04/11/2011 15:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο

Τις θέσεις της ΝΔ ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης.  Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο  είπε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι συναίνεση ή συνεργασία με τον Παπανδρέου δεν μπορεί να υπάρξει.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελάκης:

Έχουμε πει η νέα δανειακή σύμβαση κατέστη αναπόφευκτη. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Το είπε από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και επιμένουμε στη θέση αυτή.

Όμως! Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο. Δηλαδή – για να γίνει τελείως ξεκάθαρο – άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το συνοδευτικό κείμενο για τις οικονομικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Η Ν.Δ. τονίζει ότι – όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – η νέα δανειακή σύμβαση, το πλαίσιο της οποίας διαμορφώθηκε στη Σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου, είναι αναπόφευκτη και είναι ανάγκη να ψηφιστεί. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τις όποιες οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Και όταν έρθει το μνημόνιο, τότε θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση.

Τη διαπραγμάτευση αυτή, όμως, θα πρέπει να την κάνει μία νέα κυβέρνηση, που θα προέλθει από εκλογές και η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές ανάκαμψης και όχι άλλες πολιτικές μεγαλύτερης ύφεσης. Πολιτικές, που θα φέρουν ανάκαμψη στην οικονομία και ελπίδα στην κοινωνία.

Αυτό από τον κ. Παπανδρέου ή μαζί με τον κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να γίνει.

Γιατί έχασε κάθε νομιμοποίηση και στην κοινωνία και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Και γιατί είναι, πλέον, αφερέγγυος στους ξένους, μετά τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του στο θέμα του δημοψηφίσματος.

Δεν τον πιστεύει και δεν τον εμπιστεύεται κανένας πια

Από την πρώτη στιγμή, που ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφασή του για δημοψήφισμα, πήραμε υπεύθυνη, ξεκάθαρη και αποφασιστική θέση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τονίσει ότι «η Ν.Δ. θα αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς». Αποφασισμένη, δηλαδή, να ματαιώσει το δημοψήφισμα, την πιο διχαστική, την πιο εκβιαστική, αλλά και πιο επικίνδυνη απόπειρα του κ. Παπανδρέου. Μια απόπειρα, που -όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- έθετε σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό που είπαμε, το κάναμε. Το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει. Και αυτό, παρόλο που ο κ. Παπανδρέου - αφού, στην αρχή, αιφνιδίασε και τους βουλευτές και τους υπουργούς του - πήρε ομόφωνη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/11/2011 15:25:39

  νέα δανειακή σύμβαση, πως θα ψηφισθεί αφου δεν ξέρουμε ακόμα τις δεσμεύσεις που θα αναλαβουμε στο μέλλον?μάλλον θα το πάρουμε όλο μαζί το πακέτο και συμφωνία και μέτρα και δεν θα μπορουμε να κανουμε , τίποτα αλλο!!

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ Δημήτρης 04/11/2011 15:32:49

   Τις ξέρεις τις δεσμεύσεις από τώρα, πρωτογενή πλεονάσματα, περιορισμός του κράτους κτλ...! Τώρα το πώς θα γίνει αυτό,αν δηλαδή θα γίνει με την ήδη αποτυχημένη συνταγή που οδηγεί στην ύφεση ή με στόχο την ανάπτυξη όπως προτείνει ο Σαμαράς, είναι κάτι που θα το αποφασίσεις στις εκλογές!

  • asterix avatar
   asterix @ Δημήτρης 04/11/2011 15:40:08

   άλλωστε επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Οι δανειακές συμβάσεις δεν ψηφίζονταν ποτέ, επικυρώνονταν από βουλή για να πάρουμε τα λεφτά. Η συγκεκριμένη μάλιστα ορίζει τον τρόπο του κουρέματος. That's it!
   Τα μέτρα, ο τρόπος, οι πολιτικές δηλ. τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, πολυνομοσχέδια περνούν από τη Βουλή. Και σε αυτά ο Σαμαράς έχει πάντα την ίδια συνεπή θέση: Άλλο μείγμα!!!!!

 2. Quid avatar
  Quid 04/11/2011 15:29:26

  Είναι φανερό ότι η ΝΔ είναι στο μέσον διαπράγματευσης. Ο κος. Σαμαράς έχει γραμμή διαφορετική από αυτή που θα ήθελαν. Πιθανόν με το χθεσινό "ναι" στη δανειακή να έλαβε διαπραγματευτική θέση που να του επιτρέπει να μην εκτεθεί υπερβολικά έναντι Ευρώπης και οικονομικού συστήματος. Ας περιμένουμε, ας ελπίσουμε να αντέξει και ας ελπίσουμε ο Παπανδρέου να φανεί τόσο γαντζωμένος στην καρέκλα του, ώστε να διασώσει τον κο. Σαμαρά από το χθεσινό σφάλμα.

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ Quid 04/11/2011 15:37:39

   Επιμένετε κάποιοι να μιλάτε για σφάλμα! Αντικειμενικά τι έχετε να προτείνετε διαφορετικό του δανείου? Γιατί αν προτιμάτε την δραχμή το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι κάποιοι είναι πνιγμένοι στα χρέη. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα να μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της με τράπεζες που έχουν "απαγορεύσει" το δανεισμό σε νέες επιχειρήσεις, χωρίς παραγωγική δομή και χωρίς κάνενα πρόσθετο πόρο όπως το ΕΣΠΑ για επανεκκίνηση των επενδύσεων....

 3. Avanti avatar
  Avanti 04/11/2011 15:40:54

  Γεννάται η απορία για το πως φθάνει η ΝΔ να συμφωνεί στην νέα δανειακή σύμβαση και να την θεωρεί αναπόφευκτη. Δεν θα έπρεπε για την ΝΔ να είναι μείζον θέμα η αναζήτηση των αποφάσεων / γεγονότων που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στην υπογραφή του μνημονίου τον Μάιο του 2010? Οταν όλοι ξέρουμε ότι το 2009 το χρέος ήταν στον 120% και εκτοξεύτηκε εκεί που εκτοξεύτηκε δεν πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι? Είναι δυνατόν να θεωρούμε κατόρθωμα την επιστροφή του χρέους στο 120% το 2020 μετά από όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί και θα παρθούν? Και τελικά η ΝΔ συμφωνεί να φορτωθούν στην πλάτη των Ελλήνων όλα αυτά τα δισ. (110 + 130 = 240) , πιό το όφελος τελικά? Μήπως έχουμε χαθεί στην μετάφραση ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει και κανένας δεν τολμά να το ψιθυρίσει ? Εγώ πιά βλέπω γύρω μου στρατιωτάκια ακίνητα ... ακούνητα.

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ Avanti 04/11/2011 16:03:05

   Αδυνατώ να καταλάβω το επιχείρημα σου!
   Είναι μείζον θέμα για τη ΝΔ και έχει πεί πώς μία μόνο θα είναι η εξεταστική επιτροπή που θα κάνει και αυτή θα είναι για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Αν όμως επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή σε αυτό πολύ φοβάμαι ότι τότε θα πρέπει να κάνει και μία για το πώς χρεοκοπήσαμε και πήγαμε στη δραχμή.
   Επίσης φυσικά και δεν πανηγυρίζει η ΝΔ την επιστροφή του χρέους στο 120% το 2020. Πρώτη μάλλιστα το ανέδειξε και σε αυτό φταίει η ύφεση που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης.
   Όσο για τα 240 δις. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να έβγαινε η Ελλάδα μόνη της αν μπορούσε στις αγορές να δανειστεί με έκδοση ομολόγων. Κι αυτό δάνειο θα ήταν.
   Για να μην χαθούμε στη μετάφραση λοιπόν το διακύβευμα είναι ένα. Πρωτογενή πλεονάσματα με τη συνταγή του Σαμαρά ή την ήδη δοκιμασμένη του ΠΑΣΟΚ? Με έμφαση στην ανάπτυξη ή στην περιοριστική πολιτική και αύξηση της ύφεσης?

  • asterix avatar
   asterix @ Avanti 04/11/2011 16:07:30

   Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου. Η αναζήτηση ευθυνών για το πώς φτάσαμε εδώ δεν αμφισβητείται διόλου. Ο Σαμαράς έχει δηλώσει πως θα γίνει εξεταστική επιτροπή για αυτό μόλις γίνει κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω από πού συμπεραίνεις ότι αυτό δεν θα γίνει.
   Κατόρθωμα δεν το θεωρεί κανείς. Επίσης δεν καταλαβαίνω πως κάνεις αυτό το άλμα στη σκέψη σου. Λέει ότι "εδώ που φτάσαμε, ήταν πλέον αναπόφευκτο" και προκειμένου να μην γίνουν τα χειρότερα, αποδέχεται τη διαδικασία ψήφισης που δεν ήταν ποτέ πριν απαραίτητη για δανειακές συμβάσεις!
   Τέλος, εσύ βλέπεις ΜΟΝΟ στρατιωτάκια, εγώ βλέπω ΣΤΡΑΤΗΓΟ που μπαίνει μπροστά στη μάχη, παρόλες τις απώλειες που αφήνουν οι προηγούμενοι, και φτιάχνει τις δικές του τακτικές μάχης για να κερδίσει τον ΠΟΛΕΜΟ χωρίς να θυσιάσει τους ΑΜΑΧΟΥΣ σε οποιονδήποτε βωμό!

   • Avanti avatar
    Avanti @ asterix 04/11/2011 16:29:02

    Tώρα είμαι εγώ που δεν καταλαβαίνω στον συλλογισμό σου asterix. Πρώτα ψηφίζουμε την σύμβαση και μετά πάμε και ζητάμε τα ρέστα σε εξεταστική? και που θα είναι τότε ο Γαπ & οι συν αυτώ? Τέλος πάντων, επειδή η δανειακή σύμβαση προφανώς είναι ακόμη σε φάση προσχέδιου δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη ούτε για το τελικό κείμενο αλλά και για το πως μπορεί να συνδεθεί με την αρχική σύμβαση, μνημόνια κλπ., αυτό μένει να το δούμε, αρκεί να μην είναι πολύ αργά.
    Τέλος εάν εσύ δεν βλέπεις στρατιωτάκια ακίνητα απέναντι στην Μέρκελ και στον βοηθό της Σαρκοζί, είναι άλλο θέμα, ίσως χρειάζεται λίγος χρόνος & μερικά ακόμη γεγονότα για να το εμπεδώσεις. Ωραία είναι τα εμψυχωτικά, αλλά προτιμώ να βλέπω ρεαλιστικά/ορθολογιστικά τα πράγματα.

   • θοδωρης avatar
    θοδωρης @ asterix 04/11/2011 17:08:35

    ο Στρατηγός, μπορεί ναν εχει κάτι στο μυαλό του αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται.
    αυτό που φαινεται ειναι οτι πάμε αμαχητοί και εκχωρόντας κάθε δικαίωμα.

    πάντως εαν δεν στείλουν εκατοντάδες στα λαικά δικαστήρια, μία απο τα ίδια

    • asterix avatar
     asterix @ θοδωρης 04/11/2011 17:44:39

     Εγώ έχω εμπιστοσύνη στο Στρατηγό, δεν βλέπω λόγο να μην γίνει η εξεταστική και είμαι σίγουρη γιατί είναι πάντα πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει και κάνει. Δεν θα πετάξει ποτέ στα σκουπίδια την αξιοπιστία του και το μέλλον της χώρας!

 4. TARAMAS avatar
  TARAMAS 04/11/2011 15:46:13

  Ε ναι, ενώ αν ήταν με το λαό Αντώνης, θα έπρεπε να αφήσει να χρεοκοπήσει η χώρα, όπως θέλει ο Πάνος Καημένος που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει ακόμα κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Τι τον νοιάζει αυτόν άλλωστε, μήπως έχει να ζήσει τα παιδιά του από το μισθό που παίρνει; Αλλά ξέχασα, η Λιάνα δήλωσε ότι τα έσοδα ξεπερνούν τους μισθούς κατά 3 δις, άρα θα είναι δυνατό να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Τέτοιοι είναι οι λογαριασμοί του ΚΚΕ και των συριζαίων, λες και ακόμη κι αν ήταν έτσι (που δεν είναι), μετά τα χρεοκοπία τα έσοδα θα μείνουν όπως ήταν και δε θα καταβαραθρωθούν. Ήθελα να ξέρω, όλοι αυτοί που προτρέπουν σε χρεοκοπία, είναι απλώς ανόητοι και άσχετοι, ή έχουν (προδοτική) ιδιοτέλεια.

  • Πάνος Καμμένος avatar
   Πάνος Καμμένος @ TARAMAS 04/11/2011 16:35:45

   Άν μού υποδεικνύετε κάτι περιττό νά τηλεφωνείτε είμαι παλαιότερος στή λεωφόρο Συγγρού Κυρία τζοτζόλα.
   Λάθος νά προσπαθείτε νά μέ υποτιμήσετε μέ αναφορές στά παιδιά μου.
   Θά παραμείνω στίς αρχές μου.
   Τό μήνυμα ελήφθη.
   Πάνος Καμμένος

   Υ.Γ άν ξαναλλάξετε γνώμη όπως εχθές στή διάθεση σας.......

   • factorx avatar
    factorx @ Πάνος Καμμένος 04/11/2011 18:18:41

    Πάνο, που ξέρεις ότι ο Ταραμάς είναι η Τζότζολα; Έλεος

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ TARAMAS 04/11/2011 16:45:01

   Σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου φίλε μου... Εδώ και 2 χρόνια εάν δεν παίρναμε οn time την δόση του δανείου δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Τελικά όλες τις δόσεις τις πήραμε με χαρακτηριστική καθυστέρηση αλλά μισθούς και συντάξεις πληρώναμε κανονικά. Την 6η δόση έπρεπε να την είχαμε πάρει από τον Αύγουστο αλλιώς φαλιμέντο μας έλεγαν και τώρα πάει για Δεκέμβριο αλλά μισθούς και συντάξεις πληρώνουμε. Ο εκβιασμός είναι ωμός είτε θέλεις να το κατανοήσεις είτε όχι. Όταν οι φίλοι μας αποφασίσουν την χρεωκοπία μας αυτό θα γίνει είτε με την 9η δόση είτε με τον μηχανισμό ...είναι πολύ απλό το θέμα. Χθες θυμίσαμε Καρατζαφερη και ΠΑΣΟΚ φέρνοντας σαν πρόφαση την 6η δόση και την χρεωκοπία…

   • περιπετών avatar
    περιπετών @ Περιπτερας 04/11/2011 17:04:06

    καλά ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει πως οι δόσεις ΟΛΕΣ πάνε ΑΚΕΡΑΙΕΣ σε τοκοχρεολύσια;;;;

    Είμαστε σοβαροί;;;Ξυπνάτε επιτέλους! Η "βοήθεια"που δίνουν ΔΝΤ και Ευρωπαίοι, δεν περνά κάν από την χώρα! Πάει σε τράπεζες απευθείας. Απλώς μετακύλιση γίνεται σε νέα δάνεια με πιο ειδεχθείς όρους!

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ περιπετών 04/11/2011 18:22:09

     Έτσι ακριβώς.
     Όλα γίνονται για νάμαστε εντάξει απέναντι στους ξένους δανειστές.
     Μέχρι να μειωθεί το ελληνικό χρέος που έχουν στα χέρια τους και μετά θα πούνε άντε γεια Ελλαδίτσα.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ περιπετών 04/11/2011 19:00:56

     Αγαπητέ μου, παντού υπάρχει ένας μύθος κι αυτό που λέτε είναι ένας μύθος που διακινείται ευρέως. ΔΕΝ είναι έτσι, μια ματιά στα στοιχεία του προϋπολογισμού θα σας πείσει. Π.χ. πραγματοποιήσεις 2009: έσοδα 48,5 δις, έξοδα 59,5 δις ΧΩΡΙΣ τόκους και χρεολύσια. Από που ήρθαν τα 11 δις που μας έλειπαν, από τα δέντρα; Κάποτε να σταματήσει αυτό το παραμύθι που πλασάρει η αριστερά και τσιμπούν και κάποιοι "δεξιοί", είναι αδέξιο και υποτιμητικό της νοημοσύνης μας.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ TARAMAS 04/11/2011 17:35:05

   Απορώ: Όσοι ταυτίζουν την δραχμή με την χρεωκοπία, πως το τεκμαίρουν; Γιατί ούτε η χρεωκοπία μας υποχρεώνει να βγούμε στη δραχμή, ούτε η δραχμή να κηρύξουμε χρεωκοπία. Εξαρτάται από το πως θα το χειριστεί η Κυβέρνηση.
   Και τα κέρδη για την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική μας συνοχή από την έξοδο στην δραχμή είναι αναμφισβήτητα. Το πολιτικό, βέβαια, σκέλος της Ευρωπαϊκής μας εμπλοκής θα πάθει.
   Τέλος πάντων, για την ώρα, η (δηλωμένα απαραίτητη) εσωτερική υποτίμηση δεν έχει συντελεσθεί (θα ξέρετε ότι έχει συντελεσθεί όταν οι μισθοί του Δημόσιου ΚΑΙ του Ιδιωτικού Τομέα θα έχουν μειωθεί 30% κατά μέσο όρο) και έχουμε πολύ δρόμο και πόνο και κοινωνικούς κινδύνους μπροστά μας. Πολύ περισσότερο δρόμο και πόνο και κοινωνικούς κινδύνους από ότι αν υποτιμούσαμε ένα Εθνικό Νόμισμα.
   Ας ευχηθούμε, πριν από αυτό, να συμβούν θεσμικές αλλαγές στην Ευρώπη, που να ανακουφίζουν τους ελαφρόμυαλους λαούς του Νότου, και να ανακοπεί το μαρτύριο.

 5. regeneration avatar
  regeneration 04/11/2011 15:51:25

  Δε μπορούσε αυτό να το πει από χθες τόσο ξεκάθαρα και δημιουργήθηκε μια αναστάτωση εδώ μέσα, μέχρι να αποσαφηνιστεί η θέση του Α.Σ. ; Τώρα πείθομαι και ελπίζω ξανά.

  • asterix avatar
   asterix @ regeneration 04/11/2011 16:09:53

   Καλά, πεντακάθαρα το είπε και χθες. Απλώς μερικοί (Δεν απευθύνομαι σε σένα) θέλουν να καταλαβαίνουν ό,τι τους λέει η κούτρα τους και όχι αυτό ακριβώς που ειπώθηκε!

   • Heaven avatar
    Heaven @ asterix 04/11/2011 16:39:09

    ειχαν πλακωσει και τα καρατζαφερακια, τα ντορακια και τα πασοκακια και θολωσε το πραμα.
    ειμασταν και σε ενταση, ενταξει
    Ο Προεδρος ομως τα ειπε ξεκαθαρα.

 6. letta avatar
  letta 04/11/2011 15:51:29

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΝΔ! Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΠΕ. ΚΑΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΠΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ; ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΙΠΕ ΔΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ; ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.

  • asterix avatar
   asterix @ letta 04/11/2011 16:12:38

   Η ΝΔ ξεκαθάρισε από χθες ότι η μεταβατική κυβέρνηση δεν θα περιλαμβάνει ΠΟΛΙΤΙΚΑ πρόσωπα. Πολιτικά πρόσωπα ως γνωστόν δεν είναι μόνο οι βουλευτές - εν ενεργεία και μη -, αλλά και πολιτικά στελέχη, πολιτευτές, κλπ.
   Τώρα ο Καρατζαφέρης, που αλλάζει γνώμη ανά δευτερόλεπτο και διάφοροι άλλοι που ράβουν κουστουμάκια, μπορούν να υποθέτουν και να λένε ό,τι θέλουν, ως γνωστόν.
   Το θέμα είναι τί γίνεται τελικά!!!

 7. drider avatar
  drider 04/11/2011 15:53:49

  Εγώ θα επαναλάβω κάποια από τα ερωτήματα μου:

  Πώς νοείται ψήφιση της δανειακής χωρίς παράλληλη επικύρωση του μνημονίου; Το ρωτάω γιατί από όσο θυμάμαι πρώτα επικυρώθηκε το 1ο μνημόνιο (παράρτημα της δανειακής) από τη βουλή και ύστερα υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση από τον Παπακωνσταντίνου(!).

  Γιατί χρειαζόμαστε μεταβατική κυβέρνηση μη πολιτικών προσώπων (τεχνοκρατών) για να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση; Δεν είναι ικανοί οι πολιτικοί μας να ελέγξουν παραμέτρους όπως το δίκαιο βάσει του οποίου θα γίνονται οι διακανονισμοί (ελληνικό - ξένο κτλ); Ακόμα χειρότερα με τι κύρος, τεχνοκράτες που δεν είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό, θα διαπραγματευτούν παραμέτρους που καθορίζουν το νομικό πλαίσιο της σύμβασης;

  Όλα αυτά με βάζουν σε πάρα πολλές υποψίες...

 8. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 04/11/2011 15:58:29

  Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο.?????
  Ισως στον πλανήτη του Ζέλτρον να ισχύει αυτό. Στο περιβάλλον της Ε.Ε. είναι απίθανο, καθώς οι εταίροι το έχουν ξεκαθαρίσει προ πολλού.

  • asterix avatar
   asterix @ Παυλος Βαφειάδης 04/11/2011 16:16:54

   αφού εσείς έχετε όλη την πληροφόρηση και τη γνώση από την ΕΕ, δεν αναλαμβάνετε εσείς να σώσετε τη χώρα? Αφού τα παίζετε στα δάχτυλα και ξέρετε προφανώς και τί πρέπει να γίνει και τί εννοεί ο καθένας και τη περιθώρια διαπραγμάτευσης έχουμε, ίσως και την ημερομηνία θανάτου του καθενός μας...
   Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!!!

   Ισχύει και για τον miden_agan

   • Παυλος Βαφειάδης avatar
    Παυλος Βαφειάδης @ asterix 04/11/2011 16:31:18

    Φίλε Asterix,
    οι διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη, ακολουθούν τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε επίπεδο οργανισμών συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να μην είναι προσφιλείς εδ'ω στην πατρίδα μας, αλλά έτσι είναι. Το πιστοποιούν και στην δική μας περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι και όχι μόνο. ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του οποίου μέλη είναι και τα κόμματα της Μερκελ, του Σαρκοζί και του Μπερλουσκόνι. Ο τελευταίος μάλιστα σήμετα ζήτησε την τεχνική βοήθεια και την εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μακάρι ο ΑΣ να πετύχει κάτι καλύτερο για τον τόπο.

 9. Ηλίας31 avatar
  Ηλίας31 04/11/2011 16:08:03

  Με το θέμα της Εθνικής κυριαρχίας τι κάνει η ΝΔ; Πια είναι η θέση της γιατί από ότι ξέρω είναι μέρος της δανειακής σύμβασης.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2011 16:08:31

  Το ΕYRHKA ήπως έιναι στην δανειακή σύμβαση;

  H ΝΔ μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει. Μπορεί και να εκλεγεί. Μπορεί και να υπάρξει την επομένη. Εδώ είχαμε Πασοκ 30 χρόνια...

 11. miden_agan avatar
  miden_agan 04/11/2011 16:10:50

  Γιατί το κουράζουμε. Ότι ψηφίζοντας τη Δανειακή Σύμβαση αποδέχεσε και τους όρους της είναι προφανές. Ότι κάποιου είδους Μνημόνιο θα είναι μεταξύ των όρων είναι επίσης προφανές. Ότι οι όροι του (νέου) Μνημονίου θα είναι μία από τα ίδια είναι επίσης προφανές, ειδικά τώρα που όλη η Ευρώπη είναι "φουρκισμένη" μαζί μας.

  Μία και μόνη είναι η εναλλακτική. ΟΧΙ στη Δανειακή Σύμβαση και άμεση κατάθεση (πρωτογενώς) πλεονασματικού προϋπολογισμού. Γίνεται; Από ποιόν;

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ miden_agan 04/11/2011 16:17:09

   Και με το "Δευτερογενώς" τι θα γίνει χωρίς δάνειο?Πώς θα πληρωθούν οι τόκοι? Με αυτά που λές ή θα πάρουμε μέτρα πολύ χειρότερα απο αυτά που φανταζόμαστε ή θα πούμε στην Τρόικα δεν σας πληρώνουμε με αποτέλσμα την απομόνωση μας, την επιβολή κυρώσεων με πιο πιθανό σενάριο την έξοδο απο το ευρώ και την ΕΕ.
   Όσο για τα προφανή επιχειρήματα βασίζονται σε επαγωγική λογική και αβάσιμη.

 12. stefanoua avatar
  stefanoua 04/11/2011 16:11:11

  τελικα η νεα δανειακη συμβαση δεν ειναι ακριβως δανειακη αλλα ειναι πακετο μετρων...η νεα συμβαση δεν περιλαμβανει μόνο κουρεμα χρεους αλλα και θεμα με τραπεζες, με ασφαλιστικα ταμεια, με μετρα περικοπων, με προγραμματα ηλιος, με νεα δανεια κ.λπ..αρα η νεα συμβαση δεν λεει απλα κουρευω αλλα λεει και αλλα πολλα....ολα τα αλλα ειναι απλα λογια...και πλεον δεν υπαρχει επιστροφη...

 13. papado avatar
  papado 04/11/2011 16:17:35

  Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο.?????
  ΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑΤΕ;;

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ papado 04/11/2011 16:24:54

   Ναι αλλά αυτός ψήφισε τα μέτρα και το μνημόνιο.....δεν ψήφισε τη δανειακή σύμβαση αφού την υπέγραψε μόνος του ο Παπακωνσταντίνου

   • papado avatar
    papado @ Aris Mathiopoulos 04/11/2011 18:35:02

    Μονο το άρθρο 1 ψήφισε,όπως λέει συνεχώς και αποκλείεται να μην το έχεις ακούσει,για να πάρουμε τα χρήματα.
    Ψάξε τα δημοσιεύματα,ακόμα και μέσα στο antinews που τον λοιδωρούσαν πρωί-βράδυ για την στάση του και καλά κάνανε.

  • asterix avatar
   asterix @ papado 04/11/2011 16:32:54

   όχι φίλε μου. Δεν θα παίζουμε εδώ τα trolls. Το μνημόνιο που ΨΗΦΙΣΕ ο Καρατζαφέρης, δεν ήταν η δανειακή σύμβαση, αυτή υπογράφηκε μόνο από ΓΑΠ και ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Τα μέτρα ήταν. Να πάτε αλλού να τα πουλάτε αυτά!!!

   • papado avatar
    papado @ asterix 04/11/2011 16:45:29

    Αυτό που έκανε ο Σαμαράς εχθές θα του στοιχίσει την αυτοδυναμία και -μέιον 5 μονάδες.Επιπλέον γλυτώνει το ΠΑΣΟΚ απο την καταστροφή και καθιστά διαχειρίσιμη την ήττα του.
    Με τις υγείες σας...και να θυμάσαι αυτό που είπα.

    • asterix avatar
     asterix @ papado 04/11/2011 17:47:48

     αυτό που έκανε ο Σαμαράς χθες ήταν να σώσει τη χώρα πάση θυσία!Οι Καρατζαφέρηδες, οι Ντόρες, ο ΓΑΠ, οι ΠΑΣΟΚΟΙ ας σώζουν εαυτόν. Καθείς εφ'ω ετάχθη!

     • papado avatar
      papado @ asterix 04/11/2011 18:01:06

      O κατήφορος αν αρχίσει δεν έχει τελειωμό...
      Και ο ΓΑΠ την χώρα σώσει...Διαρρηγνύει τα ιματια του μάλιστα και δεν αποκλείεται και να το πιστεύει..

 14. GK avatar
  GK 04/11/2011 16:26:30

  Δυστυχώς κόπηκαν οι ελπίδες του λαού. Μην αφήνετε οτη κομματική ταυτότητα να επισκιαζει την απλή λογική. Ο Σαμαράς περίμενε να υπογράψει ο ΓΑΠ το κατοχικό μνημόνιο και μετά να το παρουσίασει ως τετελεσμενο γεγονός. Παγιδεύτηκε από τον ΓΑΠ και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΚΎΡΙΕ ΣΑΜΑΡΆ. Πίστευα ότι κάτι νέο ερχόταν αλλά δεν μπορεί το παλιό να διορθώσει τα λάθη του. Καλύτερα δραχμη και εθνικα υπερήφανος παρά ευρώ και εθνικα ταπεινωμενος. (άλλωστε κανείς δεν εγγυάται ότι με ψηφισμενο μνημονιο σε 6 μήνες δεν θα έχουμε (πάλι) δραχμή).

  • Παυλος Βαφειάδης avatar
   Παυλος Βαφειάδης @ GK 04/11/2011 16:35:17

   Καλύτερα δραχμη και εθνικα υπερήφανος παρά ευρώ και εθνικα ταπεινωμενος. (άλλωστε κανείς δεν εγγυάται ότι με ψηφισμενο μνημονιο σε 6 μήνες δεν θα έχουμε (πάλι) δραχμή).!!!!!

   Αυτό (συγχώρεσε με, φίλε GK ) θυμίζει σενάριο ελληνικής ταινίας του 1950 με το Νικο Ξανθοπουλο και τον Λαυρεντη Διανέλο!!!!

   Θέλει πολλή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια,και φυσικά να λειτουργήσει επιτέλους εποικοδομητικά το ελληνικό δαιμόνιο.

   • monroe avatar
    monroe @ Παυλος Βαφειάδης 04/11/2011 16:42:38

    αυτα που λεει ο GK μου θυμιζει το ανεκδοτο με το λαγο και το λιονταρι στο δασος. Λεμε και καμμια ....

  • ΓιάνΤζη avatar
   ΓιάνΤζη @ GK 04/11/2011 17:07:25

   +10000

 15. Greek Voter avatar
  Greek Voter 04/11/2011 16:27:35

  Η βάση της ΝΔ είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι και με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.
  Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα.
  Η Δανειακή σύμβαση συνεπάγεται και τα υπέρ και τα κατά.
  Σου δίνουν χρήματα και ως αντάλλαγμα σου θέτουν όρους, όπως απαγόρευση συμψηφισμού (βλ. Γερμανικές αποζημιώσεις - άλλωστε για σιγουριά η Γερμανία είναι η μόνη χώρα που δεν δανείζει ως κράτος, αλλά μέσω τράπεζας ! ), απαγόρευση δανεισμού από τρίτες χώρες (βλ. Κίνα, Ρωσία - οι οποίοι έδιναν 25 δισ-) κλπ.
  Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεφύγουμε από το χθεσινό λάθος.
  Τα χαρακώματα (βλ. ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ) έφτασαν.
  Ο θεός να βάλει το χέρι του και να (του) δώσει ΘΑΡΡΟΣ και ΤΟΛΜΗ.

 16. Joao avatar
  Joao 04/11/2011 16:32:01

  Δηλαδη δεν εχουμε οικονομικη κατοχη και μπορουμε να διαπραγματευτουμε; Απλα ο ΓΑΠ δεν ξερει να διαπραγματευται...

 17. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 04/11/2011 16:32:33

  Δεν είμαι ειδήμον αλλά πιστεύω ότι καλά κάνει ο κος Μιχελακης και το διευκρινίζει αλλά αυτό είναι πιο ανησυχητικό. Το μνημόνιο περιγράφει τα μέτρα, το μείγμα, την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για να πιάσουμε τους στόχους. Εκεί είναι ξεκάθαρο ότι ο Σαμαράς θα παλέψει επαναδιαπραγμάτευση.

  Η Δανειακή όμως έχει να κάνει μονάχα με το δάνειο των 130δις και παραθέτω το παρακάτω σχετικά με την 1η Δανειακή.

  Η δανειακή σύμβαση, η οποία για άγνωστους λόγους δεν έχει έρθει ακόμα προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή, προβλέπει ρητά ότι η Ελλάδα παραιτείται από κάθε ασυλία προκειμένου να της χορηγηθεί το δάνειο.
  Αυτό σημαίνει ότι παραιτείται και από δικαιώματα της Εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή οι δανειστές σε περίπτωση που δεν εξοφλείται το χρέος μπορούν να ζητήσουν τους αντίστοιχους πόρους από Εθνικά έσοδα, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, χρήματα του Κράτους και δημόσια έσοδα, όπως π.χ. έσοδα από αρχαιολογικούς χώρους, έσοδα από δικαιώματα χρήσης εθνικών αεροδιαδρόμων κλπ. ενώ δεν εξαιρούνται ούτε τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την Εθνική ασφάλεια, στρατός, όπλα κλπ., τα οποία χωρίς αυτή την παραίτηση δε θα μπορούσαν ποτέ να τα διεκδικήσουν.
  Η σύμβαση στηρίζεται στο Αγγλικό δίκαιο (που είναι ευνοϊκότερο για τους δανειστές) ενώ παραπέμπει σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις διαφορές και όχι σε Ελληνικά, όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.

  Και ρωτώ σε όλα αυτά λέμε ΝΑΙ ή πιστεύουμε ότι είναι και αυτά διαπραγματεύσιμα? Ή τελικά σε αυτά υποχώρησαν? Αυτά είναι όμως που θα καταστρέψουν την Ελλάδα. Θα ψηφίσει ο Σαμαράς τέτοια πράγματα? Για αυτά δεν φωνάζαμε έως τώρα?

 18. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 04/11/2011 16:35:35

  η ψηφιση της δανειακης συμβασης , δημιουργει τετελεσμενο οτι θα ισχυει πλεον το αγγλικο δικαιο ;
  παρακαλω οποιος γνωριζει , να δωσει απαντηση.

  • Greek Voter avatar
   Greek Voter @ λαικη δεξια 04/11/2011 17:27:26

   Ναι. Και αυτό είναι το μεγάλο παιχνίδι.

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ λαικη δεξια 04/11/2011 17:41:44

   Δεν χρειάζεται να απαντήσει κάποιος . Η πληροφορία αυτή υπάρχει στο κείμενο (ή μάλλον απόσπασμα) της 1ης δανειακής σύμβασης που είχε αναρτηθεί (ελπίζω να υπάρχει ακόμη) στο site της Βουλής.
   Γιατί οι όροι αυτής της δανειακής σύμβασης να είναι διαφορετικοί από τους αντίστοιχους της προηγούμενης;

 19. Panayiotis E. avatar
  Panayiotis E. 04/11/2011 17:24:35

  Ας μελετησουμε τις συνθηκες υπο τις οποιες οι ελληνικες καταθεσεις στο εξωτερικο θα μπορουσαν να αποπληρωσουν το εξωτερικο χρεος για να απαλαγουμε απο τους ξενους δανειστες!!!!! Σοβαρα πραγματα.

 20. Κρίμα avatar
  Κρίμα 04/11/2011 17:35:25

  Το είπε δεν το είπε. Το ψιθύρισε χωρίς να το εννοεί. Θα σκεφτεί αν θα το πεί και εάν θα το εννοεί...
  Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη. Μα είναι δυνατόν η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς να μην αποδεχτούν τη νέα δανειακή σύμβαση και όσα bonus μας επιφυλάσσει (ισχύ του αγγλικού δικαίου και παραίτηση από ασυλία της εθνικής κυριαρχίας, νέα μέτρα αν δεν επιτύχουν τα προηγούμενα κλπ. κλπ.);
  Και τι θα κάνει δηλαδή; θα κάνει μονομερή διαγραφή του χρέους, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες, θα επιβάλλει έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων κλπ. αλλά χωρίς να βγεί η χώρα από την ευρωζώνη;
  Σε ποιά ταινία το είδαν κάποιοι αυτό το σενάριο;
  Ή μήπως μπερδεύουν τον Αντώνη Σαμαρά με τον Εβο Μοράλες;

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ Κρίμα 04/11/2011 18:02:13

   Από την πρεμούλα να γράψεις πολλά σχόλια και
   να δώσεις το στίγμα που θες, κάνεις και πολλά λάθη.
   Το ψευδώνυμο είναι δικό μου.
   Χρησιμοποίησε καλύτερα κάτι άλλο.
   Αλίμονο.
   Τόσο «όμορφα» σενάρια γράφεις, ένα ψευδώνυμο
   δεν θα μπορέσεις να βρεις να το κολλήσεις.

   • Κρίμα avatar
    Κρίμα @ Κρίμα 04/11/2011 18:31:36

    Καλώς το συνονόματο.
    Κατ'αρχάς μη συγχύζεσαι και αντί για πρεμούρα γράφεις πρεμούλα. Από το πρώτο σχόλιο που έστειλα στο Antinews χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο ψευδώνυμο και αυτό γιατί τότε ήθελα να επιτονίσω ένα στοιχείο "αδικίας" και απογοήτευσης. Ο διαχειριστής δεν μου επεσήμανε σφάλμα.

    Στη συνέχεια, αν λέγοντας "πολλά σχόλια" εννοείς το προηγούμενο σχόλιο και μία απάντηση τότε ναι 1+1 μας κάνουν 2 αλλά μάλλον είναι λίγα για να είναι πολλά.
    Επί πλέον αναφέρεις ότι θέλω να δώσω το στίγμα μου. Τι ακριβώς εννοείς; Πιό στίγμα μου; Μήπως φαντάζεσαι κάτι και του δίνεις καθεστώς πραγματικότητας; Αν έχεις αντίρρηση στο σχόλιο μου ευχαρίστως να την ακούσω και να την υιοθετήσω αν σφάλλω.
    Όσον αφορά στα "σενάρια που γράφω" πάλι δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς. Αυτό που λέω είναι ότι ο Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να πάρει μια θέση που υποθέτω θα έπαιρνε κάποιος στυλ Εβο Μοράλες. Που είναι το σενάριο;
    Εκτός και αν δεν αντέχεις σχόλια που έχουν στοιχεία αλήθειας. Κατά την άποψή μου αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ειλικρίνεια και ομαλότητα. Θαρρώ αυτο είπε και ο ίδιος χθές στη Βουλή.
    Άλλωστε honesty is the best policy συνονόματε.

 21. JOHN avatar
  JOHN 04/11/2011 17:52:55

  Εαν μας αρεσει η οχι η δανειακη συμβαση δεσμευει τις επομενες κυβερνησεις για την οικονομικη πολιτικη που θ ακολουθουν!Ηταν κολοσιαιο λαθος του Σαμαρα να δεχτει απριορι να πει ναι στη δανειακη συμβαση υποκειπτοντας στους εκβιασμους Μερκελ-Σαρκοζι.Αυτο οποτε γινουν εκλογες θα του στοιχισει την αυτοδυναμια γιατι ο κοσμος νοιωθει πολυ καλα στο πετσι του με τι ορους δινονται τα δανεικα απο Ευρωπη και ΔΝΤ!

 22. Vangelis avatar
  Vangelis 04/11/2011 17:58:32

  ..Δε βαριέσαι φίλε μου... η προδοσίες δεν φαίνεται πως έχουν χρώμα. Είναι ιίδιες πάντοτε εις βαρος των δυσμοιρων πολιτών των ανυπεράσπιστων!!!!!!

  Μακάρι να κάνω λάθος, αλλα στα 37 μου έπαψα πλέον να ονειροπολώ.

 23. Γιώργος 23 avatar
  Γιώργος 23 04/11/2011 18:13:05

  Βεβαιότατα και είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας η υπογραφή της σύμβασης και νομίζω με όρους βρεττανικού αλλά και αποικιοκρατικού δικαίου.Επιβεβαιώστε παρακαλώ αν ισχύει.

 24. κώστας avatar
  κώστας 04/11/2011 18:24:49

  Πολύ μπερδεμένα τα πράγματα...Δηλαδή ο κύριος Σαμαράς αντιτίθεται στο ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας (υποδομές, φυσικός και ορυκτός πλούτος) για 125 δις ή όχι;

 25. TARAMAS avatar
  TARAMAS 04/11/2011 18:51:27

  Άντε ντε! Μακάρι να ήμουν τόσο όμορφος!

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2011 19:19:23

  o miden_agan καλά τα λέει... Καλό ή κακό, το" όχι" πάει πακε΄το με στάση εξωτερικών πληρωμών (που έπρεπε να είχε γίνει τον Απρίλιο του 10, αντί Μνημονίου + έξοδο από το ευρώ. Και ενώ εγώ είμαι απόλυτα έτοιμος και για τα 3, εάν (στερνή μου γνώση) το είχαμε πει τότε, πτορετοιμασμένοι και αποφασισμένοι, θα είχε γίνει ρύθμιση τότε (δική μου ρύθμιση, όχι των Γερμανών), και δεν θα είμαστε ούτε (τόσο) υποθηκευμένοι σήμερα ούτε τόσο μίζεροι. Και το αποτέλεσμα , στο τέλος, θα ήταν μάλλον κάλύτερο.

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ archaeopteryx 04/11/2011 19:35:28

   Συμφωνώ ότι δεν έγινε ότι μπορούσε να γίνει.Τώρα όσο για την έξοδο από το ευρώ, θεωρώ ότι για την Ελλάδα για πάμπολλους λόγους θα είναι καταστροφικό μεσοπρόθεσμα και πολύ χειρότερο από κάθε μνημόνιο που τουλάχιστον μας δίνει χρόνο για διαπραγμάτευση. Εκτιμώ τη γνώμη σου αρχέε και έχω συμφωνήσει πολλάκις στο παρελθόν αλλά νομίζω ότι όπως τοποθετείσαι αυτή τη στιγμή μόνο στίς θέσεις του ΚΚΕ μπορείς να βρείς το δίκιο σου!
   Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με το πώς ήταν πριν 1 εβδομάδα και ότι το δάνειο και κάποιο κούρεμα είναι απαραίτητα και μακάρι ο Αντώνης ως πατριώτης να διαπραγματευτεί ένα πιο ευνοϊκό μνημόνιο για τους Έλληνες. Πιστεύω βαθιά ότι και μπορεί και σκοπεύει να το κάνει.

 27. Eυαγγελία avatar
  Eυαγγελία 04/11/2011 19:37:25

  Η νέα δανειακή δεν μπορεί να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Χειρότερη ναι, γιατί από το Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα η κατάσταση για μας, οικονομική και διαπραγματευτική, χειροτέρεψε πάρα πολύ.
  Λυπάμαι, αλλά οι κολλημένοι της ΝΔ γράφουν παρόμοια με αυτά που έγραφαν οι κολλημένοι Πασόκοι το Μάιο του 2010. Δηλαδή, δεν είναι μεν καλό, αλλά αν δεν το κάνουμε, χρεωκοπούμε. Λυπάμαι ειλικρινά.

 28. tak avatar
  tak 04/11/2011 19:40:27

  Άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση και άλλο πράγμα το μνημόνιο και η αντιμνημονιακή πολιτική. Το ότι θα στηρίξει ο κ. Σαμαράς τη δανειακή σύμβαση, δε σημαίνει πως υιοθετεί και το μνημόνιο... Κάθε άλλο μάλιστα...

 29. Greek Voter avatar
  Greek Voter 04/11/2011 19:59:24

  Έχω υποβάλλει ένα σχόλιο επί της δημοσίευσης αυτής.
  Ίσως από τεχνικό πρόβλημα δεν δημοσιεύθηκε ακόμα.
  Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν καθίστατο εφικτή η διόρθωση.
  Ευχαριστώ θερμά.

 30. Greek Voter avatar
  Greek Voter 04/11/2011 21:04:52

  Ε όχι να σε πούνε και προδότη Πάνο Καμμένε.
  Οι πράξεις σου μέχρι σήμερα δε δείχνουν κάτι τέτοιο. Για το μέλλον κανείς δεν ξέρει και για κανέναν.
  Άλλοι τα έπαιρναν από τη Siemens και άλλοι έδιναν μάχη για να βγει η αλήθεια στις εξεταστικές. Μπράβο σου για τη δουλειά που έκανες στο ζήτημα της Siemens, για τα CDS, το μνημόνιο και για τη γενικότερη ξεκάθαρη στάση σου.
  Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει, μυαλό και σκέφτεται.
  Προχώρα δυνατά για την πατρίδα.
  Και ελπίζω εντός ΝΔ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.