#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2010 19:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο του το ΠΑΣΟΚ στο προεδρείο της ΓΣΕΕ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ η οποία σημαδεύτηκε από τις δηλώσεις αποχώρησης από το προεδρείο της ΓΣΕΕ του γενικού γραμματέα της συνομοσπονδίας Β. Μπουζούλα (ΔΑΚΕ) και του αναπληρωτή προέδρου Γ. Γαβρίλη (Αυτόνομη Παρέμβαση).

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης αποχώρησαν μόνο από το προεδρείο και όχι από τα υπόλοιπα όργανα διοίκησης της ομοσπονδίας, όπως είχε συμβεί πριν χρόνια κατά την αποχώρηση των συνδικαλιστών που συγκρότησαν το ΠΑΜΕ.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου Ι. Παναγόπουλου.  Ωστόσο όπως διευκρίνισαν δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τα υπόλοιπα όργανα της Συνομοσπονδίας.

Ζήτησαν επίσης τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα καθώς η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργοδότες όσον αφορά στις προωθούμενες εργασιακές αλλαγές και στο "κούρεμα" μισθών μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ο κ. Μπουζούλας καταλόγισε σήμερα στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου.

Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή την διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επέμεινε πως δεν υπάρχει συμφωνία και παράλληλα, τόνισε οτι διεκδικεί σαφείς όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα υπογράφονται οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

«Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγόπουλος σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει τονίσει ότι διεκδικεί η απόφαση για την υπογραφή των ειδικών συμβάσεων να αφήνεται στην ευχέρεια των σωματείων και όχι μεμονωμένων ατόμων που απασχολούνται σε μια επιχείρηση.

Χθες ο κ. Παναγόπουλος σε επιστολή που απέστειλε προς την υπουργό Εργασίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις αποτελεί η επέκτασή τους ως υποχρεωτικές για όλους.

Επιπλέον στην επιστολή χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο το ποσοστό μείωσης των μισθών που προτείνεται από τις εργοδοτικές οργανώσεις και προσδιορίζεται σε 12%.

(ΑΠΕ - Ελευθεροτυπία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/12/2010 20:17:45

  Ας ενωθούν τώρα οι εκτός ΠΑΣΟΚ παρατάξεις να κάνουν άλλη συνομοσπονδία, να αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης από τη ΓΣΕΕ να τελειώνουμε. Θα τολμήσουν; Σιγά να μην τολμήσουν.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Επώνυμος 04/12/2010 20:25:21

   Χωρίς πλάκα, θέλω η ΔΑΚΕ να προσχωρήσει στο ΠΑΜΕ.

   • ΑΠ avatar
    ΑΠ @ Ηλίας 06/12/2010 09:05:01

    Καταπληκτική ιδέα!!!!!

  • man8os avatar
   man8os @ Επώνυμος 04/12/2010 22:56:03

   Θελω να συγκροτηθει ενιαια αντι-ΓΣΕΕ.

 2. adanaklasi avatar
  adanaklasi 04/12/2010 21:35:42

  http://adanaklasi.blogspot.com/2010/12/blog-post_04.html

 3. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 05/12/2010 01:09:31

  πως βγηκε με τοσο μεγαλο ποσοστο ο Παναγοπουλος?
  ηταν τοσο ευχαριστημενοι οι εργαζομενοι μαζι του?
  λεω εγω τωρα

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/12/2010 02:34:01

  Επιτέλους έμεινε μόνος ο Πρίγκηψ Ι.Παναγόπουλος...
  Καί η ''Ελεύθερη Ελλάδα,Ελεύθερη Αθήνα'' ανάσανε ξανά από τούς ανθέλληνες πού άφησαν τούς εργαζομένους στά χέρια τού πρώτου Εργάτη τής Χώρας..
  Πώς λέγεται ο Πρόεδρος τής Γ.Σ.Ε.Ε.??
  Δασκαλόπουλος είπαμε???

 5. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 05/12/2010 19:53:11

  η πιό σωστή πρόταση.Ενιαία αντι-ΓΣΕΕ.Ισως τότε ο "Πρόεδρος" συνέλθει και καταλάβει ότι τον πήρε ο κατήφορος!!!!!!!Τα έδωσε όλα!!!!!!Το αντίτιμο;
  Κάποια στιγμή όλα θα βγούν στο φώς και ίσως χρειαστεί να μεταναστεύσει όπως χιλιάδες σήμερα με την κατάσταση που βοήθησε να δημιουργηθεί και συνεχίζει να στηρίζει ,θ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.