09/09/2011 13:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: μειώστε τους φόρους τώρα

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στην Οικονομία έφτασε -εξαιτίας της λανθασμένης συνταγής και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας- στο απροχώρητο. Όλα τα στοιχεία, διαψεύδοντας τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, καταγράφουν δραματική επιδείνωση:

Η ύφεση, στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, έφτασε στο 7,3%.
Η ανεργία ξεπέρασε το 16% και συνεχίζει να αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς.
Τα λουκέτα, σε ενάμισι χρόνο, έφτασαν τις 68 χιλιάδες.
Η ανταγωνιστικότητα επιδεινώθηκε, σπρώχνοντας τη χώρα από την 71η θέση, που ήταν το 2009, στην 90η θέση φέτος.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, καλούμε τον Πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Κυρίως, μάλιστα να προχωρήσει άμεσα:

Στη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, στο 15%.
Στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.
Στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.
Στη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, από το 23% στο 19% και από το 13% στο 9%.
Στην άμεση ανάκληση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.
Στη μείωση του ΦΠΑ για τον Τουρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο.
Στην κατάργηση του ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίρια και τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, ώστε, επιτέλους, να ξαναζωντανέψει η οικοδομή, που πεθαίνει.
Στην ανάπτυξη αποτελεσματικών δράσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
Στην επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η Οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία δεν επιτρέπουν εμμονές σε λανθασμένες συνταγές. Επιβάλλουν άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 09/09/2011 13:16:02

  Γίνεται σε όλους φανερό πια πως οι φόροι ειναι κλοπή.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Orestios 09/09/2011 14:10:45

   Και ότι κανένας πλέον δεν έχει ρευστό για να τους πληρώσει. Εκτός βέβαια εαν έβαλαν στο μάτι τις ακίνητες περιουσίες του κοσμάκη.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Απορία 09/09/2011 15:36:33

    Μάγος είσαι????
    Αυτός είναι ο στόχος.
    Η ακίνητη περιουσία είναι κεφάλαιο, κι ας σου λένε οι σοσιαλιστές πως δεν είναι.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Απορία 09/09/2011 15:37:13

    Εκτός βέβαια εαν έβαλαν στο μάτι τις ακίνητες περιουσίες του κοσμάκη.

    Τώρα το κατάλαβες αυτό; Σαφώς και θέλουν να φάνε τα ακίνητα. Η αναδιανομή εισοδήματος μας τελείωσε οπότε πάμε σε αναδιανομή περιουσίας.

    Υπόψιν ότι τη μέθοδο αυτή με το φόρο περιουσίας εφήρμοσαν οι Τούρκοι για να φάνε τα ακίνητα στην Κων/πολη.

    Υπόψιν επίσης ότι τέτοιους φόρους εισήγαγε για πρώτη φορά η ΝΔ του Κωστάκη, και τώρα ζητάνε ψήφους.

    • Γιάννης avatar
     Γιάννης @ anonymous 09/09/2011 17:14:13

     Πότε;
     Αν θυμάμαι καλά ο ΦΜΑΠ υπάρχει από 1997.

     • anonymous avatar
      anonymous @ Γιάννης 09/09/2011 17:44:07

      Η ΝΔ κατάργησε το ΦΜΑΠ και τον αντικατέστησε με άλλο φόρο που έπιανε τους πάντες και όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως αξίας και ανεξάρτητα του αν ήταν παραγωγικά ή όχι. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν παράγει τίποτε. Τρεις χέρσες πεζούλες είναι με δυο μικρούς στάβλους, εκατονταετίας.

      Πλήρωσα λοιπόν επί Κωστάκη 60 Ευρώ φόρο για ακίνητο-χωράφι σε ορεινό χωριό το οποίο πλασματικά μου το εκτίμησαν ως έχων αξία 60.000 Ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι 20.000 και πολλά λέω. Σπίτια, όχι χωράφια, που πουλήθηκαν στο χωριό πουλήθηκαν τώρα τελευταία στα 15.000.

      Μου το εκτίμησαν δε 60.000 διότι ο δήμος είναι τουριστικός και με πήγαν με τις τιμές που ισχύουν σε παραλιακές περιοχές. Εγώ απέχω 10 χλμ από τη θάλασσα.

      Και καλά εγώ ήταν μόνο 60 ευρώ. Υπάρχουν άνθρωποι που κληρονόμησαν ακίνητα μεγάλης αξίας στα οποία όμως μένουν. Δεν έχουν εισόδημα από αυτά τα ακίνητα. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου έπρεπε να πληρώνουν όλη τη σύνταξή τους για το φόρο του Κωστάκη.

 2. dimitris avatar
  dimitris 09/09/2011 13:18:51

  Εγώ λέω: Καλύψτε τον Καμένο με τις αποκαλύψεις για τα cds και τα άλλα σκάνδαλα αλλιώς δεν σας σώζει και εσάς τιποτα.. Αρκετά με τις προδοσίες και του στύλ "λάθος συνταγή" και "μειώστε την φορολογία" και άλλες μπουρδες.
  Ο κόσμος σας κατάλαβε Κε Μιχελάκη. Ή είστε με την Ελλάδα ή δεν είστε. Έπρεπε και μπορούσατε να ρίξετε την προδοτική κυβέρνηση εδώ και και καιρό. Με αυτά τα λόγια απλώς αποποινικοποιείται τον δολοφόνο της Ελλάδας Παπαντρέου και την συμμορία του (PASOK).

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ dimitris 09/09/2011 13:23:26

   της Ντορας είσαι;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ dimitris 09/09/2011 13:30:56

   "μπορούσατε να ρίξετε την προδοτική κυβέρνηση εδώ και και καιρό"

   Πως?

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ dimitris 09/09/2011 13:51:15

   Δεν κόβεις το παραμύθι του Καμμένου και του Καραμανλή που θα μας σώσει; Εσύ δεν γράφεις και σε κάποια άλλα μπλογκς που μαζί με τον βλάκα τον Κουρδιστό και κάποιους που πήραν πόδι από εδώ μέσα μας λένε τώρα που ο Σαμαράς είναι στην πόρτα του Μαξίμου ότι "όλοι ίδιοι είναι"; Ο Καμμένος βουλευτής δεν ήταν τόσα χρόνια; Δεν ήταν υπουργός του Καραμανλή; Γιατί δεν τα έλεγε τότε;

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ Αυτόνομος 09/09/2011 13:57:42

    Πώς πήραν πόδι δηλαδή;

    • Αυτόνομος avatar
     Αυτόνομος @ Thraphsorchis 09/09/2011 14:11:49

     Δεν άντεχε ο κόσμος την μακακία τους και πήγαν αλλού να βοσκήσουν. Αλλά τι κάθομαι και απαντάω σε έναν που έχει τέτοιον "νικ". Πρέπει να είσαι πολύ στερημένο άτομο

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ dimitris 09/09/2011 15:34:39

   κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο Πρασινοφρουροί υπήρχαν ... μαζί σου Δημήτρη.
   η κοινωνία πλέον είναι πολύ επιφυλακτική και με τη ΝΔ. Γιατί άραγε? ούτε να κατεβάσουν τον κόσμο στις κάλπες δεν θα είναι ικανοί αν δε δράσουν αποτελεσματικά... αλλά αν ήταν να δράσουν και το είχαν σκοπό, θα το είχαν κάνει ήδη ... πάμπολλες οι ευκαιρίες από τις προδοσίες που τελέσθηκαν ενάντια στην πατρίδα και τον Λαό.

   - ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αυτή τη στιγμή ποιά είναι η στάση του στο Μακεδονικό ... είναι το τελευταίο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή και την ξέρουμε ήδη, από τις πράξεις και το κερδισμένα η μη θα κριθεί ο καθείς, όχι από τα βαρύγδουπα λόγια του. Τελειώσαν αυτά.
   Δε με νοιάζει αυτή τη στιγμή αν θα πτωχεύσω ολικώς η μερικώς...
   - ΑΠΑΙΤΩ να δικαστούν, φυλακιστούν και να πληρώσουν με κάθε δυνατό τρόπο αυτοί που με φτάσαν ως εδώ και όλοι όσοι καρπώθηκαν την λαμογία από το '74 και πλέον... Αλλιώς δεν έχει νόημα κανένας αγώνας για επανάκαμψη... να μοχθήσω να ψευτοανακάμψουμε για να τρώνε περισσότερα σε κάθε ευκαιρία?
   - ΑΠΑΙΤΩ να μην παλεύω επί ματαίω
   αν δεν γίνουν τα βήματα σωστά και από την αρχή δεν έχει τύχη κανένας Σαμαράς ...
   Που είναι οι μελέτες για την Βιομηχανοποίηση της χώρας?
   Που είναι οι μελέτες για την Εμπορική ανάπτυξη?
   Που είναι για την Αγροτική?
   Που είναι για την εκμετάλλευση Φυσικών Πόρων?
   Που είναι για την Ναυτιλία?
   Που είναι για τον Τουρισμό?
   Που είναι για την Παιδεία και την Ακαδημαϊκή Ανάπτυξη?
   Που είναι για τον έλεγχο των Θεσμών?
   Που είναι για... , που είναι για... , για ... , για...

   κι αν σας πέφτει δύσκολο να αντιληφθείτε την βαρύτητα και την σημασία της μελέτης... έστω το σχέδιο ποιο είναι ρε μεγάλε?
   Α συγνώμη ... μάλλον γίνομαι υπερβολικός , στην Ελλάδα ζούμε όπως συνεχώς ακούω
   Όποιος νομίζει ότι μια φοροελάφρυνση θα αλλάξει την οικονομία είναι βαθιά νυχτωμένος ... (στην καλύτερη των περιπτώσεων να την φτάσει στα επίπεδα πριν το 2008 - δηλαδή να χρεωνόμαστε με πιο αργό ρυθμό... Φοβερό !! Σωθήκαμε!! θα μας ζηλεύει και η Ιαπωνία... γιατί μέχρι το 2008 πέραν του ότι δεν υπήρχαν ελλείμματα, σφύζαμε και από ανάπτυξη, εξαγωγές και παραγωγή και και και ... η μήπως όχι?)

   Πρώτα κύριοι πρέπει να υπάρχει μια κατάσταση για να μπορέσεις μετά να κοιτάξεις πως θα την κάνεις πιο αποδοτική ... εδώ μας λείπουν τα βασικά που συνθέτουν μια ισχυρή και αυτάρκη οικονομία
   ...στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στην ευημερία μιας κοινωνίας δεν πάω καν ... εδώ δεν υπάρχει καν φιλοσοφικό υπόβαθρο για να αρχίσουμε να επιλύουμε προβλήματα.
   η κρίση είναι βαθιά και το οικονομικό σκέλος είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου...

   ο νοών νοείτο...

 3. Πητ avatar
  Πητ 09/09/2011 13:31:42

  Η μείωση φόρων είναι εύκολη. Το δύσκολο είναι να μειώσεις τη γραφειοκρατία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων. Αυτό όμως συνοδεύεται από απολύσεις, άρα το ξεχνάμε.
  Ο ΦΠΑ πρέπει να είναι ενιαίος. Ο μειωμένος εξυπηρετεί μόνο κάποιους νησιώτες που βρίσκουν ευκαιρία να αρμέξουν τους τουρίστες τα καλοκαίρια και να δουλεύουν με περιθώριο κέρδους ακόμα και 40% σε ορισμένα προϊόντα. Και στη Γαλλία όταν μειώθηκε ο ΦΠΑ στην εστίαση μόνο οι αλυσίδες πέρασαν τις μειώσεις. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις κράτησαν τις παλιές τιμές.
  Οι κατάργηση φόρων στα ακίνητα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Οι τιμές τους μένουν στα ύψη και οι μπετατζήδες δεν ρίχνουν τις τιμές. Λογικό βέβαια όταν έχουν μάθει να δουλεύουν με 500% κέρδος αλλά αυτός δεν είναι λόγος να χρυσοπληρώνουμε τα κλουβιά που μας πουλάνε για σπίτια. Ούτε και η αύξηση της απασχόλησης. Με αυτή τη λογική ας προσλάβουμε άλλο ένα εκατομμύριο στο Δημόσιο με 500 ευρώ για να μηδενιστεί η ανεργία, καλύτερα 500 ευρώ παρά άνεργοι. Αυτή η φούσκα στα ακίνητα πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει.

 4. alexis avatar
  alexis 09/09/2011 13:56:57

  ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑ 50% ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΄΄΄΄

 5. φωνη avatar
  φωνη 09/09/2011 16:15:00

  Με αφορμή τη μείωση των φόρων κάτι γελοία άτομα στο σκαι λένε ότι η αντιπολίτευση δεν είναι σοβαρή.
  Πόσο θα ανέχεται ο Μιχελάκης τα βρωμοκάναλα να λένε ότι θέλουν;

  Έχουν πάρει πολύ αέρα αυτές τις μέρες. Ειρωνεύονται, διαστρεβλώνουν φουλ, κάνουν επικοινωνιακό αποκλεισμό, όλη μέρα παρελαύνουν ΠΑΣΟΚΟΙ στα κανάλια.

  Να τους κόψουν τον αέρα.

 6. Nikolaos avatar
  Nikolaos 09/09/2011 17:31:33

  Έλληνες σταματήστε να ασχολείστε με το πρόβλημα και ασχοληθείτε με τη λύση του. Σταματήστε να ανακυκλώνετε τις ίδιες ατάκες (που κάποιοι καλλιέργησαν) τύπου "όλοι ίδιοι είναι" κλπ και αξιολογήστε αυτά που προτείνουν. Αν σας κάνουν καλώς αν όχι προτείνετε κάτι άλλο.....

  ΌΛΟΙ κρίνονται ΜΟΝΟ εκ του αποτελέσματος..... εάν είναι κάποιοι καναπεδάτοι τότε θα μάθουν μόνο όσα λέει το μέγκα και ο σκαι.
  Εκείνος που κρίνεται τώρα φανερά είναι ο νύν πρωθυπουργός, ο μόνος που κρίθηκε από καναπεδάτους ήταν ο πρώην (που σιγά σιγά επιστρέφει στο προσκήνιο)

  Χρειάζεται ηγέτης κύριοι για να κάνει πράξεις για το συμφέρον του Έθνους μας για τα επόμενα 30 χρόνια, το οποίο δοκιμάζεται τα τελευταία 30 και βάλε, είτε λέγεται Σαμαρας - Καραμανλής - Μπαιρακτάρης - Μπαρμπαγιαννης - Καπτα Νίκος ή δεν ξέρω κι εγώ πως αλλιώς , και όχι πολιτικές αντιπαραθέσεις για να εκδηλωθεί και διοχετευθεί κάπου το αποτέλεσμα από την η δεδομένη καταπίεση την οποία υφιστάμεθα .

  Με το να είμαστε αντίθετοι σε όλα και σε όλους δεν κερδίζουμε τίποτα, είμαστε σαν το τους Κομμουνιστές που είναι μόνο κόντρα και τπτ άλλο γιατί γνωρίζουν πως δεν θα κυβερνήσουν ποτέ τους, οπότε μπορούν να είναι ανεύθυνοι και ας έχουν έδρες στη Βουλή.

  Τους Έλληνες μας συνδέει εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η σημαία μας, το έθνος μας και η πίστη μας.

 7. East avatar
  East 09/09/2011 22:15:40

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!

  Η Γραφειοκρατία κατέστρεψε την Ελλάδα!

  Έχουμε ΑΠΕΙΡΕΣ δυνατότητες και μπορούμε να είμαστε η πλουσιότερη χώρα!

  Όμως έχουμε την κατάρα της γραφειοκρατίας!

  Η γραφειοκρατία έγινε μόνο και μόνο για να υπάρχει δικαιολογία να προσλάβουν τόσους μη παραγωγικούς ΔΥ.

  Η γραφειοκρατία παράγει την διαφθορά, κοστίζει αφάνταστα στο κράτος, και εμποδίζει την ανάπτυξη!

  Πρέπει να καταργηθεί το 95% των εγράφων/προυποθέσεων/διαδικασιών/απαγορεύσεων/δικαιολογητικών!

  Όλα αυτά ΜΕΙΩΝΟΥΝ την ανταγωνιστικότητα!

  Με την γραφειοκρατία που υπάρχει δεν αφήνουν τον Έλληνα να κάνει τίποτα!

  Μόνο οι καταθέσεις των τραπεζών στην Ελλάδα είναι 200δις! Αν αυτά τα 200δις επενδυθούν στην οικονομία, τότε θα γίνουμε πλούσιοι!

  Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μειωθεί ΔΡΑΣΤΙΚΑ η γραφειοκρατία!

 8. δημης avatar
  δημης 09/09/2011 23:32:48

  "ΝΔ: μειώστε τους φόρους τώρα"
  -ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.