20/04/2010 16:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: "πλήρης αποτυχία των χειρισμών του Πρωθυπουργού"

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση χρέους και ελλείμματος και τη μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού και αυτό το πρόβλημα πληρώνει η Ελλάδα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

 "Η επικείμενη προσφυγή στο ΔΝΤ επισφραγίζει την πλήρη αποτυχία των χειρισμών του πρωθυπουργού, οι οποίοι έχουν ως στόχο και σκοπό να μετατοπίσουν τις ευθύνες αποκλειστικά στην 5ετία της ΝΔ και όχι στους καταστρεπτικούς χειρισμούς του", δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι "αυτό το άλλοθι δεν πρόκειται να του το δώσουμε". 

Σε άλλο σημείο της σημερινής ενημέρωσης δήλωσε ότι το χρέος και το έλλειμμα δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία 5,5 χρόνια και πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. 

Υπενθύμισε τι χρέος είχε η χώρα το '81 και "τι χρέος παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά από 20 χρόνια". 

"Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος φέρουν οι κυβερνήσεις της 20ετίας του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ αποδέχεται το δικό της μερίδιο ευθύνης", υπογράμμισε. 

Επεσήμανε επίσης ότι "εκείνοι που βλέπουν το ΔΝΤ ως εναλλακτικό μηχανισμό άντλησης φθηνού δανεισμού είναι εκτός πραγματικότητας", σημειώνοντας πως μετράνε οι όροι που θέτει το ΔΝΤ και όχι το επιτόκιό του.

Ανέφερε ότι τα δάνεια του ΔΝΤ δίνονται όταν ικανοποιηθούν και οι όροι και οι προϋποθέσεις που βάζει και πως η εμπειρία έχει δείξει στις χώρες που πήραν δάνεια ότι οι όροι που έβαλε είχαν δραματικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή. 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την περάτωση της διαδικασίας δανεισμού του ελληνικού δημοσίου από δημοπρασία εντόκων γραμματίων και αντλήθηκε ποσό 1,95 δισ ευρώ. 

Σημείωσε παράλληλα ότι το επιτόκιο ανήλθε στο 3,65% έναντι 1,65% που ήταν στην τελευταία ανάλογη δημοπρασία.

 Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η ανεργία τον Ιανουάριο του 2010 εκτοξεύτηκε στο 11,3% και πως αυτό δείχνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα απασχόλησης "πάει τη χώρα από το κακό στο χειρότερο". Συμπλήρωσε ότι επανειλημμένα η ΝΔ έχει υποβάλλει σχετικά ερωτήματα στον πρωθυπουργό και "η απάντηση ήταν δυστυχώς τίποτα" και κάλεσε τον κ. Γ. Παπανδρέου να υιοθετήσει τα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που του έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς, για να αποφευχθεί η βύθιση της κοινωνίας σε ύφεση.

 Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι επιπτώσεις από την "ανυπαρξία πολιτικής για τον κατασκευαστικό και οικοδομικό κλάδο" έχει ως συνέπεια να χαθούν 40.000 θέσεις απασχόλησης. 

  Σε ερώτηση αν για τη ΝΔ μεταξύ εκείνων που είναι εκτός πραγματικότητας, με αφορμή τις θέσεις τους για το ΔΝΤ, συμπεριλαμβάνεται και η Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε πως "το χαρακτηρισμό τον κάνετε εσείς και δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα".  Σε άλλη ερώτηση αν είναι εκτός πραγματικότητας η κα Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε πως "δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν απευθύνομαι στην κα Μπακογιάννη".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greenhorses avatar
  Greenhorses 20/04/2010 16:03:35

  Εγώ θα επαναλάβω για άλλη μια φορά το παρακάτω πρέπει τουλάχιστον να μάθουμε αφού πάμε που πάμε ΔΝΤ (TNT)

  Μας τελείωσε η πράσινη κομπανία απόδειξη ότι η Ιρλανδία και με προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και με ίδιο έλλειμμα την σκαπούλαρε νωρίς, αν είχαμε πράξει ότι προβλέπονταν εξ αρχής αντί να τα βάζουμε με την διεθνή κερδοσκοπία να κάνουμε μπλόφες με το ΔΝΤ και να φέρουμε ΔΝΤ και goldman sachs μέσα στα πόδια μας θα ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση.

  Εξεταστική επιτροπή άμεσα να δούμε ποιοι αγόρασαν CDS και ποιος ο ρόλος όσο μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και δίνουν συμβουλές, ισχύει ότι η goldman sachs έχει συμβουλευτικό ρόλο στην διαχείριση του χρέους; Γιατί ένας πρώην εργαζόμενος της Goldman να είναι επικεφαλής στον ΟΔΔΗΧ;

  Ξυπνάτε στην ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης


  http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112209

  • Greenhorses avatar
   Greenhorses @ Greenhorses 20/04/2010 16:05:46

   Επίσης εξεταστική επιτροπή να δούμε ποιος έδωσε εντολή να γίνει το T3 T10 και τον Απρίλη πάλι Τ1, τουλάχιστον να γνωρίζουμε τι παίχτηκε πίσω από την πλάτη μας.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Greenhorses 20/04/2010 22:37:47

    Εξεταστικές επιτροπές; Που συγκροτούνται από την μερίδα εκείνη των συμπολιτών μας που ο κ. Χριστοφοράκος καυχήθηκε ότι σχεδόν όλους τους λάδωσε; Μπορείτε αγαπητέ να έχετε εμπιστοσύνη σε μια τέτοια εξεταστική επιτροπή; Εγώ δεν μπορώ.

    (Ανέφερα τον κ. Χριστοφοράκαι και θυμήθηκα ότι μεταξύ άλλων η ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία βεβαίως όλοι έχουμε εμπιστοσύνη, παρέδωσε άσπιλο και ανεξίτηλο και τον κ. Ζαγοριανό ώστε να συνεχίσει το έργο του).

    Το μόνο σίγουρο, μεταξύ άλλων, που επιτυγχάνουν αυτές οι εξεταστικές επιτροπές είναι να μας πληγώνουν, να αυξάνουν την απόγνωση, την απελπισία και την δυσπιστία μας.

    Κανένα σύστημα δεν μπορεί να αυτο-καθαρθεί χωρίς εξωγενή παρέμβαση. (Ξέρουμε τι έγινε με την περίφημη "αυτοκάθαρση" της εκκλησίας; Τι αποτελέσματα είχε;).

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Greenhorses avatar
   Greenhorses @ Greenhorses 20/04/2010 16:06:57

   http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112209

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/04/2010 17:21:11

  Ασχολήθηκαν εκεί στη Ρηγίλλης με το θέμα αυτό;
  Δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει οσμή σκανδάλου;
  Ακόμα και ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ είπε ότι χρήζει έρευνας;
  Ο Πεταλωτής που υποσχέθηκε να το ερευνήσει, έμαθε τίποτα ή είναι ακόμα στην ..έρευνα και ..διάσωση;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/04/2010 20:21:45

  "Πλήρης αποτυχία" είναι εξαιρετικά ήπιος όρος. Εγώ βλέπω δόλο και βλακεία. Μερικοί είχαν τον δόλο και μερικοί την βλακεία (και μερικοί και τα δύο).

  Και ψέμα και παραπληροφόρηση. Θα ζήσουμε, ελπίζω, να υποστείτε, εσείς που παριστάνετε την "Κυβέρνηση", τις συνέπειες. Το ξέρατε (αν δεν το ξέρατε είστε ηλίθιοι), είπατε λέτε χονδροειδή ψέματα, βγάλατε λεφτά σε βάρος του Λαού, ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ και άλλα λεφτά σε βάρος του Λαού, και, ντρέπομαι για σας. Σκουλήκια και γυμνοσάλιαγγες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.