατέβει και αποδείξει την ορθότητα της! Ακόμα και αυτή η αστεία (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ..πεπαθότα), μείωση των επικουρικών Συντάξεων, έχει ταρακουνήσει αρκετούς, παρά τη δικαιολογία ότι είχε ήδη προαναγγελθεί. Συνεπώς πιστεύω ότι τώρα ήρθε η μεγάλη ώρα για τον Σαμαρά,να πει το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι και αν ο Σαμαράς είναι αυτός που πιστέψαμε έχει καλώς, διαφορετικά ας παραμερίσει αφήνοντας κάποιον που θα τολμήσει περισσότερο!! Γιατί αν τα αφήσει στο έλεος του Τσίπρα πάλι θα φέρει ακέραια την ευθύνη!!

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΝΤΙΝΟΣ 04/06/2014 15:03:07

   Ντίνο, ο κόσμος πρέπει να δει ότι αλλάζει κάτι! Ο κόσμος πρέπει να δει μεταρρυθμίσεις! Μεταρρυθμίσεις που θα σπάσουν αποστήματα και θα διαλύσουνε κατεστημένα! 1.) Πάταξη της φοροδιαφυγής με ουσιαστικούς ελέγχους, ποινές φυλάκισης δίχως εξαγορά και αναστολή, δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας όλων των συγγενών Α' βαθμού. Ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλα τα είδη επιχειρήσεων και επαγγελμάτων ανεξαρτήτως τζίρου 2.) Απόλυση υπεράριθμων "παραπανίσιων" δημοσίων υπαλλήλων που περιφέρονται άσκοπα στους διαδρόμους χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Ξήλωμα όλων των αεριτζίδικων "επιτροπών" που δημιουργήθηκαν μόνο για να δικαιολογούνται 2οι και 3οι μισθοί 3.) μαζική απέλαση ΛΑΘΡΟμεταναστών που γονάτισαν το ΕΣΥ, που δεν πληρώνουν τίποτε και πουθενά, που πήραν όλες τις δουλειές του ποδαριού, που κλέβουν, που ρημάζουν και κοιτάζουν να εξοικονομήσουν μαύρα χρήματα για να τα βγάλουν παράνομα από τη χώρα με συνέπεια να φεύγουν τα χρήματα αυτά από την "εγχώρια κυκλοφορία" 4.) ιδιωτικοποίηση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ που δεν προσφέρουν τίποτε στον πολίτη παρά μόνο στους συνδικαλιστές οι οποίοι κόπτονται ο εργοδότης να "κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα" 5.) άνοιγμα όλων των "κλειστών" επαγγελμάτων 6.) ενίσχυση της μεσαίας τάξης με επιχειρηματικά δάνεια και διευκολύνσεις. 7.) ενίσχυση των νέων ανθρώπων με start ups και άλλα πολλά... Αυτά θέλει ο κόσμος να δει και πρέπει να ξεκινήσουν να γίνονται! Το όποιο δώρο ή επίδομα 50-100 Ευρώ δεν είναι μεταρρύθμιση! Η πληρωμή των εφάπαξ δεν είναι μεταρρύθμιση! Τα επιδόματα των ένστολων που έχουν από 900 Ευρώ και άνω σίγουρα μηνιαίως, δεν είναι μεταρρύθμιση! Αν δεν ξεκινήσει να τα κάνει αυτά η Ν.Δ δεν ξαναβλέπει ψήφο! Απλά τα πράγματα...

   • Thanos avatar
    Thanos @ Marcelos 04/06/2014 19:02:30

    Καλές οι προτάσεις σου αλλά ξεκινάνε απο τη μέση και κάτω φίλε Μαρσέλο. Συμπληρώνω λοιπόν και γώ: 1. Κατάργηση ΟΛΩΝ των αφορολογήτων των βουλευτών και απηνής πάταξη των διεφθαρμένων φοροελεγτών που συλλαμβάνονται να λαδώνονται για να σβήνουν φόρους, με τη δημιουργία μυστικών φοροεπιθεωρητών-καμικάζι που θα ελέγχουν απροειδοποίητα τους φοροελεγκτές. Οι φοροελεγκτές δεν θα είναι ποτέ κάτοικοι της περιφέρειας που ελέγχουν. Τα ονόματα των φοροφυγάδων και τα εισπαττόμενα ποσά απο φόρους ,θα αναρτώνται στο ιντερνέτ καθώς και ο στόχος στον οποίο θα διατίθενται υπερ των πολιτών, με δικαίωμα ελέγχου απο κάθε πολίτη, που θα δικαιούται να προτείνει ελέγχους σε υπόπτους για Μεγάλη ή μικρή φοροδιαφυγή, πράγμα που θα υποχρεώνει νομικά το κράτος να πραγματοποιεί τον έλεγχο και να ενημερώνει μέσω ιντερνετ κάθε πολίτη για τα αποτελέσματα. 2. Απόλυση των 200 απο τους 300 βουλευτές μας και των μισών υπαλλήλων της βουλής που αποδεδειγμένα είναι υπεράριθμοι σύμφωνα με τον μ.ο. των άλλων χωρών της ΕΕ. 3. Προειδοποίηση στους εταίρους οτι σε συγκεκριμμένη χρονική στιγμή αν δεν καταργήσουν το Δουβλίνο ΙΙ και δεν δεχτούν δίκαια κατανομή των λαθρομεταναστών ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική κατάσταση της κάθε χώρας της ΕΕ (πρόταση Δένδια) θα προχωρήσουμε στην μονομερή προώθησή τους εκτός Ελλάδος, εκτός αν μας στείλουν τα απαραίτητα κονδύλια και την βοήθεια σε προσωπικό και υλικό που είναι απαραίτητα για τον επαναπατρισμό των "λαθρο". 4. Οι ιδιώτες που θα αγοράζουν ΔΕΚΟ, δεν θα έχουν πρόσβαση σε δάνεια και προγράμματα ενίσχυσης αν δεν ενεχυριάσουν υπέρ του κράτους αξίες που εκείνο θα απαιτήσει άνω του 130% του δανείου ή της ενίσχυσης που σε περίπτωση πτώχευσης αυτομάτως θα κατάσχονται υπέρ του κράτους ή της τράπεζας που χορηγεί το δάνειο. Και εδώ θα παρεμβαίνουν ελεγκτές που θα διασφαλίζουν οτι δεν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις. Στα υπόλοιπα συμφωνώ και επαυξάνω.

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 04/06/2014 16:20:48

  Marcelos, Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αν μέσα σ΄αυτά υπάρχουν πράγματα που πιθανόν δεν θα συμφωνήσει η Τρόικα, τούτο θα σημαίνει ότι δυστυχώς θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο για να μην βγούμε ποτέ από την εξάρτηση και τότε ερχόμαστε στη παραπάνω δική μου σκέψη, "Τότε αξίζει τον κόπο (ή μάλλον επιβάλλεται) να τους τα σπάσουμε"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.