#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2009 20:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: «6+1 ψέματα» - ΠΑΣΟΚ: «5 ερωτήματα»

 Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να ασκεί δριμύτατη κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου για τις προτάσεις του που αφορούν στην προστασία των δανειοληπτών.

ΝΔ: «6+1 ψέματα»

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για τα «6+1 ψέματα» που αναφέρονται στο σχετικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μάλιστα λόγο για γκάφα από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού αρκετά από όσα αναφέρονται στο φυλλάδιο ισχύουν ήδη.

«Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας για χρέη μέχρι 10.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, καθώς επίσης έχει αυξήσει το όριο του ακατάσχετου της μοναδικής κατοικίας από 10.000 σε 20.000 ευρώ» είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νόμο του 2009 που αφορά στις εισπρακτικές εταιρείες, στο νόμο του 2007 για τα «ψιλά γράμματα» στους τραπεζικούς όρους, αλλά και στο «πάγωμα» όλων των πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2009.

«Είναι σκοτεινή προπαγάνδα ή μεγάλο ψέμα, ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη και να αποσύρουν το φυλλάδιο» κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ: «5 ερωτήματα»

 Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να φοβίσει τους πολίτες, δίνοντας μάχη οπισθοφυλακής. Τόνισε μάλιστα ότι ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες και όχι πολιτικούς που ασκούν αντιπολίτευση.

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός «ποιο είναι το μεσαίο εισόδημα», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «πάντως μεσαίο εισόδημα δεν είναι η περίπτωση κάποιου που έχει εισόδημα 100.000 ευρώ, διαθέτει σπίτι 1 εκατ. ευρώ και έχει 100.000 ευρώ μερίσματα»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της μεσαίας οικογένειας», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πολίτες γνωρίζουν, το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ξεκάθαρο στο ποιοι δεν θα επιβαρυνθούν φορολογικά.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε «5 ερωτήματα» για τα «υπεύθυνα σχέδια» -όπως τόνισε- της ΝΔ.  Τα ερωτήματα αυτά αφορούν στην οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση τα τελευταία 5,5 χρόνια (δημόσιο χρέος, προϋπολογισμοί που δεν τηρήθηκαν, χώρα υπό επιτήρηση κλπ), στις φοροελαφρύνσεις υπέρ των ολίγων, στα αποτυχημένα προγράμματα που παρουσιάστηκαν στην Κομισιόν, στην πολιτική της ΝΔ σε επίπεδο αυξήσεων των μισθών και στη μη στήριξη του Ταμείου της Φτώχειας.

Παράλληλα, τονίζει ότι η ΝΔ δεν γνωρίζει πώς θα καλύψει τις «τρύπες» στο έλλειμμα και καταλήγει απευθύνοντας το εξής ερώτημα: «Γιατί η ΝΔ δεν λέει 'υπεύθυνα' στους πολίτες ότι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα τους επόμενους μήνες για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας;»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/09/2009 21:09:29

  Goalllllllllllll

  7(6+1) - 5

  διαιτητής ο .....Αλμούνια.

  ΥΓ

  φαντάζομαι ποιος κυβερνά, ποιος ψηφίζει προϋπολογισμούς, ποιος έχει τη διαχείριση κλπ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι ερωτήματα για τους Δανούς του Νότου όχι για τους "ποδοσφαιριστές".....

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/09/2009 21:18:56

  ΠΠιπέρι

 3. Orestios avatar
  Orestios 25/09/2009 00:33:33

  Το GAP που χάθηκε πάλι? Κουβέντα για τις επιτυχίες του "παίδαρου" (αν είναι ποτέ δυνατόν!) μαϊμού στην χώρα που τον γέννησε. Πάλι τον χειροκροτητή κάνει στα συνέδρια κατά το πλείστον? Πόσο γέλασαν με τις μεγάλες οικονομικές του ιδέες? Μόνο εδώ μιλα για Ανατάσεις, Επικύψεις και όλη την γκάμα ασκήσεων της Σουηδικής γυμναστικής και άλλα τέτοια ιλαρά. Πάντα τέτοια.
  Βγάλανε τον μεγάλο αντιστασιακό εκπρόσωπο να τα πεί γιατί δεν κάνει λάθη και δεν γελά ο κόσμος τουλάχιστον από τους λεκτικούς ακροβατισμούς. Γελούν με το ΣΧΕΔΙΟ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 25/09/2009 00:47:56

   Χώρια που η γκάφα με το φυλλάδιο που έχουν μοιράσει ήδη και τώρα λένε ότι είναι περσινό. Τελικά το επιτελείο είναι ακόμη πιο ανίκανο από το GAP και δουλεύουν τους πάντες πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μεγάλειώδης η γκάφα και η εξαπάτηση του πολίτη γιατί για αυτόν νοιάζονται πάνω απ'όλα. ΧΑΧΑΧΑ

 4. eleos avatar
  eleos 25/09/2009 10:24:15

  ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 1/2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΝ ΕΤΣΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ !!!

 5. Δωδωναίος avatar
  Δωδωναίος 25/09/2009 11:57:56

  Αν και αντιλαμβάνομαι κύριε FactorX ότι είναι «κομματάκι» δύσκολη η ανάρτηση του παρόντος σχολίου μου, εν τούτοις έστω και για δική σας ενημέρωση. το υποβάλω
  Ερωτά o Κ.Κ “Β” τον ΓΑΠ στο debate:
  «Γνωρίζετε ότι αυτά που εσείς εξαγγέλλετε κοστίζουν με πρόχειρους υπολογισμούς πάνω από 10 δις?
  Και που θα τα βρείτε τα χρήματα»?
  Και εγώ σκέφτομαι πως αν ήμουνα στην θέση του ΓΑΠ, θα του απαντούσα:
  «Μα φυσικά δεν υπάρχουν χρήματα και πως άλλωστε θα υπήρχαν, αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνατε τίποτε άλλο από το να λαφυραγωγείτε τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα καινα εμφανίζονται φαινόμενα όπως:
  • Τα «δομημένα ομόλογα» των ασφαλιστικών ταμείων
  • Με το να κάνετε αχρείαστες και αθρόες προσλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων υμετέρων κομματικών φίλων,
  • Οι πολλές και ποικίλες σπατάλες με εκατοντάδες επιτροπές και χιλιάδες συμβάσεις έργου κομματικών εγκάθετων?
  • Όταν τα δημόσια έσοδα που χτυπήσαν κόκκινο λόγω της ανικανότητας και «αδιαφορίας» των φοροεισπρακτικών μηχανισμών που συγκροτήθηκαν από άσχετους και ανεπαρκείς υμετέρους?
  Εν πάσει περιπτώσει όμως εμείς γνωρίζουμε πως πράγματι δεν υπάρχουν χρήματα.
  Όμως θα τα καταφέρουμε, γιατί μπορούμε καλύτερα και οπωσδήποτε κάτι θα κάνουμε για να βρούμε τουλάχιστον τα αναγκαία για τις πρώτες 100 μέρες που είναι πολύ λιγότερα από αυτά που εσείς ισχυρίζεστε
  Δεν απομένει τίποτε άλλο πια….. από το να σας δείξει ο Λαός την πόρτα της εξόδου την 4η Οκτωβρίου».

 6. prasinaloga avatar
  prasinaloga 25/09/2009 13:14:03

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ – ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Είπατε ότι θα χρησιμοποιείστε ενιαία φορολογική κλίμακα. Ποια θα είναι αυτή η κλίμακα;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Ποιοι θα είναι οι συντελεστές;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Τι ορίζετε μικρά ή μεσαία εισοδήματα;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Θα φορολογήσετε τους αγρότες;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Θα φορολογήσετε τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Θα επαναφέρετε την φορολογία κληρονομιάς και την φορολογία στις γονικές παροχές;
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο βασικό μέτοχο
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Γιατί αρνήθηκε το ΠΑΣΟΚ την σύγκληση της διακομματικής επιτροπής το καλοκαίρι του 08
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον Κουρουπητό και το Κτηματολόγιο
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για τις 3000 παράνομες χωματερές που παρέλαβε η ΝΔ από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2004
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Τίποτα

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για το αν θα σταματήσει το έργο του Αχελώου
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  θα το επαναξιολογήσει

  ΡΩΤΗΘΗΚΕ:
  Για το τι θα κάνει με τον Αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης
  ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
  Θα τον ξαναδιαπραγματευτεί.

  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ – ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/09/2009 21:32:20

  Προσωπικά να το ξανά πω πιστεύω ότι η ΝΔ θα χάσει για ότι δεν έκανε και όχι για ότι έκανε.
  Αλλά να βγαίνει το ΠΑΣΟΚ ως τιμητής, μου ανάβει τα λαμπάκια.
  Λοιπόν:

  -θα καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση επιδομάτων και θα τα εντάξει στη φορολογική κλίμακα; ή θα φωνάζουν πράσινοι Πρόεδροι που παίρνουν 100,000+ για συμμετοχή σε ΔΣ; ή θα φωνάζουν πολιτευτές του ΥΠΟΙΟ, της Στατιστικής Υπηρεσίας, του ΤΣΜΕΔΕ, της Βουλής, του Εθνικού Τυπογραφείου, κλπ που τα αυτοτελή επιδόματά τους είναι πάνω από τους μισθούς των άλλων;
  -θα καταργήσει τα stage που αυτό εφάρμοσε μέχρι το 1997 που το κατάλαβε η ΕΟΚ; θα διώξει και από τα Νομικά Πρόσωπα όσους απασχολούνται με καθεστώς stage και στα ΔΣ είναι πράσινοι συνδικαλιστές και πολιτευτές;
  -θα διώξει και τις εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων που έχουν γνωστοί και φίλοι και λυμαίνονται το Δημόσιο χρήμα; ...ας ρωτήσει την κα Κούνεβα αν έχει απορίες...
  -θα διώξει νομικά όσα ΔΣ ταμείων έχασαν χρήματα; επειδή συμμετέχουν μερικοί ...πράσινοι εκτός από τα μπλε τρωκτικά...
  -θα συνδέσει ασφαλιστικές εισφορές με συντάξιμες αποδοχές; ή θα χάσουν τον ύπνο τους αρκετοί ...πράσινοι συνδικαλιστές, νομικοί και εργατολόγοι;
  -θα επανιδρύσει και θα επαναστελεχώσει τους φορολογικούς μηχανισμούς; για να μαζεύω χρήματα η θέση πουλιόταν 10,000,000 δρχ κάποτε...
  -όταν λέει ότι θα προωθήσει την αξιοκρατία εννοεί από το 65%+ που έχει στο Δημόσιο;
  -θα κάνει έλεγχο πεπραγμένων; θα κοιτάξει συμβάσεις; γιατί αναμφισβήτητα γαλάζια τρωκτικά έφαγαν, παρέα όμως με κάποιους...
  -δεν θα φέρει τα πολιτικά γραφεία, τους συμβούλους και τους μετακλητούς;
  -θα δει τις ΜΚΟ;

  Θα μπορούσα να γράφω για ώρες από την 22+ εμπειρία μου το Δημόσιο.
  Αν κάποιος ρωτήσει ποιος ήταν χειρότερος τα 22 χρόνια που εργάζομαι, ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω.
  Το τραγικότερο είναι ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει, αλλά αδιαφορούν γιατί βολεύονται....
  Οπότε ...καληνύχτα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.