09/08/2008 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Πρωτοφανείς στα πολιτικά χρονικά των τελευταίων ετών χαρακτηρίζονται οι συνεχιζόμενες επιθέσεις βουλευτών της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης τους. Τα μπάνια του λαού βρίσκονται εν πλήρει εξελίξει, ειδήσεις τον Αύγουστο δεν πρέπει να υπάρχουν (σύμφωνα με πάγιο πολιτικό έθιμο), αλλά στην ΚΟ της ΝΔ τον χαβά τους. Συνεχίζουν να επιτίθενται στην κυβέρνηση με πρωτοφανείς εκφράσεις. Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες. Από «σταλινικές μεθόδους», μέχρι για «καλαμοκαβαλάρηδες», «οικονομισάριους» και …«χανουμάκια». Επιπλέον, στους μόνιμους και συνήθεις «αντάρτες» (Τατούλης κλπ) προστίθενται τώρα και εξ επαρχίας εξεγερμένοι, που διαμηνύουν στο Μαξίμου «δεν θα την πληρώσουμε εμείς γι αυτά που κάνουν οι υπουργοί σας».

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πίσω από τον αυξανόμενο σταθερά αριθμό «ανταρτών» κρύβεται τάχα κάποιο σχέδιο. Μπορεί και να είναι έτσι, δεδομένης των κοινών πολιτικών δεσμών ορισμένων ανταρτών με την …Αγία Οικογένεια. Η γνώμη μας πάντως είναι ότι συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο: κανένας δεν ελέγχει τίποτα. Η κυβέρνηση καταρρέει, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, οι στενοί συνεργάτες του δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους βουλευτές, και η ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης είναι για κλάματα . Συμβαίνει λοιπόν το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Μια κατηγορία ανταρτών ενδιαφέρεται φυσικά μόνο για τις υπουργικές καρέκλες. Και κάνουν συνεχώς δηλώσεις με …αέρα κοπανιστό, λες και ο λαός είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει. Το μεγαλύτερο όμως κομμάτι των βουλευτών της ΝΔ (όπως και των άλλων κομμάτων, πλην ίσως της Αριστεράς) νοιάζονται μόνο για την επανεκλογή τους και την οικονομική τους κατάσταση. Έτσι, η κατάσταση γι αυτούς περιγράφεται ως εξής: Πρώτον, έχουν μπροστά τους όχι μία, αλλά δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και αγωνιούν πως θα την βγάλουν οικονομικά. Δεύτερον, δεν ξέρουν αν θα εκλεγούν, επειδή οι παμφάγοι υπουργοί δεν τους αφήνουν ρουσφέτια για πάρτη τους, ενώ η αξιοπιστία της ΝΔ καταρρέει συνεχώς. Τρίτον, τα έχουν πάρει στο κρανίο με τους συναδέλφους τους, υπουργούς και βουλευτές, που έχουν «ξεσκιστεί στα σκάνδαλα και στα λεφτά» ενώ οι ίδιοι καλούνται μόνο για να ψηφίσουν στην Βουλή και να υπερασπίσουν την κυβέρνηση στο λαό «που μας βρίζει».

Τι θα κάνει ο Καραμανλής; Προς το παρόν ούτε αυτός γνωρίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 09/08/2008 16:59:28

  Αγαπητέ Φάκτορα τι γίνεται; Μετά τον Καύκασο και τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου που ξεσήκωσαν κύματα εξαιρετικών συζητήσεων και σχολίων, πάλι στον Καραμανλή πέσαμε; Τι να σχολιάσεις από μια απίστευτη μιζέρια; Καιρός να φύγω επιτέλους για διακοπές… δεν θα έχω και πρόσβαση στο Internet. Καλό κουράγιο λοιπόν με τα καραμανλικά θέματα. Εις το επανειδείν λοιπόν(τρόπος του λέγειν).

 2. Factorx avatar
  Factorx 09/08/2008 18:58:17

  Δεν τρώγεσαι (ευχαριστιέσαι) με τίποτα.

 3. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 09/08/2008 20:12:49

  Φάκτορα , πιστεύω ότι το blog είναι εξαιρετικό. Τα περί Καραμανλή ήταν λίγο άνοστο αστείο αλλά και ταυτόχρονα ένδειξη αναγνώρισης για τα όσα από την άποψη της ουσιαστικής πληροφόρησης (συνεπικουρούντων και των σχολιαστών) μας πρόσφερες τις τελευταίες μέρες σε θέματα που είναι στο μέτωπο.

  factorx: με περίεργο τρόπο εκφράζεις την ικανοποίσή σου. Τέλος πάντων. Μιλ μερσί

 4. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 10/08/2008 00:45:02

  Μην ξεχνάτε τον Σημίτη, αυτός πήδηξε πρώτος από το καράβι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.