#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2012 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο κυβέρνηση της Αριστεράς συζητά ο ΤσίπραςΣτη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών οδηγείται η χώρα, καθώς μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Α. Σαμαρά, το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι Αλέξης Τσίπρας και Ευ. Βενιζέλος.

Από τη μία πλευρά ο κ. Τσίπρας δείχνει ότι επιθυμεί να πάει η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές κάνοντας λόγο για «αριστερή κυβέρνηση» που ούτε καν αριθμητική επάρκεια δεν θα έχει και από την άλλη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μη θέλοντας ξανά εκλογές δείχνουν ότι δεν θεωρούν κυβέρνηση με προοπτική μία κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρούν να αναδείξουν τις ευθύνες της Κουμουνδούρου για μία εξέλιξη που θεωρείται προδιαγεγραμμένη.

Σαμαράς: έκανα ό,τι μπορούσα

Στη Ν.Δ. επισημαίνουν πως ο Αντώνης Σαμαράς εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που είχε για να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να μπορέσει η χώρα να κυβερνηθεί. Σε δήλωσή του μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να μην υπάρξει ακυβερνησία. «Εκανα ό,τι μπορούσα για να υπάρξει αποτέλεσμα, όμως στάθηκε αδύνατο», δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η Ν.Δ. ήταν το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει από την αρχή ότι η πολιτική του Μνημονίου θα αποτύχει, λόγω της απέραντης δυστυχίας που προκαλεί.  Για τον Αντώνη Σαμαρά αυτή ακριβώς η δυστυχία οδήγησε τους πολίτες να εκφραστούν με τον τρόπο που εκφράστηκαν στις κάλπες . Υπενθυμίζουν όμως από τη Λεωφόρο Συγγρού πως η Ν.Δ. ήταν και η μόνη πολιτική δύναμη που είχε χτυπήσει καμπανάκι για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει σήμερα να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθώντας να συγκροτήσει κυβέρνηση Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα περάσει στις 2 το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια τη δεύτερη διερευνητική εντολή, ένα 24ωρο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, η οποία απέβη άκαρπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις «διερευνητικές» προσπάθειες του κ. Σαμαρά, είτε για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είτε τουλάχιστον για ψήφο ανοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αρνητικός. Επισήμανε, μάλιστα, στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι δεν προτίθεται να συζητήσει τίποτα άλλο, παρά μόνο το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτά, εξάλλου, δήλωσε και μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση στους αρχηγούς όλων των κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής, προφανώς), αλλά στην Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι επί της ουσίας η πολιτική απεύθυνση του σχήματος αφορά μόνο στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και στους Οικολόγους. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να συναντηθεί με αντιπροσωπία της αριστερίστικης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή, αλλά και των Οικολόγων Πρασίνων, οι οποίοι οριακά δεν έπιασαν το κατώφλι του 3%.

Ο Βενιζέλος κρύβεται πίσω από Σαμαρά και Τσίπρα 

Μετά από την προχθεσινή δήλωση για την οποία δέχθηκε κριτική ότι έδειξε εκνευρισμό και σχετική αλαζονεία καθώς ακόμα και τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την έκριναν αναντίστοιχη με την εκλογική συντριβή της Κυριακής, ο Ευ. Βενιζέλος έριξε χθες τους τόνους, αλλά δεν άλλαξε γραμμή.

Το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατ’ ουσίαν προετοιμάζεται ήδη για εκλογές, επιχειρεί να δημιουργήσει πολιτικό κλίμα αυξημένων ευθυνών της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στη δήλωση που έκανε χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αναγκαίο να συμμετέχουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά. Εκτιμήθηκε δε – μετά και από σύσκεψη που προηγήθηκε στην Ιπποκράτους– ότι σχεδόν «φωτογράφισε» τον Αλέξη Τσίπρα –με σκοπό να αυξήσει το βάρος στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ– ως πιθανό πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής που θα δεχόταν το ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όταν μίλησε για «πρόσωπο ευρείας αποδοχής ικανό να συνθέτει και να εξισορροπεί απόψεις και κατά προτίμηση να απηχεί τη νέα τάση προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης, επαναπροσδιορισμού».  Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν βάζει όρο τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας για να τη στηρίξει και ότι προϋπόθεση ψήφου ανοχής σε μία τέτοια κυβέρνηση είναι η συμφωνία στο πρόγραμμα που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έθεσε σε γνώση του κ. Σαμαρά και θα θέσει και σήμερα στη διάθεση του κ. Τσίπρα. Το τρίτο κόμμα των εκλογών, δηλαδή, θέτει ως όρο την αποδοχή του δικού του προγράμματος για τη συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία μάλιστα προαναγγέλλει ότι δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει…

«Σεβόμενοι απολύτως την απόφαση που έλαβε χθες (σ.σ. προχθές) ο ελληνικός λαός, σεβόμενοι απολύτως το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον τρίτο κόμμα, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε την τρίτη κατά σειρά ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος διακυβέρνησης της χώρας. Προηγείται η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χθες ο κ. Βενιζέλος ενώ αναλυτικά έθεσε ως όρους της ψήφου ανοχής τα βασικά σημεία του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ από την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2015 και την επιστροφή των ληξιπρόθεσμων χρεών του κράτους ύψους 6,5 δισ. ευρώ στην αγορά, μέχρι και 50 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας…

«Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμβάλουμε στο μέτρο πλέον του νέου μεγέθους μας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, δείχνοντας τη γραμμή που θα ακολουθήσει τόσο σήμερα και αύριο που θα έχει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όταν η πρόταση θα έρθει στα χέρια τα δικά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υιοθέτηση αυτής της γραμμής το ΠΑΣΟΚ κατέληξε μετά από σύσκεψη της λεγόμενης μίνι εκλογικής επιτροπής στην Ιπποκράτους υπό τον κ. Βενιζέλο και με τη συμμετοχή των Α. Λοβέρδου, Κ. Σκανδαλίδη, Μ. Χρυσοχοΐδη, Δ. Ρέππα, Χρ. Παπουτσή, Α. Διαμαντοπούλου, Φ. Γεννηματά κ.ά. Φαίνεται ότι δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις σε αυτή τη γραμμή τριών σημείων, δηλαδή στην αποδοχή προσώπου ευρείας αποδοχής για πρωθυπουργό, μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και προϋπόθεση για να δοθεί ψήφος ανοχής η συμφωνία στα σημεία που συζήτησε χθες με τον κ. Σαμαρά και αναφέραμε παραπάνω.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 08/05/2012 10:23:20

  Έτσι, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ... Και τους Οικολόγους... Για να πέσουν εντελώς οι μάσκες της "αριστεράς" και της αναρχίας. Καληνύχτα μας.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 08/05/2012 11:05:35

  Παραμονή Εθνικών Εκλογών 2012: O Mιχάλης Χρυσοχοϊδης ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, της νεοταξικής ΕΛ.ΑΣ Xωρίς Εθνόσημο και Σημαία και της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ εκμάθησης του κορανίου, λες και ζει σε κάποια άλλη χώρα αγγέλων, απαντά σε 11 ασυνήθιστες ερωτήσεις αποκλειστικά στο MSN.gr
  «Τι άνθρωπος είσαι;» http://bit.ly/IC0zF1 Και ο πλέον αδαής, διαπιστώνει ότι o υπερόπτης αμετανόητος Mιχάλης Χρυσοχοϊδης, ψεύδεται και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Και όμως, το Εκλογικό Σώμα παραμυθιασμένο, με 2.027 ψήφους, τον εξέλεξε στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαϊου, 2012.


  «Πουτάνα Ελλάδα δεν θα ισιώσεις ποτέ!» ~Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843) http://bit.ly/JOj34k Ο Ελευθερωτής του Γένους. Της Λευτεριάς το Δίζυγο Πυρ το οποίο, μέχρι σήμερα διδάσκεται στις Στρατιωτικές Σχολές. Ο νικητής στο Βαλτέτσι, στη Τριπολιτσά. Ο κατά κράτος καταστροφέας της στρατιάς του Δράμαλη στα Δερβενάκια, όπου διέσωσε τον Αγώνα στη Πελοπόννησο. Ο Αρχιστράτηγος-Καπετάνιος, ο αγράμματος, ο οποίος υπέγραφε με σταυρό. Ο Αγωνιστής ο οποίος σθεναρά αντιστάθηκε στη πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία ύστερα από 400 μαρτυρικά χρόνια υποδούλωσης των Ελλήνων.

  Αυτό αναφώνησε με αγανάκτηση, καθώς τον οδηγούσαν στις φυλακές Ιτς Καλέ του Nαυπλίου, καταδικασμένος σε θάνατο, με τη κατηγορία της εσχάτης προδοσίας ως συνένοχος συνωμοσίας κατά του βασιλέα Οθωνα. Kατηγορία την οποία ο Κολοκοτρώνης ουδέποτε αποδέχθηκε και υπόθεση η οποία μέχρι σήμερα παραμένει άλυτη.

  (photo credit: wikimedia.org)

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/05/2012 12:02:19

  Ατυχής η επιλογή του συμβόλου του Σφυροδρέπανου γιά φωτογραφία της ανάρτησης.

  Για τον Τσίπρα θα ταίριαζε σαν σύμβολο ο αθάνατος Ελληνικός Φραπές ( με φόντο μπάρ στα Εξαρχεια). Αυτό θα αντιπροσώπευε και τους (βασικά Δ.Υ) ψηφοφόρους του.

  Οι κομουνιστές τουλάχιστον είναι σοβαροί ,έστω και στον κόσμο τους ,και ,σε προσεκτικά επιλεγμένες περιπτώσεις βέβαια , έχυσαν και το αίμα τους για την Ελλάδα. Ουδεμία σχέση με Τσιπροκαμμένους ¨πατριώτες"

  • trooper avatar
   trooper @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/05/2012 15:21:30

   πολύ σωστός!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.