#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2010 11:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο το διάστημα μας σώνειΟ διάσημος Βρετανός φυσικός Stephen Hawking, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε την αποφυγή οποιασδήποτε επαφής μας με εξωγήινους, λόγω του κινδύνου να καταντήσουμε αποικία τους, τώρα συμβουλεύει να είμαστε εμείς αυτοί που θα αποικίσουν άλλους πλανήτες, αλλιώς θα εξαφανιστούμε.

«Πιστεύω πως η μακροπρόθεσμη επιβίωση της ανθρωπότητας βρίσκεται στο διάστημα. Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε τη καταστροφή της γης μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, πόσο δε μάλλον στα επόμενα χίλια ή ένα εκατομμύριο χρόνια… Υπήρξαν στο παρελθόν πολλές φορές που αποφύγαμε τη καταστροφή στο τσακ. Μια από αυτές ήταν το 1963 με τη κρίση των πυραύλων στη Κούβα. Η συχνότητα τέτοιων περιστατικών μάλλον θα αυξηθεί στο μέλλον. Ο υπερπληθυσμός ή ακόμη και μια πλανητική υπερθέρμανση μπορεί να μας εξαφανίσουν δια παντός».

Και δεν είναι μόνο ο πυρηνικός όλεθρος τον οποίο φοβάται ο  Hawking. Τα εγωιστικά μας γονίδια είναι αυτά που συντελούν στην έλευση της καταστροφής, λέει. «Ο γενετικός μας κώδικας μεταφέρει εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα, που στο παρελθόν χρησίμευαν στην επιβίωση».  Ακόμη και αν καταφέρουμε να καταπνίξουμε τα ζωώδη ένστικτα και διατηρήσουμε τη γη, ο ήλιος θα έχει κατακάψει τον πλανήτη μας, μετατρέποντας τον σε μια ξερή πέτρα μέσα στα επόμενα 1 δισεκατομμύριο χρόνια.

Η μόνη λύση κατά τον  Hawking είναι η ανάπτυξη δυνατότητας διαστημικών ταξιδιών. «Είμαι αισιόδοξος» λέει, «Αν μπορέσουμε να αποφύγουμε τη καταστροφή για τους επόμενους δυο αιώνες, το είδος μας θα είναι ασφαλές, καθώς θα εξαπλώνεται στο διάστημα».

Μέχρι να γίνει αυτό, ίσως τα «άγρια» και περιπετειώδη ανθρώπινα ένστικτα αποτελέσουν πλεονέκτημα. Τον περασμένο Απρίλιο, ο επιστήμονας είχε προτείνει να αποφεύγουμε την επαφή με κάποια ανώτερη εξωγήινη φυλή που ίσως υπάρχει κάπου εκεί έξω ως νομαδική, περιφερόμενη, ψάχνοντας να αποικίσει κάποιον διαθέσιμο πλανήτη.

Τώρα συνιστά σε εμάς να κάνουμε το ίδιο.

The First Post

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/08/2010 11:51:28

  http://www.thesecret.tv/

  καλη αναπαυση...

  ΠΠ

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/08/2010 01:27:50

   Ένας απατεώνας μελέτησε εξελικτική ψυχολογία και είπε να βγάλει το κατιτίς του λανσάροντας χαιμαλιά και χάντρες σε μορφή θεωριών και βιβλίων, πριν αρχίσουν να εμπεδώνονται απο κοινό τα καινά δαιμόνια που εισάγει αυτή η επιστήμη, η οποία βεβαίως βεβαίως είναι πολύ επικίνδυνη για κάθε είδους τσοπάνηδες δεξιούς κι αριστερούς που ονειρεύονται στάνες κοπάδια, νεα πολιτικά συστήματα και Παγκοσμιοποιήσεις.

 2. Γ.Βλαχόπουλος avatar
  Γ.Βλαχόπουλος 10/08/2010 13:13:25

  Θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ στο διάστημα. Αν δεν απαντηθεί αρνητικά αυτό το θεμελιώδες ερώτημα δεν αξίζει να προσπαθήσουμε διαπλανητικά ταξίδια και αηδίες. Καθόμαστε στην Πάρο με τον ΓΑΠ και περιμένουμε το τέλος...του.

 3. rage@40 avatar
  rage@40 10/08/2010 14:36:13

  εαν υπάρξει η κατάλληλη συνειδητοποίηση και αποφασιστεί από όλη την υφήλιο η μεταστροφή αυτής της συμπεριφοράς, τα "καταστροφικά ένστικτα" μπορούν να χαλιναγωγηθούν μέσα από την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση μέσα σε δυό γενιές.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/08/2010 14:56:02

  Να πούμε από τώρα, "έχε γαίαν ελαφράν, αγαπητέ γεννήτορα πλανήτη μας";
  Προτιμώ να παλέψουμε με τους κάφρους της τεχνικο-οικονομικής ουτοπίας, της "ανάπτυξης". Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
  Εκπαίδευση εναντίον των «άγριων» και περιπετειωδών ενστίκτων χρειάζεται, εναντίον της καφρίλας, επειγόντως.
  The Child is Father of the Man.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/08/2010 15:07:07

  Η θετική επιστήμη χωρίς ηθική και αγάπη για τη ζωή είναι "χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον" (Παύλος, Προς Κορινθίους Α΄ 13:1).
  Μεγάλοι και σοφοί επιστήμονες, αλλά βλέπετε, η γνώμη τους για τα πράγματα περιστρεφόμενη είναι, σαν το φούρνο του Χότζα. Γιατί υπάρχουν οι γνώσεις αλλά λείπει η βάση, καρδιά και πνεύμα.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/08/2010 15:19:53

  Ο Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells είπε κάποτε, ότι "η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου της παιδείας εναντίον της καταστροφής".

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ο Θείος 10/08/2010 15:35:44

   "Οι άνθρωποι είναι καλοί, κακός είναι ο κόσμος",
   (Έριχ Καίστνερ).

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/08/2010 15:32:51

  "Θα χαιρόμουν πολύ να φτάσει η ανθρωπότητα στο τέλος της. Έχω τη βάσιμη
  ελπίδα ότι σε 500 με 800 χρόνια οι άνθρωποι θα έχουν όλοι αλληλοεξοντωθεί.
  Κι αυτό θα είναι πολύ καλό". (Άρνο Σμιτ).

 8. Mplogk avatar
  Mplogk 10/08/2010 17:17:15

  Το Share on Μπλόγκ είναι ο απλός, εύκολος και άμεσος τρόπος για να μοιραστείτε με τους χρήστες και επισκέπτες του Μπλόγκ ένα άρθρο, ή κάτι ενδιαφέροv που βρήκατε στο διαδύκτιο.

  Απλά, προσθέτετε τη διεύθυνση, τίτλο και περιγραφή και αυτόματα κοινοποιάτε σε όλη την κοινότητα, στο Facebook, Twitter και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, δίνοντας τη δυνατότητα να το κάνετε γνωστό, αλλά και να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.

  Σας περιμένουμε στο http://www.mplogk.com

 9. Asterix avatar
  Asterix 10/08/2010 17:38:36

  Δυστυχώς, ο επιφανής φυσικός έχει αρχίσει να τα χάνει για τα καλά. Αυτά που λέει δεν αξίζουν ούτε ως ανέκδοτο. Ακόμα και αν δεχθούμε πως το πλησιέστερο Άλφα του Κένταυρου διαθέτει πλανήτες με πόρους κατάλληλους για (ανθρώπινη) επιβίωση, χρειάζεται να φτιάξουμε διαστημόπλοια 200 φορές ταχύτερες απ το Voyager, όχι για κάναν άλλο λογο, αλλά για να μπορεί να φτάσει άνθρωπος εκεί πριν πεθάνει.
  Και επειδή κάτι τέτοιο είναι απίστευτο, όση ανέλπιστη πρόοδο και να κάνει ο άνθρωπος (που τίποτα δεν συναινεί προς τα εκεί) ας πάμε σε κάτι πιο πιστευτό: Η δήλωσή του συνδέεται με πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις διαστημικών ερευνών χωρίς πλήρωμα, δηλαδή με ρομποτική τεχνολογία.

  Αξίζει να διαβάσει κανείς τις χλευαστικές δηλώσεις άλλων επιστημόνων που δεν παίζουν παιχνίδια ή που δεν χάσανε το μυαλό τους ακόμα. Όπως π.χ. ενός Ελληνα διευθυντή διαστ. προγράμματος της NASA (δεν έπιασα το όνομα του αλλά με ένα search το βρίσκουμε) που εξηγεί με αριθμούς και στοιχεία το ανέφικτο των δηλώσεων Hawking, και που αποκαλύπτει την πολιτική χροιά τους.

  • rage avatar
   rage @ Asterix 10/08/2010 21:24:53

   Καθόλου δεν το χάνει.
   Αν διαβάσεις προσεκτικότερα, λέει ότι μόνο το να βάλουμε μυαλό θα μας σώσει, εφόσον όλοι ξέρουμε ότι τα διαπλανητικά διαστήματα είναι όνειρο ακόμα για την ανθρωπότητα.

   υ.γ. Ουσιαστικά, η επιβίωση του ανθρώπινου γένους μεσα από την Ανάπτυξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μόνο η ύφεση μπορεί να αποτελέσει τη λυση. Αλλα για να το πει και μόνο κανείς αυτό, θέλει από κείνους τους αδένες που λείπουν από τους ευνούχους πολιτικούς, και τους διαθέτουν σήμερα κάποια παιδιά που παλεύουν απεγνωσμένα για το μέλλον τους...

  • Tasos avatar
   Tasos @ Asterix 10/08/2010 22:47:58

   Δεν χρειάζεται να φτάσει πριν πεθάνει.
   Κάποιες γενιές (εθελοντών υποθέτω) θα ζήσουν μόνο στη διαδρομή.

   Πάντως θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να πάμε την τεχνολογία σε τέτοιο επίπεδο και εμάς όλους δεν νομίζω ότι μας αφορά (με βάση το προσδόκιμο ζωής)

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ Asterix 11/08/2010 01:19:41

   Με τη πρώτη ματιά βρήκαν 300 υποψήφιες Γαίες. Μόνο μέσα στα 60 έτη φωτός αναζήτησης αλλά η ΝΑΣΑ είχε αποφασίσει να μη μεταδώσει την είδηση για μέχρι το άλλο έτος.
   Καθόλου δεν τα έχει χάσει ο άνθρωπος. Άλλοι νομίζουν οτι είναι ξερόλες.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ολντ Τραφορντ 11/08/2010 01:20:59

    Του χρόνου θα βγάλει άλλες φιναλίστ. Μην χολοσκάς.

  • AegeanHawk avatar
   AegeanHawk @ Asterix 11/08/2010 01:30:51

   Στον κ. Κριμιζή αναφέρεσαι?

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ Asterix 12/08/2010 09:22:40

   το 1903 τρείς ημέρες πριν την πρώτη πτήση των αδεφών Ράϊτ η Ουάσιγκτον Πόστ είχε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση: "γιατί δεν πρόκειται να πετάξουν οι ανθρώπινες μηχανές"....................

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/08/2010 22:10:08

  Aλλος ενας σοφος που δεν πιστευει στη φυση του ανθρωπου.Ουτε ο πρωτος ειναι ουτε ο τελευταιος.Και το 1970 το "Κλαμπ της Ρωμης" προανηγγειλε το τελος της αναπτυξης.Ο Μαλθους το ειχε κανει 150 χρονια πριν.
  Λιγο πριν την εμφανιση του Αινσταιν γενικη παραδοχη ηταν οτι δεν υπαρχει τιποτε αλλο να ανακαλυφθει απο τους φυσικους νομους.
  Aπο τοτε ομως ο ανθρωπος προχωρησε.Ο κοσμος αναπτυσσεται.Ο κοσμος αναπτυσσεται ταχυτερα απο ποτε.Μπορει οι δυτικοι λαοι να μην το καταλαβαινουν καθως τη σκυταλη εχουν παρει οι Ασιατες και αλλοι αλλά το παγκοσμιο ΑΕΠ ανερχεται διαρκως.Οι ανακαλυψεις επισης συνεχιζονται παντου.
  Οσοι βλεπουν τα πραγματα στατικα δεν παιρνουν υποψη τους τις επερχομενες νεες εφευρεσεις σε ολους τους τομεις.

 11. lornion avatar
  lornion 11/08/2010 03:38:46

  δεν θα ασχοληθώ με τον επιστήμονα και τις σκέψεις του σε ο,τι αφορά τα ταξείδια σε πλανήτες. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να βρούμε ανθρώπινο μοντέλο επιβίωσης πάνω στη γη μας για να ζήσει και η γη μαζί μας. Οι πρόοδοι της επιστήμης θα πρέπει νάχουν στόχο την διατηρησιμότητα του πλανήτη.

  • rage@40 avatar
   rage@40 @ lornion 11/08/2010 09:32:05

   αν δεν υπάρξει απο-ανάπτυξη, δε γίνεται τίποτα. Αναπτυξη με τα σημερινά αγγλοσαξονικά πρότυπα σημαίνει "κατασκευή".

 12. Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώνυ Μπη Γκουντ 11/08/2010 15:03:09

  Συμφωνώ με τον Αστερίξ και τον Ψυχραιμία.

  Να δώσω και ένα στοιχείο. Ναι, το κοντυνότερο ηλιακό σύστημα που όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι περιλαμβάνει πλανήτη όπως η γη ώστε να φιλοξενήσει ζωή σαν τη δική μας, είναι αυτό του Άλφα Κενταύρου. Ξέρετε πόσο "κοντά" είναι; 4 έτη φωτός. Δηλαδή το φως κάνει 4 χρόνια να πάει από εδώ εκεί. Εμείς σε πόσο χρόνο θα πάμε; και με ποια ταχύτητα; Για σύγκριση, το φως από τον ήλιο στη γη κάνει 8 λεπτά. Βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας.

  Για ταινίες καλό το σενάριο του καθηγητή. Αποικίες και κουραφέξαλα.

 13. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 12/08/2010 09:37:29

  όταν καταλάβουμε πόσο μηδαμινά ασήμαντα πλασματάκια είμαστε τότε ίσως κατανοήσουμε την πραγματική θέση μας στον κόσμο που ζούμε.....

  όμως η σκέψη μας είναι ατελής και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως αντιλαμβανόμαστε ότι το κέντρο του κόσμου είμαστε εμείς , λόγω μειωμένης συνειδητότητας και λόγω της χαμηλής ποιότητας νόησης που διαθέτουμε...

  αν καταφέρουμε και γλυτώσουμε από τον εαυτό μας και τις αστοχίες των συνεπειών των ενεργειών μας ,ίσως κάποια γεννιά στο μακρυνό μέλλον καταφέρει γίνει και σοφή......

  • rage@40 avatar
   rage@40 @ xrhxa65 12/08/2010 09:47:02

   πολύ σωστός. Είμαστε ατελείς, και το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να σώσουμε τον κόσμο (μας) είναι να συνειδητοποιήσουμε την ματαιότητα των πράξεών μας και ειδικά όσων έχουν σαν σκοπό την "ανάπτυξη".

 14. Asterix avatar
  Asterix 13/08/2010 17:13:53

  Το θέμα είναι ότι αν η ανθρωπότητα καταφέρει να συνεννοηθεί σε τέτοιο βαθμό, και να κάνει τεχνολογικά άλματα τέτοια που να μπορεί να καλύψει αποστάσεις 4 ετών φωτός, τότε δεν βλέπω το λόγο να αφήσουμε τη Γη, το Πήλιο και το... Σούπερ παρανταϊς για το Α του Κενταυρου. :-)

  • Μisha avatar
   Μisha @ Asterix 13/08/2010 17:46:49

   Αν δεν κάνουμε το συναισθηματικό άλμα να (ξανα)καλύψουμε την απόσταση που μάς χωρίζει από το γείτονα μας που δεν του λέμε ούτε καλημέρα,που αν πεθάνει θα το αντιληφθούμε μόνο από την μυρωδιά της αποσύνθεσης δε μάς σώζει καμμιά μετοίκηση.
   Θα βρίσκουμε συνέχεια και πιο σοφιστικές τρόπους για ν ασκοτωνόμαστε μεταξύ μας και να καταστρέφουμε τον πλανήτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.