#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2012 22:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: θα τιμωρηθούν όσοι έσυραν την χώρα στο Μνημόνιο - νέα εξεταστική αμέσως μετά τις εκλογές

Συνυπεύθυνος ο Βενιζέλος με Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου(Ανανεωμένο) Επιβεβαιώθηκε τελικά και μέσω του πορίσματος ότι το ΠΑΣΟΚ έστησε μια Εξεταστική-οπερέτα προκειμένου «να βγάλει λάδι…» τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για όσα έπραξαν με το έλλειμμα του 2009, οδηγώντας τη χώρα σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ και την Tρόικα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το πόρισμα της πλειοψηφίας που υπέγραψαν και κατέθεσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ενστάσεις της Ν.Δ. για τη δημιουργία μιας Εξεταστικής-παρωδίας, προκειμένου μέσα από ένα ελεγχόμενο και προαποφασισμένο πόρισμα να ικανοποιηθούν οι πράσινες προεκλογικές σκοπιμότητες.

Τα μέλη της πλειοψηφίας έκλεισαν τα αφτιά τους σε όσα καταλυτικά στοιχεία τούς κατέθεσαν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εξετάσθηκαν και δεν υπάρχει καμία ευθύνη στους Γιώργηδες του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα για όλα ... έφταιγε η διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Έτσι στο «πράσινο» πόρισμα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες μόνο στον πρώην υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου γιατί «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών.

Αντίθετα, ο διάδοχός του, υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναδεικνύεται και σε ήρωα καθώς όπως αναφέρει το πόρισμα- «εντατικοποίησε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για το τελευταίο δίμηνο του 2009, στα πλαίσια όμως των τότε δεδομένων, λαμβάνοντας μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ και προέβη στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για το επόμενο έτος, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2010, σε συνεννόηση και με τους εταίρους μας».

Επίσης δεν διαπιστώνεται παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κατά κανέναν τρόπο και εκτιμάται πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήταν προσωπικής φύσεως

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα και επαναλαμβάνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».  Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος της Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή.

Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.

Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ - μελών που οι ίδιοι διόρισαν - για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ.

Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.

Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009.

Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια.

Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν - και δικαιούνται - να μάθουν όλη την αλήθεια.

Μπροστά σ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι - αμέσως μετά τις εκλογές - θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».

Σφοδρή επίθεση στον Βενιζέλο

Στην ανακοίνωση της ΝΔ επιχείρησε να απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ απέναντι στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 απογοητευτική και κατηγόρησε τη Λ. Συγγρού ότι επιχειρεί να μετατρέψει το ζήτημα σε «πεδίο μικροκομματικής διαμάχης».

«Προκαλεί λύπη, η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Προκαλεί λύπη, να αμφισβητεί μια μείζονα διαδικασία της Βουλής, την οποία επιδεικτικά αγνόησε και από την οποία απείχε», ανέφερε η κ. Γεννηματά. Τόνισε ακόμη ότι είναι «απογοητευτικό» να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει η ΝΔ «τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την οικονομική κρίση».

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στην κ. Γεννηματά, με την ακόλουθη δήλωση:

«Η αρχή της θητείας του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε, τελικά, από την απόπειρα συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του, κ. Παπανδρέου και των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ταπείνωση.

Οι ευθύνες αυτές είναι καταγεγραμμένες και ομολογημένες και τίποτα δεν μπορεί να τις διαγράψει, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει ο κ. Βενιζέλος.

Το κουκούλωμα που επιχειρήθηκε σήμερα στη Βουλή, το μόνο που κατάφερε είναι να εκθέσει προσωπικά τον κ. Βενιζέλο και να καθυστερήσει, για λίγο καιρό, τα αποκαλυπτήρια των ευθυνών που τους βαραίνουν.

Γιατί αποτελεί δέσμευση για τη Νέα Δημοκρατία, ότι στη νέα Βουλή θα επιβάλει την αποκάλυψη των βαρύτατων ευθυνών του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του».

Δήλωση Γιάννη Παπαθανασίου για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.

Το 2009  η Νέα Δημοκρατία, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα.  Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fotis avatar
  fotis 30/03/2012 14:57:01

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ fotis 30/03/2012 15:30:54

   Δηλαδή τι άλλο να κάνουν; Να πάρουν τα βουνά και να αρχίσουν αντάρτικο; Εμείς οι ψηφοφόροι πρέπει να κάνουμε!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Γεώργιος Τ. 30/03/2012 16:11:40

    Δεν είναι μόνο θέμα ψηφοφόρων.
    Η πολιτική βούληση πρέπει να υπάρχει.
    Και αρκούσε η δύναμη των ψηφοφόρων τότε το καθολικό αίτημα για απόδοση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, που εκφράστηκε στις συγκεντρώσεις του κόσμου στο Σύνταγμα, θα είχε υποστήριξη από κάποιο κόμμα που ήθελε να αποδόσει Δικαιοσύνη.

    • factorx avatar
     factorx @ Orestios 30/03/2012 21:29:43

     Ορέστιε δεν έχεις βαρεθεί να γράφεις αμετροέπειες; Ποιό άλλο κόμμα έχει δεσμευθεί για τιμωρία των ενόχων; Ποιοί "Ανεξάρτητοι"; Που είναι; Αντί να στηρίξεις το δίκαιο αυτό αίτημα της ΝΔ για τιμωρία - που είναι πανελλαδικό - προσπαθείς να το αποδομήσεις κι αυτό

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γεώργιος Τ. 30/03/2012 16:50:33

    Πες μου πότε μια αντιπολίτευση μπόρεσε θεσμικά να επηρεάσει αποφάσεις για καταδίκη κυβερνητικών στελεχών που είναι Υπουργοί εν ενεργεία. Και μετά πες μου και πως γίνεται σήμερα...

 2. marika avatar
  marika 30/03/2012 15:07:37

  Aυτοι που οδηγησαν την Ελλαδα σε απωλεια εθνικης κυριαρχιας και στην εξαθλιωση του Ελληνικου λαου πρεπει αν οχι να κρεμαστουν αν και τους αξηζει
  τουλαχιστον να μπουν ισοβια μεσα.Αν το κανει αυτο ο Σαμαρας θα ειναι αιωνιος πρωθυπουργος,αν δεν το κανει θα ειναι η τελευταια φορα που τον ψηφιζουμαι.
  Τα λογια περιτευουν ο κοσμος ειναι θημομενος ,εξαγριομενος και εμεις εδω εξω Βραζουμε.

 3. βασίλης avatar
  βασίλης 30/03/2012 15:15:59

  Γιάνης κερνάει Γιάνης πίνει Ετσι δεν είναι αξιότιμοι Κ Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ?
  Δεν φταίει ποτέ ο δολοφόνος αλλά το θύμαπου προκάλεσε τον δολοφόνο Ετσι δεν είναι Κ Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ?
  Φταίει ο Γιάδαρος και δέρνουμε το σαμάρι ετσι δεν είναι Κύριοι?
  Μήπως θα πρέπει η δικαιοσύνη να καλέσει και εσάς Κ Βουλευτές της επιτροπής
  να καταθέσεται για συγκάλιψη εγκληματιών? και μη απόδοση ευθυνών?
  Μήπως θα πρέπει και εσείς να οδηγιθείται στο ειδικό δηκαστήριο διότι
  οχι μόνον βγάλατε αθώους τους ενόχους αλλά οχι μόνον αυτό τους απαλάξατε
  και απο κάθε είδους μομφή καλύπτοντας τους?

  • anonymous avatar
   anonymous @ βασίλης 31/03/2012 01:47:38

   Δεν είναι έτσι φίλε μου. Όφειλαν να είναι ανεξάρτητοι. Οι επιτροπές δεν είναι για να κάνουν ότι γουστάρουν και να πετάνε λάσπη δεξιά αριστερά. Έχουν συγκεκριμένη θεσμική θέση.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/03/2012 15:32:13

  Μήπως τώρα κατάλαβε κανείς γιατί δε συμμετείχε η ΝΔ στην επιτροπή; Για να μην έχει καμιά νομιμοποίηση μήπως; Για να μπορεί να συστήσει νέα μετά;

 5. giorgos avatar
  giorgos 30/03/2012 15:34:44

  Τώρα θέλω να δω τον Σαμαρά να πει Εμείς θα κάνουμε νόμο ο οποίος θα έχει ένα άρθρο μόνο το εξής : "Ο Παπακωνσταντίνου, ο Πάγκαλος, Ο ΓΑΠ , κλπ..... είναι ένοχοι ΕΘΝΙΚΗΣ προδοσίας"
  Τότε θα είναι ένοχοι και με βάση τον νόμο. Αν συνδυαστεί αυτό μάλιστα και με την επαναφορά της θανατικής ποινής και την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της για περιπτώσεις εθνικών προδοτών τότε θα σκεφτώ να τον φηφίσω, αρκεί να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ για ένα τέτοιο νόμο και κυρίως για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ του!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ giorgos 30/03/2012 16:53:46

   Όποιος δε θέλει να ζυμώσει... Σιγά μη σου τάξει και να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά πίσω. Ε ρε κάτι σχόλια που βλέπουμε...

   • giorgos avatar
    giorgos @ Γεώργιος Τ. 30/03/2012 21:25:33

    Μην ξεχνάς ο Σαμαράς χρειάζεται την ψήφο μου και των δικών μου εγώ θέλω να προστατεύσει την χώρα μου και την ζωή μου. Τους ψηφίζαμε καθώς και την ΝΔ τώρα δεν την "πατάμε" πάλι χωρίς δεσμεύσεις τέλος !!!!

 6. pikras57 avatar
  pikras57 30/03/2012 15:58:53

  πόρισμα πασοκ= άθλιο κείμενο δικολάβων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση ΓΑΠ-ΠΑΠ

 7. Orestios avatar
  Orestios 30/03/2012 16:08:57

  Συνταγματικά μπορεί να υπάρξει νέα εξεταστική για το ίδιο θέμα????

  Αν όχι, τότε το ΠΑΣΟΚ την έφερε στη ΝΔ, όπως συνέβαινε πάντα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι στη ΝΔ υπάρχει εγκυστωμένη η φοβικότητα και η ενοχικότητα.

  Αν ναι, τότε πόσο μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθεί και να ξεπεράσει τους φόβους και τις ενοχές της η ΝΔ ώστε να είναι ικανή να οδηγήσει στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αυτούς που ασέλγησαν στην Χώρα και στους πολίτες???

  • factorx avatar
   factorx @ Orestios 30/03/2012 21:30:55

   Με συγχωρείς, αλλά πάλι απληροφόρητος είσαι. Φυσικά και μπορεί να γίνει νέα εξεταστική εφόσον δεν παραγράφονται τα αδικήματα

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Orestios 30/03/2012 22:10:59

   Τα αδικηματα παραγραφονται μονο σε περπτωση νεων εκλογων ή δυο χρονια μετα τη διαλυση της Βουλης επι της οποιας τελεσθηκαν.
   Στην πραξη αυτο σημαινει οτι ο Σαμαρας δεν μπορει να ζητησει δευτερες εκλογες για να κυνηγησει την αυτοδυναμια χωρις να παραγραφουν τα αδικηματα.
   Επισης ομως ο Καμμενος θα τεθει προ του διλημματος που τεθηκε το 1989 η αριστερα ,δηλαδη αν δεν στηριξει κυβερνηση θα παραγραφουν τα αδικηματα.
   Σε περιπτωση κυβερνησης συνασπισμου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το ΠΑΣΟΚ θα δεχθει νεα εξεταστικη λογω λαικης πιεσης αλλα στις πιθανες παραπομπες η κυβερνηση θα κινδυνευσει.

 8. Μας avatar
  Μας 30/03/2012 16:41:29

  Τον αραπη κι αν τον πλένης το σαπούνι σου χαλας!!!!!αλλαζει ποτέ το ΠΑΣΟΚ;

 9. avanti avatar
  avanti 30/03/2012 16:45:30

  Μπορεί ο γιώργος να έφυγε και να απολαμβάνει τα καφεδάκια του αλλά προφανώς έχει κάνει το κουμάντο του να μην πειράξει κανένας το πιστό σκυλάκι του.., σωστά τι φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ότι του έλεγε ο γαπ έκανε, εξάλλου ο γαπ δεν τα κανόνισε με τον Ντομινίκ. Δεν χάνω τις ελπίδες μου, μπορεί να αργήσει η μέρα, αλλά πρέπει να τους δούμε άσχημα στριμωγμένους.

 10. Παύλος avatar
  Παύλος 30/03/2012 21:05:05

  " Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι " !!!

  Γι' αυτά να γκρινιάζετε έρμοι νεοδημοκράτες, γι' αυτ΄τά !!! Και όχι για μνημόνια και ανοησίες !!!
  Αν δεν κάνει τίποτα ο Σαμαράς για να "ξεπληθεί" αυτό το αίσχος , να τον σταυρώσουμε μαζί και εγώ να χτυπάω πιό δυνατά τα καρφιά !
  Για να δοκιομαστεί όμως, πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία!!
  Γι' αυτό ας πάψουμε να ομφαλοσκοπούμε !

 11. factorx avatar
  factorx 30/03/2012 21:22:58

  Μιλάει και η .... ΔΗΜΑΡ !!!!

  Πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για την διόγκωση ενός «αδηφάγου πολιτικοκρατικού συστήματος και μιας μεταπρατικής εισαγωγικής οικονομίας που οδήγησαν στον υπέρμετρο δανεισμό», επιρρίπτουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές και μέλη πλέον της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Οδυσσέας Βουδούρης και Ηλίας Θεοδωρίδης, στις πορισματικές τους θέσεις για το έλλειμμα του 2009.

  Οι δύο βουλευτές, μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, επικρίνουν τους χειρισμούς των δύο κυβερνήσεων του 2009, αν και απαλλάσσουν την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου από ευθύνες αναφορικά με την καταγραφή του ελλείμματος, επισημαίνοντας πως «οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, μπορεί να αφορούν σ' αυτούς που δημιούργησαν τα ελλείμματα και όχι σ' αυτούς που τα κατέγραψαν».

  Μεταξύ άλλων στηλιτεύουν «την σκανδαλώδη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων δαπανών της πενταετίας Αβραμόπουλου στην υγεία, για την οποία δεν ζητήθηκαν ποτέ ευθύνες από την κυβέρνηση Παπανδρέου, τις υπερτιμολογήσεις στον τομέα των δημοσίων έργων, ολόκληρο το σύστημα κρατικών χρηματοδοτήσεων κάθε λογής προγραμμάτων, καθώς και την κατάρρευση και διαφθορά των φοροεισπρακτικών μηχανισμών της χώρας, το λαθρεμπόριο καυσίμων που έμεινε άθικτο και τη διαχρονικά ανεξέλεγκτη συσσώρευση πλούτου και το μαύρο χρήμα της παραοικονομίας».

  «Το δίδυμο των κυρίων Καραμανλή-Παπαθανασίου, παρακολουθεί την ραγδαία επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας και αντί να πάρει μέτρα έκτακτης ανάγκης που επιβάλλουν οι συνθήκες υπερβολικού ελλείμματος, ομιλούν για μέτρα που θα ήταν αναγκαία μετά τις εκλογές, δηλαδή στο τελευταίο δίμηνο του έτους (…)», προσθέτουν στη συνέχεια.

  Κατηγορούν επίσης τους κ.κ. Καραμανλή και Παπαθανασίου για «βαρειά αμέλεια και κακοδιαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας», αλλά και για την «κατασπατάληση πόρων στην υγεία και στην εκτίναξη των ελλειμμάτων των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων».

  Ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, επισημαίνουν ότι αυτές αφορούν στο γεγονός ότι «καθυστέρησε να αντιληφθεί τις δραματικές συνθήκες στις οποίες είχε περιέλθει η χώρα, εξαιτίας ενός μη βιώσιμου οικονομικού μοντέλου«, αλλά και στο «χειρισμό της κρίσης δανεισμού της χώρας και στη συνέχεια τη διαχείριση του υπέρογκου χρέους που είχε συσσωρευτεί».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 12. Bohemian avatar
  Bohemian 30/03/2012 21:43:31

  Περί εκλογών ως πληροφορία:
  Περαιτέρω πτώση της Νέας Δημοκρατίας, συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός, δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάζεται στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.
  η Νέα Δημοκρατία σημειώνει και νέα πτώση των ποσοστών της φτάνοντας πλέον το 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από δύο εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.
  Σημαντική είναι και η άνοδος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου που φτάνουν στο 8,5% από 6%. Αντίθετα ο ΛΑΟΣ πέφτει στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης ενώ η Χρυσή Αυγή εκτοξεύεται στο 5% από το 2% που είχε πριν από 15 μέρες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.

 13. dracon avatar
  dracon 30/03/2012 22:37:12

  Τι θα κάνει η ΝΔ για να σταματήσει την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αξιοπρεπειας;
  Θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ζόμπυ της τρόικα και των δανειστών;
  Αν ναι ,τότε γιατί να τιμωρήσει αυτούς που μας βάλανε στο ΔΝΤ και στα μνημόνια ,όταν ή ίδια θα συνεχίσει τη πολιτική των μνημονίων και την εθνοκτόνα πολιτική του ΔΝΤ;
  Η αντιπολιτευτικές κορώνες και ρητορείες,όπως και οι κοκορομαχίες μας κάνουν να πλήττουμε αλλά και να οργιζόμαστε αφάνταστα .
  Δεν αρκεί η ΝΔ θέλει να θέλει να τιμωρήσει τους αυτουργούς της εισόδου μας στο μηχανισμό στήριξης .Πρεπει και να μας βγάλει από αυτούς τους μηχανισμούς,να καταγγείλει μνημόνια και δανειακές και να ακολουθήσει μια εμπνευσμένη παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση

 14. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 30/03/2012 22:55:11

  Είναι σίγουροι στη ΝΔ οτι θέλουν να κάνουν εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια; Διότι μια στοιχειωδώς αξιοπρεπής, αξιόπιστη κι όχι καταγέλαστη εξέταση θα καταδείξει και τις μεγάλες ευθύνες των ΚΚ-Παπαθανασίου ( κυρίως) και Αλογοσκούφη δευτερευόντως. Συνεπώς είτε μας δουλεύουν όσοι λένε περί εξεταστικής είτε έχουν υποτιμήσει τις συνέπειες που θα έχει η εξεταστική για το ίδιο το κόμμα...

 15. Panousis vongelis Dimitrios avatar
  Panousis vongelis Dimitrios 31/03/2012 05:03:57

  Κα-κα καθαρση!το συνθημα αντιχει ακομη στα αυτια μου κ ας εχουν περασει σχεδον 23χρονια!ευτυχως ο αντωνης δεν ειναι επιτημος.... Αν το πασοκ την σκαπουλαρει κ παλι κ θολωσει τα νερα επιμεριζοντας ευθυνες ,ειμαστε αξιοι της μοιρας μας!

 16. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 31/03/2012 11:01:35

  To πασόκ μοιάζει με φονιά που μετά τον φόνο, κι ενώ ακόμη κρατάει το όπλ,ο διαλαλεί ότι θα αυτοδικαστεί και βρίσκει τον εαυτό του αθώο!

  To αν είναι αθώο μένει να το κρίνουν οι άλλοι σε μία άλλη βουλή.

 17. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 31/03/2012 15:52:38

  Ο Αρχηγός θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, τι προτείθεται να κάνει. Θα στείλει όλους τους χρυχ0κάνθαρους με ή χωρίς εξεταστική επιτροπή στο ειδικό δηκαστήριο ή θα τα βρούν με το χονδρό; Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους προδότες , πράκτορες ,εισπράκτορες των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων ; Ξεκάθαρη τοποθέτηση απαιτείται, διαφορετικά ούτε το 20% δεν πρόκειται να επιτύχει, και τότε αλιμονό μας, ως Έλληνες , ως Έθνος.

  • factorx avatar
   factorx @ antikatathliptikos 31/03/2012 16:09:23

   Συζήτηση κάνεις, ή ζύμωση των ήδη διαμορφωμένων θέσεων σου - ή κάποιου άλλου. Υπάρχει στο κείμενο ξεκάθαρη δέσμευση της ΝΔ ή οχι;

 18. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 01/04/2012 00:49:20

  Ότι και να γίνει, όσα χρόνια κι αν περάσουν,όσο και να κρύβονται δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και μεις και τα παιδιά μας. Έλληνες υπάρχουν παντού, Θεός υπάρχει "κύριοι" του Πασόκ..............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.