#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2010 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ-ΔΕΗ: με ισορροπίες και ακροβασίες δεν γίνεται δουλειάΜε την επίκληση του κινδύνου περαιτέρω αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ ως συνέπεια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η Νέα Δημοκρατία είπε χθες ναι στη διεύρυνση του ανταγωνισμού, αλλά όχι με όρους που ισοδυναμούν με τον κατατεμαχισμό και την απαξίωση της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα όμως η βουλευτής Α΄ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή εξαπέλυε απο τα κανάλια σκληρή επίθεση εναντίον του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλου, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης στήριζε τις θέσεις των συνδικαλιστών, σημειώνοντας ότι παρά τις κάποιες φραστικές υπερβολές, ορθά αναδεικνύουν το πρόβλημα από τώρα.

Δηλαδή ο κόσμος την προσοχή του οποίου τα κανάλια φρόντισαν φυσικά να στρέψουν την προσοχή στην αειθαλή κ. Πιπιλή κατάλαβε οτι η ΝΔ συντάσσεται με την κυβέρνηση στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Η σύγχιση επιτείνεται με την χθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη κ. Γιαννάκη, ο οποίος περιορίστηκε να σημειώσει ότι «η Ν.Δ. αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και τη σημασία μιας απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά η διεύρυνση του ανταγωνισμού δεν ισοδυναμούν με τον κατατεμαχισμό και την απαξίωση της Επιχείρησης».

Για μια ακόμα φορά δηλαδή εκδηλώνεται το γνωστό «επικοινωνιακό πρόβλημα» της ΝΔ. Υπάρχουν οι γενικές θέσεις, η ιδεολογία και το όραμα, αλλά δεν υπάρχει η εξειδίκευσή τους ανά τομέα δράσης. Με αποτέλεσμα να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι.

Δεν γίνεται όμως δουλειά έτσι....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 05/08/2010 12:56:40

  Απ'ότι καταλαβαίνω -και διορθώστε με αν κάνω λάθος- η ΔΕΗ είναι ζημιογόνος και κρατάει τα τιμολόγια χαμηλά με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορο να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις. Κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει πριν καιρό ότι πήγαν κορυφαία στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών στον Ομπάμα και του είπαν ότι αν δεν πάει το πετρέλαιο στα 70 $ το βαρέλι δεν τους περισσεύουν λεφτά για έρευνα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Νομίζω ότι είναι ιδεολογικό το θέμα. Αν θέλουμε φτηνές κάποιες υπηρεσίες (την ίδια ώρα όμως να βυθίζονται όπως οι περιβόητες προβληματικές επί Αρσένη) ή το ημιάγριο τοπίο των ελληνικών επενδύσεων. Πάντως η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών λειτούργησε υπέρ του Ελληνα καταναλωτή.

  • Crocodile avatar
   Crocodile @ Tassos 05/08/2010 13:11:19

   Πριν πολλά χρόνια ο Μητσοτάκης απέκλεισε τον ΟΤΕ για οκτώ χρόνια από την κινητή τηλεφωνία μέχρι να καλύψουν την αγορά η Panafon και η Telestet.

   Πριν μερικά χρόνια ο Παλαιοκρασάς κατήγγειλε σημεία και τέρατα για το πιράνχας της ΔΕΗ και κανένας εισαγγελέας δεν ίδρωσε. Το θέμα έπαιξε μόνο μια μέρα στα μέσα των νταβατζήδων.

   Ο Καραμανλής έπρεπε να απελευθερώσει την ενέργεια αλλά άφησε την καυτή πατάτα για τον επόμενο. Έτσι φτάσαμε στη... συγκινητική μάχη του Πάγκαλου να σώσει τη ΔΕΗ...

   • anonymous avatar
    anonymous @ Crocodile 05/08/2010 17:37:42

    Η ενέργεια είναι απελευθερωμένη. Όποιος θέλει φτιάχνει εργοστάσιο παράγει ρεύμα και το πουλάει μέσω του δικτύου της ΔΕΗ.
    Το πρόβλημά τους είναι πως επειδή η ΔΕΗ δεν πληρώνει καύσιμα, λόγω υδροηλεκτρικών και λιγνίτη μπορεί να παράγει φτηνότερα. Ειδικά για το λιγνίτη έχει μόνο το κόστος εξόρυξης.
    Ζητάνε λοιπόν μερίδιο στα ορυχεία και στα υδροηλεκτρικά για να είναι ανταγωνιστικοί.

  • gtsat avatar
   gtsat @ Tassos 06/08/2010 09:05:37

   Η ΔΕΗ δεν είναι ζημιογόνος!Βγάζει κέρδη χωρίς να γδέρνει τον πελάτη ή να εκμεταλεύεται το προσωπικό της. Αυτό προκαλεί προβλήματα στους πιθανούς ανταγωνιστές, που ζητούν άλλους όρους για το παιγνίδι. Εδώ και χρόνια έχουν δοθεί άδειες σε ιδιώτες για υδροηλεκρικά, ενώ στον διαγωνισμό για τα κοιτάσματα της Βεύης δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει η ΔΕΗ! Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν θέλει να επενδύσει με χρόνο απόσβεσης τα 35 χρόνια, (ή και περισσότερα), γιατί σκοπός των ιδιωτών είναι το άμεσο κέρδος και όχι η κοινή ωφέλεια.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/08/2010 13:01:42

  Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στη δήλωση του Γιαννάκη καθεαυτή, ως αρμόδιος τομεάρχης που είναι. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή η δήλωση σκεπάστηκε από τη σκόνη που σήκωσε ο τυφώνας Πιπιλή.

  Ίσως θα ήταν καλύτερο (μέχρι να επιτευχθεί ένα μίνιμουμ ενιαίας φωνής εκεί μέσα), να τους αφήνουν να τρώνε οι αντικρουόμενοι τα λυσσακά τους και μετά να βγαίνει η επίσημη θέση της ΝΔ για να κλείνει το θέμα.

 3. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 05/08/2010 13:04:19

  1.DeltaLamda είπε
  Αυγούστου 5, 2010 στο 00:05

  Είχαμε τον Πάκη κάθε μέρα στα καναλοπαράθυρα, μέχρι που τον μάζεψαν και γλυτώσαμε απ' αυτόν, μας προέκυψε εσχάτως και η Πιπιλή! Αμ αυτή δεν ξέρει δεν ρωτάει τουλάχιστον να μάθει τα βασικά πριν βγεί να μιλήσει επι παντός επιστητού και μάλιστα για ζητήματα τόσο σοβαρά? Κάποιος πρέπει να την μαζέψει κι αυτήν αλλιώς θα την παίζουν καθημερινά στα κανάλια… βούτυρο στο ψωμί τους η επιπόλαιά και πολυπραγμοσύνη της!

 4. zackii avatar
  zackii 05/08/2010 13:12:56

  Κι ετούτο ποείν και το άλλο μη αφιέναι...δε γίνεται. Κε Σαμαρά διαλέξτε. Μεταβατικός αρχηγός της κεντροδεξιάς..η αυριανός πρωθυπουργός? εκτός κι αν ήδη ξέρετε τι θα συμβεί..ενώ εμείς προφανώς όχι..εξ ου και το όχι τόσο ευχαριστημένο, έως και κουρασμένο (στην TV τουλάχιστον ύφος σας)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ zackii 05/08/2010 13:27:40

   Η ΝΔ δείχνει πολλές φορές να είναι "και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ", πράγμα που σε συνθήκες χούντας απλά δεν είναι επιλογή. Μου θυμίζει κάτι παλιούς που τους λέγαμε "δεξιούληδες", οι οποίοι επί της (επίσημης) χούντας ήταν μονίμως οι "κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου", ίσως μάλιστα τότε να... "διάβαζαν" κιόλας και να μην είχαν χρόνο για άλλα. Η σημερινή κατάσταση είναι μια κατάσταση ανώμαλης διακυβέρνησης (όπως είχε πει κι ο μακαρίτης ο Τόμπρας για το καλοκαίρι του '89) και από ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός έχει ξεκάθαρα ταχθεί κατά του μνημονίου δεν δικαιολογούνται τέτοιες επαμφοτερίζουσες διαφοροποιήσεις.

 5. ΣΑΒΒΑΣ avatar
  ΣΑΒΒΑΣ 05/08/2010 13:34:23

  Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν.

 6. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 05/08/2010 14:03:11

  Καλά εντάξει είπαμε, αν περιμένουμε από την πιπιλή και λοιπά φιντάνια σωθήκαμε... ας χορέψει κανένα τσατσα και καμιά ρούμπα καλύτερα και ας αφήσει τα υπόλοιπα.

 7. Γιωργος avatar
  Γιωργος 05/08/2010 14:15:48

  Είναι δυνατόν να αντιδικεί η Πιπιλή με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ κάποιος απο τη ΝΔ δεν μπορεί να την μαζέψει;

  • michal avatar
   michal @ Γιωργος 05/08/2010 15:07:32

   NTROPH! Neodhmokraths na ta bazei me prasino sundikalisth. Aisxos!

 8. Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώνυ Μπη Γκουντ 05/08/2010 14:22:41

  Εγώ πάλι συμφωνώ και με τον Γιαννάκη και με την Πιπιλή.

  Και εξειδικεύω ερμηνεύοντας την «απαξίωση» της ΔΕΗ, στην οποία κατά τη γνώμη μου συμβάλλει υπέρ το δέον ο συνδικαλιστικός τραμπουκισμός.

  Επιτέλους πια!

  Η ΝΔ εκφράζει και πρέπει να εκφράζει την απαλλαγή από τα συνδικαλιστικά ιερά τέρατα.

  Η ΝΔ εκφράζει και πρέπει να εκφράζει την απελευθέρωση και της αγοράς της ενέργειας.

  Τι είναι δηλαδή η ΝΔ; αριστερό, λαϊκίστικο, ψευδοσοσιαλιστικό κόμμα για να μην τα εκφράζει αυτά;

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/08/2010 14:23:40

  Ο Λουί Αλτουσσέρ (καλά να περνά εκεί που είναι), συμφώνησε για ιδεολογικό ξεκαθάρισμα; Τον ρώτησαν οι ειδικοί;

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/08/2010 14:48:59

  Πρίν στραγγαλίσει τήν σύζυγο ή μετά??

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σπύρος 05/08/2010 14:52:48

   Πριν, φυσικά. Άν η πράξις δεν ήταν, αλλοίμονο, παροδική "μελανή κηλίς", ίσως κινδυνεύει τώρα και η Φωτεινή. Και το συμπαθώ το κορίτσι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σπύρος 05/08/2010 14:54:40

   Πού έμπλεξε και η Φωτεινή! Με Αρκάδες τροτσκιστές και Καλαματιανούς μαοικούς.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σπύρος 05/08/2010 15:01:27

   Ο Πριόνης πάλι, όταν απεργήσουν οι λιγνιτωρύχοι, θα προμηθεύει την ΔΕΗ με γνήσιο ξύλο νερατζιάς και πεύκου. Καύσιμη ύλη, καυσόξυλα από το Αττικά Πάρκα ΑΕ.

 11. Dyer avatar
  Dyer 05/08/2010 14:57:08

  Το τραγικό σαυτο το τόπο είναι ότι έχει λόγο η Πιπιλή και κάθε Πιπιλή και ότι εμείς ασχολούμαστε με το «λόγο» της. Σοβαρά σημάδια παρακμής.

 12. firiki2010 avatar
  firiki2010 05/08/2010 15:49:21

  Και γιατί παρακαλώ η Πιπιλή να μην τα βάζει με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και την τσαμπουκαλίστικη συμπεριφορά τους? Νοσταλγήσαμε τους Σταμουλοκολλάδες? Ανεύθυνοι είναι οι ίδιοι και οι σύντροφοι τους για τη γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε? Η ΝΔ είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Οσοι είναι κατά είναι απέναντι//.Αλλο θέμα το πως πρέπει να γίνει η απελευθέρωση και ότι αυτή δεν πρέπει να οδηγήσει σε απαξίωση της ΔΕΗ (η οποία βέβαια κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργήσει ορθολογικά). Και άλλο θέμα αν η συγκεκριμένη κυβέρνηση με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της μπορεί να φτάσει σε μια απελευθέρωση που θα λειτουργήσει υπέρ του καταναλωτή (όπως λειτούργησε η απελευθέρωση της τηλεφωνίας).

 13. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2010 17:19:08

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κα Βασιλική Τζότζολα, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, για το θέμα της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


  «Η Κυβέρνηση του Μνημονίου παλινωδεί. Πουλάει; Εκμισθώνει; Ή βρίσκεται και πάλι σε σύγχυση; Υπουργοί διαφωνούν λες και είναι εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτες της δημόσιας ηλεκτροπαραγωγής.

  Η Νέα Δημοκρατία λέει “ναι” στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς. Αλλά με σχέδιο.

  Απελευθέρωση της αγοράς δεν σημαίνει εκποίησή της ΔΕΗ. Η Κυβέρνηση του Μνημονίου, μας χρωστάει απάντηση. Πριν το Δεκέμβριο».

  • Orestios avatar
   Orestios @ Factorx 05/08/2010 17:30:02

   Πιο δυναμική είναι αυτή από τον νερόβραστο Παναγιωτόπουλο.

 14. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/08/2010 17:35:10

  Όποιος θέλει να κατασκευάσει εργοστάσιο ηλ. ενέργειας είναι ελεύθερος να το κάνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πουλήσει η ΔΕΗ τις δικές της μονάδες μπιτ παρά, τώρα που είμαστε κολλημένοι στον τοίχο, που φτιάχθηκαν με δικά μας χρήματα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Γιώργος 05/08/2010 18:04:05

   Αυτό είναι και το νόημα της ελεύθερης αγοράς.
   Όμως εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι έχουν δωθεί άδειες ή έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις. Περιμένουν όλοι για να φάνε το ψητό χωρίς να γίνει καμία επένδυση από τους "επενδυτές".

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιώργος 05/08/2010 18:24:21

   Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι η ΔΕΗ έχει τσάμπα καύσιμα, λιγνίτη και υδροηλεκτρικά ενώ οι άλλοι δεν έχουν.

   Υδροηλεκτρικά δε νομίζω να μπορεί να κατασκευαστούν άλλα στην Ελλάδα. Επίσης κανένας αγρότης και πολίτης δε θα δεχτεί να του πάρουν την περιουσία για να φτιάξει εργοστάσιο ο κάθε ιδιώτης. Αν έρθουν σε εμένα θα βγουν τα όπλα χωρίς πλάκα κι ας πάω φυλακή.
   Με τα Υ/Η της ΔΕΗ ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν υπήρχε ο παράγων κέρδος υπήρχε ο παράγων κοινή ωφέλεια και ο κόσμος το δεχόταν.
   Με το λιγνίτη είναι επίσης περίπλοκα τα πράγματα. Τον έπαιρνε τσάμπα η ΔΕΗ και το τσάμπα φαινόταν στην τιμή του ρεύματος. Αν τώρα το κράτος βάλει τέλος στο λιγνίτη θα ακριβύνει το ρεύμα. Αν δηλ. πει 1 Ευρώ ο τόνος υπέρ του κράτους ανεξάρτητα του αν τον αγοράζει η ΔΕΗ ή ο ιδιώτης το κόστος αυτό θα περάσει στην τιμή του ρεύματος και το ρεύμα θα ακριβύνει. Το Ευρώ αυτό πως θα επιστρέψει πίσω στον πολίτη;

   Η μόνη λύση που εγώ βλέπω είναι να καθοριστούν διαφορετικές χοντρικές τιμές για το ρεύμα ανάλογα με το αν αυτό παράγεται από λιγνίτη, Υ/Η, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, κάρβουνο κλπ. Έτσι οι ιδιώτες δε θα λένε πουλάνε ρεύμα αλλά θα λένε πουλάνε ρεύμα από πετρέλαιο και εκεί θα φανεί αν είναι ανταγωνιστικοί σε σχέση με τη ΔΕΗ. Στο αν μπορούν να παράγουν από την ίδια πηγή σε φτηνότερο κόστος. Ανάλογα με το μείγμα που θα προκύπτει θα πληρώνει την τελική τιμή ο καταναλωτής.

   Μπορεί επίσης να δοθούν άδειες για νέα ορυχεία λιγνίτη σε ιδιώτες και μετά να αγοράζεται το ρεύμα που παράγουν από το ΔΕΣΜΗΕ σε τιμή ρεύματος για λιγνίτη. Να δούμε θα είναι ανταγωνιστικοί σε σχέση με τη ΔΕΗ; Στις τηλεφωνίες δεν ήταν και δεν είναι ανταγωνιστικοί.

   • gtsat avatar
    gtsat @ anonymous 06/08/2010 09:33:23

    Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ανταγωνιστικοί οι ιδιώτες γιατί σκοπός τους είναι αποκλειστικά η κερδοσκοπία. Εδώ και χρόνια γίνεται πόλεμος στην ΔΕΗ, έχει αποκλειστεί απο τις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, η ΡΑΕ δεν της δίνει άδειες για νέες μονάδες (μόνο αντικαταστάσεις και αυτές με καθυστέρηση) ώστε να δημιουργείται έλλειψη ισχύος στην αγορά και να μπαίνουν στο σύστημα και οι ιδιωτες με τιμές εξωφρενικές, και παρόλα αυτά δεν την έχουν ακόμα διαλύσει. Οσο για την χοντρική τιμή της kWh, αυτή διαμορφώνεται με προσφορές προς τον ΔΕΣΜΗΕ καθημερινά και η εξομάλυνση λόγω του τρόπου παραγωγής θα γίνεται με τον φόρο CO2.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ anonymous 06/08/2010 09:58:56

    Μια λυση ειναι τα κοιτασματα λιγνιτη να κηρυχθουν ιδιοκτησια του Δημοσιου και οχι της ΔΕΗ. Απο εκει και περα οι ιδιωτες θα ανταγωνιζονται με τα κρατικα εργοστασια της ΔΕΗ για συμβολαια σε προσφορες τιμης αγορας λιγνιτη και τιμης προσφορας ηλεκτρικου ρευματος.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 10:09:02

    Οι ιδιώτες θα είναι ανταγωνιστικοί γιατί στις μονάδες τους θα δουλεύουν 170 άτομα και όχι 400 όπως στις μονάδες της ΔΕΗ.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 10:10:15

    Τα κοιτάσματα λιγνίτη δεν είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ αλλά του Δημοσίου και θα πουληθούν σε ιδιώτες ώστε να φτιάξουν μονάδες.

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 06/08/2010 10:10:47

    Έξω από την ΕΕ και τα υποχρεωτικά ξεπουλήματα του Δημόσιου πλουτου.Αρκετά με το παραμύθι πια.Τελειωσαν οι καλές «ιδιωτικές» νεράιδες που θα μάς φέρουν τα δώρα του Αλή Μπαμπά και τώρα βλέπουμε τους πραγματικότατους και αδίστακτους κακούς δράκους.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 10:15:36

    Misha, μιλάμε για καινούργια κοιτάσματα λιγνίτη και όχι της Δ.Ε.Η.

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 06/08/2010 10:29:37

    H ΔΕΗ έχει και την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να εκμεταλλευθεί κάθε νέο κο΄τασμα στον ελληνικό χώρο.Ααρκετά με τα λαμόγια τους ιδιωτες που εισπράττουν προκαταβολικά διόδια για να φτιάξουν ένα δρόμο, που τους χαρίζονται 100άδες δις μέσω ολυμπιακών έργων,τηλεφωνικών κέντρων, δημόσιων δρόμων και δε συμμαζεύεται.

    Μόνο τις υπερτιμολογήσεις του εθνικού εργολάβου αν δει κανείς, αντιλαμβάνεται τι θα γίνει και με τον ορυκτό πλούτο.

    Όταν ο Μητσοτάκης και η τρόικα υποστηριζουν τις ιδιωτικοποιήσεις σημαίνει αυτομάτως , χωρις άλλη επιχειρηματολογία, ότι προκειται για πολύ κακό πράγμα.

    Και αληθεια ποιες ιδιωτικοποιησεις; Με λεφτά του Δημοσιου, σαν την λαμογια με την ΑΤΕ και το ΤΤ που πήγανε να τις αγοράσουν μισοτιμής με δανεικά από το κράτος;

    Οι Τράπεζες παιρνουν άλλα 25 δις αερα πατερα από τον κρατικό κορβανά, έχουν φτάσει ηδη τα 78 (!!!!).Θα πάει ο ιδιωτης στην Τράπεζα θα πάρει δανεικά κι αγυριστα τα κρατικά λεφτά και με αυτά θα παριστάνει τον σουπερ επενδυτή;

    Τελικά μας περνάνε για Βουσμάνους της ερημου Καλαχάρι ...

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 11:22:04

    Misha εγγυήσεις παίρνουμε και όχι πραγματικό χρήμα!

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 06/08/2010 11:28:32

    Όχι αγαπητέ, δίνει εγγυήσεις το ελληνικό δημόσιο, υποθηκεύοντας δλδ τη δημόσια περιουσία, για να κάνουν παιχνίδι οι τράπεζες.
    Η εσχατιά της ξεφτιλας , τη στιγμή που κόβει τις συντάξεις και τα επιδόματα των φτωχών.
    Είναι ακόμα μια παράμετρος στο έγκλημα εσχάτης προδοσίας που βουλιάζει όλο και περισσότερο ο ΓΑΠ.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 11:31:37

    Misha οι τράπεζες έχουν πρόβλημα ρευστότητας. Αν ήσουν στην αγορά θα το ήξερες. Αλήθεια, με τι ασχολείσαι;

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 06/08/2010 11:36:02

    Αν έχουν προβλήματα οι ιδιωτικές τράπεζες ας δωσουν τα κλειδιά τους στο κρατος κι ας μας αδειασουν τη γωνιά.Να κάνει η Ελλάδα 3 ΤΤ και να τελειώνουμε.
    Στα παλιά μας παπουτσια το προβλημα ρευστότητας του Σάλλα και του Λάτση.Δε μπορεί η αξια των μετοχων τους (όλων μαζι) να μη ξεπερνα τα 10 δις κι αυτές να έχουν ρουφηξει 78 δις μέχρι σήμερα και χορτασμό να μην έχουν.
    Για το κραχ των τραπεζων τα λεμε εδω και μήνες προτρέποντας τους συμπολιτες να αποσυρουν τα λεφτα τους γιατι δεν είναι ασφαλή.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 11:36:50

    Το ΤΤ είναι το πιο δύσκολο στην χορήγηση δανείων αν δεν το ήξερες.

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 06/08/2010 11:40:51

    Tι λες ρε φίλε; Μας δουλευεις;
    Χαρίζουν 78 δις στις τράπεζες ενω την ιδια στιγμή αναστέλλουν τη λειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έδινε χαμηλότοκα δάνεια σε φτωχους ανθρωπου να στεγάσουν τη φαμελιά τους.
    Κι εσυ υπερασπίζεσαι τους Λατσηδες σαν τον Μητσοτάκη ;Μαζί τα τρωτε τα κλεμμενα;

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 11:42:15

    Misha δεν τα χαρίζουν. Δανεικά είναι.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ anonymous 06/08/2010 11:43:13

    Χωρίς τις τράπεζες δεν μπορεί να κινηθεί η πραγματική οικονομία. Είτε σου αρέσει είτε όχι.

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 06/08/2010 11:54:30

    Δανεικά κι αγυριστα, τα γνωστα θαλασσοδάνεια.Η οικονομία να κινηθεί με τις κρατικές τράπεζες.Γιατί πρεπει το κρατος να χαρίζει λεφτά στο Σάλλα και το Λάτση και μάλιστα με εγγυηση δημόσιας περιουσίας;
    Αλλά ειναι η διεθνης των λαμογιών , αυτη που εφτιαξε το Τ10 για να μας στείλει στο ΔΝΤ.
    Δυστυχως είμαστε έρμαια στα χέρια οικονομικών δολοφόνων, κι ακόμα δυστυχέστερα υπάρχουν χαϊβάνια που τους υποστηρίζουν.
    Ή μηπως δεν ειστε τόσο χαϊβάνια κι έχετε συμφεροντάκια;

   • Νταγιάν avatar
    Νταγιάν @ anonymous 06/08/2010 12:12:04

    Misha, έσπασες ρεκορ. 3`,02`` λεπτά χωρίς σχόλιο.
    Ήσουν τουαλέτα; Συνήλθες τώρα;

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 06/08/2010 12:51:24

    Νταγιάν

    Σας αγόρασαν καινούρια χρονόμετρα στη Λαχαμάχ ; Με γειες!

   • KNWD avatar
    KNWD @ anonymous 06/08/2010 20:27:12

    Να αγιάσει το στόμα σου Misha!

 15. Νταγιάν avatar
  Νταγιάν 06/08/2010 10:30:46

  Άκουσα πως θα εισάγουμε λιγνίτη από το Ισραήλ. Ή ότι θα έρθουν οι Εβράιοι να μας φτιάξουν εργοστάσια ηλετροπαραγωγής. Misha τι λές; Συμφωνείς;

  • michal avatar
   michal @ Νταγιάν 06/08/2010 20:31:24

   Sunennoeitai me ton Pleurh, 8a apanthsei argotera.

 16. KNWD avatar
  KNWD 06/08/2010 20:49:26

  "Δηλαδή ο κόσμος την προσοχή του οποίου τα κανάλια φρόντισαν φυσικά να στρέψουν την προσοχή στην αειθαλή κ. Πιπιλή κατάλαβε οτι η ΝΔ συντάσσεται με την κυβέρνηση στο ξεπούλημα της ΔΕΗ."

  Μα την παραχώρηση σε τρίτους, των δικαιωμάτων για την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Δράμας, της Ελασσόνας, της Βεύης και της Βεγόρας, είχε προτείνει από το 2008 στην Κομισιόν, η ίδια η ΝΔ σαν ελληνική κυβέρνηση τότε. Οπότε να μη σας φαίνεται περίεργη η διγλωσσία της τώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.