28/04/2010 14:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Αδιανόητες τυχόν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Αδιανόητο» χαρακτηρίζει η ΝΔ το σχέδιο της ΔΕΗ για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, «τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητά μείωση των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών».

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε ότι οι προτάσεις του προέδρου της ΔΕΗ για πρόσθεση επιβάρυνση στην ηλεκτρική ενέργεια, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

«Αφού επέβαλαν έμμεσα αυξήσεις, μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την αύξηση του ΦΠΑ σήμερα απειλούν ευθέως με αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας, οφείλουμε ως πολιτεία, να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος στην παραγωγική διαδικασία», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και κατέληξε: «Ειδάλλως, οι αυξήσεις των τιμών θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και σε ακόμα βαθύτερη ύφεση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 28/04/2010 14:41:48

  Μήπως ήρθε η στιγμή στη ΔΕΗ αντί να ζητάνε αυξήσεις να μειώσουν δραστικά τους παχυλούς μισθούς τους; Λέω μήπως.

  Σε λίγο λέω να κόψω τη ΔΕΗ από το σπίτι και να βάλω φωτοβολταϊκά, μπαταρίες και γεννήτρια. Φθηνότερα θα μου έρχεται. Δεν θα πληρώνω και τα κερατιάτικα του δήμου, της ΕΡΤ και του ΦΠΑ.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/04/2010 15:00:12

  Πως μπορεί να μην αυξήσει τα τιμολόγια η ΔΕΗ; Τα δώρα της Μπιρμπίλη στους αιολικούς σπόνσορές της ποιός θα τα πληρώσει; Αν ο ΔΕΣΜΗΕ πληρώνει το αιολικό ρεύμα 250 €/μεγαβατώρα από €35 ή 55 που πληρώνει τώρα, από που θα βγει η διαφορά;

  Ή, κατά το Ελληνικό θα χώσουμε την διαφορά στον ΔΕΣΜΗΕ για να ρεφάρει με τα ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Μέσα σε όλη την λαμογιά του Κράτους, να άλλη μία. Άσε που στο 40% που λέει η κυριούλα ότι θα είναι από ΑΠΕ, το 27% είναι ήδη από τα παμφθηνα υδροηλεκτρικά, για να βγαίνει ο καραγκιόζης προϊστάμενός της να λέει "πετύχαμε την πράσινη ανάπτυξη"

  Η ΝΔ έχει στα χέρια της καραμπινάτο σκάνδαλο. Έχει πλοκάμια και σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που παριστάνουν τους δεξιούς και σε στυλοβάτες εφοπλιστές μεταφορείς αερίου. Αν δεν το βγάλει στην φόρα, η ΝΔ γίνεται συνεργος σε αυξήσεις τιμολογίων ρεύματος που νομοτελειακά θα σκάσουν, και θα είναι σε καιρό που ο Ελληνικός λαός θα υποφέρει. Εγώ (και όχι μόνον) θα το θυμόμαστε.

  Φτάνει πια η καταλήστευση της χώρας για να τρώνε 2-3 παιδιά του ΔΟΛ. Φτάνει.

  • ataktos avatar
   ataktos @ archaeopteryx 28/04/2010 15:04:48

   archaeopteryx-Λες να διαψευστεί για άλλη μια φορά… ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης που έβγαλε... σχετική ανακοίνωση

 3. p.pantazis avatar
  p.pantazis 28/04/2010 16:58:58

  Η Ελληνική Δημοκρατία έχει τις παρακάτω ΤΡΕΙΣ καταδίκες από το Ευρωπαικό Δικαστήριο λόγω της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ της ΔΕΗ στις αναθέσεις μεταξύ 1999-2005 Θερμοηλεκτρικών έργων στους γνωστούς Νταβατζήδες σε υπερτιμολογημένα τιμήματα.

  1. Judgment of the EU Court (First Chamber) of 2 June 2005 in Case C-394/02

  2. Judgment of the EU Court (Second Chamber) of 7 July 2005 in Case C- 364/03

  3. Judgment of the EU Court of 4 June 2009 in Case C-250 /07

  Ο τότε αρμόδιος Γενικός Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. άνθρωπος του Μυτηλιναίου Κωνσταντίνος Πανέτας (2000 -2005) επανήλθε ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2009 και έκτοτε συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές ανάθεσης των νέων θερμοηλεκτρικών έργων της εταιρείας και μάλιστα ορίστηκε να εκδικάσει και τις ενστάσεις για την ανάθεση του νέου έργου στον Αθερινόλακκο.
  Η συνεχιζόμενη διαφθορά στις αναθέσεις των νέων έργων της ΔΕΗ στους γνωστούς νταβατζήδες και οι κομπίνες με τα ΑΠΕ θα ανεβάσουν το ρεύμα σε δυσθεώρατα ύψη

  http://www.dei.gr/Default.aspx?id=10325&nt=18&lang=1

  Θέμα : Διακήρυξη αριθ. ΔΜΚΘ – 11079303 για την εκτέλεση του Έργου: “ΑΗΣ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ (ΜΙΚΤΗΣ) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 95 – 105 MW, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ (2) ΕΩΣ ΕΞΙ (6) ΙΔΙΕΣ ΔΙΧΡΟΝΕΣ Ή ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΤΗΖΕΛ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΑΖΟΥΤ ΧΑΜΗΛΟΥ ΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΡΙΟΥ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ, ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ”.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε όπως για ενδεχόμενες προσφυγές για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πέραν των όρων της Διακήρυξης, από τους έχοντες το δικαίωμα σύμφωνα με το Ν. 2854/2000, για το έργο: “ΑΗΣ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ (ΜΙΚΤΗΣ) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 95 – 105 MW, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ (2) ΕΩΣ ΕΞΙ (6) ΙΔΙΕΣ ΔΙΧΡΟΝΕΣ Ή ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΤΗΖΕΛ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΑΖΟΥΤ ΧΑΜΗΛΟΥ ΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΡΙΟΥ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ, ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ”, αυτές να εκδικαστούν από Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ., Κων/νο Πανέτα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαο Χατζηαργυρίου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Δημ. Λαθούρη, Γενικό Διευθυντή Διανομής της Επιχείρησης.

 4. ataktos avatar
  ataktos 28/04/2010 17:46:17

  Genopistis-Σε Παρακαλώ ...μην στοιχειοθέτης και... κατηγορείς δημοσια τον ΜΕΓΑ «αγωνιστή» του εργατικού κινήματος δλδ. επαγγελματία νταβλαντορο της ΠΑΣΚΕ ... Γιαννάκη Τσαρουχα …ακόμα φοραει τα παλιοπάπουτσα που του έστειλα με συστημένη επιστολή πριν 7 χρόνια.. να ρωτήσουμε την Γωγώ

 5. Στρατος avatar
  Στρατος 28/04/2010 17:49:27

  Factorx: τελευταία προειδοποίση: αν συνεχίσεις να χρησιμοποιείς ψεύτικα ψευδώνυμα θα σε θεωρήω προβοκάτορα και να δούμερ τότε πόσο μάγκας είσαι....

 6. ataktos avatar
  ataktos 28/04/2010 18:07:56

  Ας μας εξήγηση ο αρμόδιος της Ν.Δ.Μιχάλης Γιαννάκης που το 1999 ψήφησε η Ν.Δ.μαζι ...με το ΠΑΣΟΚ την ...«απελευθερώσει ενεργείας» του Σημίτη ….ποιος θα πληρώσει τα διαχρονικά συσσωρευμένα χρέη της ΔΕΗ και του ...ΟΑΠ/ΔΕΗ που φτάνουν τα 15 δις. ευρώ…λέτε να ασχολήθηκαν ποτέ να το μάθουν…

 7. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 28/04/2010 18:44:50

  υπάρχει πιό εύκολος τρόπος για να πουληθεί μία επιχείρηση απο το να μειωθούν οι πελάτες και τα κέρδη της;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.