ΝΔ: Bάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο o κ. Τσίπρας
31/01/2015 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Bάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο o κ. Τσίπρας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο Bloomberg, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να καθησυχάσει τις Αγορές, τις οποίες όμως δεν αναγνωρίζει, βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο, που ο ίδιος το βαφτίζει Μεσοπρόθεσμο.

Την ίδια ώρα δηλώνει πλέον αποφασισμένος να αποπληρώσει μέσω του νέου Μνημονίου, μόνον τα δάνεια προς ΕΚΤ και ΔΝΤ και όχι τις υποχρεώσεις μας προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, από τους οποίους όμως, ζητά την αλληλεγγύη τους.

Όμως, προϋπόθεση για την αποπληρωμή των δανείων προς ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την οποία αρνείται και η καταβολή της δόσης των 7,5 δις, την οποία δεν θέλει.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται επίσης για δύο ακόμα πράγματα. Για ριζικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο πελατειακό κράτος, και για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που σημαίνει νέο δάνειο για την αποπληρωμή των τόκων.

Πώς όμως θα πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όταν μόνον οι άμεσες παροχές του ξεπερνούν τα 12 δις;

Πώς θα καταπολεμήσει το πελατειακό κράτος, όταν καταργεί την αξιολόγηση και ανακοινώνει την πρόσληψη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ και αξιοκρατία;

Τι είδους μεταρρυθμίσεις υπόσχεται, όταν ήδη έχει ανακοινώσει την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, την ακύρωση του ανοίγματος επαγγελμάτων, την επαναφορά των αιωνίων φοιτητών και τόσα άλλα;

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσπαθεί να ξεγελάσει τις συνιστώσες του, αλλά οι χειρισμοί του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 31/01/2015 19:49:00

  «H Lazard σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ για χρέος και δημοσιονομικά Την ανάθεση στη Lazard ρόλο συμβούλου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση "ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης. Ο οίκος δεν είναι άγνωστος με την Ελλάδα καθώς είχε εμπλακεί ενεργά στο PSI. Τότε το Δημόσιο του είχε αναθέσει καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου. Μεταξύ άλλων την χρηματοοικονομική έρευνα για τον εντοπισμό των κατάλληλων προς ανταλλαγή ομολόγων, τον νομικό έλεγχο και την συνδρομή προς το Ελληνικό Δημόσιο στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το ΔΝΤ." MSN Oικονομία | 3 ώρες πριν ••• Οϊμέ! Μέσω των ορφανών Πασόκ του Σύριζα, ο εξοβελισμένος μάστερ Γιωργάκης “δίνει εντολές;” και Ξανά-προσλαμβάνει τη Lazard Σύμβουλο; αυτή τη φορά για λογαριασμό ΥΠΟΙΚ του Σύριζα, για χρέος και δημοσιονομικά, "σύμφωνα με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη". Και ο λιτός, λαλίστατος κ. Βαρουφάκης Τί κάνει; Δεν γνωρίζει; Στην Αμερική Δεν ρώτησε να μάθει; Τί Εστί Οίκος Solomon Lazard Frères and Co.; Για τον πανάκριβο Οίκο των Aδελφών Solomon Lazard and Co., Λεφτά υπάρχουν! Για τους Μισθούς και τις Συντάξεις των Ελλήνων (Μάρτιος 2015 και εφεξής), χωρίς Ρωμανιές, Λεφτά θα υπάρξουν;

  • GJ avatar
   GJ @ η Dimi 31/01/2015 20:27:19

   Είναι άλλο πράγμα να ψηφίζεις ιδεολογικά το Σύριζα και άλλο να πιστεύεις ότι ο Άι Βασίλης θα κατέβει από μια καμινάδα 50χ50 εκ. με την κοιλάρα του και ένα τεράστιο μπόγο δώρων για να σε συναντήσει. Ο Ελληνικός λαός κάνει συντεταγμένα λάθη και συντεταγμένα θα υποστεί τις συνέπειες. Ο κυρ Βαρουφάκης όταν θα τα κάνει όλα σαν τα ..... θα πάρει το μπλαζέ ύφος του και θα πάει σε κάποια άλλη χώρα. Αυτοί που θα μείνουν πίσω ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ????? Στο scopus, Varoufakis Yanis, Citations: 41 total citations by 32 documents (h-index: 4). Οσοι είναι στην παν/μιακή εκπαίδευση καταλαβαίνουν τι είναι αυτό!!!

   • Ακης avatar
    Ακης @ GJ 31/01/2015 22:42:48

    Δεν πιστευω οτι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψαν σε όσα είπε. Δεν νομίζω να είχαν στην άκρη του μυαλού τους οτι ψήφισαν μια αριστερή κυβέρνηση, ένα μεταλαγμένο ΠΑΣΟΚ ψήφισαν, και σε ενα τέτοιο ελπίζουν. Ηδη ο Βαρουφάκης μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις, τζάμπα κάποιοι έλληνες αναζητούν ήρωες.

 2. Κώστας avatar
  Κώστας 01/02/2015 00:05:45

  Μιλάμε συνέχεια για οικονομία σε μια χώρα που δεν έχει σοβαρό σύστημα διοίκησης και κράτος. Η βάση σε μια οργανωμένη κοινωνία είναι η δημόσια διοίκηση η οποία εξελίσσεται σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες και απαιτήσεις και όχι με το εκάστοτε κόμμα που κερδίζει τις εκλογές. Αυτό χαράσσει πολιτική και αρχές. Να δούμε λοιπόν την προσπάθεια στον τομέα αυτόν της νέας κυβέρνησης και μετά θα κρίνουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.