22/06/2010 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει

Η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης. Τέτοιου είδους νομοθετήματα και τέτοιου είδους παρεμβάσεις, με τις οποίες αλλάζουν όλα στην Ελλάδα, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις όπως είχαν διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει να πάνε και να συζητηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων προ ολίγου ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:Το κρυφτούλι της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα επικοινωνιακά της παιχνίδια γύρω από το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό πρέπει να σταματήσουν. Ο κ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την απαράδεκτη διαδικασία με το Προεδρικό Διάταγμα για το Εργασιακό, μετά τις ισχυρότατες αντιδράσεις και καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών φορέων.

Το αν ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, ένα θέμα που αφορά τη ζωή, την καθημερινότητα, την επιβίωση των συμπολιτών μας, το αν θα συζητηθεί στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας, που είναι το Κοινοβούλιο, αυτό το ζήτημα είναι ζήτημα πολιτικό. Είναι ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας. Δεν είναι θέμα τεχνοκρατικό ή διαδικαστικό.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις εργασιακές σχέσεις.Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς έχει θέσει το γενικό πλαίσιο αρχών της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για το Εργασιακό, όσο και για το Ασφαλιστικό. Για το Εργασιακό ο Α. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί, θεωρεί χρήσιμο για την οικονομία και τον Τόπο, να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνδυάζεται με εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και, ταυτόχρονα, με μια πολιτική υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Μεγαλύτερη κινητικότητα στην Αγορά εργασίας, που δεν συνδυάζεται με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα.

Η Νέα Δημοκρατία θα περιμένει την επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Λοβέρδο. Ζητάει από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τις θέσεις της, διότι ο κ. Λοβέρδος μία λέει το ένα στο ένα κανάλι, μία λέει το άλλο στο άλλο κανάλι. Και μόλις η Κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και καταλήξει στο τι προτίθεται να κάνει για τα εργασιακά, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει, με υπεύθυνο τρόπο, τη δική της θέση.Η θέση της Νέας Δημοκρατία για το Ασφαλιστικό.Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι στο Ασφαλιστικό, σε αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα -και για την παρούσα, αλλά και για τις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές- πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτό που περιμένουμε να δούμε, μετά τα περίεργα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και τις αντιφάσεις και τα “ήξεις-αφήξεις” είναι, αν τελικά η κυβέρνηση θα κάνει τις σωστές προτάσεις για το Ασφαλιστικό, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, που θα θέσει η Ν.Δ. Ένα πρώτο τέτοιο κριτήριο είναι, αν οι προτάσεις της κυβέρνησης εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, καλεί την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις προτάσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, για να διασφαλίσουμε το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τις δημοσιονομικές ανάγκες της δύσκολης εποχής που περνάμε.

Γι΄ αυτό, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις στην κυβέρνηση. Αν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης ανταποκρίνονται στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα καταγράψει και θα αναδείξει εξ΄ αντικειμένου η Νέα Δημοκρατία, προϋποθέσεις και κριτήρια για να έχουμε ένα πραγματικά βιώσιμο και λειτουργικό και αποτελεσματικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, τότε η Νέα Δημοκρατία θα προσδιορίσει επακριβώς τη στάση της. Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να δολιχοδρομεί, να μην καταλήγει ή να προχωρεί στην κατάθεση στο Κοινοβούλιο ενός σχεδίου νόμου, το οποίο περιέχει πελώριες αντιφάσεις και δεν ανταποκρίνεται στα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας, τότε η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει μια διαφορετική στάση.

Εάν, λοιπόν, θα ψηφιστούν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, είναι κάτι που εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα καταρτίσει τις τελικές της προτάσεις για τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Αν τις κάνει σωστά, η Νέα Δημοκρατία θα είναι δίπλα. Αν τις κάνει με λανθασμένο τρόπο και δεν ανταποκρίνονται οι προτάσεις αυτές στις μεγάλες ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου, η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greg avatar
  Greg 22/06/2010 17:24:01

  Οι θέσεις της ΝΔ είναι μη θέσεις. Π.χ."Να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνδυάζεται με εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων". Δύο αόριστες προτάσεις που δεν σημαίνουν τίποτε. Θέσεις είναι: Να διατηρηθεί ο θεμός της Διαιτησίας, περικοπή αποζημιώσεων όχι μεγαλύτερη του 20% κτλ, να μην το κουράζουμε...

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Greg 22/06/2010 17:47:24

   Και μένα πολύ "ευέλικτες" μου φαίνονται οι θέσεις, αλλά μου είπανε να περιμένω το συνέδριο, ότι θα τρίβω τα μάτια μου κλπ κλπ.

   Θα περιμένω λοιπόν. Και νομίζω ότι περιμένει και ΠΟΛΥΣ άλλος κόσμος μαζί με μένα. Για κατοσταριές χιλιάδες του κόβω μάλιστα. Και ίσως αυτό το συνέδριο να αποτελεί και την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος όπως το γνωρίσαμε τα τελευταία 35 χρόνια.

   Αλλά, εγώ τουλάχιστον, δεν κρατάω και την ανάσα μου από την αγωνία...

   Θραξ Αναρμόδιος

   • zackii avatar
    zackii @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 18:18:45

    Mε ΝΔ κυβέρνηση,ούτε ηα αύξηση ΦΠΑ από 18 σε 19% δεν θα πέρναγε -οι δημασιογράφοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις όπως φαντάζεστε θα ανέβαιναν στα δέντρα- πόσο μάλλον τα άλλα.
    Οπότε ο κος Σαμαράς είναι ευχαριστημένος τώρα. Ριχνει και μερικές τουφεκιές στον αέρα και όλα εντάξει. Το έκανε το αντιπολιτευτικό του καθήκον. Θα καθαρίσει στο συνέδριο και μερικούς τελειωμένους και γίναμε καινούργιοι.
    Γιαυτό το ποσοστό του όλο και πέφτει, όταν κανονικά με τέτοια κυβέρνηση έπρεπε να είναι 40% χαλαρά. Δυστυχώς ο κόσμος το βλέπει το δούλεμα και ότι τα έχουν βρει μετσξύ τους τα συμμαθητάκια -στα πλαίσια της γνωστής λέσχης.

 2. GSV avatar
  GSV 22/06/2010 18:09:05

  To λαθος της Ν.Δ. ειναι οτι συνεχιζει το επικοινωνιακο παιχνιδι προβαλοντας αοριστες και γενικευμενες προτασεις που λιγο πολυ ολοι μας μπορουμε να σκεφτουμε.

  Που ειναι οι συγκεκριμενες θεσεις? Οι επιστημονικες μελετες που να εξηγουν ακριβως ποια βηματα πρεπει να γινουν και πως πρεπει να γινουν?

  Πως να εμπιστευθει ο κοσμος ετσι.... Η εποχη της γενικολογιας θελω να πιστευω οτι περασε για τον κοσμο.

 3. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 22/06/2010 20:37:10

  "Και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος" δεν γίνεται.Εάν θέλεις μια πιο ευέλικτη αγορά εργασίας ο εργαζόμενος δεν μπορεί παρά να χάσει κάποια δικαιώματα. Αλλο αν μια τέτοια αγορά που θα λειτουργεί βέβαια με κανόνες μακροπρόθεσμα μπορεί να δώσει μεγαλύτερες ευκαιρίες.
  Για τυχόν ενδιαφερομένους "Εργασιακά..." 21/6 στο http://firiki2010.wordpress.com/

 4. αναγνώστρια avatar
  αναγνώστρια 23/06/2010 20:31:24

  βγήκε το πρωί ο γιός του σανοπώλη στο mega και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι με τα νέα εργασιακά μέτρα θα είναι πιο εύκολες οι επενδύσεις. Ακούει τι λέει; τις προάλλες έλεγε τι θέλετε να κάνετε τους Έλληνες σαν του Κινέζους; να τρώνε μία χούφτα ρύζι;΄στο mega έλεγε άλλα. Μήπως πήρε πάλι μήνυμα από το ίδιο κέντρο που του είχε πει να ψηφίσει το ΔΝΤ και το μήνυμα λέει ψήφισε το εργασιακό και μη μιλάς !!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.