#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2011 09:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο παράταση ζωής σε ένα σίγουρο μελλοθάνατο μπορεί να δώσει η ΤροϊκαΈνα ακόμη δραματικό 15νθήμερο ξεκινά από Δευτέρα για την Ελλάδα καθώς το κλιμάκιο της τρόικας, μετά την αναβολή για μία εβδομάδα της επίσκεψής του, είναι στην Αθήνα. Η… πραγματική κυβέρνηση της χώρας έρχεται να αξιολογήσει τα οικονομικά δεδομένα αλλά δε χρειάζεται και πολύς χρόνος για να αντιληφθεί ότι όλοι οι στόχοι της υποτιθέμενης κυβέρνησης έχουν πέσει έξω.

Οι κόκκινες κάρτες θα διαδέχονται η μία την άλλη αφού από τον περασμένο Ιούνιο που δόθηκε η έγκριση για την 5η δόση του δανείου, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.

Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε γενναίες κινήσεις στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αλλά έμεινε στα λόγια. Όλα όσα γράφτηκαν στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίστηκε υπό το εκβιαστικό δίλημμα της χρεοκοπίας, δεν έχουν καμιά ουσιαστική ισχύ. Εκτός φυσικά από τους φόρους που καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε.

Ουσιαστικά στο μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση είναι στην οικονομική αφαίμαξη εκατομμυρίων πολιτών χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πώς να εξηγήσουν στην τρόικα ότι ο στόχος για ανάπτυξη -3,8% θα γίνει τελικά -5,3%. Και πώς θα δικαιολογήσουν την αποτυχία της μείωσης του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ όπως είχαν υποσχεθεί. Τα παραμύθια περί παγκόσμιας ύφεσης δεν περνάνε πλέον, τους έμαθε και ο κόσμος και η τρόικα.

Η κυβέρνηση διαδίδει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με τους τροϊκανούς το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου με μετάθεση των ιδιωτικοποιήσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Λόγια του αέρα, αφού αν ήθελαν, θα έκαναν επαναδιαπραγμάτευση πριν ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επίσης η διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Παρά τις γκάφες με τις εφορίες που δεν δουλεύουν η πραγματικότητα είναι ότι μόνο όσοι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς πληρώνουν σ’ αυτή τη χώρα. Οι υπόλοιποι ζουν στην υγεία των κορόιδων.

Εκείνο που κανείς δεν καταλαβαίνει είναι γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί αυτή την πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή και είναι φαύλος κύκλος. Επιβάλλει μέτρα για είσπραξη φόρων, δεν πετυχαίνει τους στόχους γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά ή γιατί το κράτος είναι αδύνατο να εισπράξει, πέφτουν έξω στη μείωση του ελλείμματος και ξανασυζητούν για νέα μέτρα.

Αυτό θα κάνουν και στη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα. Θα υποσχεθούν μέτρα για να εγκριθεί η δόση. Όμως, αυτό πλέον δεν έχει καμιά σημασία, απλά είναι παράταση ζωής σε ένα σίγουρο μελλοθάνατο. Οι συζητήσεις γίνονται υπό τη σκιά της σίγουρης διάλυσης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για τη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας.

Οπότε, ακόμη κι αυτή η δόση να εγκριθεί χωρίς πρόβλημα, οι χώρες της Ευρώπης δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να συνεχίσουν να πληρώνουν. Ειδικά όταν βλέπουν ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν οδηγούν σε επίτευξη των στόχων.

Γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να εγκριθεί από την πλευρά της Κομισιόν μια αναθεώρηση του στόχου για έλλειμμα 7,6% φέτος. Ένα έλλειμμα που φαίνεται να είναι πάνω από 8% και ίσως κοντά στο 8,5%, μια μονάδα του ΑΕΠ πάνω από το στόχο ή μαύρη τρύπα πάνω από 2,2 δις ευρώ. Που θα βρεθούν αυτά; Με νέα μέτρα, η γνωστή συνταγή των αποτυχημένων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/08/2011 12:30:55

  Άν ισχύουν τα ανωτέρω, κακώς η ΝΔ ζητά εκλογές.
  Με ή χωρίς αυτοδυναμία, θα παραλάβει καυτή πατάτα.
  Και Χάρι Πότερ δεν είναι, για να την "κρυώσει" σε χρόνο dt, πριν "καεί" και αυτή. Απλή λογική.
  Το σενάριο καταστροφής - με αρχιτενόρο το γνωστό τυπο-τηλεοπτικό συγκρότημα και πάμπολλους στη χορωδία - υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες: Σκληρά ευρωσκεπτικιστικές από πολιτική άποψη, του νόμου 3588 - άρθρο 99 από οικονομική άποψη.
  Αλλά αυτή δεν είναι καθόλου η γραμμή της ΝΔ.

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Ο Θείος 29/08/2011 13:25:44

   Σωστό είναι αυτό που λές για την "καυτή πατάτα", αλλά και από την άλλη, άν συνεχίσει αυτή η Κυβέρνηση, τότε η "πατάτα" θα καρβουνιάσει και... χαθήκαμε. Τουλάχιστον, όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί εδώ από πολλούς, να περισώσουμε ό,τι μπορούμε.

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 29/08/2011 12:56:47

  Σιγα σιγα το εμπεδωνουν ολοι οτι δεν βγαινει ο λογαριασμος ουτε με Γιωργο ουτε με Αντωνη.
  Θα παρει λιγο χρονο να καταλαβουν οτι η μονη λυση ειναι σταση πληρωμων του χρεους και επιστροφη στη δραχμη.
  Εχουμε καιρο μη βιαζεστε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ koinos_nous 29/08/2011 13:09:51

   Εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα δεν πρέπει να είσαι.
   Πάω στοίχημα.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ koinos_nous 29/08/2011 13:32:02

   Χάρι Πότερ δεν είναι η Ν.Δ. για να βγάλει το λογαριασμό που λέει και ο θείος!

   Αρχίζει να διαφαίνεται κάτι σαν δραχμούλα κάτω από τον μπερντέ των υποσχέσεων...

   Το χειρότερο θα είναι να πάμε στη δραχμούλα έχοντας αποδεχτεί την νομιμότητα του χρέους. Τότε τη ήπιαμε την πρτοκαλάδα για πάντα. Αυτό να δούμε στα χέρια πιανού από τους δύο φίλους από το Άμχερστ θα γίνει και μετά θα την κάνουμε για μετανάστευση σε ποιο υγιείς οικονομίες...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ο Μήτσος 29/08/2011 13:37:53

    When Athens fall, then falls the Euro .
    (κατά το "when Rom falls, then falls the world").
    Πολιτικό είναι το ζήτημα και ολικής Ευρωπαικής οικονομικής προοπτικής - δες τι λέει από κάτω ο Πολωνός υπουργός.
    Έτσι θα παιχτεί το παιχνίδι - και πολύ ελάχιστα εντός Ελλάδος. Το άν θα έχουμε εδώ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή τον Φούφουτο αυτοπροσώπως, μετρά ελάχιστα

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ο Μήτσος 29/08/2011 13:38:59

    Προσωπικά πάντως, άν τυχόν μου πέφτει λόγος, για εδώ προτιμώ τον Φούφουτο.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/08/2011 13:03:33

  Αναπόφευκτη είναι η «ελεγχόμενη διάλυση» της ευρωζώνης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αληθινή αποφασιστικότητα από τις ευρωπαϊκές ελίτ για διάσωση του κοινού νομίσματος, επεσήμανε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.
  «Οι ευρωπαϊκές ελίτ, περιλαμβανομένων των γερμανικών, πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να διατηρηθεί το ευρώ [EUR=X] , έστω και με αυξημένη ισοτιμία, ή όχι», τόνισε ο Γ. Ροστόφκσι, προσθέτοντας ότι «διαφορετικά πρέπει να προετοιμαστούν για μια ελεγχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, με όλες τις συνέπειες που αυτή θα έχει, ακόμη και για τη Γερμανία».
  «Αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν παίζουν με τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Γκαζέτα Βιμπόρτσα.
  «Πρέπει να επιλέξουμε: πολλή περισσότερη μακροοικονομική ολοκλήρωση της ευρωζώνης ή την αποσύνθεσή της. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος», δηλώνει ο Πολωνός υπουργός και θεωρεί ότι στην Ευρώπη υπάρχουν «δύο ειδών επικίνδυνοι λαϊκισμοί».
  «Ο ένας στο νότο, με την παράλογη οικονομική προσέγγισή του, ο οποίος αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τα δικά του προβλήματα. Σκέφτομαι εδώ τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα. Και ο άλλος σε ορισμένες χώρες του βορρά που επιδεικνύουν εγωισμό και έλλειψη αλληλεγγύης με τις χώρες που έχουν προβλήματα», εξηγεί.
  «Η επιλογή μας είναι απλή: αλληλεγγύη ή η αποσύνθεση της Ευρώπης», είπε και συμπλήρωσε ότι η χώρα του «δεν είναι η ίδια μέλος της ζώνης του ευρώ και δεν έχει ορίσει ημερομηνία για να ενταχθεί σ' αυτή», υπολογίζει ωστόσο ότι «το 2015 θα εκπληρώνει όλα τα κριτήρια του Μάαστριχτ».
  «Για να μπούμε στη ζώνη του ευρώ, πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι η μεταρρύθμισή της είναι αρκετά βαθιά», κατέληξε ο Ροστόφσκι.

  Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

  Σοφές κουβέντες. Έρχονται από μια βόρεια χώρα με ιστορία. Χώρα που "έπεσε" - χτύπησε - μάτωσε (με τον "υπαρκτό σοσιαλισμό"), αλλά σηκώθηκε και δεν το βάζει κάτω.
  Αντί για την οθωμανο-ανατολίτικη μοιρολατρεία και τον χλεχλεδο-ηδονισμό του Μεσογειακού Νότου, να διδασκόμαστε ως χώρα από τέτοιους "Βόρειους". Με χαρακτήρα, σθένος, ορθολογισμό, αλλά και δίκαιο Λόγο.

 4. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 29/08/2011 13:50:06

  Φούφουτε προχώρα! Σε θέλει όλη η χώρα!
  Το ζήτημα όμως είναι ποιος θα αναλάβει το καθάρισμα του στάβλου εδώ; Τη Siemens, τους Άκηδες και τους τσούκους και τους Τσουκάτους; Εδώ δεν δείχνει να υπάρχει πρόοδος...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ο Μήτσος 29/08/2011 14:00:21

   Τώωωρα ; Εκεί είσαι ακόμα;
   Περσινά ξινά σταφύλια, σχόλασε ο γάμος.
   Ή στη γλώσσα του Χριστοφοράκου, Schnee von gestern.

   • ο Μήτσος avatar
    ο Μήτσος @ Ο Θείος 29/08/2011 14:53:14

    Είναι ντεμοντέ το θέμα; Το έλυσε η σκόνη του χρόνου και αυτό; Τελικά σε αυτή τη χώρα είναι όλα στον αυτόματο. Γιαυτό και κάνει μόνο ηλιοθεραπείες ο ποδηλάτης...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.