26/02/2010 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ για Σκόπια: Μια ονομασία για όλες τις χρήσεις

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με το ειδικό μεσολαβητή του Ο.Η.Ε. για το Σκοπιανό κ. Μάθιου Νίμιτς.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.  Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Άγγ. Υψηλάντης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο κ. Μ. Νίμιτς έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η συνάντηση του κ. Νίμιτς με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του Προέδρου της ΝΔ, για τις εξελίξεις που συνοδεύουν τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται - όπως γνωρίζετε - αυτόν τον καιρό, σε μία καινούρια φάση. Εκείνο που θα θέλαμε να σημειωθεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία, μα καμία, απομάκρυνση από τη βασική αρχή του erga omnes. Δηλαδή, μία ονομασία για όλες τις χρήσεις - αναφερόμαστε και σε εσωτερική και διεθνή - και τούτο για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε, τελικά, σε ένα αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή. Η Κυβέρνηση οφείλει να μείνει σταθερή σε αυτήν την αρχή, που διατύπωσα πρωτύτερα. Πάντως, από ό,τι φαίνεται στον ορίζοντα, από την πλευρά των γειτόνων μας δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη, ώστε να μπορεί κανείς να μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον. Κάτι, όμως, το οποίο εμείς με κάθε τρόπο πρέπει να επιδιώξουμε - γιατί όλα στηρίζονται στη βασική αρχή της καλής γειτονίας - πάντοτε με σεβασμό στην ιστορία και στον πολιτισμό της κάθε χώρας.

Μ. ΝΙΜΙΤΣ: Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά και τον ενημέρωσα για τις διαπραγματεύσεις. Ανταλλάξαμε απόψεις. Άκουσα τις απόψεις του με προσοχή. Μου έθεσε κάποιες ερωτήσεις και είχαμε έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε αισιόδοξος;

 Μ. ΝΙΜΙΤΣ: Και οι δυο πλευρές, τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα, με ενεθάρρυναν να προχωρήσω, να εντατικοποιήσω αυτές τις συνομιλίες και να δω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση. Υπό αυτό το πρίσμα, αισθάνομαι θετικά για τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά από όλες αυτές τις συναντήσεις, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποια λύση;

 Μ. ΝΙΜΙΤΣ: Νομίζω, ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση. Ευχαριστώ πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 26/02/2010 19:24:18

  Μία ονομασία έναντι όλων δεν έχουν δεχθεί ποτέ τα Σκόπια θα κάνουν πίσω τώρα;

  Ελπίζω ο ΓΑΠ να μην κάνει το «θαύμα» του.

 2. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 26/02/2010 19:48:33

  Κασσάνδρα,το 'θαύμα' του θα το κάνει.Εσύ γιατί θαρρείς πως τον κάλεσε 'ο ηλιοκαμένος' στον Λευκό Οίκο; Πάντως όχι γιά μπιρίμπα, φαντάζομαι.Ούτε μόνο γιά τη φωτογραφία στα σκαλάκια με σηκωμένα τα μανίκια (BOTH).H 'αποστολή' του dear George,είναι σαφέστατα προδιαγεγραμμένη.Σαν έτοιμη από καιρό.

 3. ΙΔ avatar
  ΙΔ 26/02/2010 20:04:34

  Και το όνομα αυτήs..ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗS ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ..Τα δε δυο άλλα που καίνε τουs Σκοπιανούs την γλώσσα και την εθνικότητα εν'ευθέτω χρόνω και αφου πλέον εισέλθουν στο Νάτο.Και εγώ ο αφελήs ερωτώ τον Σαμαρά πωs θα λέγονται οι Σκοπιανοί;Βορεομακεδόνεs ή Μακεδόνεs σκέτο.

  • Τασος avatar
   Τασος @ ΙΔ 27/02/2010 11:29:50

   Θα αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν. Σε αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτό που μας νοιάζει είναι σε κάθε διάσκεψη, σε κάθε προσφώνηση, σε κάθε οργανισμό το ταμπελλάκι μπροστά τους να λέει Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία.

 4. μαρικα avatar
  μαρικα 26/02/2010 21:00:05

  Βρε δεν παν να κρεμαστουν ολοι και οι 300 να λυσουμε μονοι μας τις διαφορες μας και να ανεβασουμε εμεις την πατριδα μας ψηλα,

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.