#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2012 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Κατηγορούμενος ήδη ο Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα(Ανανεωμένο). Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο Γ. Παπακωνσταντίνου ή γνωστότερος ως «ύπαρχος του Τιτανικού», απέστειλε υπόμνημα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής που διερευνά την υπόθεση των δημοσιονομικών στατιστικών στοιχείων.

Χωρίς να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του αλλά και όλης της προηγούμενης κυβέρνησης για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που οδήγησε στο Μνημόνιο, ο πρώην τσάρος της οικονομίας την κρίσιμη περίοδο, αρκέστηκε να εξαπολύσει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία γιατί απέκρυψε στατιστικά στοιχεία πριν από τις εκλογές του 2009.

Ο υπουργός μάλιστα, πηγαίνοντας στη Βουλή είπε ότι η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ μετά τις εκλογές του 2009 «δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να αποτυπώσει τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος». Είπε μάλιστα ότι το γεγονός ότι δεν πήγαν ως μάρτυρες σημαντικοί υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ δείχνει την ενοχή τους.

Δήλωση Μιχελάκη

Για τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το έλλειμμα του 2009, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι -και μάλιστα με απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα- κατηγορούμενος για το “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009.

Οι ευθύνες του είναι αυταπόδεικτες αφού, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, εξέταζε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σενάρια, που θα έφερναν το έλλειμμα από το 12,5 έως και το 14,8% του ΑΕΠ. Και ασφαλώς δεν μπορεί να τις συγκαλύψει με μια Εξεταστική Επιτροπή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Η αλήθεια θα αναζητηθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο, από μια νέα Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από τη νέα Βουλή και θα διερευνήσει –όπως δεσμεύτηκε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς- το “πως φτάσαμε στο Μνημόνιο”».

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Παπαδημούλης - Κουρουμπλής

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009, ανακοίνωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πρωτόπαππα. Οι δύο βουλευτές είχαν προαναγγείλει την απόφασή τους αυτή, θεωρώντας ότι οι εργασίες της εν λόγω επιτροπής οδηγούνται σε μεγαλοπρεπές φιάσκο. Δικαιώνεται έτσι για μια ακόμα φορά η ΝΔ που αρνήθηκε εξ αρχής να πάρει μέρος στην επιτροπή αυτή.

Συνέχεια παράστασης Παπακωνσταντίνου

Στην κατάθεσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι τα στοιχεία που έχει «αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εν γνώσει της έστελνε ψευδή στοιχεία στους Ευρωπαίους εταίρους μας, κρύβοντας το πραγματικό ύψος τους δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας».

«Η κοινοποίηση ελλείμματος 6% κατά κανένα τρόπο δεν μπορεί να ερμηνευτεί απλώς ως “αισιόδοξη πρόβλεψη”. Αποτελεί συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων του ελλείμματος ενόψει των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά δείχνοντας ξεκάθαρα τους κ. Παπαθανασίου και Αλογοσκούφη.

Είπε κι άλλα πολλά ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως δεν απάντησε σε ορισμένα καίρια ερωτήματα:

Ξέχασε να πει ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και οι υπουργοί της, εφόσον έδωσαν ψεύτικα στοιχεία, τιμωρήθηκαν γι’ αυτό. Η ΝΔ έχασε με 11 μονάδες διαφορά, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά.

Δεν απάντησε στις αιτιάσεις του στενού του συνεργάτη, κ. Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ ο οποίος άφησε αιχμές για τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δεν απάντησε στον κ. Προβόπουλο ο οποίος προ ημερών εξαπέλυσε βόμβα εναντίον του λέγοντας ότι δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε εκείνη την κρίσιμη περίοδο και η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο. Ούτε είπε γιατί ενώ γνώριζαν από το καλοκαίρι του 2009 το πραγματικό έλλειμμα και το χάος στην οικονομία στη συνέχεια έλεγαν ότι υπάρχουν λεφτά και μοίραζαν επιδόματα αλληλεγγύης.

Δεν απάντησε για τις ευθύνες του ιδίου όταν χαρακτήριζε Τιτανικό την Ελλάδα και εκτίνασσε τα spreads στα ύψη. Τη φράση αυτή τη χαρακτήρισαν ατυχή ακόμη και στενοί του συνεργάτες. Ούτε για τις ατυχείς διαπραγματεύσεις του στο εξωτερικό, είπε κάτι.

Δεν απάντησε τέλος γιατί αφού πράγματι παρέλαβε μεγάλο έλλειμμα δεν το μείωσε, παρά τα Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα που πήρε. Ενώ υποσχέθηκε δύο και τρεις φορές ότι βγαίνουμε από την κρίση, τελικά έχουμε μπει πιο βαθιά. Δεν είναι σοβαρότερο άραγε ότι κατακρεούργησε τον ελληνικό λαό και το έλλειμμα είναι πάνω από 10%;
 Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο βασικός υπεύθυνος για το χάλι της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Αντί λοιπόν να επιδίδεται σε επιθέσεις κατά των αντιπάλων του, ας κάνει και καμιά αυτοκριτική αλλά και… τάμα που βρίσκεται στην Ελλάδα όπου κανείς πολιτικός δεν πάει φυλακή. Αλλιώς θα είχε την τύχη του πρωθυπουργού της Ισλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/03/2012 08:41:47

  Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "Όταν το θράσος της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας γιγαντώνεται...."

 2. reformfront avatar
  reformfront 21/03/2012 08:45:52

  Η ΝΔ τον αντιμετωπίζει με χάδια. Εκτός από μια χλιαρή ανακοίνωση δεν έχει θέσει θέμα αποπομπής του λόγω προφανούς ανεπάρκειας στην άσκηση υπουργικών καθηκόντων και πολιτικής ευθύνης. Άφήνει να υβρίζει ένας άνθρωπος που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/03/2012 09:16:45

  Τόνἂκουσα προηγουμένως στήν ἐκπομπή τοῦ Παπαδάκη,ὂχι μόνο ἀμετανόητος ἀλλά καό προκλητικός καί ἐπιθετικός!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/03/2012 12:04:47

   Περίμενες κάτι άλλο, αγαπητέ Κυθήριε;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/03/2012 13:57:39

   Συμφωνῶ μέ ὃλους,ἀλλά ὂχι μόνο δέν θά γίνει τίποτα απ' ὃλα αὐτα,παρά θά ζητήσει ὁσονούπω καί τήν ψήφο μας....καί θά τοῦ τήν δώσουν πολλοί...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/03/2012 19:34:13

   Απλά επικίνδυνος..απλά αιμοβόρος..απλά θρασύτατος..απλά ανθέλληνας μέχρι το κόκαλο..απλά τσιράκι την Νέας Τάξης...

 4. Αμετανόητος avatar
  Αμετανόητος 21/03/2012 11:34:24

  Ο κ. Παπακωνσταντίνου έριξε την ευθύνη για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δημοσίως παραδεχθεί πρώιμες συνεννοήσεις με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=184699

 5. Α avatar
  Α 21/03/2012 11:54:31

  Οι πασόκοι ¨εγκληματίες¨θέλουν να την βγάλουν ¨καθαρή¨ με τερτίπια τύπου ¨ανάληψης της πολιτικής ευθύνης¨.
  ΟΧΙ κύριοι. Την πολιτική τιμωρία θα σας την δώσει μεν ο λαός στις εκλογές, αλλά την ποινική ευθύνη, δεν θα την αποφύγετε. Θα την δώσει η ¨απαίτηση¨ του λαού για απονομή δικαιοσύνης.
  Υπάρχουν παραπτώματα, πταίσματα, δεν ξέρω τι άλλο και υπάρχουν και κακουργήματα. Το δικό σας είναι κακούργημα εσχάτου βαθμού. Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι.
  Όταν κάποιος δολοφονεί έναν άνθρωπο, δικάζεται και πάει ισόβια.
  Εσείς που δολοφονήσατε έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα, τι τιμωρία σας αξίζει;
  Είστε ακόμη ... υπουργοί, για να σώσετε το τομάρι σας , με τον ¨ανεύθυνο¨ νόμο του ¨ανεύθυνου¨ συνταγματολόγου... ΚΑΤΑΝΤΙΑ !

 6. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 21/03/2012 12:06:18

  Εδώ ο Σαμαράς πρέπει να το ΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ, ότι δεν θα δεχθεί καμία πολιτική ευθύνη. Όλοι όσοι έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το χάλι έχουν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΙΣΟΒΙΑ.

  Οι Ισλανδοί το έκαναν. Εμείς μπορούμε;

 7. juliet avatar
  juliet 21/03/2012 12:19:22

  Με τρομερή έπαρση και αλλαζονία .Και μερικές φορές κατακόκκινος από μοχθηρία .Αν δεν τιμωρηθούν δεν ξέρω αν αξίζει να υπάρχουμε σαν λαός.

  • romeo avatar
   romeo @ juliet 21/03/2012 12:48:14

   Γιατί ασχολείστε με τον κακομαθημένο, κακόγνωμο και κακότροπο μπούλη;

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ romeo 21/03/2012 12:49:23

    Κάποιος πρέπει να ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ το όνειρο......

    • tak avatar
     tak @ ΑΡΚΑΣ 21/03/2012 13:16:15

     Φίλε μου καλέ, αν μπορούσε να σκεφτεί τι κακό έκανε στην πατρίδα του, για να μη πω τίποτα ,,, Γιαπωνέζικο, έπρεπε να είχε φύγει πολύ μακριά, πέρα από την Αυστραλία, να χαθεί στο τίποτα... Αλλά έχει μυαλό;

     • juliet avatar
      juliet @ tak 21/03/2012 13:24:07

      Ζεί το μύθο του .....Aλήθεια στο ΙΕΚ ή ΚΕΚ του Γώγου τι θέση θα έχει;Τα ΚΕΚ επιδοτούνται .....

     • franc avatar
      franc @ juliet 22/03/2012 12:13:45

      Nαι αγαπητή Τζούλιετ,
      όμως ΑΥΤΟΣ μας κατέστρεψε και το ξέρει, γι αυτό ξεφτιλίζεται τόσο, όπως στην εκπομπή του Παπαδάκη. Ο Giorgos ούτως ή άλλως Αμερικάνος ελληνικής καταγωγής είναι. Αυτός μόλις πήρε (νόμιμα?) πτυχίο ξεκίνησε καριέρρα με πρώτο επάγγελμα Τσάρος της οικονομιας...

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 22/03/2012 12:24:01

      Franc,
      δεν ανασκευάζεις ότι τα ημίαιμα είναι πιο έξυπνα; υπάρχουν και οι εξαιρέσεις λέει ηελληνική μας γραμματική....Σου απάντησα σχετικά με τους διαπλεκόμενους ΥΠΕΧΩΔΕ.

 8. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 21/03/2012 15:38:38

  Eκτός των μεγάλων ¨κατορθωμάτων¨, για ένα παραδέχομαι τον Παπακωνσταντίνου ως υπουργό οικονομικών. (για βραβείο Νόμπελ τον βλέπω...)
  Επί τέλους κατάφερε να ¨πατάξει¨ την φοροδιαφυγή.
  Επειδή μας μηδένισε τα εισοδήματα, μηδενίστηκαν και οι φόροι που θα έπρεπε να πληρώνουμε.
  Άρα είμαστε όλοι φορολογικά ¨ενήμεροι¨. Δεν έχουμε να φάμε μεν, αλλά δεν χρωστάμε δε.
  Αυτό δεν είναι η ... λύση στο μέγα πρόβλημα της φοροδιαφυγής;

 9. oneoff avatar
  oneoff 21/03/2012 15:40:39

  Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ότι "ο Παπακωνσταντίνου είναι ο βασικός υπεύθυνος για το χάλι της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια";
  Δεν είχε πολιτικό προϊστάμενο; Η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε δεν είχε πρόεδρο;
  Τις τεράστιες πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που συντρίβουν τους πολίτες και αφανίζουν τη χώρα, μόνος του τις πήρε;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ oneoff 21/03/2012 19:27:44

   Και βέβαια όχι..και οι δύο πρέπει να καταδικαστούν για εγκλήματα..

 10. HELLAS avatar
  HELLAS 21/03/2012 18:27:31

  Στην Ελλάδα το φαινόμενο του συμψηφισμού καλά κρατεί. Επίσης μπορεί με το μπάχαλο που επικρατεί στην δικαιοσύνη ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου ίσως να μην δικαστούν ποτέ.

  Η "θεία" δίκη να έρθει από αλλού... μόνο άμα υπάρχει αρκετή πίεση από τους Έλληνες πολίτες. Ναι μιλάω για το δικαστήριο της Χάγης. (Ξέρουμε ότι δεν είναι αξιόπιστο "μερικές φορές").

  Η Χάγη επισήμως με έγγραφα της στα αγγλικά και στα γαλλικά, ενυπόγραφα
  επισήμως ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει τον φάκελο που έστειλαν Έλληνες πολίτες κατά της κυβέρνησης του ΓΑΠ και των συνεργατών του για να εξετάσει
  τις πράξεις τους για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας
  εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

  Αριθμός της υπόθεσης είναι : reference: OTP-CR-47/12
  http://www.humansupport.gr/gr_news_more.php?nid=256

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 21/03/2012 19:32:25

  Το βλέμμα τους, ο λόγος τους και τα έργα τους, (Γαπ-Παπακ), δείχνουν ότι δεν είχαν μυαλό;

 12. kkpk avatar
  kkpk 21/03/2012 19:57:52

  Πάντως ο θρασύδειλος "έφαγε" το ξύλο της αρκούδας στον Παπαδάκη, απ' τον Κοντογιώργη !
  Μπράβο στον καθηγητή !

  • juliet avatar
   juliet @ kkpk 21/03/2012 20:11:57

   Οταν επεσήμανε την τακτική τους να μιλάνε για να μην αφήνουν τους άλλους να μιλήσουν ...εκεί και αν έγινε κατακόκκινος σαν της μαΐμους τον ποπο.

 13. δημης avatar
  δημης 21/03/2012 21:01:47

  " ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΝΟΥΜΕ Ι Σ Ο Β Ι Α"........
  ΕΙΘΕ........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.