#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/03/2013 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο καταγγελίες και... μπιζιμποντισμοί από τον κ. ΤσίπραΜπιζιμπόντης ή «busybody»: ο ανακατωσούρας, ο αλλοτριεπίσκοπος (αυτός που ανακατεύεται στις υποθέσεις των άλλων χωρίς τη συγκατάθεσή τους), ο αδιάκριτος, ο περίεργος, ο κουτσομπόλης, ο δημιουργός προβλημάτων, ο δραστήριος που ανακατεύεται και παρεμβαίνει στις υποθέσεις των άλλων.

Στην πολιτική χρησιμοποιείται με την υποτιμητική έννοια «αυτός που ασχολείται με τα πάντα χωρίς να παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανακατεύεται με όλους και με όλα, χωρίς φυσικά να παράγει αποτέλεσμα, απλά και μόνο για να δηλώσει την παρουσία του και να χτυπήσει την κυβέρνηση. Εδώ ο κόσμος χάνεται με το Κυπριακό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσουν για κάτι που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Κατηγορεί τον Σαμαρά ότι δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και του ζητά «έστω και εκ των υστέρων, να μην επικυρώσει μια απόφαση αποικιοποίησης της Κύπρου και διάλυσης της οικονομίας της και να ζητήσει άμεσα Έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια τέτοια επιλογή». Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ματαιωθεί η απόφαση για την Κύπρο «προτού  γίνουν ανεπανόρθωτες οι ζημιές που θα προκαλέσει»

Επιπλέον, μετά την απόρριψη της πρότασή του να συνεδριάσει η Βουλή για το θέμα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «που ουσιαστικά έχει την ευθύνη της απόρριψης  αυτού του αιτήματος, να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία, αύριο κιόλας, έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, όπως έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να πράξει.

Παράλληλα, επειδή δεν ξεχνά και τον ακτιβισμό του, ετοιμάζεται να στείλει στην Κύπρο την... Μπουμπουλίνα Ρένα Δούρου και τον Γ. Δραγασάκη για να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που γίνονται εκεί.

Φυσικά, όπως για όλα τα πράγματα δεν έχει καμιά πρόταση να κάνει. Ή μήπως οι Κύπριοι άκουσαν τον Μ. Γλέζο που έλεγε τον Μάιο του 2012 ότι πρέπει να κουρευτούν οι καταθέσεις ή να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις;

Ούτε μια σοβαρή πρόταση για το διογκωμένο τραπεζικό κλάδο της Κύπρου, για το πώς θα βρεθούν τα 5,8 δισ., για το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η Κύπρος βγει από το ευρώ. Μόνο καταγγελίες και... μπιζιμποντισμοί.

Σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας ότι «προφανώς, ο κ. Τσίπρας επειδή στην Ελλάδα δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του, φαντασιώνεται εαυτόν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων αδιανόητων, είπε σήμερα ότι ακόμα και αν η Κυπριακή Βουλή επιλέξει να ψηφίσει την απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα πρέπει να τη μπλοκάρει».

Ο κ. Κεδίκογλου επιτίθεται ευθέως στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «μαθήματα αγάπης για την Πατρίδα από τον αρχηγό ενός κόμματος που δέχεται τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων, μιλάει για Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του και “χαρίζει” Ελληνικές βραχονησίδες στην Τουρκία, δεν δεχόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 19/03/2013 17:39:58

  Καλὰ πλάκα μᾶς κάνουν; Ἀφοῦ τὸ κούρεμα καταθέσεων, μὲ ἄλλο ὄνομα, περιλαμβάνεται στὸ πρόγραμμα τοῦ ΣΥΡΙΖΑ!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σωτ Μητραλ 19/03/2013 19:52:41

   Ακριβώς! Και τολμούν να κατηγορούν κιόλας!

   • dim avatar
    dim @ Γεώργιος Τ. 19/03/2013 20:40:36

    Επειδή το πρότεινε η Ε.Ε. είναι πρόταση βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης, ενώ αν το κάνει μόνος του ο Σύριζα, όπως άλλωστε υπάρχει και στο προεκλογικό του πρόγραμμα, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση θα είναι κάτι θεμιτό... Η υποκρισία των Συριζαίων σε όλο της το μεγαλείο... Και προσέξτε: Όσο κι αν είναι ανήθικο και τελικά και αναποτελεσματικό, τουλάχιστον η Ε.Ε. πρότεινε κούρεμα σε ένα τραπεζικό σύστημα με αναλογία καταθέσεων προς ΑΕΠ, 6 προς 1.... Ο Σύριζα προτείνει αναγκαστικά δάνεια, και κουρέματα σε ένα ελληνικό τραπεζικό σύστημα που ο λόγος καταθέσεων προς ΑΕΠ είναι ήδη κάτω από 1 προς 1.... Συριζαίοι... Απλά τραγικοί....

 2. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 19/03/2013 18:01:03

  Συριζαίοι,
  η κουβέντα και οι διαφωνίες γίνονται μεταξύ κανονικών ανθρώπων. Δηλαδή η κουβέντα δεν σας αφορά. Διαφωνούμε όσοι καταδικάζουμε την λύση του Eurogroup ως αντιευρωπαική , με άλλους που την θεωρούν αναπόφευκτη ή και βλέπουν κάποια θετικά.
  Αυτή η συζήτηση δεν αφορά εσάς. Εσείς να μάθετε πρώτα στον Στρατούλη να μην βάζει χέρι στις καταθέσεις και στον Γλέζο να μην ακουμπάει τις αποταμιεύσεις και μετά τα ξαναλέμε.
  Μιλάνε όλοι , μιλάει και το κόμμα ρεντίκολο.

  8/5/2012: "

 3. Nεοκλής avatar
  Nεοκλής 19/03/2013 18:17:09

  Οπως είπε και ο πρωθυπουργός κυριος Σαμαράς το Σαββατο με την Βοήθεια του θεού θα τα καταφέρουμε!!!

  Είναι υπερ αρκετή τόσο η δήλωση όσο και οι κυβερνητικές ενέργειες (οι ποιές;;)

  Δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια του Τσίπρα ....

  • someone avatar
   someone @ Nεοκλής 19/03/2013 19:47:12

   οτι συμπαραστεκομαστε στο κυπριακο λαο και οτι ολοι μαζι θα τα καταφερουμε

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Nεοκλής 19/03/2013 19:53:30

   Δηλαδή θα μπορούσε να κάνει κάτι ο Τσίπρας πέρα από τις άναρθρες κραυγές χωρίς ποτέ να προτείνει λύσεις;

 4. βασιλης avatar
  βασιλης 19/03/2013 18:17:35

  τι είναι προτιμότερο να είναι κανενας ανακατωσούρας, αλλοτριεπίσκοπος αδιάκριτος, περίεργος, κουτσομπόλης, δημιουργός προβλημάτων, δραστήριος που ανακατεύεται και παρεμβαίνει στις υποθέσεις των άλλων η δοσιλογος, γερμανοτσολιας, νενεκος, yes man, προσκυνημένος σφουγγοκολάριος της Μερκελ.
  Α όσο για το κούρεμα των καταθέσεων οι εδώ κουισλιγκ εχουν βρει άλλο τρόπο τις κουρεύουν δια των φόρων παστρικα ηθικά νομιμα και προπάντων δημοκρατικά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ βασιλης 19/03/2013 19:56:06

   Προτιμώ άνθρωπο με λογική που μιλάει όταν χρειάζεται, δεν καίει τα χαρτιά του και δουλεύει μέρα-νύχτα. Και τα αποτελέσματα μετρούν μόνο ως αποδείξεις. Και με την μερική κατάσχεση καταθέσεων που είχε προτείνει για την Ελλάδα ο Γλέζος και δε το απέρριψε ΠΟΤΕ επίσημα ο Σύριζα βλεπουμε τι αποτέλεσμα θα είχε αν έβγαινε κυβέρνηση και το εφάρμοζε ο Τσίπρας που έχει μούτρα να κάνει κριτική τώρα...

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ βασιλης 19/03/2013 21:57:46

   κ. βασίλη,
   Η αποστροφή προς το πρώτο, επ' ουδενί συνεπάγεται συμφιλίωση προς το δεύτερο, το οποίο αποτελεί χαλκευμένο, πονηρό, ανόητο,αδιανόητο και φανταστικό μοντέλο, χρήσιμο μόνον για κάποιον που το "κατασκευάζει" δολίως !

 5. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/03/2013 18:39:22

  Ο Τσίπρας έχει γίνει πιά η αρσενική Μενεγάκη.
  Κάθε μέρα ψάχνει θέμα νά κάνει εκπομπή.
  Καί γιά νά σάς προφθάσω.
  Ο Κεδίκογλου ανέλαβε τήν εκπομπή τού Αυτιά.

 6. Nik avatar
  Nik 19/03/2013 18:51:30

  Ο Τσιπ κάνει κάτι πονηρό ποντάροντας στην άγνοια της νέας γενιάς, και μεγάλου μέρους της παλιάς: δεν ξέρουν ότι η Κύπρος είναι ξεχωριστό ανεξάρτητο κράτος. Βασιζόμενος και εκμεταλλεύοντας αυτήν ακριβώς την άγνοια παρουσιάζει μιαν αντικειμενική ανοησία που όμως πιάνει τόπο. Ο κόσμος που τον ακούει όντως νομίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να έχει λόγο για ότι γίνεται στην Κύπρο.

  Πρόκειται για κυνισμό του χειρίστου είδους, ότι δηλαδή περιμένεις από τον αρχισυριζαίο.

 7. βασιλης avatar
  βασιλης 19/03/2013 20:41:36

  "Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις"
  Φαήλος Κρανιδιώτης
  Δημοσιεύτηκε 12/2/2012 στην «Κυριακάτικη δημοκρατία»

  • dim avatar
   dim @ βασιλης 19/03/2013 23:10:52

   http://www.antinews.gr/2012/05/21/162299/

   Εξηγεί δηλαδή γιατί κάτι τέτοιο στη πράξη δεν θα ήταν όμως τελικά εφικτό, και θα οδηγούσε τη χώρα στη καταστροφή...

 8. alekos avatar
  alekos 22/03/2013 14:17:29

  Ο Σύριζα πανηγυρίζει επειδή οι Κύπριοι απέριψαν την πρόταση και το σχέδιό του για την Ελλάδα. Το λόγο έχει η επιστήμη της ψυχιατρικής
  t

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.