21/10/2009 20:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ : «Κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προφασίζεται άγνοια»Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, έκανε την εξής δήλωση:

 Προεκλογικά, επιβεβαίωναν την κατηγορηματική δήλωση του κ. Αλμούνια ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε πλήρη εικόνα για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Τα δεδομένα τα γνώριζαν άλλωστε και από τις συναντήσεις τους με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 Παρόλα αυτά, επέμειναν στην καλλιέργεια απατηλών, ανεκπλήρωτων υποσχέσεων των πάντων στους πάντες. Εγκλωβίζονται έτσι, βήμα-βήμα, στα όσα ανεδαφικά διακήρυτταν πριν από τις εκλογές.

 Τώρα, αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κυβέρνηση καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

 Καλείται δηλαδή ή να υιοθετήσει μια σοβαρή και στιβαρή δημοσιονομική πολιτική, στη λογική εκείνης που με ειλικρίνεια και πολιτικό θάρρος εμείς παρουσιάσαμε, ή να συνεχίσει στο δρόμο της λαϊκίστικης προεκλογικής της πρότασης.

 Για να ξεφύγουν από το αδιέξοδο αυτό, φουσκώνουν εσκεμμένα το έλλειμμα σε 12,5%, ακυρώνοντας την ίδια ώρα δικά μας μέτρα, μεταφέροντας για την επόμενη χρονιά έσοδα που θα εισπράττονταν φέτος και προγραμματίζοντας δαπάνες μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν -σε σταθερότερο περιβάλλον- το 2010.

 Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια και σοβαρότητα θα κάνει, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου τα αντιφατικά και μετέωρα αυτά βήματα της Κυβέρνησης να μην εξελιχθούν τελικά σε μοιραία βήματα για την Ελληνική οικονομία».

 

Πρώην υπουργοί της ΝΔ καταγγέλλουν ότι η νέα κυβέρνηση «φουσκώνει» τεχνητά το φετινό έλλειμμα, για να εμφανίσει μεγάλη μείωση το 2010.

 Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε οτι τα στοιχεία για έλλειμμα 12% δεν τα παρουσίασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα παρουσίασε πρώτος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος."Δεν πιστεύω να ισχυριστούν τα στελέχη της Ν.Δ. οτι ο διοικητής εξυπηρετεί το παιχνίδι της κυβέρνησης", είπε.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ζήτησε απο τα στελέχη της ΝΔ "να ζητήσουν συγγνώμη για τη έλλειψη αξιοπιστίας που παρουσίασε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Σε πιο οξύ τόνο απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης. "Ο κ. Παπαθανασίου καλύτερα να μείνει στο σπίτι του και να μη μιλάει", ε'ίπε.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.