ΝΔ: Η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη Σαμαρά
05/02/2015 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη Σαμαρά

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έκθεση της Κομισιόν που παρουσιάστηκε σήμερα, επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την στροφή της ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια, που κατάφερε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Το 2014 ήδη έκλεισε με ανάπτυξη 1%, ενώ το 2015 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,5%, διπλάσιος από τον Ευρωπαϊκό μ.ο., βεβαίως υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, γιατί διαφορετικά (όπως αναφέρει η Έκθεση) η «αβεβαιότητα θα επισκιάσει την ανάκαμψη».

Επίσης επισημαίνεται, ότι οι επενδύσεις αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2014, πρώτη φορά από το 2008, ενώ προβλέπεται να αυξηθούν κι άλλο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση του πολιτικού περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, η ανεργία συνεχίζει να μειώνεται, ενώ μόνο μέσα στο 2014, δημιουργήθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με προοπτική ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της απασχόλησης τα προσεχή χρόνια!

Η θετική αυτή πορεία πρέπει να συνεχιστεί. Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι μεγάλη. Οφείλει να διαφυλάξει τις θυσίες του Ελληνικού λαού, να προχωρήσει ταχύτατα σε συμφωνία με τους εταίρους μας, να σταθεροποιήσει το πολιτικό κλίμα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, που τόσο τραυματίζεται τις τελευταίες ημέρες.

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την κυβέρνηση εφόσον κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διογένης avatar
    Διογένης 05/02/2015 18:17:24

    Απόλυτα ταιριαστή η ανακοίνωση με το κλίμα των ημερών που απαιτεί "κωλοτούμπα". Δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Τον φέρνει μεταξύ πολιτικής ήττας και καταστροφής. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι δεν θα επιλέξει καταστροφή, αλλά τουλάχιστον ελπίζουμε. Μακάρι να διαλέξουν να ηττηθούν πολιτικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.