17/08/2007 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο το «Αντί» προέβλεψε την 16η Σεπτεμβρίου

Στην εκλογολογία που εγκαινίασε το ίδιο το Μαξίμου – παίζοντας σαν την γάτα με το ποντίκι τους αφελείς της Χ. Τρικούπη – από τις αρχές αυτού του χρόνου, μόνο το «Αντί» δεν έπεσε έξω.  Στο τεύχος της 9ης Φεβρουαρίου 2007 σημειώναμε μεταξύ άλλων τα εξής : «…Οι εκλογές θα γίνουν μετά τα μπάνια του λαού, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Προσέξτε τις εξής ημερομηνίες: Ο κ. Καραμανλής θα εγκαινιάσει την ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο 8/9 Σεπτεμβρίου και ύστερα από πέντε ημέρες, την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου θα γιορτάσει τα γενέθλιά του. Δεν τον εμποδίζει λοιπόν τίποτα να κάνει τις εκλογές την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, για να συμπέσει η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση με τα γενέθλιά του. Δεν ξέρω αν χαλάω καμιά «έκπληξη», αλλά ένα σενάριο γράφω κι εγώ. Αφού όλοι πιθανολογούν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών όχι με πολιτικούς όρους, αλλά με επικοινωνιακούς, με βάση δηλαδή το πότε θα είναι πιο ευδιάθετο το εκλογικό σώμα, προτείνω να γίνουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η ψυχολογική κατάσταση του εκλογικού σώματος θα είναι αρίστη, αφού θα έχει μόλις επιστρέψει χαλαρός και μαυρισμένος από τα μπάνια του. Αποκλείεται δηλαδή να «μαυρίσει»κατά λάθος ορισμένους».
Λέτε ο Πρωθυπουργός – που είναι παλαιός αναγνώστης του «Αντί» - να έλαβε υπόψιν του εκείνο το δημοσίευμα; Όλα είναι πιθανά. Το βέβαιο είναι ότι εκτός από το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, το Μαξίμου έπαιξε και το άλλο με τον τσομπάνη που φώναζε συνέχεια «λύκος, λύκος» και κανένας δεν τον πίστευε όταν ο λύκος πήγε τελικά στο μαντρί. Αν κρίνουμε από τις μέχρι στιγμής αντιδράσεις φαίνεται ότι μέχρι την τελευταία στιγμή κανένας δεν ήξερε πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές. Κατά τα άλλα είναι προφανές ότι ο Καραμανλής βιάζετε να κάνει τις εκλογές όσο το δυνατόν νωρίτερα, επειδή ο χρόνος δουλεύει εναντίον του (σκάνδαλο των ομολόγων, προϋπολογισμός, νέο κύμα αυξήσεων, έναρξη σχολικής χρονιάς, συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις κλπ). Δεν αντέχει δηλαδή σε βάθος χρόνου κι αυτό είναι το κύριο πολιτικό συμπέρασμα από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών: Τόσο μικρές είναι οι αντοχές του απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. filos avatar
    filos 17/08/2007 13:54:23

    to pedi pio poli tavtizete me to BULI para me ton thoko pou katexi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.