02/02/2010 22:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Αποσπασματικά τα μέτρα – η κυβέρνηση θέλει άλλοθι, δεν θέλει συναίνεση

Με ανακοίνωσή του εκπροσώπου της η ΝΔ καταγγέλλει ότι ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους πολιτικούς Αρχηγούς  ο Πρωθυπουργός δεν ανέφερε κανένα συγκεκριμένο μέτρο, λίγα λεπτά αργότερα εξήγγειλε δέσμη μέτρων αποσπασματικών, άλλα από τα οποία είναι συγκεκριμένα και άλλα αόριστα. «Προτιμήθηκε έτσι αντί του διαλόγου,  η επικοινωνιακή λογική» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση, ζητάει άλλοθι»

 Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε επίσης τα εξής: Όπως ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επανειλημμένα δηλώσει, διαφωνούμε κατηγορηματικά με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα. Σε ό,τι αφορά το πάγωμα των μισθών του δημοσίου, το είχε ήδη εξαγγείλει προεκλογικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όμως η πρότασή της περιείχε ειδική πρόνοια στήριξης για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, την οποία ζητάμε και σήμερα. Διαφορετικά, μαζί με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλέσει αναδιανομή εισοδήματος,  αντίστροφη εκείνης που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τελικά σε βάρος των αδυνάτων. Πάνω απ΄ όλα όμως,  η Ν.Δ. ζητά να δοθούν επιτέλους αναπτυξιακές ανάσες στήριξης στην οικονομία, για τις οποίες ο κ. Παπανδρέου άκουσε τον κ. Σαμαρά να αναφέρεται διεξοδικά και στη συζήτηση του Προϋπολογισμού και χθες στη Βουλή και σήμερα. Χωρίς αυτές τις αναπτυξιακές ανάσες, η ύφεση θα βαθύνει,  τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν και η ανεργία θα αυξηθεί απότομα. Για τα υπόλοιπα μέτρα, όπως το ασφαλιστικό,  θα επιφυλαχθούμε να απαντήσουμε όταν η Κυβέρνηση διατυπώσει τις συνολικές της προτάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 02/02/2010 22:41:06

  Καλά που το καταλάβατε.

 2. σταμ avatar
  σταμ 02/02/2010 22:45:30

  χρηματιστηριο αριθμος-2

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/02/2010 23:02:24

  Στο χωριό μου οι παππούδες λένε ότι το τάξιμο δεν χαλάει τίποτα το δόσιμο κοστίζει.
  Ελπίζω λοιπόν την άλλη φορά να τοποθετούνται ορισμένοι επί των εξαγγελιών και των πράξεων και όχι επί των προθέσεων...

 4. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 02/02/2010 23:15:00

  Σχετικά με την επιβολή φόρου στα καύσιμα φαίνεται ότι είναι μέτρο που έχει συζητηθεί στην ΕΕ και έχει ως στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω της μείωσης της κατανάλωσης.
  ως μέτρο είναι απαράδεκτο και κινείται στη λογική των υπέρογκων αυξήσεων στα τέλη κυκλοφορίας, (δεν προσφέρεται από το κράτος κάποια εναλλακτική λύση) έτσι το μέτρο χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητο και φοροεισπρακτικό.

  η χώρα μπαίνει σε τροχιά «καραντίνας»…
  φυσική συνέχεια της κατάστασης θα είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά της 9 το βράδυ!

 5. άστεγος avatar
  άστεγος 03/02/2010 14:45:25

  Αφήστε το Γιωργάκη να τα κάνει όπως νομίζει, για να μην ψάχνει μετά να βρεί συνενόχους.
  Οι δικοί τους θα είναι οι πρώτοι που θα τον ρίξουν στις πίσσα και θα τον πασπαλίσουν με τα φτερά.
  Έχει ήδηπα΄ρει το δρόμο του προς την έξοδο απλά δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη.
  Νομίζει ότι το να φέρνεις αποτελέσματα είναι το ίδιο με το να είσαι αντιπολίτευση και μάλιστα ανεύθυνη.
  Θα τα φάει τα μούτρα του, οσονούπω.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/02/2010 14:56:15

  Ίσως την επόμενη φορά ο Σαμαράς θα πρέπει να αρνηθεί να τον συναντήσει για να μην του δίνει άλλοθι συναίνεσης. Να πει ευθέως ότι στηρίζει μεν, κριτικά, ότι νομίζει πως πρέπει να στηριχθεί, αλλά δεν θα δώσει άλλοθι επικοινωνιακού χαρακτήρα με τέτοιες στημένες συναντήσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.