06/06/2012 17:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: αφού δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ντιμπεϊτ θα μας βρουν απέναντί τους παντού!

(Ανανεωμένο) Σε νέα πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης προχώρησε η ΝΔ εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου καταλογίζοντάς της ότι επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Συγκεκριμένα, ο  Αναπληρωτής Εκπρόσωπος και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μουρούτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλέσαμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει –έστω και την ύστατη στιγμή- αν αποδέχεται τα όσα συμφωνήσαμε για το debate των δύο αρχηγών.

Προφανώς ο φόβος τους για την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου, τους οδηγεί στο να «πετούν την μπάλα στην εξέδρα» και με «φιλολογικού τύπου» προσεγγίσεις να ζητούν τη μία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων παρουσία πρακτικογράφου, την άλλη συζήτηση γαλλικού ή αμερικανικού  τύπου, την άλλη τηλεμαχία αντίστοιχη του  2009, την άλλη συμμετοχή όλων των κομμάτων,  την άλλη διαπραγμάτευση  για τον αριθμό των δημοσιογράφων.

Είναι προφανές ότι ντιμπέιτ δεν θέλουν. Αντίθετα επιθυμούν να στρέψουν όλη την κουβέντα αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο και όχι στην ουσία.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Εκείνοι επιθυμούν  να συζητάμε μέχρι τις εκλογές «περί ανέμων και υδάτων», για να μακιγιάρουν έτσι την επικινδυνότητα των θέσεών τους, ωστόσο εμείς θα επιβάλουμε η ουσία της συζήτησης να επικεντρωθεί στα πραγματικά διλήμματα των εκλογών.

Στις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, τη λαθρομετανάστευση, την ασφάλεια, τα εθνικά θέματα.

Θα τους επιβάλουμε να μιλήσουν για το που πραγματικά οδηγούν τους Έλληνες οι τυχοδιωκτικές απόψεις τους.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να κάνει debate, ας κάνει με τις συνιστώσες του, μήπως και βρουν κοινές θέσεις.

Ούτως ή άλλως, θα μας βρουν απέναντί τους,  σε κάθε πόλη, χωριό, πλατεία, δρόμο, καφενείο, σε όλες τις τηλεοράσεις».

Προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής ανακοίνωση:

«H θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη: διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ: ένα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων πλην της Χ.Α και συντονιστές δημοσιογράφους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Προτείνουμε το δεύτερο ντιμπέιτ να γίνει ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.Σαμαρά και κ.Τσίπρα και να είναι βασισμένο στους κανόνες του γαλλικού μοντέλου που πρόσφατα είδαμε ανάμεσα σε Ολάντ – Σαρκοζί με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και όχι παράλληλων μονολόγων όπου θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, ένας άντρας και μια γυναίκα. Ενδεικτικά προτείναμε τον κ. Χατζηνικολάου και την κ. Στάη. Είμαστε ανοιχτοί σε συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στα πρόσωπα, όχι όμως σε υπεκφυγές. Θα περιμένουμε απάντηση εντός των επόμενων ωρών».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Inno avatar
  Inno 06/06/2012 16:33:27

  Με νέα ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου ρίχνει το μπαλάκι στη ΝΔ για το ντιμπέιτ, βάζοντας μάλιστα και χρονικό όριο ....ωρών για να πάρει απάντηση!

  Δείτε την ανακοίνωση:

  "H θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη: διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ: ένα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων πλην της Χ.Α και συντονιστές δημοσιογράφους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
  Προτείνουμε το δεύτερο ντιμπέιτ να γίνει ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.Σαμαρά και κ.Τσίπρα και να είναι βασισμένο στους κανόνες του γαλλικού μοντέλου που πρόσφατα είδαμε ανάμεσα σε Ολάντ – Σαρκοζί με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και όχι παράλληλων μονολόγων όπου θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, ένας άντρας και μια γυναίκα. Ενδεικτικά προτείναμε τον κ. Χατζηνικολάου και την κ. Στάη.
  Είμαστε ανοιχτοί σε συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στα πρόσωπα, όχι όμως σε υπεκφυγές. Θα περιμένουμε απάντηση εντός των επόμενων ωρών"

 2. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 06/06/2012 16:37:05

  Φαινόταν οτι δεν θα γίνει διάλογος.Το όπλο του Σύριζα τώρα είναι ..η σιωπή.Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν υψηλά τα ποσοστά του.Οσο μιλάει θα αποκαλύπτεται,θα εκτείθεται και θα αντιφάσκει.
  Στην περίπτωση των συνιστωσών πραγματικά η σιωπή είναι χρυσός.=!

 3. man8os avatar
  man8os 06/06/2012 17:26:52

  Το ντιμπειτ πρεπει να γινει, ακομη και με τον τροπο που εγινε το ντιμπειτ Σαρκοζι Ολλαντ.
  Εφοσον ομως γινει και δευτερο ντιμπειτ πρεπει να κληθουν ολοι οι αρχηγοι κοινοβουλευτικων κομματων.

 4. GreekInLux avatar
  GreekInLux 06/06/2012 17:56:19

  Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών για να αποφύγει μέσω αυτού το αντίστοιχο μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα. Επιπροσθέτως βάζει ως όρο τη μη συμμετοχή της Χ.Α. (τόση είναι η δημοκρατία τους). Το τελευταίο έχει ως προφανή σκοπό την περαιτέρω συσπείρωση των οπαδών και ψηφοφόρων της Χ.Α. με την εντύπωση ότι αυτοί θα αφαιρεθούν ως ποσοστό από τη ΝΔ σε περίπτωση που αυτή δεχθεί τον όρο αυτό. Η ΝΔ οφείλει ν’ απαντήσει ότι δέχεται να συμμετάσχει ο Πρόεδρος σε debate και μάλιστα τάχιστα, εντός της τρεχούσης εβδομάδος, αρκεί να συμμετέχουν σε αυτό όλα τα νόμιμα και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένα κόμματα όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών και κατόπιν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε debate μεταξύ των αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, δίχως περαιτέρω αναβολή ακόμα και με τους δύο δημοσιογράφους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τους όρους που θέτει αυτός.

 5. juliet avatar
  juliet 06/06/2012 18:03:25

  Μπράβο στον Μουρούτη....το λέει η ψυχή του.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ juliet 06/06/2012 19:13:05

   Ετσι μπράβο,λόγια του "πεζοδρομίου" ,όχι του αμφιθεάτρου.
   Το'χει ο συγκεκριμένος.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Ιωάννης33 06/06/2012 19:27:52

    Όταν καλτ μορφές όπως ο Καμμένος και ο Τσίπρας παίρνουν τέτοια ποσοστά, "φωνάζει" από μακριά ότι πρέπει να συμπεριφερθείς στο φιλοθεάμων εκλογικό κοινό σαν σε αμοιβάδες. Το "πεζοδρόμιο" είναι "πολυτεχνείο" για τη διανοητική διαύγεια των περισσοτέρων τσιπροκαμμένων.

  • tiramola avatar
   tiramola @ juliet 06/06/2012 21:52:39

   Τζούλιετ υπογλώσια έχεις προμηθειτεί για το βράδυ των εκλογών?

   • juliet avatar
    juliet @ tiramola 06/06/2012 22:39:29

    Είμαι ψύχραιμη ...αγαπητό λαστιχένιο ανθρωπάκι.
    Που ήσουνα τόσο καιρό; το νέο σπιτάκι φιλόξενο ..ευρύχωρο;ανησυχούσαμε .....άνθρωπος της προπόνησης είμαι,αντοχές σπαρτιάτικες έχω.Αλλοστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
    ''Οι πράξεις της αλλαζονείας δεν έχουν διάρκεια ''
    Σολων

 6. Inno avatar
  Inno 06/06/2012 18:08:01

  ας γίνει debate με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. και να βαράνε όλοι τον Σαμαρά, ενισχύοντάς τον έτσι! να παίξουμε κι εμείς το παιχνίδι του τσίριζα, δεν τα πήγε και άσχημα. Και από εκεί και ύστερα ας σκεφτεί ο κόσμος τι σημαίνει να απέχει από τη συζήτηση ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θέλει να κυβερνήσει, κρύβοντας έτσι τις θέσεις του, και τι φασίζουσα νοοτροπία δείχνει το 17% που ήθελε και να κυβερνήσει από τις 6/5, το οποίο έσυρε σε ακυβερνησία 1 μήνα τον τόπο και που θέλει να τα ορίζει όλα και να τα διαφεντεύει όλα.
  Ας μείνει η καρέκλα άδεια. ΞΕΦΤΙΛΑ τους θα είναι.

 7. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 06/06/2012 18:29:57

  Και για να ΜΗΝ ξεχαστούμε: το παιχνίδι, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος στις 17/6 και κάνει κυβέρνηση, δεν τελειώνει εκεί. Σε 3 μήνες το πολύ, θα ρίξει τη χώρα στα βράχια της δραχμής. Ο κόσμος θα τρέχει στα ΑΤΜ, στα supermarket, στα βενζινάδικα, αλαφιασμένος. Η πλατεία Συντάγματος θα γίνει θέατρο μάχης. Ο Τσίπρας θα φύγει με ελικόπτερο!
  Η ΝΔ με το Σαμαρά, πρέπει να είναι ΕΚΕΙ, ΟΡΘΙΑ, ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ, για να μαζέψει τα συντρίμια της Πατρίδας...

 8. Τρίκαλα 7 avatar
  Τρίκαλα 7 06/06/2012 18:35:17

  Πώς έλεγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές για τηο θέμα ; "Όποτε θέλει (σημ.ο Σαμαράς) όπου θέλει, με όποιους όρους θέλει.."

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Τρίκαλα 7 06/06/2012 19:10:16

   Προφανώς ξεχάσανε να συμπληρώσουν το "...αρκεί να μην είμαστε εμείς εκεί."

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/06/2012 19:09:45

  Πρόταση του Δαναού που την προσυπογράφω. Ας πάει τη μέρα και την ΄ψρα που ήταν ορισμένο το debate στην ΕΡΤ. Ντυμένος απλά και χαλαρά, χωρίς κοστούμια κλπ. Και να πει στους κυρίους εκεί.
  Ήρθα! Περιμένω των Αλέξη να έρθει να συζητήσουμε με ότι ατζέντα θέλει. Κι αν δεν εμφανιστεί ο Αλέξης ας κάνει κουβέντα με τους δημοσιογράφους ζωντανά. Κι ας είναι όχι η Στάη, αλλά ο Γερονικολός κι ο Γαργαλάκος.
  Το σύνθημα είναι: Δε φοβόμαστε. Ελάτε

 10. airman avatar
  airman 06/06/2012 19:30:19

  Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Αρχηγούς/Προέδρους των κομμάτων που εκπρωσοπούνται στη Βουλή για τηλεοπτικό διάλογο (όχι debate), σε καθορισμένη ημερομηνία και ώρα (π.χ. 11/6 - 21:00) στη ΝΕΤ, με πέντε θέματα συζήτησης που αφορούν την πορεία της χώρας μετά την 17η Ιουνίου. Η παρουσία δημοσιογράφου/συντονιστή θα είναι απλά για το ''τελετουργικό''.
  Όσοι αντέχουν είναι ευπρόσδεκτοι.
  Άλλωστε αυτό που θα δοκιμαστεί πρώτα και πανω απ' όλα μετά τις εκλογές είναι οι αντοχές, το σθένος και η πυγμή, από όποια θέση κατατάξει τον καθένα η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.
  Ιδού η ρόδος .....

 11. Inno avatar
  Inno 06/06/2012 21:48:23

  Στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, πέταξε το «γάντι» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του το βράδυ στην Ελευσίνα, σχετικά με το ζήτημα του ντιμπέιτ, για την μη πραγματοποίησή του οποίου μέχρι στιγμής αλληλοκατηγορούνται τα δύο κόμματα.


  «Θα ήθελα να καλέσω τον κ. Σαμαρά για μία ακόμη φορά να σταματήσει επιτέλους να φυγομαχεί και να κρύβεται και να δεχθεί τον δημόσιο διάλογο μαζί μου…. Χωρίς κατασκευασμένους μονολόγους και με όποιον δημοσιογράφο τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα… Ας ορίσει και τον κ. Μιχελάκη, αρκεί να εμφανισθεί σε αντιπαράθεση που δεν θα είναι τυποποιημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


  Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας παραπλανητική τη σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων και τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν το λαό.

  «Βαφτίζουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Βουλής των Ελλήνων να καταργήσει νόμο του κράτους ως δήθεν μονομερή ενέργεια», ανέφερε.

 12. tiramola avatar
  tiramola 06/06/2012 21:48:42

  Ο Τσίπρας δέχεται συντονιστή και τον Μιχελάκη λέει...

 13. Inno avatar
  Inno 06/06/2012 23:25:18

  το φοβόμουν πολύ απόψε γιατί δεν τον είχα ζήσει σε live. Στην αρχή δεν πήγε καλά νομίζω, αλλά μετά ρόλαρε και το μεγάλο του όπλο, η αμεσότητα, πέρασε στον κόσμο πιστεύω.
  Νομίζω ότι στο στυλ που θέλει ο Τσίπρας, θα τον πατήσει κάτω.
  Ο "μικρός" θα μιλάει με την κλασική ξύλινη αριστερή γλώσσα με τις υπεκφυγές, τις θολούρες και τα παχιά λόγια, και ο "Δεξιός" θα μιλάει την λαϊκή και απλή γλώσσα της πιάτσας!

 14. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 07/06/2012 00:38:55

  Κατ'αρχήν, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, από ένα κοινό που είχε έρθει για να τον ανακρίνει και αρκετές φορές , ήταν και επιθετικό. Αυτή η αμεσότητα που έχει, αλλά και οι γνώσεις του , όσο και η εμπειρία του, τον έκαναν να πάρει το παιχνίδι και να επιβληθεί , από τη στιγμή που χαλάρωσε και έγινε ο εαυτός του. Πιστεύω ότι, πιό δύσκολο είναι να έχεις απέναντί σου ένα άγνωστο κοινό, που δεν κατέχει την έκθεση στη δημοσιότητα και γι'αυτό πολλές φορές απρόβλεπτο, παρά ένα συγκεκριμένο ομιλητή που επειδή είναι του χώρου σου , ξέρεις και τι να περιμένεις και πως να τον αντιμετωπίσεις. Γεγονός είναι ένα: ο Α.Σ. μιλάει απλά , κατανοητά , γιατί αυτό που λέει το πιστεύει και αγωνίζεται να το καταφέρει. Η τηλεμαχία, κατά τη γνώμη μου , καλό είναι να γίνει. Ο Α.Σ. έχει περάσει πολλά , έχει υποστεί μεγάλες πιέσεις και έχει ανταπεξέλθει. Είναι τουλάχιστον αφελές, να νομίζει κάποιος ότι φοβάται τον νεόκοπο Τσιπρανδρέου....

 15. kas avatar
  kas 07/06/2012 07:56:20

  δυστυχώς αγαπητέ....ο μέγας κίνδυνος είναι ότι δεν θα περιοριστεί το πεδίο μάχης στο Σύνταγμα

  άσε που στο Σύνταγμα...μόνο ΧΑυγίτες θα είναι

  μη μου πεις ότι περιμένεις δεξιά επανάσταση των νοικοκυραίων ?

  του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτές και οι οικογενειάρχες προφανώς ή θα κλειστούν σπίτια τους ή θα την κάνουν για τα χωριά τους όπου όλοι θα περιφρουρούν οπλισμένοι για κάθε επίδοξο εισβολέα

  ήδη οι αυτοδικίες άρχισαν (πριν λίγο καιρό στην Σπάρτη, σήμερα στην Παιανία) και θα πάρουν μορφή χιονοστοιβάδας

  Ο Θεός να μας φυλάει !


  ps- με τον μηχανισμό που αποκτούν και την επίκτητη εξουσιομανία-αλλαζονεία-κουτοπονηράδα αυτοί σκέπτονται εξουσία για 30 χρόνια...και αυτό και θα επιδιώξουν

  ποντάροντας βέβαια στοα 2.000.000 έξτρα ψήφους από μαροκοαλγερινοαφγανούς

  έχουν ξεφύγει τα πράματα στον Εβρο...πλέον συλλαμβάνονται 400 την ημέρα και άλλοι τόσοι δεν συλλαμβάνονται καν

  έτσι όπως πάμε...το ΝΑΤΟ θα μας περιποιηθεί καλά...για ανθρωπιστικούς λόγους (για τα αφγανά όχι τους Ελληνες)

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ kas 07/06/2012 12:12:01

   Έτσι είναι, όπως τα λες.
   Να σου θυμίσω, όμως, από την αρχαία ιστορία μας: όταν ανέλαβε ο Αλέξανδρος στην Μακεδονία, τα βόρεια και νότια σύνορά του "πήραν φωτιά": όλοι στασίασαν ή κινήθηκαν εναντίον του.
   Σε 6 μήνες, ο Αλέξανδρος είχε τακτοποιήσει όλες τις "εκκρεμότητες"... Στο μεταξύ, είχε αναγκαστεί να ισοπεδώσει τη Θήβα.
   Αποφασιστικότητα, ταχύτητα και εξυπνάδα χρειάζεται ο Σαμαράς στις 18 Ιούνη. Και όλες οι φωτιές θα τεθούν υπό έλεγχο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.