#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο τα ΜΜΕ κρατάνε αυτήν την κυβέρνησηΕκρηκτικό είναι το οικονομικο-κοινωνικό κοκτέιλ στην Ελλάδα, τόσο που μπορεί να εκραγεί και να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές – άλλωστε ο Βενιζέλος μας προειδοποίησε ότι θα έχουμε δύο θερμούς μήνες (τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο).

Γιατί μπορεί τώρα ο Γιώργος να κάνει διακοπές, και να μην θέλει με τίποτα εκλογές, όμως η κρίση δεν πάει παραλία.Η κρίση οξύνεται

- Οι άνεργοι θα φθάσουν το 1,5 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ η ανεργία πλήττει και τις παραγωγικές ηλικίες (40-45) και όχι μόνο νέους και γυναίκες.

- Μείωση του τζίρου 25% στις εκπτώσεις.

- Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για τις επιχειρήσεις εστίασης.

- 1 στις 4 επιχειρήσεις κλείνει τους επόμενους μήνες.

- Αδυναμία πληρωμής ασφαλίστρων από τους επαγγελματοβιοτέχνες, που πλήττει την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ.

- Εντείνεται η αποβιομηχάνιση στη Βόρειο Ελλάδα.

Η κατάσταση μοιάζει με Λερναία Ύδρα, όποιο πρόβλημα και να λύσεις προκύπτουν άλλα δύο. Η εκτίμηση είναι πως όσο περνά ο καιρός η κρίση θα παροξύνεται και δεν θα ομαλοποιείται η οικονομία. Και όπως ξέρει καλά ο μπαμπάς Μπους (its the economy, stupid), η οικονομία κρίνει τις κάλπες. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει μία τέτοια κυβέρνηση είναι η εύνοια των μήντια και των ιδιοκτητών τους. Όμως οι πολίτες έχουν αυτονομηθεί από τα κυρίαρχα μήντια, τα οποία θεωρούν ότι είναι μέρος της κρίσης και του συστήματος.

Με την οικονομία σε κρίση και την κοινωνία σε ξεσηκωμό και με μία αξιόπιστη αντιπολίτευση, ποιους μηχανισμούς χειραγώγησης θα εφεύρει η κυβέρνηση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tampakiotis avatar
  tampakiotis 13/08/2011 12:11:43

  απαντωντας στην τελευταια προταση,και επειδη γνωριζουμε τι εστι πασοκ........
  prepare to expect ,the unexpected!!!!!!!!!!!!!

  • Nyktofylakas avatar
   Nyktofylakas @ tampakiotis 13/08/2011 12:25:49

   Συμφωνώ απόλυτα , δεν θα κάνει εντύπωση να δούμε δημοσκόπηση όπου το ΠΑΣΟΚ από το -7% να βρεθεί στο +1%.
   Ένας λαός εκπαιδευμένος στο life style που κάνει το τίποτε νούμερο , διαλυμένη παιδεία και χαμηλό επίπεδο κριτικής ικανότητας όλα είναι πιθανά. Πρέπει να κάνουν την διαφορά στην αντιπολίτευση και να προσκαλέσουν την Ελλάδα που θέλει και μπορεί.

  • φωνη avatar
   φωνη @ tampakiotis 13/08/2011 13:05:34

   Ακριβώς! Και την ημέρα ψήφισης του μεσοπροθέσμου τους είδαμε να μη διστάζουν να ασκήσουν τρομερή βια στην κοινωνία.

   Εγώ πιστεύω ότι, όσο η παραπληροφόρηση δεν είναι αρκετή, θα βάζουν μπροστά τον φόβο, τα διλλήματα, την τρομοκρατία και τη βια απέναντι στην κοινωνία.

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 13/08/2011 13:25:50

  Την κυβέρνηση την κρατάνε το πολίτευμα, που δεν είναι αντιπροσωπευτικό, και η ανοχή της αντιπολίτευσης.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Δημήτρης 13/08/2011 14:03:50

   Σιγά-σιγά πρέπει να σκεφτόμαστε σαν αντιπολίτευση κι αυτούς που δεν συμμετείχαν ποτέ στην κυβερνητική μάσα και που ποτέ δεν ψήφισαν το μνημόνιο. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι πιό αριστερά κείμενοι, έχουν τις εταιρίες τους (με πακιστανούς) και έφαγαν στο τσιμπούσι... Εκτός κι αν μας προκύψει κάτι νέο για αντιπολίτευση, όχι θεοδώρες, κλπ λουλούδια δοκιμασμένα....

 3. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 13/08/2011 13:43:16

  Η κυβέρνηση αυτή θα πέσει μόνο όταν θιχτεί η μάζα των δημοσίων υπαλλήλων (άν θιχτεί).
  Οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, οι αυτοπαπασχολούμενοι, είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες, για τους οποίους κανείς δεν νοιάζεται.

 4. aris. A avatar
  aris. A 13/08/2011 14:05:07

  Μέσα από την προπαγάνδα και την διαστρέβλωση της αλήθειας που γίνεται από τα ΜΜΕ ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

  Οικονομική κρίση δεν υπάρχει όπως παρουσιάζεται και όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

  Αυτό που υπάρχει είναι μια συντονισμένη προσπάθεια στις ανεπτυγμένες χώρες να κοπούν άμεσα και χωρίς αντιδράσεις κοινωνικές παροχές και να καταστραφεί οικονομικά η μεσαία τάξη και τα περιουσιακά της στοιχεία να λεηλατηθούν από τους ισχυρούς.

  Είναι γελοία η εικόνα να βάζουν μπροστά τους περίφημους οίκους αξιολόγησης να απειλούν με υποβαθμίσεις και από πίσω να τρέχουν πρωθυπουργοί και πρόεδροι πανίσχυρων κρατών να ανακοινώνουν μέτρα λιτότητας δήθεν για να ηρεμήσουν οι αγορές.

  Είναι δυνατόν τα κράτη που έχουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα βουνά τις κοιλάδες τα ποτάμια, τα πανεπιστήμια τους νόμους να τρομοκρατούνται από τα κολεγιόπαιδα των οίκων αξιολόγησης και να εμφανίζονται χεσμένοι στις τηλεοράσεις όπου ανακοινώνουν μέτρα για να έρθουν ποιο κοντά στην φτώχεια όσοι την είχαν ξεχάσει για μια δεκαπενταετία.

  Είτε παρακολουθείς τον Μπερλουσκόνι, είτε τον Παπανδρέου είτε τον Σαρκοζί είτε την Μέρκελ όλοι λένε το ίδιο παραμύθι "τα μέτρα απαιτούνται για να αποφύγουμε τα χειρότερα".

  Ακουσε κανείς από τους πολιτικούς μας ηγέτες σκληρά μέτρα εναντίον της παγκόσμιας φοροδιαφυγής εναντίον των κρατών ετικέτες που έχουν μοναδικό σκοπό την φορολογική ασυλία των ισχυρών άκουσε κανείς μέτρα που θα περιορίσουν τον χρηματιστηριακό τζόγο και θα αμείβουν τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την παραγωγή και όχι με την σπέκουλα.

  Οχι βέβαια γιατί στόχος είναι να λεηλατηθούν τα εισοδήματα που απόκτησαν ή μη ισχυροί τα χρόνια της θεωρητικής οικονομικής άνθησης.

  Αύξηση φορολογίας, μείωση κοινωνικών δαπανών, λεηλασία όσων έπαιξαν στο χρηματιστήριο κανονικό ξεπάτωμα όσων πίστεψαν ότι μπορούν σε μικροκλίμακα να πάρουν μέρος στα κέρδη που παράχθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια.

  Καλά τα μαζέψαμε λίγο ή πολύ τώρα ήρθε η ώρα να μας τα πάρουν οι είκοσι οικογένειες που διαφεντεύουν κάθε κράτος.

  Μέσα από τις αυξήσεις ΦΠΑ από τις αποκρατικοποιήσεις νερού και ηλεκτρικού από τους φόρους που θα μπουν για την διαχείριση των σκουπιδιών για την "περιβαλλοντική ισορροπία του πλανήτη" στην οποία όλοι πρέπει να συμμετέχουμε για το γενικό καλό το κόστος διαβίωσης θα ανέβει τόσο πολύ που θα γυρίσουμε στις εποχές "μεροδούλι μεροφάι" που μας περιέγραφαν οι γιαγιάδες μας.

  Το ερώτημα βέβαια είναι πως θα αντιδράσει ο κόσμος.

  Για να μην εθελοτυφλούμε ειδικά την Ελλάδα την κυβερνάει ο Καψής και ο Αυτιάς και την διασκεδάζει ο ποπός της Μενεγάκη.

  Προσωπικά δεν περιμένω ότι μια τόσο ευνουχισμένη πολιτικά και κοινωνικά συνηδεισιακά κοινωνία έχει νησίδες αντιστάσεως.

  Αλλά και να υπάρχουν αντιδράσεις και αυτές έχουν βρει τρόπο να τις χειριστούν.

  Τα όσα έγιναν στην Νορβηγία και στην Αγγλία είναι προάγγελος του κοινωνικού εμφυλίου στον οποίο θα μας ρίξουν για να γλιτώσουν την οργή μας.

  Η θα δημιουργήσουν θρησκευτικό φανατισμό όπου μουσουλμάνοι και χριστιανοί θα συμπλέκονται στους δρόμους ή θα βάλουν τους μπαχαλάκηδες να καίνε να καταστρέφουν να σκοτώνουν και από πίσω να βγάζουν τους νοικοκυραίους να προστατεύουν τις περιουσίες τους συμπλεκόμενοι με τον όχλο.

  Είναι σαν να βλέπω μπροστά μου τον Καρατζαφέρη με τον Γεωργιάδη να μας καλούν να προστατεύσουμε το βιός μας.

  Ολα είναι έτοιμα για το πέρασμα μας από την κρεατομηχανή που ήδη δουλεύει.

 5. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 13/08/2011 16:51:15

  Αρη Α, έχεις δίκιο μ' αυτά που λες............ Στη ζωή όμως, υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας και δεν βγαίνουν πάντα όπως θέλουν, οι ασκήσεις επί χάρτου...........Ιδωμεν.......

 6. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 13/08/2011 19:19:48

  την μοναδικη ευθυνη που εχει η κοινωνια για ολη αυτην την κατασταση , κριση κλπ ψεματα , ειναι για την στιγμη που παμε πισω απο το παραβαν , λιγο πριν ριξουμε το ψηφοδελτιο στην καλπη.
  μονο αυτην την ευθυνη εχουμε.
  ουτε για την κριση ευθυνομαστε, ουτε πρεπει να δεχθουμε τα μετρα, ουτε να πληρωσουμε τιποτα.
  νομιζω η ωρα '' του δεν πληρωνω, γιατι δεν φταιω, γιατι δεν εχω '' εφτασε και μακρυα απο χρωματα , να τους το πουμε πολυ δυνατα, με οποιον τροπο.
  ειμαστε 10.000.000 ελληνες και ειναι 10.000 λαμογια.
  πια φωνη πιστευετε θα ακουστει πιο δ υ ν α τ α ;;;
  κλεινουμε τα αυτια μας σε tv, ειδησεις, ενημερωτικες εκπομπες (που στηριζουν τον φοβο σε σοκ και δεος).
  φτυνουμε ( το λιγοτερο ) οπου δουμε τους ''αστερες'' των πρωινων ενημερωτικων εκπομπων και γενικα στα ΜΜΕ ,καθως και των δελτιων των 19:00, 20:00 και 21:00 .
  μην πιστευει κανεις μας,οτι τα μετρα ειναι για τους αλλους και δεν θα ''πιασουν'' εμας.
  τα 10.000 εγχωρια λαμογια + αυτα της ευρωπης δεν θα ησυχασουν , αν δεν μας κανουν κινα της ευρωπης, με μισθους και συνταξεις 300 ευρω το πολυ.
  μονο στο χερι μας ειναι...
  και βεβαια ΟΧΙ στην αποχη στις εκλογες...

 7. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 14/08/2011 11:53:30

  Συμφωνώ απόλυτα,όχι αποχή στις εκλογές,ναι όμως στην αποχή στα δημοψηφίσματα που θέλει να φέρει ο ΓΑΠ το φθινόπωρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.