23/09/2010 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο με ΔΝΤ το Μνημόνιο 2

Αμεση ήταν η απάντηση της Κομισιόν στα σενάρια περί επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών χρεών και μετά το 2013 (http://www.antinews.gr/?p=62961).

Εκπρόσωπος της Κομισιόν διέψευσε ένα τέτοιο σενάριο λέγοντας ότι υπάρχουν συζητήσεις αλλά ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιδρούν, μεταξύ αυτών και η Γερμανία.

Αυτό, ωστόσο, δεν καθησυχάζει τους Ελληνες, διότι, όπως έχει γράψει και το Antinews, μπορεί να προκύψει νέο Μνημόνιο μετά το 2013 χωρίς τη συμμετοχή ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μόνο με το ΔΝΤ.

Να αποφασίσει δηλαδή το ΔΝΤ να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα βάζοντας και τους δικούς της όρους, χωρίς να εμπλακούν οι Ευρωπαίοι.

Η διάψευση της Κομισιόν είναι αναμενόμενη διότι θα υπήρχε σφοδρή αντίδραση κρατών όπως η Γερμανία καθώς σε περίπτωση συμφωνίας θα έπρεπε η κυβέρνηση Μέρκελ να εξηγήσει στους πολίτες γιατί θα συνέχιζε να πληρώνει τους Ελληνες.

Το σενάριο για τα δάνεια της Ελλάδας έχει να κάνει με την αγορά από την Ευρώπη των ομολόγων που λήγουν από το 2013 έως το 2015 και την αντικατάστασή τους με άλλα 25ετή ώστε να ελαττωθεί η πίεση και να πάει η χώρα στις αγορές. Αυτό προϋποθέτει βέβαια νέα μέτρα από την κυβέρνηση, ουσιαστικά ένα νέο Μνημόνιο.

Εν τω μεταξύ ο Ολι Ρεν δήλωσε πριν από λίγο ότι «Η ευρωζώνη θα κάνει πρώτα τον απολογισμό της από την εμπειρία του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης των κρατών-μελών της και στη συνέχεια θα σκεφτεί το ενδεχόμενο κατάρτισης ενός πιο μόνιμου πλαισίου».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο κ. Ρεν είπε ότι η Κομισιόν θα καταρτίσει μια ανάλυση με βάση τα διδάγματα που έχει αποκομίσει από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης και μόνο τότε θα εισηγηθεί έναν πιο «μόνιμο μηχανισμό» αντιμετώπισης των κρίσεων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2013.

Τέλος, ο κ. Ρεν απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και οποιοδήποτε άλλο κράτος της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 23/09/2010 15:46:28

  "Το πρακτορείο σημειώνει πως στο παρελθόν οι Έλληνες που αναζητούσαν εργασία στην Κύπρο ήταν γιατροί, τραπεζίτες και υψηλόβαθμα στελέχη. «Φέτος, περισσότεροι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι [όπως ψήστες και μηχανικοί αυτοκινήτων] …προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις οικονομικές κακουχίες, όπως συνέβαινε στη δεκαετία του 1950,» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά."

  Σε λιγο θα πηγαινουν για δουλεια και στον Τουρκοκυπριακο τομεα. Μπραβο σε ολους οσους εργαστηκαν για αυτο το επιτευγμα.

 2. anonymous avatar
  anonymous 23/09/2010 16:19:23

  Τα συνολικά έσοδα του Γερμ. δημοσίου είναι 319 δις.http://www.bundesfinanzministerium.de/bundeshaushalt2010/pdf/vsp_3.pdf

  Τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου είναι περί τα 50 δις.
  Αν διαιρέσετε δια του πληθυσμού θα διαπιστώσετε ότι κατά κεφαλήν ο Έλληνας πληρώνει περί τα 5.000 Ευρώ φόρο και ο Γερμανός περί τα 4.000.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ anonymous 23/09/2010 17:27:21

   Μονο που κάποιοι πληρώνουν πολύ περισσότερο και η ευγενής τάξη των ελευθερων φοροφυγάδων δεν πληρώνει μια. Αληθεύει ότι στην Πατρα υπάρχει ευάρυθμη τάξη μεγαλοφοροφυγάδων που έχει υπερπολυτελή σκάφη και τα δλώνει ώς αγωνιστικά για να πληρώνει ελάχιστο φόρο και οργανώνει και ένα αγώνα Πάτρα-Ερατεινή το χρόνο για να δικαιολογεί την αγωνιστικότητα?

   • anonymous avatar
    anonymous @ Ανώνυμος 23/09/2010 17:36:28

    Αμφιβάλλω αν όλοι αυτοί που λες είναι πάνω από 100.000. Είναι έργο της εφορίας να τους πιάσει και να τους υποχρεώσει να πληρώνουν. Αν ήθελαν να τους πιάσουν θα μπορούσαν. Δε θέλουν όμως. Για το λόγο αυτό ο κάθε αλιτήριος παρατρεχάμενος της εξουσίας πρέπει να σταματήσει να πιπιλάει την καραμέλα των φοροφυγάδων ή για την ακρίβεια κάθε φορά που θα προφέρει τη λέξη να του βάζουν πρόστιμο.
    Δε δέχομαι όμως να χαρακτηρίζουν οι συγκεκριμένοι τύποι το σύνολο της χώρας.

    ΥΓ. Μήπως μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί το αλήτης γράφεται με η και το αλιτήριος με ι ;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ανώνυμος 23/09/2010 18:20:40

    Νέο κρούσμα αδιαφανών προσλήψεων από την κυβέρνηση, παρά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, αυτή τη φορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, με απόφαση των κκ. Σαχινίδη και Ρέππα που δημοσιεύεται στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης, καθορίζονται οι αμοιβές δύο (2) τεχνικών συμβούλων οι οποίοι προσελήφθησαν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την παροχή υπηρεσιών σε θέματα του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος.
    Τα ονόματα των δύο τεχνικών συμβούλων που προσλαμβάνονται είναι στη διάθεση του Diorismos.gr. Από την απόφαση προκαλείται δαπάνη ύψους 21.600 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 και 43.200 για το έτος 2011 η οποία καλύπεται από τις πιστώσεις του προυπολογισμού της ΥΠΑ.

    Με βάση τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για διαφάνεια στις προσλήψεις οι δύο υπουργοί θα πρέπει να απαντήσουν στους πολίτες με ποιο τρόπο, ποιες διαδικασίες και με βάση ποια ανακοίνωση - προκήρυξη προσελήφθησαν τα συγκεκριμένα άτομα ως τεχνικοί σύμβουλοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας; Επίσης θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο, εφόσον η ΥΠΑ είναι δημόσια υπηρεσία, έγινε παράκαμψη του ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις δεν έγιναν μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αντίθετα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης;
    h**p://www.diorismos.gr

   • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ avatar
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ @ Ανώνυμος 24/09/2010 14:32:48

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2010

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, δεν γνωρίζει ούτε κατ’ όψη τους δύο τεχνικούς συμβούλους, ειδικότητας Περιβαντολλόγου Μηχανικού, οι οποίοι συνήψαν σύμβαση ορισμένου χρόνου (ενός έτους) με την Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας και μέχρι τώρα ουδέποτε είχε ακούσει τα ονόματά τους.
    Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι επιλέχθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να συμβάλλουν σε θέματα του Τμήματος Περιβάλλοντος (ΥΠΑ/ΠΡΟΠΕ) προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα έργων στους αερολιμένες της χώρας μέσα στα χρονικά όρια που θέτει το ΕΣΠΑ.
    Οι ανωτέρω, έχουν εκτελέσει περιβαλλοντικές μελέτες για πάνω από 70 αεροδρόμια και είναι κάτοχοι διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου. Και οι δύο μαζί αμείβονται με 5.500 ευρώ μικτά το μήνα.
    Πρόκειται για εξειδικευμένους Περιβαντολλόγους Μηχανικούς με ειδική εμπειρία στο αντικείμενο των αεροδρομίων.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/09/2010 18:26:43

  Μην ξεχνάμε ότι το Ταμείο δανείζει με SDR ενώ η ΕΕ φορτώνει υπαρκτά τοξικά τιτλοποιημένα και άλλα δικά μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.