05/07/2010 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

(Νέα) Απεργία την Πέμπτη κήρυξαν οι δημοσιογράφοι

Κατά των βάρβαρων ασφαλιστικών και εργασιακών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απεργούν οι δημοσιογράφοι την Πέμπτη 8 Ιουλίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αποτέλεσμα θα είναι να μη μεταδοθούν δελτία και ενημερωτικές εκπομπές την Πέμπτη και να μην κυκλοφορήσουν (ημερήσιες) εφημερίδες την Παρασκευή. Την απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν:

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.
Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
Την ασφάλιση και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο .
Τη διακοπή κάθε συζήτησης για περικοπή αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και αύξηση της ποσόστωσης στις απολύσεις.
Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Να δοθεί άμεση λύση στο θέμα των συμβασιούχων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου .
Απαιτούμε την ασφάλιση, αλλά και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ «η πολιτική της κατεδάφισης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, της αύξησης της ανεργίας και της «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων, που προωθούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα βρουν απέναντί τους τη μαζική αντίσταση των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Alex avatar
  Alex 05/07/2010 23:32:58

  ΜΠραβοΕυγε στην Εσηεα γιατι να μην απεργησει αλλη μερα απο τους υπολοιπους εργαζομενους? Μα τι ρωταω τωρα?

 2. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 05/07/2010 23:35:44

  Τα ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ εν δράσει...
  ... επιβάλουν με τους διορισμένους τους υπαλλήλους, απεργία στην ενημέρωση του κοινού την ημέρα, που ψηφίζεται το ασφαλιστικό!

  Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Σόμπολος από την οικογένεια Μητσοτάκη στηρίζεται και βγαίνει Πρόεδρας των δημοσιογράφων. Αν τολμάει, ας πει, ότι δεν θα απεργήσει εκείνη τη μέρα και θα δει μετά, που θα μετακομίσει.....

 3. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 05/07/2010 23:45:33

  Πρέπει να σπάσει η απεργία αυτή. Καλώ τους προλετάριους δημοσιογράφους να δουν το 'Λιμάνι της Αγωνίας' όπου έχουμε το παράδειγμα του πως μια απεργοσπαστική κίνηση είναι στην πράξη υπέρ του γενικού καλού και εναντίον των μαφιόζικων συνδικάτων. Αν δεν μπορούν αυτοί, ασ τη σπάσουν την απεργία κάποιοι έστω και για διαφημιστικούς λόγους. Ντροπή στην ΕΣΗΕΑ... δηλαδή τί θα γινόταν αν απεργούσαν μια μέρα πριν ή μετά την ψήφιση???/

 4. δημης avatar
  δημης 06/07/2010 00:14:07

  Ώρες τωρα εμείς ΟΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ κλπ κλπ δημοσιογράφοι να μην παίξοθμε το παιγνίδι μας και να προβαλουμε στα αδέσμευτα -ανεξάρτητα ΜΜΕ
  τις εικόνες από την απεργία...
  Διακινδυνεύω πρόβλεψη -ευχή" δεν θα γίνουν επεισόδια στις εκδηλώσεις"
  Και μιά απορία...Παλιά τα ΜΜΜ 'βοηθούσαν" με την ταυτόχρονη (την ώρα των εκδηλώσεων)διακοπή της λειτουργίας τους Τί άλλαξε και άλλαξαν ;;;(πρός το καλύτερο) .

 5. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 00:20:18

  έχουμε πει ο Άνθρωπος (Σομπολος) .. όλο τρέχει ..που να προλάβει ... να σκεφτεί

 6. Pete avatar
  Pete 06/07/2010 00:32:53

  Kai elega pws htan dunaton mia vdomada sthn Colombia tou Valkanikou notou kai ths E.E. na mhn diexsax8ei mia apergia?????
  Sthn Ellada uphrxe panta to 5-n8hmero (Savvato-Kuriakh off) twra 8a uparxei 4-hmero (Savvato-Kuriakh+mia ka8hmerinh off).....
  Ara oi upoloipoi Eurwpaioi einai ta klassika koroida enw emeis oi klassikoi "magkes"!!!!!

 7. neotera avatar
  neotera 06/07/2010 01:26:55

  Οι δημοσιογράφοι και ο αγώνας για αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη αντικαθίστανται από τη διαφήμιση και την προπαγάνδα των "νταβάδων". Στο επίκεντρο το αγγελιόσημο και η ασφάλιση των εργαζομένων στο Διαδίκτυο.

  Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 67

  ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

  ΚΑΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

  ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ
  Είναι αδιανόητο για το πολιτικό σύστημα του τόπου να αποσύρεται αναιτιολόγητα ένα ολόκληρο άρθρο του υπό συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων ασφαλιστικού νομοσχεδίου χωρίς εκείνοι που δεσμεύτηκαν δημόσια γι αυτό, το συνέταξαν, το συμπεριέλαβαν και το προώθησαν να εξηγήσουν τους λόγους αυτής της «μυστηριώδους» απόσυρσης .

  Πρόκειται για διάταξη, που καλύπτει την ασφάλιση των εργαζόμενων στο Διαδίκτυο και την τιμολόγηση και άρα τη φορολόγηση και τον έλεγχο των κερδών των διαφημιστών και των ΜΜΕ!

  Το άρθρο 67 ορίζει α) την ασφάλιση των εργαζόμενων σε ιστοσελίδα ή πύλη του διαδικτύου που διατηρούν εφημερίδες, τηλεοπτικοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί, περιοδικά και web τηλεοράσεις ή ραδιόφωνα και β) την είσπραξη αγγελιοσήμου και φυσικά ΦΠΑ, από τη διαφήμιση που εμφανίζεται σε αυτά.

  Απέσυρε, δηλαδή, η κυβέρνηση ένα άρθρο που διασφάλιζε στους εργαζόμενους ασφάλιση, στο ελληνικό Δημόσιο έσοδο και στα Ταμεία του Τύπου τον βασικό τους πόρο. Και δεν είναι τυχαίο ότι η απόσυρση συνοδεύτηκε από μπαράζ επιθέσεων με πληρωμένες διαφημίσεις στον Τύπο.


  Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενός υγιούς αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης του κλάδου των ΜΜΕ, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των εργαζόμενων στον Τύπο ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να φέρει το άρθρο 67 για ψήφιση στη Βουλή. Και να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόσυρσή του, καθώς πρόκειται για κίνηση σαφώς εχθρική και επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο, τον κλάδο των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων του Τύπου και σε βάρος της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών.  Στο μεταξύ και σαν απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΔΕΕ και του ΙΑΒ Europe που έσπευσε να…. συνδράμει «εκφράζοντας ανησυχίες για το ψηφιακό μέλλον της χώρας, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη» η Διοίκηση του Οργανισμού ομόφωνα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση- απάντηση:  Την ώρα που όλοι οι Έλληνες κάνουν θυσίες

  κάποιοι «διαφημίζουν» δήθεν εξαιρέσεις και ανύπαρκτες προικοδοτήσεις στα Ταμεία των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων των ΜΜΕ προκείμενου να φοροδιαφύγουν και να μείνουν ανεξέλεγκτοι.  Οι Έλληνες διαφημιστές, δηλαδή οι υποχρεωτικοί μεσάζοντες ανάμεσα στα ΜΜΕ και τους διαφημιζόμενους, αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την αύξηση των ανεξέλεγκτων κερδών τους επιχειρώντας να πείσουν την κοινωνία, την πολιτεία, τους διαφημιζομένους και τους καταναλωτές ότι το Αγγελιόσημο είναι μια νοσηρή υπόθεση που πρέπει να καταργηθεί γιατί επιβαρύνει την τελική τιμή του προϊόντος!!!


  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΣΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ, ΜΕΤΑΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
  Σε αυτή την προσπάθεια έχουν βρει συμπαραστάτες, εκδότες που αποκρύπτουν ότι ΔΕΝ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και περιθωριακά έντυπα διαφήμισης που ζουν από ελεημοσύνη των διαφημιστών και σε βάρος των διαφημιζομένων .


  ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ NEW MEDIA ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ.

  ..............

 8. ευτυχια avatar
  ευτυχια 06/07/2010 07:01:39

  Δεν εκπλήσσομαι. Οι δημοσιογράφοι είναι συνήθως τόσο ανεγκέφαλοι και κολλημένοι που δεν μπρορούν να καταλάβουν ούτε πότε πρέπει να κάνουν απεργία.

 9. Pete avatar
  Pete 06/07/2010 13:10:40

  Den einai mono 8ema dhmosiografwn Eutuxia mou, to 8ema xsereis poio einai (kai gi'ayto exoun xseshkw8ei oi pantes)??? oti twra pou erxetai to D.N.T. na valei mia taxsh sta oikonomika mas (ta opoia fusika hmastan anikanoi opws panta na diaxeiristoume emeis), den 8a mporoun na dioristoun allo 1 ekatommurio sto dhmosio kai oloi autoi pou kanan oneira h eixan hdh glupsei kapoion kareklokentauro na tous volepsei, dustuxws giaytous (eutuxws gia tis tsepes mas) xanoun thn kareklitsa....ara opoios sas leei gia troikes, Die8nes nomismatika kai tetoia mhn pisteuetai tipota....apla xanete h pita, to volema, h loufa Eutuxia mou......na giati kai kala ta exoume rixsei ola stous xsenous.....thn pita omws (dhladh tis eurwpaikes epixorhghseis, ta eurwpaika kondulia, tis epidothseis stous agrotes ek twn Brussels) thn 8elame kai perimename me anoixtes agkales Eutuxia mou, me katanoixtes agkales!!!!!

 10. ευτυχια avatar
  ευτυχια 06/07/2010 16:04:29

  Δεν διαφωνούμε, Pete μου, δεν διαφωνούμε.Εξάλλου αν δούμε το σκηνικό συνολικά θα πάθουμε παράκρουση-ίσως και να σκεφτούμε τρόπους αυτοκτονίας.Ετσι προτιμάμε την μέθοδο της σαλαμοποίησης:σήμερα αυτοί, αύριο οι άλλοι.Αλλά και πως να αντέξεις να παρελάσεις πίσω απο τους άθλιους της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ και της ΟΤΟΕ, οι οποίοι χρόνια τώρα κυβερνάνε και κάνουν και στημένες απεργίες εναντίον του εαυτού τουσ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.