ΝΔ: «δουλειά δεν είχε ο διάβολος… »
07/07/2014 08:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: «δουλειά δεν είχε ο διάβολος… »

Κάποιοι στη ΝΔ πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα σ’ αυτό τον τόπο απ’ ότι τα προσωπικά τους παιχνιδάκια

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ισχύει τον τελευταίο καιρό αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: «δουλειά δεν είχε ο διάβολος… ». Ο κόσμος καίγεται, η οικονομία δε λέει ακόμη να πάρει μπροστά, σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί τεράστια ένταση, το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο και η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το κρας τεστ με την τρόικα αλλά στη ΝΔ… κουρεύονται. Και μιλάμε για κάποιες υπόγειες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα. Κουβέντες στελεχών, δείπνα και μυστικές συναντήσεις, συγκρούσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο, προσωπικές φιλοδοξίες που ξετυλίγονται την ίδια ώρα που άλλα είναι τα σοβαρά προβλήματα της Ελλάδας.

Καλή ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη που δίνει αγώνα ζωής και θανάτου προκειμένου να πάρει μια θέση στην Ευρώπη. Τόσο πολύ δεν είχε δουλέψει (ουσιαστικά και επικοινωνιακά) ούτε όταν ήταν υπουργός.

Θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας, θα γίνει υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ, θα γίνει τελικά επίτροπος της Ελλάδας ή θα κάτσει στην Αθήνα; Είναι τα ερωτήματα που «καίνε» τους πολίτες, οι οποίοι αγωνιούν για το τι θα συμβεί τελικά στη μεγάλη πολιτικό.

Τώρα μαθαίνουμε ότι η Ντόρα είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή όπου συζήτησαν για αρκετή ώρα τα θέματα της επικαιρότητας.

Προφανώς κάποιοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον πρώην πρωθυπουργό στις εσωτερικές διεργασίες της ΝΔ. Εδώ και πολλοί καιρό διάφοροι τουιτάδες κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις του Αντ. Σαμαρά με τον Κ. Καραμανλή. Ένα σκηνικό που βολεύει πάρα πολύ την Ντόρα η οποία θα ήθελε να δει διαιρεμένη τη ΝΔ για να εκμεταλλευτεί η ίδια την κατάσταση.

Από την άλλη, μόλις πριν από μια εβδομάδα στη ΝΔ έπαιζαν το παιχνίδι του μεγάλου συνασπισμού, μέχρι που τους το ξέκοψε το Μαξίμου. Τη μια ο Αβραμόπουλος, την άλλη η Βούλτεψη βάλθηκαν να μας πείσουν ότι ο Αλέξης είναι κάτι σαν πολύφερνη νύφη» που πρέπει κάποια στιγμή να παντρευτούμε για το καλό της πατρίδας. Για τέτοια ηττοπάθεια μιλάμε…

Αφήστε που μαθαίνουμε ότι μέσα στη ΝΔ κάποιοι νεόκοποι υπουργοί προσεγγίζουν παλαιά και κορυφαία στελέχη του κόμματος ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα που ονειρεύονται. Προετοιμάζονται με απλά λόγια σε περίπτωση ήττας της ΝΔ και φτιάχνουν μηχανισμούς και συμμαχίες για να διεκδικήσουν ρόλο. Αν εργάζονταν στα υπουργεία τους τόσο πολύ όσο να φτιάχνουν μηχανισμούς και να μιλάνε στο παρασκήνιο «θάβοντας» την κυβέρνηση, ίσως να ήταν καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα.

Κάποιοι στη ΝΔ πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα σ’ αυτό τον τόπο απ’ ότι τα προσωπικά τους παιχνιδάκια. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον τους και καλά θα κάνουν να προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα κι όχι να κτίζουν καριέρες στα συντρίμμια της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 07/07/2014 09:32:00

  "... νεόκοποι υπουργοί προσεγγίζουν παλαιά και κορυφαία στελέχη του κόμματος ..." Όταν "πιάσει" σαράκι το ξύλο μόνο μία αποτελεσματική λύση υπάρχει, η φωτιά! Και όσοι τρίβονται στο "μολυσμένο" ξύλο το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν ότι δεν ξέρουν άλλο τρόπο να επιβιώσουν. Ας μη μείνουν λοιπόν με την απορία όταν έρθει η ώρα!

 2. ΟΔΥΣΣΕΥΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΥΣ 07/07/2014 09:50:07

  Όταν απουσιάζει το ιδεολογικό στοιχείο από έναν πολιτικό σχηματισμό, αυτά συμβαίνουν. Η λεγόμενη "δεξιά" έχει προ πολλού απεμπολήσει την όποια ιδεολογική της ταυτότητα και της απέμειναν οι ...προσωπικές πολιτικές που αποσκοπούν στην διαιώνιση της ...καριέρας. Κάποιες τέτοιες ...προσωπικές "συμβουλές" οδήγησαν και στην ολέθρια ποινικοποίηση της πολιτικής με απρόβλεπτες τις συνέπειες : "Κάποιοι" από προσωπικό απωθημένο αποτυχίας στο παρελθόν να ηγηθούν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οσφυοκάμπτες σήμερα σ' αυτούς που κάποτε έβριζαν, "συμβούλεψαν" την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής. Όσους δεν έδιωξαν από την Νέα Δημοκρατία οριστικά, τους απομάκρυναν τουλάχιστον ψυχικά, βλέποντας την συλλήβδην ενοχοποίηση εθνικών απόψεων με ...χειροκροτητές τους εκπροσώπους της αριστερής ιδεολογικής τρομοκρατίας. Κι' αυτό από την υποτίθεται ...επί το εθνικώτερον σκεπτόμενη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Κρίμα...

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 10:13:35

  αυτό έχουν μάθει μόνο στα κομματικά σχολεία, φάκτορα.το επίπεδο, γενικά, των ανθρώπων που συναποτελούν τους κομματικούς στρατούς από τους οποίους "φυτρώνουν" όλοι όσοι επανδρώνουν τους κρατικούς μηχανιμούς είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ χαμηλού επιπέδου.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 10:15:37

   και για πιο καλό της πατρίδας μιλάμε; αν οι κομματικοί στρατοί των παρασίτων κοιτούσαν το καλό της πατρίδας η πατρίδα δεν θα είχε χρεωκοπήσει και παραδοθεί σε ξένους, τι λέμε τώρα...

   • makis Stefanatos avatar
    makis Stefanatos @ Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 10:35:40

    Η παράδοση της χώρας συνετελέστη με την υπογραφή κάποιων συγκεκριμένων με όνομα και διέυθυνση, αφού πρώτα οι ίδιοι "κάποιοι" είχαν προετοιμάσει το έδαφος από οικονομική αλλά και κοινωνική πλευρά.

   • ΑΓΙΟΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ @ Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 10:55:39

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ. ΤΙ ΑΠΗΧΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ . ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ?

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 13:32:08

    κ Αργειάδη, πολύ καλά τα λέτε Από τις ελάχιστες φορές που θα συμφωνήσω με τις τοποθετήσεις σας (θα μου πείτε καλλιο αργά κτλ). Αλλά γιατί ανησυχούμε; Ας τους αφήσουμε να φάνε τα κεφάλια τους, αρκετά τους ανεχθήκαμε, αυτοί οι άνθρωποι, πέραν του αριβισμού τους, δεν εκφράζουν καμιά ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας. Ως γνωστόν δεν υπάρχουν κενά στην ζωή, ακόμη και οι μαύρες τρύπες από (αντι) ύλη αποτελούνται, χωρίς να είμαι ειδικός. Θα βρεθούν νέοι άνθρωποι να εκφράσουν τα ιδανικά του καθένα μας. Μόνο τον Σαμαρά που παλεύει μόνος του σκέφτομαι

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Σωκράτης 07/07/2014 14:18:31

     αγαπητέ Σωκράτη, δεν με ενοχλεί ποτέ αν κάποιος διαφωνεί μαζί μου, άλλωστε, ακόμα και τα ίδια δεδομένα οι άνθρωποι καμιά φορά τα ερμηνεύουμε διαφορετικά. ακαι θεωρώ τις απόψεις μου ως σκαλισμένες στο μάρμαρο. με ενοχλεί ο ιδεολογικός φανατισμός και οι θέσεις δίχως τεκμηρίωση. προσπαθώ να έχω δεδομένα εμπειρικά. και ό,τι γράφω εδώ μέσα το στηρίζω σε εμπειρικά δεδομένα, όχι σε ιδεολογίες. εγω πάλι διαφωνω όταν λέτε "ας τους αφήσουμε να φάνε τα κεφάλια τους..." δυστυχώς δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, μας τρώνε ΟΛΟΥΣ μας, την ελλάδα διαλύουν και θα το πληρώσουμε ΟΛΟΙ...

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 16:01:02

      Σ΄αυτό θα προσθέσω -κοινοποιώντας προς αυτους τις σκέψεις μου- ότι η λεγόμενη βάση δεν είναι κουτή, ούτε αποκομμένη από τις ρίζες της. Δεν φύτρωσε αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε και ανδρώθηκε. Είδαν πολλά τα μάτια της και πλέον το να την κοροϊδέψει κάποιος κομματικός φωστήρας είναι πολύ δύσκολο. Βεβαίως, πάντα θα υπάρχουν και οι κομματοκύνες που ενεργούν μόνον με το θυμικό και το περιορισμένο βεληνεκές του πνεύματός τους, αλλά η βάση έμαθε να τους απομονώνει και να τους αποτειχίζει από την παράταξη. Αν καταλάβουν τα στελέχη της Συγγρού ότι εν έτει 2014 έχει αλλάξει το πολιτικό γίγνεσθαι (μέσα από την οδυνηρή πραγματικότητα της κρίσης) και η ποιότητα και αντίληψη του δυναμικού της λεγόμενης βάσης του κόμματος, τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν άλλες αποτελεσματικότερες ενέργειες για να ευοδωθούν οι πολιτικές τους επιδιώξεις. Εφόσον είναι ικανοί και εφόσον οι επιδιώξεις τους στοχεύουν προς όφελος της παράταξης. Με λίγα λόγια, σας πήραμε πρέφα εσάς που με πονηρές μεθόδους προσπαθείτε να επιβιώσετε πολιτικά, εφόσον το ειδικόν βάρος σας είναι φελλού.

 4. Δεν Ξεχνώ avatar
  Δεν Ξεχνώ 07/07/2014 11:08:19

  "Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φθαρμένο πολιτικό προϊόν". Συ είπας

 5. Φελίζα avatar
  Φελίζα 07/07/2014 13:18:49

  Λυπηρά όλα αυτά και μάλιστα την στιγμή που ο πολίτης παλεύει μέρα-μέρα για την επιβίωσή του. Ταπεινή μου άποψη ότι ακόμα και αν ψηφίσουν στις επόμενες βουλευτικές οι αγνοί δεξιοί-ή και άλλοι- ψηφοφόροι την ΝΔ θα τον κάνουν για χάρη του κ.Σαμαρά χωρίς σταυρό προτίμησης. Εύχομαι δε , έστω και τώρα, να δείξει την δέουσα αποφασιστικότητα στα...καθ'ημάς, βάζοντας στην θέση του κάθε πολιτικάντη που συμμετέχει στην κυβέρνηση.

 6. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/07/2014 16:03:08

  Κρίμα...κρίμα. Παρτάκηδες , μικροκομματάρχες και διάφοροι άλλοι τραβάνε άλλος για Χίο και άλλος για Μυτιλήνη. Διαίρει και βασίλευε. Δεν έχουν καταλάβει ότι στην επόμενη βουλή από τους σημερινούς της ΝΔ δεν θα βρίσκονται ούτε οι μισοί. Και οι ΠΑΣΟΚΟΙ ή οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ( το ίδιο είναι) όπως έγινε το 1981 θα μείνουν στη κυβέρνηση για άλλα 20 χρόνια. Καληνύχτα ΝΔ , καλημέρα Νέα Ελλάδα ( ή ΠΟΛΑΝ) του 6 ή 8%.

 7. Naruto avatar
  Naruto 07/07/2014 16:51:17

  Να το θέσω πιο απλα , όλοι πολιτεύονται για να φτιάξουν καριέρες ,αν τώρα τα προσωπικά συμφέροντα συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της πατρίδας έχει καλώς αν όχι καημένη Ελλάδα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.