30/09/2010 18:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ιδού τα «μαγικά» του Γιώργου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου ("ας μας έδινε ο κ. Σαμαράς τη μαγική φόρμουλα του για τη μείωση του ελλείμματος για να λύσουμε τα προβλήματα", έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μαγικά, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, να τα αναζητήσει στην κωμικοτραγική αστοχία των δικών του προβλέψεων.

Του θυμίζουμε:

1,9% είχε προβλέψει τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει ανέβει στο 5,6%.
13,7% προέβλεπε αύξηση εσόδων και η αύξηση εσόδων είναι μόνο 3,4%.
11,8% είχε προϋπολογίσει την ανεργία ότι θα είναι στα τέλη του 2010 και, ήδη, από τα μέσα του χρόνου, τον Ιούνιο του 2010, η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 11,8%.
Και τέλος, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μας είχε πει -είχε προβλέψει- ότι θα μειωθεί κατά 4% και έχει μειωθεί, ήδη, κατά 33%.

Σε αντίθεση με την αστοχία των κυβερνητικών προβλέψεων, οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι κοστολογημένες, άμεσα εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές.

Γι΄ αυτό και συγκροτούν, σήμερα, τη μόνη ορατή και ασφαλή διέξοδο από τα δραματικά αδιέξοδα, στα οποία οδήγησε τον τόπο η κυβέρνηση του Μνημονίου».

Αναφερόμενος εξάλλου στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων,  ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική της, πυροδοτεί ακραίες κοινωνικές εντάσεις. Προσπαθεί να δημιουργήσει, μέσα στην Ελληνική κοινωνία, μικρούς εμφυλίους πολέμους, βάζοντας τη μια επαγγελματική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη.

Ως Νέα Δημοκρατία, απευθυνόμαστε στους ιδιοκτήτες φορτηγών και τους καλούμε να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, να μην πέσουν στην παγίδα που τους έχουν στήσει οι κυβερνητικές επιλογές.

Και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ακραία αδιαλλαξία της και να επιλέξει, επιτέλους, το δρόμο του ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 30/09/2010 18:44:55

  επιτελους !! απαντησεις άμεσα !! δεν πρεπει τιποτα να αφηνουν να πεφτει κατω!!

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 30/09/2010 18:53:26

  Δεν αρκεί. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

  Κατά τη γνώμη μου, η ΝΔ έκανε επικοινωνιακή πατάτα με το μηδενισμό του ελλείμματος στο τέλος του 2011. Και φταίει κυρίως το γεγονός ότι πριν τη ΔΕΘ η ΝΔ ήταν ανύπαρκτη επικοινωνιακά. Επειδή όμως ο εχθρός είναι πανίσχυρος πιάνεται από παντού για να χτυπήσει το Σαμαρά. Και βρήκε και πιάστηκε από εκεί, επενδύοντας στην απογοήτευση και στην απελπισία του κόσμου, και στην άρνησή του να πιστέψει τους πολιτικούς.

  Η ΝΔ τώρα έχει σοβαρό πρόβλημα στο προφίλ Σαμαρά, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να σταμπαριστεί ως λαϊκιστής και "θαυματοποιός" μια για πάντα. Γιατί αν τα καταφέρουν να το κάνουν αυτό μία φορά, το πέτυχαν για πάντα.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισαν να βγαίνουν γελειογραφίες με το Σαμαρά σε ρόλο θαυματοποιού, ενώ τον έπιασε και η Ελληνοφρένεια.

  Το πρόβλημα λοιπόν υπάρχει και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Και δεν αρκεί να πετάει το μπαλάκι πίσω η ΝΔ ότι "εσείς είστε οι θαυματοποιοί". Απλώς δεν αρκεί.

  Το ερώτημα είναι, όμως, τι πρέπει να γίνει;

  1) Να δοθεί έμφαση στο σύνολο των στοιχείων του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ και όχι μόνον στο συγκεκριμένο στοιχείο.

  2) Στο συγκεκριμένο στοιχείο, να κατανοηθεί η ουσία από τον απλό κόσμο. Ότι υπάρχει και το στοιχείο της ανάπτυξης.

  3) Να δοθούν αναλυτικές οδηγίες στα στελέχη της ΝΔ με non-papers και απαντήσεις, ώστε να μην πιάνονται απροετοίμαστοι (όπως συνήθως συμβαίνει) σε κάθε νέο ψευτο-επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ του τύπου "δεν γίνεται".

  4) Κάθε φορά που θα βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και θα μιλάει για αυτό το επιχείρημα (του μηδενισμού του ελλείμματος), η ΝΔ να βγαίνει και να απαντάει με κουβέντα του στυλ "ούτε το μελετήσατε, το μόνο που ξέρετε είναι να απαξιώνετε για να μην αντιληθφεί ο λαός την καταστροφική πολιτική σας και το πόσο απλό είναι να αντιστραφεί και να πάει καλύτερα η χώρα. Ενώ αν μελετούσατε τουλάχιστον τι λέμε και τι εννοούμε, θα μποροόυσατε ως κυβέρνηση ίσως να μην φτάσετε σε μηδενισμό, αλλά πάντως σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι η σημερινή σας πολιτική.

  Αυτά.

  Μια ζωή εμείς θα βγάζουμε το φίδι από την τρύπα για τη Ρηγίλλης ρε Φάκτορα; Μόνοι τους δεν μπορούν να σκεφτούν;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 30/09/2010 19:30:55

   +1000 Επώνυμε

  • Απορίας avatar
   Απορίας @ Επώνυμος 30/09/2010 19:39:19

   Αυτά να λέγονται (ιδίως το 2ο και το 4ο) και από τα στελέχη και τους υποψηφίους κατά τις εξορμήσεις τους στους διάφορους νομούς της πατρίδας.
   Πιστεύω δε ότι ισχυρό αντιπολιτευτικό ατού θα είναι και η αντίδραση τους (όπως κι ο ίδιος ο Σαμαράς το κατέθεσε στη ΔΕΘ- όχι επικοινωνιακά ελπίζω)στην προώθηση από την κυβέρνηση της κάρτας του πολίτη,θέμα που έχει θορυβήσει κόσμο.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 30/09/2010 21:20:35

   "H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πλήρως την πρότασή της από τον Ιούλιο.

   Αν εφαρμοζόταν από τότε, μπορούσε το έλλειμμα να μηδενιστεί σε ενάμιση χρόνο, δηλαδή στο τέλος του 2011. Και έξη μήνες αργότερα, δηλαδή στα μέσα του 2012, να απαλλαγούμε από τους όρους του Μνημονίου.

   Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το δικό μας Σχέδιο και βαθαίνει την ύφεση. Κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα, αλλά δεν ακυρώνει το δικό μας Σχέδιο.

   Από την πλευρά της η Κυβέρνηση δεν μας λέει πότε, κατά τη γνώμη της, θα μηδενιστεί το έλλειμμα. Απλώς διαστρεβλώνει το δικό μας Σχέδιο…

   Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση και, μέσα σε τρείς μόνο μήνες, έχει ήδη πέσει έξω στους στόχους του Μνημονίου και στον Πληθωρισμό και στα Έσοδα και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στην Ανεργία… "

   Αυτό λέει η ΝΔ. Δεν καταλαβαίνω, τι δεν είναι σωστό?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 30/09/2010 22:19:09

    Σωστό είναι, αλλά για να το καταλάβει ο κόσμος προϋποθέτει μια πολιτική παιδεία που δεν την έχουν όλοι, δυστυχώς. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Μην κοιτάς εμείς εδώ. Είμαστε πολλά βήματα μπροστά από τους υπόλοιπους Έλληνες όσοι δραστηριοποιούμαστε στο Ίντερνετ και ειδικά στο antinews.

    Έρχεται και σου λέει ο άλλος ορισμένες φορές "μα αυτό είναι το αυτονόητο που λέει ο Σαμαράς". Ναι, αλλά ρε φίλε ξεχνάς ότι μόνον ο Σαμαράς λέει το αυτονόητο και δεν το λένε οι αλλοι.

    Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν τον πιστεύει το Σαμαρά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είναι και πολλοί Νεοδημοκράτες αυτοί.

    Είναι πολύ επείγον να περάσει σύντομα μπροστά η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. Αν δεν γίνει αυτό τώρα, δεν ξέρω πότε μετά θα γίνει.

    Και ο κόσμος είναι πολύ δύσπιστος, αν και από τη δική του ανοησία την πάτησε. Δεν του φταίει κανένας άλλος, αλλά επειδή οι άνθρωποι είναι εγωιστές πρέπει να τους φταίει κάποιος άλλος. Έρχεται και λέει στο Σαμαρά "πείσε με" και δεν κοιτάζει ότι ο άλλος του καταστρέφει τη χώρα και δεν σκέφτεται ότι "από εκεί που αυτός εδώ σίγουρα μου καταστρέφει τη χώρα, μήπως να δοκιμάσω και τον άλλον - στο κάτω κάτω κανένας δεν τα έκανε χειρότερα από αυτούς εδώ τους τωρινούς" και θέλει να πειστεί πρώτα 100%.

    Ε, έρχονται τώρα και οι γελοιοποιήσεις του προγράμματος Σαμαρά και το πράγμα δένει αρνητικά.

 3. armageddon avatar
  armageddon 30/09/2010 18:55:12

  ΠΟΙΟΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ;Η ΝΔ ΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΟΥΜΑΙ ΜΠΑΣ
  ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΑΙ ΜΥΑΛΟ....

 4. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 30/09/2010 23:20:00

  @ Επώνυμος...στο τελευταίο σου σχόλιο γράφεις αρκετές αλήθειες που όσο η ηγεσία της ΝΔ τις συνειδητοποιήσει γρηγορότερα,τόσο θα αυξήσει τις πιθανότητες της ΝΔ να επανακάμψει....

  - "Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν τον πιστεύει το Σαμαρά..."....αυτούς πρέπει να δώσει μάχη ο κύριος Σαμαράς για να τους κερδίσει.....μια μάχη δύσκολη, όσο έχει γύρω του μέτριους συμβούλους και στελέχη που είναι στενά συνδεδεμένα με την προηγούμενη κυβέρνηση....πολλοί από αυτούς μάλιστα απωθούν τον κόσμο(π.χ Παυλόπουλος). Πως άραγε επιτρέπει ο κύριος Σαμαράς να εμφανίζεται ο τελευταίος στην τηλεόραση, εκπροσωπώντας την ΝΔ?
  Άλλα πιο αξιόπιστα,άφθαρτα στελέχη δεν διαθέτει η ΝΔ?

  -"Και ο κόσμος είναι πολύ δύσπιστος..."...και δεν θα πειστεί αν δεν δει ΠΡΑΞΕΙΣ!!!!!!!!!

  -" Είναι πολύ επείγον να περάσει σύντομα μπροστά η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. Αν δεν γίνει αυτό τώρα, δεν ξέρω πότε μετά θα γίνει....".....αν τώρα που είμαστε μέσα στον κυκλώνα της ύφεσης και της κρίσης δεν ανακάμψει η ΝΔ, τότε ΔΥΣΚΟΛΑ θα ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ αργότερα, που ενδεχομένως θα διορθωθεί λίγο ή πολύ η κατάσταση.......για να ανακάμψει όμως, πρέπει πρώτα να πείσει τους πολίτες (δεν αναφέρομαι μόνο στο κομματικό ακροατήριο της ΝΔ).

 5. spiros avatar
  spiros 01/10/2010 07:52:54

  Η παραποίηση των λεγομένων της ΝΔ είναι αναμενόμενη. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πολιτική και κάνει πα΄ντοτε επικοινωνία. Η ρηγίλης καλά θα κάνει να μην πολυ-ασχολείται ιδιαίτερα με τα επικοινωνιακά τερτίπια του ΠΑΣΟΚ. Πάντα το εύκολο είναι και ευκολόπεμπτο Αυτό είναι το δύσκολο της επικοινωνίας στην ΝΔ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.