#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2011 16:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο[caption id="attachment_105708" align="alignnone" width="600" caption=""Σκοτεινή Πόλη""][/caption]

Αναξιόπιστο, άδικο, αναποτελεσματικό και φοροκαταιγίδα χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελακής, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο Μνημόνιο μέσω του οποίου η κυβέρνηση ομολογεί εμπράκτως την αποτυχία του προηγούμενου Μνημονίου.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με  την εμμονή της να περάσει το νομοσχέδιο με ένα και μοναδικό άρθρο ουσιαστικά δείχνει ότι δεν επιδιώκει τη συναίνεση.

Ο κ. Μιχελάκης κατέληξε επισημαίνοντας  ότι, «το «όλα ή τίποτα» της κυβέρνησης, η ψήφιση, δηλαδή, του Μεσοπρόθεσμου σε ένα και μόνο άρθρο, όχι μόνο διάθεση συναίνεσης δεν δείχνει, αλλά επιβεβαιώνει τη γνωστή εκβιαστική αλαζονεία της».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα – ουσιαστικά το νέο Μνημόνιο – είναι αναξιόπιστο, άδικο και αναποτελεσματικό. Είναι και έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του Μνημονίου.

 

Είναι ομολογία αποτυχίας: Γιατί, πρώτα απ’ όλα, ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων στα 66 δις ευρώ, όταν το Μνημόνιο προέβλεπε σύνολο μέτρων 30 δις ευρώ! Το ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση επιβεβαιώνεται και από την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επισημαίνει ότι το έλλειμμα έχει κολλήσει στο 10% για τα έτη 2010, 2011, 2012. Είναι μάλιστα απίστευτο ότι η κυβέρνηση μας λέει ότι, χωρίς το νέο πακέτο μέτρων, το χρέος θα προσεγγίσει το 200% του ΑΕΠ το 2015, όταν το ίδιο το Μνημόνιο πέρυσι το εκτιμούσε στο 139% για το 2015!

 

Είναι αναξιόπιστο: Γιατί αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο και έχει αποδεδειγμένα αποτύχει. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία βεβαιότητα αποτελεσματικότητας, όταν βασίζεται και πάλι στη λάθος  συνταγή. Είναι προφανές ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβάλουν και πάλι νέα και σκληρότερα μέτρα, λόγω της αποτυχίας αυτών που τώρα σχεδιάζουν.  Όπως ήδη έκαναν μέχρι σήμερα.Είναι άδικο: Γιατί στο μεγαλύτερο μέρος του προβλέπει οριζόντιες φορολογικές επιδρομές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν.Παράδειγμα πρώτο, η νέα επιδρομή στην ακίνητη περιουσία που επεκτείνεται και στους μικροϊδιοκτήτες. Επιβαρύνει όλο το πλέγμα της ακίνητης περιουσίας. Ειδικά της μεσαίας και της μικρής.Παράδειγμα δεύτερο, η έκτακτη εισφορά – που μόνο έκτακτη δεν είναι –συνιστά διπλή φορολόγηση εκείνων, που ήδη έχουν φορολογηθεί. Ουσιαστικά, πρόκειται για κεφαλικό φόρο σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, που για την κυβέρνηση αποτελούν τα εύκολα «υποζύγια».

 

Δεν αποτελεί παρά μια νέα φοροκαταιγίδα, που εκδηλώνεται μέσω της κατάργησης του συνόλου σχεδόν των φοροαπαλλαγών, της επιβολής κεφαλικού φόρου ακόμη και στα χαμηλά εισοδήματα, της αύξησης του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας. Ενώ προχωρά και σε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ακόμη και σε μείωση της δαπάνης για κύριες συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς και στο κατώτερο όριο των συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Η επίθεση αυτή στους πλέον αδύναμους των Ελλήνων παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Ενώ δεν προβλέπεται απολύτως τίποτα για τη μείωση της ανεργίας.

 

Θυμίζουμε, στο σημείο αυτό, ότι ακόμη και ο Εκπρόσωπος της Τρόικας κ. Πόουλ Τόμσεν, στην πρόσφατη ομιλία του στο Economist (στις 18/05/2011) είπε χαρακτηριστικά: «Τα επίπεδα της φορολογίας, το φορολογικό βάρος είναι ήδη πάρα πολύ υψηλό, οπότε δεν μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς, ούτε στις συντάξεις, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αύξηση στη φορολογία».

 

Είναι αναποτελεσματικό: Γιατί, όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας στην ενδιάμεση έκθεση του 2010, η «περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων θα κατέληγε, όχι μόνο να επιτείνει την ύφεση, αλλά και να επιτύχει το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή μείωση αντί αύξησης των εσόδων».

Για να το πούμε απλά, αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θυσιάζεται, για να μειωθεί το έλλειμμα της χώρας. Όμως, παρά τις απίστευτες θυσίες του, το πρώτο τετράμηνο του 2011 το έλλειμμα αντί να μειωθεί κατά 4%, όπως προέβλεψαν κυβέρνηση και Τρόικα, αυξήθηκε κατά 14%!Είναι, επίσης, αναποτελεσματικό διότι οδηγεί στους δύο γνωστούς φαύλους κύκλους: Το φαύλο κύκλο ελλείμματος και ύφεσης και το φαύλο κύκλο υπερχρέωσης. Αλλά και διότι οδηγεί στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων και, κατ’ επέκταση, στον κίνδυνο μαζικής αδυναμίας καταβολής νέων φόρων.

 

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις: Είμαστε οι πρώτοι που τις υποστηρίξαμε. Και μάλιστα έγκαιρα και υπό πολύ καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Όμως, υπάρχει θέμα με το βεβιασμένο της διαδικασίας και την εξασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος. Δεν αρκεί η ταμειακή λογική, είναι ανάγκη έχουν και αναπτυξιακή διάσταση.

 

Τέλος, ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, διαβάζοντας την κυβερνητική πρόταση, θα καταλάβει ότι σε, αντίθεση με το Ζάππειο ΙΙ, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν έχει καμιά εσωτερική λογική, αλλά χαρακτηρίζεται από πολλές αντικρουόμενες προβλέψεις. Παραδείγματος χάριν:

Συνεχώς αυξάνει τη φορολογική επιβάρυνση, ενώ υποτίθεται ότι στοχεύει σε ιδιωτικοποιήσεις!
Δεν ενισχύει πουθενά τη ρευστότητα, ενώ υποτίθεται ότι στοχεύει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας!
Καταργεί το “πόθεν έσχες” στην κατοικία, ενώ επιβάλλει έκτακτες εισφορές στα ακίνητα!
Ζητάει την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου, (πράγμα σωστό), αλλά δεν λέει λέξη για το νόμο που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τον έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι σήμερα πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και υφυπουργοί.

Και κάτι ακόμα: Η εμμονή της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο με ένα και μοναδικό άρθρο ουσιαστικά δείχνει ότι δεν επιδιώκει τη συναίνεση. Γιατί, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε στο σύνολό του το νομοθέτημα, αλλά θα μπορούσαμε σε κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου να συμφωνήσουμε σε ό,τι είναι καλό και θετικό. Το «όλα ή τίποτα» της κυβέρνησης, η ψήφιση, δηλαδή, του Μεσοπρόθεσμου σε ένα και μόνο άρθρο, όχι μόνο διάθεση συναίνεσης δεν δείχνει, αλλά επιβεβαιώνει τη γνωστή εκβιαστική αλαζονεία της».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 10/06/2011 16:41:30

  ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ http://youtu.be/2S7H0kc_kJY

 2. Λάκης avatar
  Λάκης 10/06/2011 16:42:11

  Δε θέλουμε μνημόνια. Εκλογές ζητάμε. Έτσι απλά.

 3. Ίωνας avatar
  Ίωνας 10/06/2011 16:53:29

  Αν δεν τις κάνει τις εκλογές αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό, η μόνη λύση είναι να τις επιβάλλουμε εμείς, οι πολίτες. Πώς ...όμως? Έχουμε ...κάτι στο μυαλό μας?

  • Arianos avatar
   Arianos @ Ίωνας 10/06/2011 16:59:38

   Κυριακή κοντή γιορτή...

   • katalytikos avatar
    katalytikos @ Arianos 10/06/2011 17:49:04

    Να μην αγοράσουμε μια Κυριακή εφημερίδες.

   • Χρηστος avatar
    Χρηστος @ Arianos 10/06/2011 17:51:51

    Να έχετε και σημαία μαζί σας όμως να σας ξεχωρίζουμε! Να ξέρουμε τον λόγο που διαδηλώνετε!

 4. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 10/06/2011 16:56:48

  Αυτό μας έλειπε, να πουν ναι στην ταφόπλακα της ελληνικης κοινωνίας!
  Αν θέλουν να αυξησουν τις πωλησεις στα γιαουρτια και τις ντοματες, ας το ψηφισουν!

 5. Απορία avatar
  Απορία 10/06/2011 17:21:45

  Η λύση είναι μία:
  "και α και ου ...μώ το ΔΝΤ"

 6. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 10/06/2011 17:31:09

  Φώναζε η κυβέρνηση (ούτε μία εβδομάδα δεν πέρασε)για τα δημοσιεύματα του τύπου και τα επιθετικά πρωτοσέλιδα που έκαναν λόγο για «ανθύπατους», «επίτροπους στα υπουργεία» κλπ. Σήκωσε μπαϊράκια πατριωτισμού σε όλους τους τόνους, έβγαλε ανακοινώσεις κατά των ΜΜΕ, «εξεγέρθηκαν» και κάποιοι υπουργοί που έλεγαν «εγώ δεν τα σηκώνω αυτά» και άλλα τέτοια. Και τώρα;


  Χρησιμοποιώ ένα σημείο από τη συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο, όσον αφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας:

  -«Ιδρύεται Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας. Στο Διοικητικό του Συμβούλιο θα υπάρχουν δυο «παρατηρητές», ένας από το ΔΝΤ και ένας από τις χώρες της ευρωζώνης, τα υπόλοιπα μέλη θα ορίζονται από τη Βουλή μετά από εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών».

  Ερώτηση: Πιστεύει κανείς ότι οι «παρατηρητές» από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη θα παρίστανται, θα χαιρετίζουν και θα πίνουν καφέ; Ή θα είναι σαν τους παρατηρητές στα γήπεδα, που κάνουν ότι δεν είδαν τίποτα;

  Μάλλον όχι! Άρα, καλώς τους τούς ανθύπατους, για να δούμε τώρα και τους «γενναίους» της κυβέρνησης...

 7. Ελεύθερος Άνθρωπος avatar
  Ελεύθερος Άνθρωπος 10/06/2011 17:33:28

  Ενώ το πρώτο είναι καλοδεχούμενο απο τον Σαμαρά;; Δεν είπε θα τους διώξω όλους! Δεν απαίτησε τις Γερμανικές αποζημιώσεις! Α, ρε που$$$α διπλωματία! Στάχτη στα μάτια του κόσμου.

  • Kennan avatar
   Kennan @ Ελεύθερος Άνθρωπος 10/06/2011 18:25:33

   Μου αρέσει που όσοι κάνουν μάυρη προπαγάνδα χρησιμοποιούν πάντα το "ελέυθερος". Ξέχασες να πεις και οτι ο Σαμαράς όταν ήταν στο δημοτικό πήρε σε ένα μάθημα 0 επειδή έκανε βουτιές στην παραλία της Καλαμάτας. Α ρε κατακαημένη Αράχωβα

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ Ελεύθερος Άνθρωπος 10/06/2011 19:06:42

   @ Ελεύθερος Άνθρωπος:
   Κάτι τέτοιοι ελεύθεροι άνθρωποι ψήφισαν το λαμογιοπασόκ και μας κατέκλεψαν!

 8. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 10/06/2011 17:37:45

  Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠOΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΝΤ . ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΕ;;;

 9. Απορία avatar
  Απορία 10/06/2011 17:46:27

  h--p://blogs.wsj.com/source/2011/06/10/have-german-banks-reduced-their-exposure-to-greek-debt/

 10. Patriot avatar
  Patriot 10/06/2011 17:49:08

  Παρακολουθώ αρκετό καιρό την ιστοσελίδα σας, ως αναγνώστης και όχι ως σχολιαστής. Το παιχνίδι που παίζεται όμως, εις βάρος της χώρας, δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω αμέτοχος. Η στάση που κράτησε στην Ευρώπη ο κ. Σαμαράς, με έκανε να νιώσω εθνικά υπερήφανος. Το τραγικό δε, είναι η σημερινή επίθεση που δέχτηκε από τον Σκαι. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα ; Γιατί δεν μας λέει την πηγή της η κυρία δημοσιογράφος; Τόσο πολύ ενοχλεί κάποιους που ο κ. Σαμαράς κρατάει την Ελληνική σημαία ψιλά;

  Με το παρατεταμένο ΟΧΙ στο μνημόνιο, ο κ .Σαμαράς αποδεικνύει ότι επιτέλους υπάρχουν ηγέτες που τιμούν τα παντελόνια που φοράνε.

 11. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 10/06/2011 17:51:24

  Όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση του Μεσοπρόθεσμου:«….Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, ωστόσο, δεν στερεί την αναγκαία ευελιξία από το κράτος να προσαρμόζει τους στόχους στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, αφού το πλαίσιο είναι κυλιόμενο και επικαιροποιείται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση και εγκρίνεται από την Βουλή.»
  Δηλ. όταν οι ανίκανοι δεν πιάνουν τους στόχους και πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους, κάτι συνηθισμένο,θα μας φορτώνουν καινούργια μέτρα για να μας σώσουν (τρομάρα τους)!!!
  Συνεπώς ένα ΟΧΙ δεν είναι αρκετό.
  Έφτασε η ώρα ο Σαμαράς να ζητήσει εκλογές.

 12. Ρηγας Φερραιος avatar
  Ρηγας Φερραιος 10/06/2011 17:55:18

  Mια πρεπει να ειναι η απαντηση
  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.
  Κατα την ταπεινη μου αποψη η ΝΔ πρεπει να υψωση εντονοτατη κραυγη διαμαρτυριας.
  Αληθεια πιστευει κανεις οτι ειναι δυαντον να συναινεναισει ο λαος, ανεξαρτητως πολιτικων πεπειθησεων σε τετοιου ειδους πολιτικη απατη και ξεπουλημα;;;;
  Απορω πως τους ακουμε ακομη
  Συναινεση ζητουν και καποιοι το συζητουν!!!!!!
  Δεν μας λενε ομως σε τι ακριβως πρεπει να συναινενουμε;;;;
  Αρκετα!!!! Εως εδω!!! Ας ανοιξουμε το στομα μας και ας διαδηλωσουμε την αντιθεση μας σε ολα αυτα χωρις φοβο!!!!

 13. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 10/06/2011 18:55:08

  ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ FOR PRESIDENT!!!!!

 14. Κώστας avatar
  Κώστας 10/06/2011 19:08:08

  Άλλος φουσκωτός του Μνημονίου από δω. Και το παίζει και επαναστάτης τρομάρα του. Επαναστάτης και θαυμαστής του ΓΑΠ γίνεται βρε δυστυχή;
  Θα τον θυμόμαστε. Όλους τους μνημονιακούς λακέδες θα τους θυμόμαστε.
  Ακόμη και τους αστείους , που φωτογράφιζαν ΓΑΠ και Ραγκούση το 2009 στην Πάρο και μετά μας εμφάνιζαν τον αποτυχημένο φορομπήχτη ΓΑΠ ως το νέο Μεσσία.
  Ας τον θαυμάσουμε τι γράφει σήμερα για το ανηλεές ξύλο που έφαγε ο αποτυχημένος μνημονιάκιας ψευτοπρωθυπουργός από τοπν Τσίπρα:

  "«Τι θέλετε κε Τσίπρα, να τους φτύσω τους πιστωτές μας;»
  Νομίζετε ότι εγώ χαίρομαι, σαν πρωθυπουργός της χώρας, να εμφανίζομαι κρατώντας ένα δίσκο και να τα ακούω κι από πάνω;

  Πείτε μου κε Τσίπρα, θέλετε να μην πάρουμε τα λεφτά; Πείτε ανοιχτά χωρίς περιστροφές…

  Ήταν μερικές από τις χύμα ατάκες του Γιώργου Παπανδρέου απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

  Ο Παπανδρέου μιλώντας τη γλώσσα της πιάτσας, δεν κόμπιασε καθόλου και ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές του στη Βουλή, και μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, δίχως να προσβάλλει τον συνομιλητή του-τον Αλέξη Τσίπρα στη προκειμένη περίπτωση.

  Ο τελευταίος απέφυγε ν απαντήσει αν θέλει να πάρουμε τα λεφτά των πιστωτών η όχι.

  Ο Παπανδρέου μοιάζει να κερδίζει το χαμένο έδαφος"

  http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6328΄

  Ωστε δεν κόμπιασε καθόλου ε; Τί μας λες ρε παιδί μου; Ε τότε να τον ψηφίσουμε! Κερδίζει το χαμένο έδαφος ο Παπανδρέου ε; Μάλιστα...Θα το θυμόμαστε. Θα τα πούμε στο Σύνταγμα στις 28/ 6 τι έδαφος κέρδισε το ίνδαλμά σου. Ολους τους υμνητές του ΓΑΠ-ακόμη και αυτούς που τα αλλάζουν συχνά πυκνά, προσποιούμενοι τους επαναστάτες- τους θυμόμαστε. Το κείμενο αποθηκεύτηκε...

 15. NIKOLAS KARPATHOS avatar
  NIKOLAS KARPATHOS 10/06/2011 19:08:46

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ, ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

 16. NIKOLAS KARPATHOS avatar
  NIKOLAS KARPATHOS 10/06/2011 19:10:42

  ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 17. ΠΡΩΤΕΑΣ avatar
  ΠΡΩΤΕΑΣ 10/06/2011 19:12:29

  ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

 18. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 10/06/2011 19:36:44

  Ο κόσμος θα πλημμυρίσει τη πλ.Συντάγματος και άλλες πλατείες μεγάλων πόλεων.Θα φανεί για μια ακόμη φορά.Το θέμα είναι άλλο.Πρέπει να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.Σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία,ο ρόλος της αντιπολίτευσης,και ειδικότερα της αξιωματικής,είναι καθοριστικός.Εκεί είναι το κλειδί.Η πίεση που οφείλει ν΄ασκήσει ο Σαμαράς,πρέπει να έχει το χαρακτήρα της καταιγίδας....τα αλλεπάλληλα ΟΧΙ που διατυμπανίζει παντού μας γεμίζουν με αισιοδοξία.Αλλά δεν φτάνει.Ήρθε,επιτέλους, η ώρα να βγει και να πει τις μεγάλες αλήθειες για ΟΛΑ.Δηλαδή,πως έφτασε τόσο ψηλά το χρέος από τους τόκους των αχόρταγων δανειστών,τις απίθανες πιέσεις που δέχεται και από ποιους,να κατονομάσει όσους επιδιώκουν το θάνατο της πατρίδας μας,να πει ωμά τον ύποπτο ρόλο των κυβερνώντων και που αποσκοπούν και τόσα άλλα... και κυρίως να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση όχι μόνο για την οικονομία,αλλά και για τη κοινωνία.Πριν από λίγη ώρα έκανε διάγγελμα ο Παπανδρέου.Ακούσαμε όλοι τι είπε...και επισήμως μας διαλύει ως κράτος και ως πολίτες...Το ν΄απαντούν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ,βουλευτές και στελέχη δεν φτάνει πια...Ήρθε η ώρα του Σαμαρά να πει τα ΠΑΝΤΑ....και να κάνει τις άμεσες κινήσεις που πρέπει....

 19. Ενας ακομα avatar
  Ενας ακομα 10/06/2011 20:03:27

  Οι Ελληνες εσωσαν τον κοσμο απο τους Γερμαναραδες στον Β' ΠΠ, οι Ελληνες θα σωσουν και παλι τον κοσμο απο το ΔΝΤ και τους μεγαλοκαρχαριες.
  Θα δουν πως μια χουφτα ανθρωποι με το πισμα τους ειναι οικανοι να φερουν τα πανω κατω και να χαλασουν τα σχεδια οποιουδηποτε κατακτητη μας θεωρει ασημαντους.
  Την πρωτη φορα...πες οτι ηταν τυχαιο....αλλα και την δευτερη? Δεν νομιζω Τακηηηηη

 20. Ratamahatta avatar
  Ratamahatta 10/06/2011 20:29:31

  ωραια τα λεει ο αντωνακης,χαιδευουν οπως παντα τα αυτια σας λεγοντας αυτα που θελετε να ακουσετε για τι αλλο? ακομα μια τετραετια δικομματισμου
  ευχαριστω δεν θα παρω......μπουχτισα

 21. aurora3363 avatar
  aurora3363 10/06/2011 20:35:53

  ...αφου είναι πράγματι έτσι και όλοι το βλέπουμε ..γιατί η ΝΔ δεν ζητά άμεσα εκλογές!!

 22. Ελεύθερος Άνθρωπος avatar
  Ελεύθερος Άνθρωπος 10/06/2011 21:02:33

  factorx: ποιος σε λέει ΠΑΣΟκο;

 23. an.vorinos avatar
  an.vorinos 10/06/2011 22:32:02

  ΟΙ εκλογες δεν αποτελουν λυση . Το Πασοκ αποτελει πλειοψηφουσα πολιτικη δυναμη υπο οιαδηποτε εκφανση του, ειτε εκσυγχονιστικη ειτε παπανδρεικη ειτε σημητικη ,ειτε τροικανικη ειτε τριτοκοσμικη. Μην αυταπατασθε .Υπομονη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.