#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2011 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα οι παραιτήσεις των εισαγγελέωνΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Οι παραιτήσεις των οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, εγείρουν τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Το οποίο προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Από το ίδιο το κείμενο της παραίτησής τους προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους. Προκύπτει ακόμη ότι “κάποιοι” προσπάθησαν είτε να τους υπαγορεύσουν είτε να τους απαγορεύσουν υπηρεσιακές ενέργειες κατά τη δίωξη συγκεκριμένων περιπτώσεων. Στοιχειώδεις, λοιπόν, λόγοι δικαιοσύνης και διαφάνειας επιβάλλουν τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με παραγγελία του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξακριβωθούν:

Ποιοί έχουν παρέμβει στο έργο των εν λόγω οικονομικών Εισαγγελέων είτε υπαγορεύοντας είτε απαγορεύοντας ενέργειες είτε καθ΄ οιονδήποτε άλλο τρόπο δυσχεραίνοντας την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.
Σε ποιες υποθέσεις εκδηλώθηκαν αυτές οι παρεμβάσεις.
Ποιών τα συμφέροντα καλύπτουν οι παρεμβάσεις αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 28/12/2011 21:32:56

  Καλά όλα αυτά, αλλά κάποιος πρέπει να πει στη ΝΔ ότι δεν είναι απλά Αξιωματική Αντιπολίτευση, συμμετέχει πλέον στην Κυβέρνηση. Μπορεί και πρέπει να κάνει πολλά πράγματα παραπάνω από το να διαμαρτύρεται ενάντια σε τέτοιες καταστάσεις. Μπορεί, για παράδειγμα, να απαιτήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου που θα έστελνε τους εισαγγελείς στην πρόωρη σύνταξη. Επιτέλους, κάποτε πρέπει να πάψει να αλωνίζει ο Βαγγέλας. Αλώνιζε επί Σημίτη, αλώνιζε επί ΓΑΠ, θα αλωνίζει και με τη στήριξη του Σαμαρά; Ε, όχι!Ως εδώ και μη παρέκει!

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 28/12/2011 21:49:39

  Φοβερές ανακοινώσεις βγάζουν στην ΝΔ.

  Σιγά μην ξυπνήσετε τον Παπαδήμο και μην ιδρώσει το αυτί του Πασόκ με τέτοια αντιπολίτευση.

 3. Ox avatar
  Ox 29/12/2011 07:29:46

  Αυτές οι παραιτήσεις, είναι το σοβαρότερο θέμα των τελευταίων χρόνων. Αποτελούν ένδειξη του μεγέθους της διαπλοκής που ζεί και βασιλεύει στην χώρα. Αποτελούν επίσης απόδειξη της ενεργού συμμετοχής του Βενιζέλου στα κυκλώματα της διαπλοκής αυτής. Αλά το τραγικό είναι οτι με τις παραιτήσεις αυτές εξανεμίζονται οι ελπίδες που πιθανά είχαν δημιουργηθεί στους πολίτες, οτι μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.

 4. steven avatar
  steven 31/12/2011 11:26:53

  Κύριου της ΝΔ,

  αν συνεχίσετε έτσι τότε όλοι στην Ελλάδα θα είναι μόνο ..ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, καθώς μόνο αυτοί δείχνουν έναν δρόμο μακριά από τα εγκλήματα με ....
  τους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ και τους ....
  ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.