#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2011 08:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο ο Καρατζαφέρης στήριξε τον Βενιζέλο για την Proton BankProton κόντρες είχαμε στη Βουλή με τον Ευ. Βενιζέλο να τα βάζει με την Ελευθεροτυπία λέγοντας ότι είναι μία επίθεση συστηματική, όχι μόνον εναντίον μιας μικρής τράπεζας, αλλά του τραπεζικού συστήματος συνολικά... Η ΝΔ δια του Μανώλη Κεφαλογιάννη διερωτήθηκε πως ζητείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όταν η Τράπεζα δεν έχει περάσει τα «στρες τεστ», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η αξία της ανέρχεται σε ένα ευρώ» και ο Βενιζέλος να περιμένει πως: «το δημόσιο, σε συνδυασμό με την διατραπεζική αγορά, τοποθετεί τα διαθέσιμά του, με τρόπο που να διευκολύνεται η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών» και επιτέθηκε σε εφημερίδα που έχει αναδείξει με πρωτοσέλιδό της το θέμα, λέγοντας ότι είναι μία επίθεση συστηματική, όχι μόνον εναντίον μιας μικρής τράπεζας, αλλά του τραπεζικού συστήματος συνολικά».

Αυτά για αρχή.

2ο ημίχρονο:

Ο Ευ. Βενιζέλος είχε για λίγο αποχωρήσει, αλλά πληροφορήθηκε ότι πίσω του τον…»έθαβαν» και επέστρεψε λέγοντας: «Δώστε τους ξανά το λόγο, να πουν τον πυρήνα έστω της επιχειρηματολογίας τους, εδώ ενώπιων μου για να λάβουν απάντηση αυτοί και κυρίως να δώσω απάντηση στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει μεγαλύτερη ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από ορισμένους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων» είπε με το γνωστό ύφος Βενιζέλου. Για να του απαντήσει ο Μ. Κεφαλογιάννης  «συνέλθετε, κατεβάστε τους τόνους, προσγειωθείτε και να μιλάτε με σεβασμό στα κόμματα και τους εκπροσώπους».

Ο Βενιζέλος ιδιαίτερα εκνευρισμένος κάλεσε τον Προεδρεύοντα Βαγγέλη Αργύρη να τον ανακαλέσει στην τάξη και εκείνος πιάστηκε να λέει στον υπάλληλο δίπλα του: «κλείστε του τα μικρόφωνα»…!

«Δεν σας μιλάμε για σκάνδαλο, όμως επειδή είσθε πληθωρικός και κάνετε πολλά λάθη, προσπαθούμε να σας προστατεύσουμε πό λάθη που κάνατε στο παρελθόν…» σχολίασε ο Μ. Κεφαλιγιάννης για να τον διακόψει και πάλι ο Υπουργός Οικονομικών ζητώντας του να είναι «ευγενής». Έ, ο Μ. Κεφαλογιάννης του θύμιζε την προχειρότητα με την οποία είχε φέρει το νόμο της ονομαστικοποίησης των μετόχων μέχρι φυσικού προσώπου ως υπουργός τότε Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η διαπραγμάτευση 60 μετοχών τεχνικών εταιρειών στο ΧΑΑ αλλά και την συγνώμη που είχε αναγκαστεί να ζητήσει και πάλι στο παρελθόν από την Βουλή για την παραποίηση νόμου του στην «διαδρομή» από το Κοινοβούλιο έως την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως…

Ο εκνευρισμός του κ. Βενιζέλου ήταν τέτοιος που κάλεσε τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης να «διακόψετε αυτό τον χυδαίο ομιλητή».

«Αφήστε την αλαζονεία, φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακούστε τη φωνή της Αντιπολίτευσης»...ανταπάντησε ο ασυγκράτητος Μ. Κεφαλογιάννης…

«Η πραγματική αξία της Proton Bank είναι ένα ευρώ. Δώστε ένα ευρώ και εξαγοράστε αυτήν την φαλιρισμένη τράπεζα - γιατί 280 εκ. ευρώ δόθηκαν ως ένεση στο μετοχικό κεφάλαιο (είναι προνομιακές μετοχές - μετατρέψτε τες σε κοινές!) και 220 εκ. ευρώ ως εγγυήσεις» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως «η κυβερνητική θριαμβολογία μετά την 21η Ιουλίου, φθάρηκε σαν τα τρόπαια μέσα σε τρεις μέρες, ύστερα από την κερδοσκοπική επίθεση στην Ιταλία και την Ισπανία»

«Φαίνεται πως βρισκόμαστε στην εξέλιξη ενός σκανδάλου» παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Νίκος Τσούκαλης.

 

3ο Ημίχρονο και…πέναλτι  

Στη συνέχεια ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θύμισε ότι «οι διατάξεις που παραβίασε, ήταν εκείνες του σκανδάλου Κοσκωτά»… ο Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τη χαρακτήρισε «φωτογραφική ρύθμιση» και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Η διάταξη μπορεί να έχει και οσμή σκανδάλου. Μήπως πρόεδρος της Proton Bank είναι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο κ. Σπέκχαρντ; Υπήρξαν πρόσωπα στο ΔΣ της με σημαίνοντα ρόλο στις αμυντικές προμήθειες;»…

«Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν καταγγελιών για τέλεση αδικημάτων από τον βασικό μέτοχο της Proton Bank» απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος και δήλωσε: «Βρίσκομαι σε αυτή την θέση χωρίς να το έχω επιδιώξει και θελήσει. Σε εκτέλεση καθήκοντος. Διαχειρίζομαι ευθύνη. Δεν με συγκίνησε ποτέ η εξουσία…»!

«Μπράτσο» για να στηριχτεί βρήκε (που αλλού) στον Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος είπε:

«Μου κάνει εντύπωση, γιατί κάποιοι επιμένουν να βλέπουν το δένδρο που μάλλον είναι θάμνος, πάρα το δάσος που απειλείται. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα πράγματα, ότι στο μαγειρείο γίνονται πολλά για συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τραπεζών, έχουν βγει τεράστια μαχαίρια, που με γραφίδες και μικρόφωνα προσπαθούν να προσδιορίσουν τα συνοικέσια;»

Το λόγο πήρε και ο Αλ. Τσίπρας για να ξεκινήσει νέος γύρος αντιπαράθεσης…«Σας μέμφομαι ότι η λογική σας της διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, περνά μέσα από τη λογική της διαιώνισης του «βαρελιού χωρίς πάτο», που είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Θα δίνουμε τα χρήματα για να σώζουμε ενδεχομένως απατεώνες και θα θέτουμε σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών»,

«Μην ακούσετε τίποτα απ’ όσα είπε ο κ. Τσίπρας. Μην ακούσετε αυτόν τον κινδυνολογικό, προβοκατόρικο, ανεύθυνο λόγο» απάντησε ο Βενιζέλος…

Antiκοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημητρης avatar
  δημητρης 05/08/2011 09:01:00

  Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.
  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
  ΞΑΤΙ ΤΟ ΟΓΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟΤΑΤΟ ΕΙΝΑΙ.

 2. Vasilis avatar
  Vasilis 05/08/2011 10:08:34

  Είναι ίδιον των παχύδερμων, να τους λες ότι ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο και να σου λένε ότι το έκαναν για τη σωτηρία των ελλήνων.... Εδώ θα πρέπει να βρούμε τι συμφέροντα έχει το Καρατζαφέρη από την Proton.

  • manos avatar
   manos @ Vasilis 05/08/2011 13:18:35

   Έχει φάει κι ο "Εθνικός εργολάβος" που τον χρηματοδοτεί από την PROTON BANK.

 3. νικος παπαχρηστος avatar
  νικος παπαχρηστος 05/08/2011 10:13:03

  Λέγε λέγε, κάτι θα μείνει...

 4. madprof avatar
  madprof 05/08/2011 10:14:21

  Ουαί τοις χρεοκοπημένοις τε αποβλακωμένοις τε κομματοπολτοποιημένοις τε κρετινισμένοις του Πολίτες και χώρα αίρμαια των τραπεζοχρηματιστηριακών αρπαχτικών στο ΧουντοΦασιστοΦρουδοΧριστιανοΔικαιοΔημοκρατικοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργοΠροτεκτοράτο.
  Η περίπτωση Proton bank είναι άλλο ένα δείγμα του πως νοείται και εφαρμόζεται το περί δικαίου αίσθημα στο Κολομβιανό προτεκτοράτο του Ευρωπαϊκού Νότου, ένθεν κακείθεν.
  Λαμογιστάν, Κοκαϊστάν, Ηρωινοϊστάν, ΝουδουΠασοκιστάν, Κρετινιστάν, Μπουρδ(ολογ)ιστάν είναι μερικές εναλλακτικές ονομασίες που προτείνω, για να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί με την πραγματικότητα που βιώνουμε σαν πολίτες και κοινωνία.

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 05/08/2011 10:18:46

   Διόρθωση: ".... τε κρετινισμένοις. Πολίτες ......"

 5. δημης avatar
  δημης 05/08/2011 10:27:58

  ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ...(ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ..) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;;;;;;;;

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 05/08/2011 11:09:25

  "Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση χωρίς να το έχω επιδιώξει κ.λ.π. κ.λ.π. ".
  1). Ουδείς αναντικατάστατος. και,
  2). Με το ζόρι δεν κρατάμε κανέναν.

 7. xenios avatar
  xenios 05/08/2011 11:20:31

  Ο Βενιζέλος πνίγηκε από τον πληθωρικό του λόγο.
  Εντελώς μεταξύ μας, προτιμώ τον Παπακωνσταντίνου από τον Βελιζέλο. Έλεγε με τις ίδιες παπαριές χωρίς φιοριτούρες.

  Έχω βαρεθεί να ακούω τα πολλά μπλά μπλά ενός ανθρώπου που ξέρει από οικονομία όσο εγώ από πυρηνική φυσική.

  Έλεος!

 8. ό παγωτατζής avatar
  ό παγωτατζής 05/08/2011 11:37:30

  ΓΙΑΤΙ να μην στηρίξει Φάκτορα;;;

  Εχει την Τζαβέλλα Ευρωβουλευτή...

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/08/2011 11:38:21

  Σιγά μη φύγει τώρα, που πήρε κι επαγγελματικό δίπλωμα!

 10. ΑΖ avatar
  ΑΖ 05/08/2011 13:35:02

  Ο Γαλατας θα πρεπει να εξαφανισθει απο τον πολιτικο χαρτη. Λιωστε τον και ψξφιστε εσεις οι θεωρουμενοι πολυ δεξιοί το προαναγγελθεν κομμα των αποστρατων επι παραδειγματι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.