ΝΔ: Ανησυχία για την επιλογή προσώπων με «επικίνδυνες θέσεις» στην κυβέρνηση
27/01/2015 18:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Ανησυχία για την επιλογή προσώπων με «επικίνδυνες θέσεις» στην κυβέρνηση

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Θεωρούμε επίσης αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 27/01/2015 18:16:23

  Ωραία ανακοίνωση. Τεκμηριωμένη, σκληρή όσο πρέπει, ειρωνική εκεί που πρέπει. Καλή συνέχεια. Δεν θα μείνουν σε χλωρό κλαρί.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Διογένης 27/01/2015 19:14:04

   Διογένη γνωρίζεις τίποτα για τις θέσεις του Τσίπρα όσον αφορά τον άξονα Ελλάδος , Κύπρου και Ισραήλ ; Οι γεωπολιτικές απόψεις του είναι πολύ ασαφείς και αυτός ο άξονας νομίζω πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την χώρα .

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Naruto 27/01/2015 19:27:41

    Τίποτε απολύτως. Πολύ καλό ερώτημα. Πάντως με το "καλημέρα" το παίζει φιλορώσος. Όταν γνωρίζουμε ότι είναι εντεταλμένος αμερικανικών συμφερόντων για την υπονόμευση του ευρώ, τότε ο φιλορωσισμός του, που συν τοις άλλοις αγγίζει το συναίσθημα των Ελλήνων, είναι στην καλύτερη περίπτωση υποκριτικός. Άρα, να μην περιμένουμε ειλικρινή τοποθέτηση από τον Αλέξη για τίποτα. Άλλα θα λέει και άλλα θα κάνει και θα συμφωνεί πίσω από τις κουρτίνες.

    • Fotini avatar
     Fotini @ Διογένης 27/01/2015 21:29:14

     Τί μοῦ θυμίζει, τί μοῦ θυμίζει;;; :) ΕΟΚ καί ΝΑΤΟ τό ἴδιο συνδικάτο, ὅταν ὁ ὑφυπουργός Καψῆς ὑπέγραφε SOFA/NATO AGREEMENTS!!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Διογένης 27/01/2015 21:54:50

     Εκμεταλλεύεται την μέχρι τώρα δουλικότητα του απερχόμενου ΥΠΕΞ Βενιζέλου αναφορικά με το Ουκρανικού για να σκοράρει εύκολους πόντους. Επίσης, το παίζει φιλορώσος (για τα μάτια του κόσμου), επιχειρώντας να αντισταθμίσει στα μάτια των δεξιών τις επικείμενες κινήσεις του σε θέματα Εκκλησίας-κράτους, πολιτογράφησης λαθρομεταναστών κλπ, οι οποίες δεν είναι εύκολο να περάσουν, ασχέτως πλειοψηφίας στη Βουλή, άν η κοινωνία αντιδράσει.

   • MCA avatar
    MCA @ Naruto 27/01/2015 23:50:18

    Προς το παρόν πήρε συγχαρητήρια από την ΧΑΜΑΣ.Εδώ σε θέλω...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ MCA 28/01/2015 12:28:01

     Φυσιολογικό. http://www.jpost.com/International/Analysis-The-victory-of-Syriza-in-Greece-is-bad-news-for-Israel-388960

    • KM avatar
     KM @ MCA 28/01/2015 13:09:08

     Τη Χαμάς ποιοί την θέριεψαν για να «κοντέψουν» τον Αραφάτ; Υπήρχε περίπτωση, τότε που τα έκαναν αυτά, να παραδεχτούν ότι η Χαμάς έκανε τη βρωμοδουλειά του Ισραήλ; Όσο υπάρχει περίπτωση ο Ψυχραιμίας να παραδεχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακύρωση την μεταβίβαση των λιμανιών στους συμμάχους των Ρώσων τους Κινέζους, κάνει τη βρωμοδουλειά των ΗΠΑ.

 2. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 27/01/2015 21:16:58

  Πέρα από την καθημερινή αντιπαράθεση στο πεδίο των πράξεων, εκείνο πού χρειάζεται είναι η ιδεολογική αντιπαράθεση σε όλα τά κοινωνικά επίπεδα. Κάτι πού έλειψε γιατί δεν υπήρξε πνεύμα πρόθυμο... Και η ήττα ήλθε ...μοιρολατρικά ή νομοτελειακά !

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 27/01/2015 22:26:14

  Η επιλογή της συγκρουσιακής Κωνσταντοπούλου ένα πράγμα δείχνει: ότι έχει σκοπό να κάνει πρόωρες εκλογές-τις πιθανολογώ για το φθινόπωρο. Στο μεταξύ στη Βουλή θα γίνει Κόλαση! Αν πραγματικά ήθελε διάρκεια στη Κυβέρνηση του δεν θα διάλεγε τέτοιο πρόσωπο για Πρόεδρο της Βουλής. Διαθέτει πρόσωπα και εμπειρότερα και-προπάντων!-με πολύ πιο συναινετικό προφίλ.

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ iconology2009 28/01/2015 10:23:23

   Αν θέλει ο Τσίπρας να κάνει εκλογές το φθινόπωρο ή την ανοιξη του 2016, να είσαι σίγουρος πως θα έχει φροντίσει να έχει πολιτογραφήσει "Έλληνες" εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες μουσουλμάνους κάθε λογής. Η Χριστοδουλοπούλου έχει δηλώσει ότι όποιο παιδί "μετανάστη" γεννιέται εντός συνόρων, θα είναι Έλληνας. Και ως παμπάλαια τροτσκίστρια που είναι και ήδη στην τρίτη ηλικία, είναι απίθανο να αλλάξει. Οι γέροι και ειδικά οι γριές δεν αλλάζουν ποτέ γνώμη. Στην περίπτωση αυτή, αν ο Καμμένος εξακολουθεί να τον στηρίζει, θα παίζει τον ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" που έπαιξαν κάτι "αγροτικά κόμματα" στη μεταπολεμική Ανατολική Ευρώπη: Στήριξαν αρχικά τα τοπικά ΚΚ σε κυβερνήσεις "συνεργασίας" και στη συνέχεια εκπαραθυρώθηκαν.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Λιψ 28/01/2015 12:24:51

    Και λοιπόν;Οι μουσουλμάνοι είναι πιο αντιαμερικανοί από εμάς;Ποιό είναι το πρόβλημα για την αριστερά;

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/01/2015 22:26:41

  Tρία πουλάκια κάθονται Διογένη.Σε περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις.Ήδη αποκαλείται ακροαριστερός συνοδοιπόρος από ευρωπαϊκά μέσα λόγω της στάσης του στο ουκρανικό.Νομίζεις ότι η ευρωπαική δεξιά είναι Νέα Δημοκρατία,καρπαζοεισπράκτορας της αριστεράς;Ή ότι θεωρεί εχθρούς τους Αμερικανούς και όχι τους Ρώσους; Η ώρα που θα πέσουν όλες οι μάσκες πλησιάζει.Και θα πέσει και η μάσκα της ελληνικής δεξιάς βέβαια.Θα πρέπει να αποφασίσει Δύση ή Ρωσία.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 28/01/2015 01:37:16

   Εχθροί μας είναι αυτοί που παντρεύουν ομοφυλόφιλους. Οι Ρώσοι είναι εμπορικοί μας εταίροι. Επίσης, στην Ουκρανία χάνετε και οι ναζί που εξοπλίζεις τρέπονται σε άτακτη φυγή. Σε λίγο που θα σφίξουν τα γάλατα θα αρχίσουν να σπάνε και οι μέχρι τούδε «κυρωσάκηδες» χαϊβανο-Ευρωπαίοι, οπότε οι νουθεσίες σου προς την ελληνική δεξιά θα ηχούν ακόμα πιο παράφωνες. Πύρρεια νίκη για την γαγγραινιάρα αυτοκρατορία σου το Πραξικόπημα στο Κίεβο. Καταφέρατε για πρώτη φορά να ενώσετε Κίνα και Ρωσία, παρά την αμοιβαία δυσπιστία αιώνων. Γίνεται; - Yes, you can!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΚΜ 28/01/2015 08:57:14

    Ο συριζα και ομοφυλόφιλους θα παντρέψει και ιθαγένεια θα δώσει στους μετανάστες και με τη Ρωσία θα είναι. Επειδή αυτά στο μυαλό σου είναι αντίθετα δεν σημαίνει ότι είναι αντίθετα στην πραγματική ζωή και δεν μπορούν να γίνουν.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ψυχραιμια 28/01/2015 16:40:46

     Εγώ δεν σου περιγράφω πώς λειτουργεί ο Σύριζα (που από τη μία δήθεν αντιστρατεύεται την ηγεμονία σας και από την άλλη διώχνει τους Κινέζους από τον ΟΛΠ) ή πώς λειτουργείτε εσείς (που από τη μια παριστάνετε ότι σας δήθεν ενοχλεί ειλικρινά ο αντισημιτισμός αλλά από την άλλη οπλίζετε καθαρόαιμους Ναζί στην Ουκρανία και Τακφιριστές/Ουχαβίτες στη Συρία). Εγώ σου περιγράφω πώς λειτουργούν οι πατριώτες δεξιοί. Η εναντίωση μας στην Σοβιετική Ένωση βασιζόταν στο αξιακό, και εννοώ φυσικά τις δικιές μας αξίες (θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια), όχι τις δικιές σας (free market economy, right to bear arms, american dream κλπ). Η εναντίωση αυτή αποτέλεσε την βάση της επί ψυχρού πολέμου συμμαχίας μας. Όμως, πλέον αυτός που επιτίθεται στις αξίες μας δεν είναι η (απελευθερωμένη από την Δυτικόφερτη υλιστική ψευτοθρησκεία του κομμουνισμού) Ρωσία. Εσείς κυρήξατε τον πόλεμο στις αξίες μας, με δική σας πρωτοβουλία και επιλογή. Ε τί θες μετά να σου πώ; Ότι δεν είσαι εχθρός όταν επιλέγεις να είσαι τέτοιος; Ευτυχώς αργοψοφάς όμως.

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ ψυχραιμια 28/01/2015 10:27:27

   Εσένα το πρόβλημά σου είναι η Ρωσία. Αφού σου κάθεται στο στομάχι ο Πούτιν, φάε Ομπάμα και γκέι γάμους, φάε και ολίγον υστερικό ΜακΚέιν με τις αγαπούλες του με τον "μετριοπαθή" Μπαγκντατί που μας προέκυψε Χαλίφης ο Αποκεφαλίτσας...Και για σως, αυθεντικό ναζισμό ουκρανο-αμερικανικής παρασκευής. Αν δεν το έχεις καταλάβει, η Ουκρανία είναι το μόνο γνήσιο ναζιστικό κράτος στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Λιψ 28/01/2015 12:18:22

    Όχι,πρόβλημα είναι αυτοί που μπερδεύουν καταστάσεις. Το πόσους μετανάστες νομιμοποιείς ή εάν επιτρέπεις γάμους ομοφυλοφίλων δεν έχει σχέση με τη συμμαχία που βρίσκεσαι.Θαυμάσια μπορείς να είσαι με τη Ρωσία και να φέρνεις όσους μετανάστες θέλεις.Μάλιστα θυμάμαι ότι επί καραμανλικού Παυλόπουλου είχαν ανοίξει οι πύλες διάπλατα και όχι επί Δένδια.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/01/2015 23:07:30

  Εάν κάποιος ζει σε ένα χωριό και δεν πηγαίνει ποτέ στο γήπεδο μπορεί να ισχυρίζεται ότι ο Παναθηναϊκός φοράει κόκκινα και ο Ολυμπιακός πράσινα.Μπορεί να ζήσει για χρόνια μέσα στον δικό του κόσμο που έχει φτιάξει ο ίδιος. Εάν όμως έλθει στην πόλη και πάει στο γήπεδο αναγκαστικά θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Οι λαικοδεξιοί για πολλά χρόνια ήθελαν να πιστεύουν ότι η αριστερά που έκανε ένα εμφύλιο πόλεμο για χάρη της Ρωσίας και ένα κόμμα γεμάτο παλιούς κνίτες ήταν όργανο της Αμερικής και όχι της Ρωσίας.Αυτό τους βόλευε στο δικό τους αντιαμερικανισμό.Δυστυχώς για αυτούς η ώρα που η αριστερά φθάνει στην κυβέρνηση είναι η ώρα που θα βγει στο γήπεδο με τις πραγματικές φανέλες της που βέβαια είναι κόκκινες.Τα ψέματα τελειώνουν και οι αυταπάτες επίσης.Ή με τον Καμμένο και τη Ρωσία ή με τον Σαμαρά και την Ευρώπη. Sorry που τελειώνει το ροζ συννεφάκι παιδιά.

  • Σπαθάριος avatar
   Σπαθάριος @ ψυχραιμια 28/01/2015 10:14:30

   Οι λαικοδεξιοί, αγαπητέ, δεν είναι ούτε με την Ρωσία ούτε με την Ευρώπη. Είναι με την Ελλάδα και προσαρμόζουν τις συμμαχίες, ανάλογα την χρονική στιγμή και το θέμα, με κριτήριο τα Ελληνικά συμφέροντα. Ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος , κρίνοντας με το τι συμφέρει την πατρίδα, έκανε προσέγγιση στην Ρωσία, με τον αγωγό, τις εξοπλιστικές παραγγελίες κ.α, έθεσε το Βέτο για τα Σκόπια , ΠΑΡΑΛΗΛΑ όμως δεν αμφισβήτησε το “ανήκομεν εις την Δύσην”. Τον έφαγαν όμως δυστυχώς όλοι αυτοί , ακόμα και μέσα από την παράταξη, που θέλουν την Ελλάδα πειθήνιο όργανο των Αμερικανών και των Ευρωπαίων υποτακτικών τους. Ελπίζαμε δε, και ελπίζουμε ακόμα , ότι και ο Α. Σαμαράς θα ακολουθούσε τον δρόμο Καραμανλή. Δυστυχώς, κάνοντας το ίδιο μεγάλο λάθος, δεν τους απομάκρυνε από το κόμμα και τους έδωσε λόγο και δικαιώματα να καθορίζουν πολιτική με τα γνωστά αποτελέσματα. Μακάρι να το καταλάβει τώρα, κάλιο αργά παρά ποτέ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Σπαθάριος 28/01/2015 10:45:03

    Ίσως να ήθελε κάτι τέτοιο ο Καραμανλής. Μόνο που αυτοί που ήλθαν τώρα αμφισβητούν το ¨ανηκομεν εις την Δύσιν¨.Εσύ τι θέση έχεις επ αυτού; Το να παριστάνεις ότι δεν είναι αυτό που είναι δεν είναι πολιτική.

    • Σπαθάριος avatar
     Σπαθάριος @ ψυχραιμια 28/01/2015 11:14:23

     Θεωρώ ότι αυτοί που ήρθαν δεν έχουν καμία σοβαρή θέση και στόχευση, περί της εξωτερικής πολιτικής. Ο καθένας τον χαβά του και το ιδεολογικοπολιτικό κόμπλεξ του. Της μπουρδολογίας το ανάγνωσμα. Από τον Ομπάμα μέχρι τον Κιμ διά μέσω Μαδούρο και Κάστρο. Μπλέξαμε. Μακάρι να είχαν κάποια συγκεκριμένη άποψη και στόχευση , έστω και παράλογη, θα μπορούσε να έχει μία πιθανότητα επιτυχίας. Τώρα,το θεωρώ σίγουρο, θα τα κάνουν σκ@$!%!$# και μετά θα τρέχουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.Απλά ελπίζω να έχουμε ξεκαθαρίσει και εμείς, υπό τον Α. Σαμαρά και χωρίς νεοφιλελε διεθνιστές, την θέση και τις στοχευσεις, στον δρόμο Καραμανλή.

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ ψυχραιμια 28/01/2015 10:17:18

   Η Δεξιά στην Ελλάδα μόνο πρόσκαιρα ήταν φιλοαμερικανική. Δες τις καταβολές της Δεξιάς και θα καταλάβεις. Είναι επιφυλακτική απέναντι στη Δύση, χωρίς να είναι κατ' ανάγκη αρνητική. Η Δεξιά στο μυαλό σου είναι η μετεμφυλιακή Δεξιά της περιόδου 1949-1990. Αυτή η περίοδος τελείωσε. Τα δεδομένα άλλαξαν.

   • ricasso avatar
    ricasso @ Λιψ 28/01/2015 12:19:38

    Tα δεδομένα δεν άλλαξαν. Το συμφερον της χώρας είναι με αυτόν που κρατάει τη θάλασσα

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Λιψ 28/01/2015 12:22:13

    Τότε γιατί σκιζόμαστε να μείνουμε στην ευρωζώνη και γιατί φωνάζαμε προεκλογικά για τον Δρίτσα που έλεγε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ; Να εισηγηθείς να αλλάξει η γραμμή της ΝΔ γιατί επιφυλακτικός προς τη Δύση και μέλος ευρωπαικής ομοσπονδίας δεν γίνεται.Αλλά και να μην αλλάξει θα γίνουν διασπάσεις και ανακατατάξεις και ο καθένας θα πάει εκεί που θέλει,μην ανησυχείς.Οι αντιδυτικοί δεξιοί με τον Καμμένο.Μια χαρά είναι για αυτούς.Υπάρχουν και τα πιο σκληρά βέβαια,ΧΑ,Μπαλτάκος (Ρίζες) κτλ.

    • Σπαθάριος avatar
     Σπαθάριος @ ψυχραιμια 28/01/2015 12:50:02

     Όταν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αποδεχθούν πλήρως τις υποχρεώσεις τους απέναντί μας ως μέλος, τότε ναι δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για επιφυλακτικότητα των Ελλήνων απέναντί τους. Και τότε ναι η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκρίνεται χωρίς επιφυλάξεις στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμμετοχή της. Όσο όμως επιτρέπουν σε τρίτες χώρες να απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα, την ιστορία μας, τα δικαιώματά μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, όσο παρεμποδίζουν επενδύσεις χωρίς να προσφέρουν ανάλογες βλέπε ΟΣΕ, ΔΕΣΦΑ κλπ , τότε ναι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να “ξενοκοιτάζουμε” . Αν όσοι πραγματικά διακατεχόμαστε από αυτή την επιφυλακτικότητα δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι στην ΝΔ να μας το πεί. Αλλά να αποκηρύξει την ιδρυτική της που λέει ναι στις δομές αυτές αλλά με την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή είναι εθνικά συμφέρουσα. Τέλος να σημειώσω ότι αν ο Μπαλτάκος, ως γνήσιος λαικοδεξιός, δεν σκεφτόταν την παράταξη και κατέβαιναν οι Ρίζες στις εκλογες , η ΝΔ θα έκανε παρέα στο ΠΑΣΟΚ.

     • KM avatar
      KM @ Σπαθάριος 28/01/2015 13:34:17

      Ο Μπαλτάκος, απλούστατα, εκτελούσε «κατασκοπευτική» επιχείρηση, τότε που μίλαγε με τον Χρυσαυγίτη, προσποιούμενος τον φίλο. Όταν όμως διέρρευσε το βίντεο, δεν μπορούσε να γίνει δημόσια παραδοχή του ανωτέρω και αφέθηκε βορά στα μέσα.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/01/2015 07:14:00

  @ KM Όπως νομίζεις.Κακώς όμως τοτε γράφονται άρθρα για την Ελλάδα που δεν είναι τραινάκι για να παίζει ο Τσίπρας.Να υποστηρίξεις τη νέα κυβέρνηση που είναι με τους Ρώσους.

  • KM avatar
   KM @ ψυχραιμια 28/01/2015 13:02:26

   Άν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους Ρώσους, τότε δεν θα ματαίωνε, όπως ήδη έκανε, την μεταβίβαση των λιμανιών στους Κινέζους (που ήταν και ένας από τους λόγους που ανατρέψατε τον Καραμανλή). Αφού άλλωστε από φέτος, ελέω Ομπαμείου βλακείας, ο Κινεζικός Δράκος είναι το έτερον ήμισυ της Ρωσικής Άρκτου. Η όλη σου υστερικιά σχολιογραφία ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας αποσκοπεί στην απόκρυψη της πραγματικότητας (ότι δηλαδή, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της δικιάς σου πατρίδας), ούτως ώστε να γίνει πιο εύκολα η βρωμοδουλειά σας. Στο ίδιο αποσκοπεί και ο επικοινωνιακός λεονταρισμός του Τσίπρα περί το Ουκρανικό, ο οποίος θα μείνει καθαρά στα λόγια (εκτός άν οι κυρώσεις καταπέσουν ούτως λόγω άλλης χώρας, οπότε θα συνεχίσει να ρίχνει στάχτη στα μάτια).

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ KM 28/01/2015 14:35:20

    Ο συριζα για να κρατησει την ιδεολογια του και τους οπαδους του δεν μπορει να κανει ιδιωτικοποιησεις.Θα συνεργασθει με αλλο τροπο με τους Κινεζους.Μέχρι και ο πασοκος Ανωμεριτης ειχε προτεινει κοινοπραξια.

 7. Ενετός avatar
  Ενετός 28/01/2015 12:41:40

  Δυστυχώς, εξαίρετε σχολιαστή " ψυχραιμία", ο "λιψ" έχει δίκιο. Η ελληνική Δεξιά ( που να μην γελιόμαστε, αν εξαιρεσεις την περίοδο της ΕΡΕ, ήταν γενικώς της πλάκας) είναι παραδοσιακά ρωσόφιλη. Η αποκαλούμενη λαϊκή δεξιά μάλιστα αποτελεί γνήσιο διάδοχο του ρωσικού κόμματος. Λόγω κοινού δόγματος, παράδοσης ,κοινού εχθρού (Οθωμανοί), αλλά και λόγω δεισιδαιμονίας και αγραμματοσύνης, οι λαϊκές μάζες στην Ελλάδα ήταν ανεκαθεν φιλορωσικές. Μόνο την περίοδο μεταξύ της λήξης της Κατοχής και της λήξης του Ψυχρού Πολέμου, η εγχώρια Δεξιά ήταν ενάντια στη Ρωσία, αποκλειστικά λόγω του εντονου αντικομμουνισμού της. Απαξ κι ο κομμουνισμός κατερρευσε ( άλλο οτι ο Νεοελληνας προσπαθεί να τον αναστήσει), εξελιπε ο μονάδικος λόγος "αντιπάθειας" προς τη Ρωσία.Έτσι, επανήλθαν στο προσκήνιο τα παλαιά θερμά αισθήματα φιλίας. Τι τσάρος, τι Πούτιν...Πολύ φοβάμαι οτι το δίδυμο Κοτζιά-Καμμένου και οι γεωστρατηγικοί προσανατολισμοί του είναι εξίσου επικινδυνο με το τροτσκιστικό απολίθωμα που ανελαβε τον θεσμικό ρόλο του Συνηγόρου του Λαθρομετανάστη.

  • jacques de molay avatar
   jacques de molay @ Ενετός 28/01/2015 14:31:04

   να προσθέσω και τον παραδοσιακό αντισημιτισμό που κρατάει από το ρωσικό κόμμα και συνεχίστηκε στη λεγόμενη λαϊκή δεξιά αλλά και τη ριζοσπαστική αριστερά,καλυπτόμενος με τον μανδύα της αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ενετός 28/01/2015 14:32:36

   Ότι θυμουνται χαίρονται και αυτοι από το τσαρικό παρελθόν.Η Ρωσία ήταν φίλη της Ελλάδος κατά των Οθωμανών μέχρι το 1870.Μετά άλλαξε άλογο και επέλεξε αντί της Ελλάδος και της ορθοδοξίας την Βουλγαρία και τον πανσλαβισμό για να βγει στο Αιγαίο. Την περίοδο 1870-1917 και του μακεδονικού αγώνα άραγε τη θυμούνται;Tα Ευαγγελικά του 1904 εναντίον της Ρωσίδας βασίλισσας Όλγας;Όλα αυτά είναι χαμένα στην ιστορία.Χωρίς τη βούληση της Αγγλίας που φυσικά για τα δικά της συμφέροντα δεν ήθελε να βγει η Ρωσία στη Μεσογειο η Μακεδονια δεν θα ήταν ελληνική. Οι νεόκοποι μετασοβιετικοί φιλορωσοι βολικά παιρνουν για αυτούς μόνο την τσαρική περίοδο που ήταν φιλελληνική και όχι αυτήν που ήταν πανσλαβιστική. Μέχρι και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο τα έβαλαν που υπηρξε το ιστορικό φράγμα στον εκσλαβισμό της Μακεδονίας.Τελος πάντων,παλιές ιστοριες αυτές,τωρα πάμε για άλλα.

 8. jacques de molay avatar
  jacques de molay 28/01/2015 14:03:03

  Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια,είναι εξίσου λάθος να επιλέξουμε αποκλειστικά την μια ή την άλλη πλευρά σε μια σύγκρουση Δύσης-Ανατολής και αυτό το είχε πετύχει σε μεγάλο βαθμό ο Σαμαράς κρατώντας μια ίση απόσταση και διατήρηση στρατιωτικών και οικονομικών σχέσεων και με τις 2 πλευρές προς όφελος της Ελλάδας.Η μονομερής προσκόλληση που θα ακολουθήσει η τραγελαφική νέα κυβέρνηση με τον αδύναμο αυτή τη στιγμή κρίκο της Ευρασίας,που είναι η Ρωσία του Πούτιν,θα αποβεί καταστροφική περισσότερο κι από ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.