07/08/2009 23:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο ο Σουφλιάς δεν βλέπει πρόβλημα με τους ημιυπαίθριουςΣτον αέρα η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, μετά την άρνηση των συμβολαιογράφων να αναλάβουν τις μεταβιβάσεις, καθώς όπως ισχυρίζονται σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία η τακτοποίησή τους με τη ρύθμιση Σουφλιά δεν σημαίνει και νομιμοποίησή τους – βλ, εδώ: Μπλόκο συμβολαιογράφων στη μεταβίβαση ημιυπαίθριων

Με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έκανε την εξής δήλωση: «Οι διατάξεις του ν.3775/2009 για την τακτοποίηση των νομίμως ανεγερθέντων χώρων που άλλαξαν χρήση (ημιυπαίθριοι κ.λπ.), είναι σαφείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Κανείς δεν ζητάει από τους συμβολαιογράφους να κάνουν κάτι διαφορετικό από το νόμιμο και το πραγματικό… Οι συμβολαιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν στα συμβόλαια μεταβίβασης τον χώρο, της της περιγράφεται στην οικοδομική άδεια, δηλαδή ως ημιυπαίθριος και επομένως δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Της, είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν και το νέο πραγματικό γεγονός της τακτοποίησης του χώρου αυτού σύμφωνα με τον νόμο».

Σύμφωνα πάντως, με τον πρόεδρο των κατασκευαστών, Δημήτρη Καψιμάλη, ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίστηκε το θέμα των ημιυπαίθριων ήταν ο καλύτερος.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Naruto avatar
    Naruto 10/08/2009 16:08:06

    Σύμφωνα πάντως, με τον πρόεδρο των κατασκευαστών, Δημήτρη Καψιμάλη, ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίστηκε το θέμα των ημιυπαίθριων ήταν ο καλύτερος.

    ^^ LOL

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.