#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο η πραγματική πολιτική θα νικήσει τον ΜιχαλολιάκοΗ τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο του ΣΚΑΙ ήταν πραγματικά μια αποκάλυψη. Δεν ήταν απλώς μια νίκη για τον αρχηγό του φασιστικού, φυλετικού και βίαιου κόμματος, αλλά ένα υλικό χρήσιμο για πολλές πολλές προεκλογικές περιόδους. Έδινε με εντυπωσιακή ένταση την εξής εικόνα, ακριβώς την αφήγηση της Χρυσής Αυγής, επαναλαμβανόμενη σε ωριαία διάρκεια, ξανά και ξανά: ο αρχηγός που τα λέει «χύμα και τσουβαλάτα» εναντίον του συστήματος (leitmotif της ακροδεξιάς: θυμάστε το «Γροθιά στο πολιτικό κατεστημένο» του Καρατζαφέρη;), το οποίο αντί να τον αντιμετωπίσει σε αυτά που λέει, διότι έχει «λερωμένη τη φωλιά του» κατά την αφήγηση, προσπαθεί να τον ακυρώσει: π.χ., όταν ο Μιχαλολιάκος έλεγε «τι λέτε για τους χιλιάδες που αυτοκτόνησαν;» ο Μπογδάνος διέκοπτε τον συνεντευξιαζόμενο για να ρωτήσει «ποια είναι η γνώμη σας για το ολοκαύτωμα» ή «αν θεωρείτε τα άλλα έθνη υπανθρώπους», για να δώσει στον Μιχαλολιάκο την δυνατότητα να πει «όχι».

Η παρεμβολή του ακουστικού του δημοσιογράφου, της φωνής του αρχισυντάκτη-υποβολέα από το κοντρόλ, ακουγόταν σε κωμικοτραγικό βαθμό - και η σύνδεση του ακουστικού με το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος διέκοπτε ξαφνικά ένα θέμα για να απαντήσει σε κάποια κατηγορία ενός προηγούμενου θέματος το καθιστούσε ακόμη πιο ιλαρό.

Σε μια εποχή τεράστιας οργής του κόσμου και αποστροφής προς τους σκηπτρούχους του δημοσίου λόγου, η συνέντευξη που κατέληξε καβγάς αποτελεί το καλύτερο προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής, καλύτερο από οποιαδήποτε μπλουζάκια, μπροσούρες, σημαιάκια ή μοντέλες.

Γιατί μιλάμε για «προεκλογικό υλικό»; Μα, όσοι θα αηδίαζαν από την παρουσία του Μιχαλολιάκου στην συγκεκριμένη συνέντευξη, όσοι θα τον αποστρέφοντο μετά από αυτήν, ούτως ή άλλως δεν υπήρχε ενδεχόμενο να τον ψηφίσουν. Ενώ οι μάζες των «επίφοβων» διψούν ακριβώς γι΄ αυτό: για τον αρχηγό που «τα λέει χοντρά» στο «σύστημα» που τους πρόδωσε. Το τέλειο προεκλογικό υλικό! Δεν αγγίζει αυτούς που αποκλείεται να σε επιλέξουν, πείθει αυτούς που αμφιταλαντεύονται...

Εκ των πραγμάτων υφίστανται δύο ενδεχόμενα: το μέγιστο αυτό δώρο του συγκροτήματος στον Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή να δόθηκε είτε από επιδίωξη είτε από ανικανότητα του ΣΚΑΪ.

Αρχικά ήμουν απολύτως πεπεισμένος για το πρώτο, ότι επρόκειτο για επιδίωξη του σταθμού. Αδύνατον να διανοηθώ ότι αυτή η παράσταση δεν ήταν ένα συνειδητό προμοτάρισμα της Χρυσής Αυγής από τον ΣΚΑΪ, για λόγους που δεν γνωρίζω αλλά μάλλον ακούνε στο όνομα αποσταθεροποίηση.

Ο ΣΚΑΪ και το συγκρότημα στο οποίο ανήκει δεν είναι ερασιτέχνες, δεν βάζουν έτσι εύκολα τον εξαιρετικά «εύφλεκτο» και «παλιά καραβάνα» στην τέχνη του αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος (και αρχηγό ενός βίαιου, φασιστικού κόμματος με μακρά προϊστορία δράσης) απέναντι στο πιο ελαφρύ πυροβολικό που έχει το συγκρότημα, στην πρώτη του τηλεοπτική εκπομπή κατά μόνας.

Συνήθως, η ασύμμετρη αλαζονεία στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους είναι αντιστρόφως ανάλογη με την επαφή τους με την πραγματικότητα, κι αυτό ακριβώς φάνηκε στην συνέντευξη.

Δηλαδή, τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων στο ΣΚΑΪ δεν τους παίρνει συνέντευξη ο... Παπαχελάς, αλλά ο... Μπογδάνος; Εκπληκτικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως πρόκειται για ένα «λάθος» του σταθμού.

Από την άλλη, είναι πρωτοφανείς οι ακρότατες συνέπειες του ενδεχομένου  να δόθηκε αυτή η εικόνα από ανικανότητα. Αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας από τους πλέον φανατικά καθεστωτικούς σταθμούς για να εκθέσει (κατ' ουσίαν εκπεφρασμένη η πρόθεση) τον Μιχαλολιάκο είναι να βάλει ένα ροδομάγουλο παιδί να τον ρωτάει αν είναι ναζιστής και αν χαίρεται με το Άουσβιτς (...τι απάντηση περίμενε άραγε;), τότε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα. Είναι τόσο ανίκανοι και αλαζόνες οι μηντιακώς κρατούνες, ώστε φτάνει ένας φασιστάκος που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος ένα εκλογικό 0,01% για να τους εκθέσει έτσι;

Φαίνεται πως κάποιοι είναι τελείως στον κόσμο τους, και έχουν ξεμείνει στις καλές εποχές που δυο-τρεις χειρισμοί τους επηρέαζαν την Ελλάδα. Όσο όμως λειτουργούν έτσι, απλώς πριμοδοτούν τον Μιχαλολιάκο και τους «λεβέντες με τις μαύρες μπλούζες» του (...και τα μαχαίρια τους, για να μην ξεχνιόμαστε).

Ναι, υπάρχει τρόπος να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Είναι η πραγματική πολιτική, η πολιτική πού θα επιλύσει τα προβλήματα και θα καταπολεμήσει τις αιτίες οι οποίες οδήγησαν στην άνοδο αυτού του ακραίου δεδομένου. Η πολιτική που θα σπάσει τα αυγά που μας προέκυψαν... τοτέμ. Πρόκειται για την πλέον απλή συνταγή εξαφάνισης των φασιστών: καταπολέμηση της παρακμής που τους γέννησε.

Όσο όμως το καθεστώς θα καρκινοβατεί ανάμεσα σε... χαμένες λίστες και στικάκια απέναντι στην Χρυσή Αυγή, με τα συστημικά  ΜΜΕ να διαμορφώνουν το κοινωνικό status quo, τόσο ο φασισμός θα στοιχειώνει  την ζωή μας - κάτι που ανοίγει το δρόμο για ενδεχόμενα εφιαλτικά.

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lord tanamo avatar
  lord tanamo 28/10/2012 10:34:01

  Πρέπει να είσαι τέρμα ηλίθιος για να πιστεύεις τα ψέμματα του.

  • Samurai avatar
   Samurai @ lord tanamo 28/10/2012 12:07:20

   Αγαπητέ Αστυάνακτα.
   Και ο Μιχαλολιάλος είναι παιδί του συστήματος.
   Μας προέκυψε εκμεταλλευόμενος τις ζαβολιές των άλλων παιδιών .
   Ο Μιχαλολιάκος έχει ένα καημό.Δεν τον παίρνουν στα σοβαρά τα άλλα παιδάκια και δεν τον αφήνουν να παίξει μαζί τους.
   Αποφάσισε λοιπόν να αποκαλύψει στους κάτω μαχαλάδες ότι τα κακομαθημένα του πάνω μαχαλά κάνουν ζαβολιές και περνάνε καλά σε βάρος τους.
   Κατάφερε να πείσει πολλά παιδάκια που δεν είχαν ούτε μπάλα για να παίξουν,κατάφερε να πείσει επίσης και πολλές μανάδες και πατεράδες που δεν μπορούσαν να πάρουν πίσω τα παιχνίδια των παιδιών τους διότι τα είχαν κλέψει ξένα παιδάκια που είχαν έρθει από μακρινούς μαχαλάδες.
   Ο Μιχαλολιάκος είναι έξυπνος,διότι δεν έμεινε μόνο στα παιχνίδια των παιδιών,αλλά φρόντισε και για τη βόλτα τους το απογεματάκι ..και πήγε ακόμα πιο μακριά κάνοντας και μια δεύτερη υπέρβαση μπαίνοντας δυναμικά στον κόσμο των μεγάλων.
   Κατάφερε λοιπόν το σούρουπο οι δρόμοι να σφίζουν από ζωή.Κατάφερε να δώσει σε μικρούς και μεγάλους τη χαρά της βόλτας και του παιχνιδιού,ακόμα και τη νύχτα.
   Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.Με το που είδε ότι το παιχνίδι και η βόλτα έκαναν παιδιά και γονείς χαρούμενους,προχώρησε παραπέρα..
   Ο Μιχαλολιάκος αν και παιδί λέει πολλές αλήθειες.
   Έχει προτάσεις,σχέδιο,όραμα.Έχει θέληση,αγαπάει την πατρίδα όσο λίγοι ,αλλά είναι λίγο ατίθασος και λίγο επιθετικός.Μερικές φορές όπως πολλά παιδάκια, στο παιχνίδι πάνω,γίνεται βίαιος,εχθρικός θα έλεγα.
   Αντιμετωπίζει μ'αυτό τον τρόπο μόνο αυτούς που βλάπτουν τις γειτονιές μας ..λέει.
   Η περίοδος της ενηλικίωσής του είχε ήδη αρχίσει.
   Έκανε ομάδες με παιδάκια και τις μοίρασε σε όλες τις γειτονιές.
   Όρισε δε,η κάθε γειτονιά να έχει και κάποιο παιδάκι που την εκπροσωπεί.
   Με τον καιρό και μ'αυτό το σύστημα επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα.
   Ο κόσμος είδε κάποιο όφελος,καλυτέρεψε η καθημερινότητά του.
   Κι έτσι ένα πρωινό ο Μιχαλολιάκος είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει μία ομάδα σπέσιαλ που θα εκπροσωπεί όλους τους μαχαλάδες της επικράτειας.
   Την έκανε την ομάδα αυτή,την έντυσε κατάλληλα και την έβαλε μέσα στο ''κλειστό''των τριακοσίων.
   Καθένας με τον τρόπο του.Υπάρχουν κι άλλοι που δεν κάνουν απολύτως τίποτα,αλλά τρώνε με δύο μασέλες θα μου πείτε..
   Υπάρχουν κι αυτοί που προσποιούνται ότι κάτι κάνουν απλώς για να δικαιολογούν τη μάσα..
   Ο Μιχαλολιάκος δε θέλει να κοροιδεύει κανέναν.Αυτό που θέλει είναι να τον παίζουν στα ίσα,όπως κάνουν οι άνδρες.Έτσι έχει μάθει και με αυτό το δόγμα πορεύεται.
   Πάνω από όλα η πατρίδα..πάνω από όλα η Ελλάδα μας.
   Ένα πράμα δεν καταλαβαίνω.Το παιδάκι αυτό ..που ενηλικιώθηκε..ποιος του πήρε τη στολή,τα παιχνίδια,τις σημαιούλες και τ'αντίσκηνα ?
   Εμείς στις γειτονιές μας είχαμε δεν είχαμε τις μπάλες μας..
   Απορία ενός μικρού παιδιού θα μου πείτε..

 2. AIK avatar
  AIK 28/10/2012 10:35:31

  OTAN ΛΕΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ;;;;;
  Ακόμα και ΕΝΑΣ μολυσμένος από την πασοκαριστερή σύφιλη να υπάρχει ακόμα και στις υπηρεσίες καθαριότητας του δημοσίου, έχουν ήδη τεθεί οι δομές για να ξαναγυρισει το πράσινο και κοκκινο κουπιδαριό όταν οι αγώνες των Ελλήνων θα έχουν ξαναφτιάξει την Ελλάδα και θα υπάρχουν οι δυνατότητες να ηναζλησουμε εκ νέου η αληταράδικη δεκαετία του 80

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ AIK 28/10/2012 17:34:25

   , η πολιτική πού θα επιλύσει τα προβλήματα και θα καταπολεμήσει τις αιτίες οι οποίες οδήγησαν στην άνοδο αυτού του ακραίου δεδομένου. Η πολιτική που θα σπάσει τα αυγά που μας προέκυψαν… τοτέμ. Πρόκειται για την πλέον απλή συνταγή εξαφάνισης των φασιστών: καταπολέμηση της παρακμής που τους γέννησε.

 3. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 28/10/2012 11:00:35

  Καποιος πρεπει να αρχισει να θυμιζει στους νοσταλγους της 21ης , για το σκανδαλο των κρεατων , για τα εκατομμύρια που φαγωθηκαν απο το Ταμα του Εθνους , για τις αδειες αποθηκες πυρομαχηκων που το καθεστως ειχε φροντισει να πουλησει σε αφρικανικες χωρες αδυνατιζοντας την αμυνα της χωρας , για τη χλιδατη ζωη ορισμενων αξιωματικων που εγιναν τοτε νεα ελιτ των Αθηνων κλπ
  Αυτα για να μη λενε οτι η 21απριλιου ειχε καθαρα και τιμια χερια.

  • AIK avatar
   AIK @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 28/10/2012 11:48:56

   ΝΑΙ, ΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ
   - ΤΟΝ ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟ με τα κρέατα που επι χούντας "έφαγε" 4,5 χρόνια που η μεταπολίτευση τα έκανε 2,5. Και να πούμε ότι το ύψος της κλοπής ήταν το 1/100 της πρώτης γνωστής κομπίνας του πασοκ (είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500.000.000)
   - ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: να δούμε που πήγαν τα λεφτά. Γιατί η μεταπολίτευση "ξεσκόνησε" τους πρωταιτίους και ότι βρήκε ήταν νομίμως αποκτημένο και δεν το κατέσχεσε ( και τότε δεν ίσχυε το ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό)
   - ΝΑ ΔΟΥΜΕ ποιοί στυλοβάτες του καθεστώτος βρέθηκαν υπερδημοκράτες κατόπιν να συνεχίζουν το "εθνικό" τους έργο
   - ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
   - ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ κατέχουν τα κτήρια τέως σημαντικών βιομηχνιών κι γιατί αυτές πτώχευσαν
   - ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 3ο
   - ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΫΠΕΘΕΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

   ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΕΣΤΕΝΤΩΝ ΠΟ ΤΗΝ 30-08-1949 ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 28/10/2012 11:53:58

   Καλά, αυτοί που εμπνεύστηκαν μέχρι και "πραξικόπημα-πυτζάμα" για να εξουδετερώσουν τους Απριλιανούς, δεν είδαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν όσα λες; Ή είναι δημιούργημα των κύκλων τους και ήξεραν ότι δεν θα άντεχε; Μήπως ξέρεις ποιοί βασικοί προμηθευτές του στρατού σε κρέατα ήταν συγγενείς υπουργών του ΠΑΣΟΚ και θησαύρισαν; Και ποιοί είναι οι θησαυρίσαντες χουντικοί; Ο Παττακός είναι πένης, ο Μακαρέζος σχεδόν το ίδιο, τη "βίλλα" του Παπαδόπουλου στο Λαγονήσι θα την λοιδωρούσε και μέσος Δημόσιος Υπάλληλος. Και τα "άδεια οπλοστάσια" θα γίνουν πραγματικότητα τώρα, επί "πλέριας δημοκρατίας" αν γίνει τίποτα άσχημο, δεδομένου ότι, και ότι πραγματικά έχουμε, έχει αγοραστεί με "μιζικά" κριτήρια. Τολμάς να κάνεις συγκρίσεις; Έ, συκοφάντη; Άντε πάρε τον Άκη και τον Σμπώκο (και τη Δαμανάκη, τον Χριστοδουλάκη και όλη την "αντιστασιακή" παρέα) αγκαζέ, να σου πούνε πόσα βγάλανε, πουλώντας "δημοκρατία".

 4. elli avatar
  elli 28/10/2012 11:02:24

  Η Χρυσή Αυγή 'ανέβηκε" και μπήκε στη βουλή , όχι γιατί ο κόσμος πιστεύει στην ιδεολογία της, αλλά γιατί το υπάρχον πολιτικό και συνολικά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ,στή συνείδηση του λαού, την ευννόησε να το κάνει.
  Ο Έλληνας ζει εδώ και 3 χρόνια καθημερινά το φασισμό των διαδοχικών κυβερνήσεων , πρώτα ΓΑΠ, μετά του Τραπεζίτη και τώρα της συγκυβέρνησης.
  Όταν πάει στις εκλογές και ψηφίζει ξεκάθαρα ΟΧΙ στα μνημόνια και το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι ΝΑΙ, αυτό παραπέμπει σε άλλες εποχές!
  Το αποκορύφωμα του φασισμού που ζούμε, φαίνεται σήμερα ακόμη και στη μαθητική παρέλαση ! Αφού έφτασε ο στρατός και τα ΜΑΤ να εμποδίζουν τον κόσμο να δει τα παιδιά του να παρελαύνουν, πείτε μου εσείς αν αυτό μπορεί να περιγραφεί από άλλη λέξη!
  Γιατί οι "επίσημοι" δεν θέλουν να ακούσουν τη λέξη "κλέφτες" και "προδότες"? Ας αποδείξουν με τις πράξεις τους ότι είναι κάτι διαφορετικό. Και αυτά δεν "χαϊδεύουν "και τα αυτιά της Αριστεράς, γιατί και εκείνη είχε γνώση και σώπαινε άρα για τον κόσμο είναι συνένοχη. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ,τα ποσοστά του είναι πλασματικά, και όλοι μας ξέρουμε ότι προέρχονται κυρίως από τους κρατικοδίαιτους του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να πιαστούν από τα μαλλιά για να σωθούνε!
  Μόλις σχηματιστεί μία άλλη πολιτική πρόταση ,με ανθρώπους άφθαρτους, νέους που δεν υπήρχαν στην πολιτική ζωή την τελευταία 30 ετία, που δεν ήταν επαγγελματίες πολιτικοί και μπορέσουν να πείσουν ότι αγαπούν την Πατρίδα, τότε η Χρυσή Αυγή θα εξαφανιστεί.
  Όσο ο κόσμος δέχεται αυτή την κοινοβουλευτική βία, θα προσπαθεί να βρεί τρόπους να την εκτρέψει, έστω και μέσω της Χρυσής Αυγής.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ elli 28/10/2012 15:56:23

   Λαικισμοί είναι αυτά

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 28/10/2012 12:34:26

  « OTAN ΛΕΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ;;;;» (AIK .). Το ερώτημα είναι πολύ εύστοχο. Πραγματική πολιτική είναι, πρώτα πρώτα, να ξεκαθαρίσουμε τη σημασία της λέξης «φασισμός». Τη λέξη αυτή τη χρησιμοποιούμε τόσο εξαντλητικά, ώστε δεν της έχει απομείνει πια κανένα εννοιολογικό περιεχόμενο, καμιά δηλωτική παραπεμπτικότητα. Και όσοι πιστεύουν πως ο φασισμός έχει μοναδικό του χρώμα το μαύρο, ας αναλογιστούν τι χρώμα έχει ο σταλινοφασισμός. Ή ο συριζαίος λαθρο- και αναρχο-φασιμός. Τα έργα και τις ημέρες άλλωστε αυτής της τελευταίας παραλλαγής του φασισμού τα έχουμε υποστεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η επανάληψή τους να καταντά ιδιαζόντως απωθητική. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τους νεκρούς αστυνομικούς, τους δολοφονημένους εργαζομένους της MARFIN, τα Δεκεμβριανά του 2008, τα ΑΕΙ που από εστίες επιστημονικού φωτός έχουν καταντήσει μαυσωλεία σκοταδισμού και μήτρες όπου κυοφορούνται επίδοξοι κακοποιοί, καθώς και το μεθοδευμένο αφελληνισμό της νεολαίας μας.... Ο θλιβερός κατάλογος δεν έχει τελειωμό!
  «Πραγματική πολιτική» σημαίνει να αποκτήσουμε κάποτε κράτος που θα αντικαταστήσει τη σημερινή παιδική χαρά του Ελλαδοστάν. Σημαίνει να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι που έχουν καταντήσει κουρελόχαρτα και να τεθεί τέρμα στη σαραντάχρονη ασυλία της μεταλλαγμένης αριστεράς, η οποία έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία και έχει εξευτελίσει θεσμούς, ιδέες και αξίες. Σημαίνει να εκδιωχτεί από τα αιματοβαμμένα ελληνικά χώματα ο στρατός κατοχής των λαθρομεταναστών παρείσακτων και εισβολέων, που αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ίδια την εθνική μας επιβίωση. Σημαίνει να βρεθούν πολιτικοί πατριώτες, που θα κοιτάξουν τους ξένους πάτρωνές μας κατάματα και θα πουν την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει τα μεγάλα ΟΧΙ του ελληνισμού.
  Τότε, ναι, η Χρυσή Αυγή θα επανέλθει στα «πάτρια εδάφη» του 0,9%, γιατί, απλούστατα, θα έχει αντιμετωπιστεί με όρους ΑΛΗΘΙΝΗΣ πολιτικής και όχι με τις τσιρίδες του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ!

 6. giorgos avatar
  giorgos 28/10/2012 12:50:42

  Ο δρομος για τη βουλγαροποιηση της Ελλαδας εχει ανοιξει.Σ'αυτη την χωρα η ΧΑ εχει πεδιο δρασης λαμπρο.Το πολιτικο συστημα θα δρεψει τους καρπους των πραξεων του τοσο καιρο.

 7. firiki2010 avatar
  firiki2010 28/10/2012 13:46:05

  Στη συνέντευξη είδαμε ένα παντελώς απροετοίμαστο δημοσιογράφο που δεν του περνούσε απ΄ το μυαλό τι θα αντιμετωπίσει κι ένα συνεντευξιαζόμενο αποφασισμένο , να μην απαντήσει σε τίποτα και να πει τα δικά του που όμως ήταν εξ ίσου απροετοίμαστος (πολύ εμφανές στα περί Ευαγγελάτου και οφειλών ΣΚΑΪ ) .
  Νομίζω πως κατάφεραν αμφότεροι να γίνουν ρόμπα.
  Ακόμα πάντως κι όσοι θα μπορούσαν να γοητευθούν από τέτοιου είδους "αντισυστημικές" συμπεριφορές υποψιάζομαι ότι αισθάνθηκαν πόσο δραματικά λίγος είναι ο Μιχαλολιάκος και πόσο αδιέξοδος ο λόγος (;;;) της ΧΑ

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ firiki2010 28/10/2012 14:04:49

   Δεν μας γράφεις μια λίστα με τους πολιτικούς που είναι "πολλοί" σε σχέση με τον γραφικό Μιχαλιολάκο.

   ρε παιδιά γραφικοί είναι οι Χρυσαυγίτες αλλά ποιο πολύ γραφικοί είστε οι φιλοκυβερνητικοί που σας κόβει κρύος ίδρωτας στην σκέψη ανόδου των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

   Με τέτοια επιχειρήματα δεν αποκαθίσταται η εικόνα μιας κυβέρνησης και ενός Σαμαρά που φαίνεται ότι έχει αναλάβει να αμνηστεύσει όλα τα οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα που μας έφεραν ως εδώ.

   Αμα το λέει η ψυχή της κυβέρνησης ας ζητήσει ενοίκιο για τις συχνότητες και ας σταματήσει να δίνει δάνεια σε τελειωμένες εκδοτικές επιχειρήσεις.

   Φιλότιμες οι προσπάθειες σας να κόψετε την διαρροή της ΝΔ προς στην Χρυσή Αυγή αλλά περισσότερο θα γίνει με έργα από πλευράς κυβέρνησης και όχι με αστείους αφορισμούς εναντίον του Μιχαλιολάκου.

   Προσωπικά ξέρω τουλάχιστον 100 βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ που είναι ποιο αμόρφωτοι και γραφικοί από τον Μιχαλιολάκο.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Aris. A 28/10/2012 15:57:43

    ΦιλοΧΑυγήτης ή άλλο;

    • Κώστας avatar
     Κώστας @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/10/2012 16:58:00

     Φιλομνημονιακός ή τρολλ? Διότι διαβάζοντας τα σχόλια σου ανά καιρούς μόνο αυτό μπορώ να συμπεράνω.

     • Aris. A avatar
      Aris. A @ Κώστας 28/10/2012 17:45:57

      Κώστα τι σημαίνει φιλομνημονιακός.

      Απλά ρεαλιστής.

      Ακόμα και ο Βαρουφάκης παραδέχεται την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

      Εχει προτείνει κανείς κάποια άλλη πολιτική εφαρμόσιμη και δεν το γνωρίζω.

      Σχετικά με το τρόλλευ που λες.

      Πολλά από αυτά που γράφονται αντιστρατεύονται την κοινή λογική και την ορθολογική σκέψη.

      Εδώ και πολλά χρόνια σταμάτησα να πιστεύω στην αλήθεια της ΝΔ και του κάθε κόμματος και αναζητώ την δική μου ματιά για τα πράγματα.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/10/2012 17:00:17

     Μπορείς να τον αντικρούσεις με επιχειρήματα σε αυτά που λέει, αντί να προσπαθείς να του ρίξεις λάσπη;
     Ξέρεις, παλιά οι αριστεροί όλους εμάς τους δεξιούς μας λέγανε "φασίστες" στο σχολείο, και εκτός σχολείου.
     Τώρα που ήρθαν οι πραγματικοί φασίστες, κατάπιαν τη γλώσσα τους.
     Οπότε, οι ταμπελίτσες δεν φοβίζουν πια. Να απαντάς με επιχειρήματα. Αυτά που λέει ο aris A. είναι απολύτως λογικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τρομερή διαρροή ψήφων της ΝΔ προς ΧΑ. Η γνώμη μου είναι ότι η ΝΔ είναι ένας πεθαμένος σχηματισμός, η ΧΑ δεν είναι η λύση, αλλά το ζητούμενο, που είναι ένα δημοκρατικό πατριωτικό κόμμα, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Aris. A 28/10/2012 17:51:49

    @ aris. A
    1. Kανένα απολύτως πρόβλημα αν εσένα σου φάνηκε επαρκής ο Μιχαλολιάκος. Εχει όμως πλάκα που κι εσύ κατά βάθος αισθάνεσαι το πρόβλημα, όταν μιλάς για πιο αμόρφωτους και πιο γραφικούς απο τον Μιχαλολιάκο (εγώ περιορίστηκα στον ευγενικό χαρακτηρισμό "λίγος").
    2. Δεν συνηθίζω να χαρακτηρίζω συνσχολιαστές , αλλά μια και επιμένεις να κάνεις την αρχή με το "ποιο πολύ γραφικοί είστε οι φιλοκυβερνητικοί " τα περί γραφικότητας σου τα επιστρέφω.
    3. Η "άνοδος των ποσοστών της ΧΑ" ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί εκλογικά δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Οπως σίγουρα θα ξέρεις Στάλιν , Ζίβκωφ, Τσαουσέσκου κλπ δεν είχαν πρόβλημα με τα ποσοστά κι έπαιρναν σταθερά 95-99% (Ενα προβληματάκι αντιμετώπισαν μερικές φορές που πήραν 102%)
    4 Θα συμφωνήσω μαζί σου μ΄ αυτό που λές για "έργα από την πλευρά της κυβέρνησης ", αλλά επειδή δεν είμαι ούτε υπουργός,ούτε βουλευτής, ούτε παράγων ούτε στέλεχος και δεν μπορώ να παράξω κυβερνητικό έργο φαντάζομαι θα μου επιτρέπεις να σχολιάζω στα πλαίσια της κοσμιότητας μεν, κατά τα λοιπά όμως όπως γουστάρω. Ακόμα και με όσα εσύ εσύ καταλαβαίνεις σαν "αστείους αφορισμούς".

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Aris. A 28/10/2012 18:06:38

    @ aris. A
    1. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν σου φάνηκε επαρκής ο Μιχαλολιάκος. Πλάκα έχει ότι κι εσύ αισθάνεσαι το πρόβλημα και μιλάς για πιο γραφικούς και πιο αμόρφωτους από τον Μιχαλολιακο (προσωπικά χρησιμοποίησα τον ευγενικό χαρακτηρισμό "λίγος")
    2 Δεν συνηθίζω χαρακτηρισμούς προς συνσχολιαστές, αλλά μια και κάνεις την αρχή με το "ποιο πολύ γραφικοί είστε οι φιλοκυβερνητικοί " τα περί γραφικότητας σου τα επιστρέφω
    3 Τα ποσοστά δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Ο Στάλιν, ο Ζιβκωφ, ο Τσαουσέσκου μια χαρά τα πήγαιναν με τα ποσοστά, έπαιρναν 95-99% (κάποιο προβληματάκι αντιμετώπισαν κάποιες φορές που πήραν 102%)
    4 Συμφωνώ με όσα λες "για έργα από πλευράς κυβέρνησης" αλλά μια κι εγώ δεν μπορώ να παράξω κυβερνητικό έργο φαντάζομαι θα μου επιτρέπεις να σχολιάζω στα πλαίσια της κοσμιότητας μεν κατά τα λοιπά όμως όπως γουστάρω. Ακόμα και με αυτά που εσύ καταλαβαίνεις σαν "αστείους αφορισμούς"

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Aris. A 28/10/2012 19:02:28

    Κανένας κρύος ιδρώτας δεν μας κόβει, Άρη.
    Μόνο μια μελαγχολία για την καθαρή κρίση που έχασες και την συγκεκαλυμένη με δικολαβίστικα επιχειρήματα άνευ ουσίας κάλυψη στη ΧΑ:
    πχ- " Ο Μιχαλολιάκος είναι πιο μορφωμένος από την Καιλή". Αλήθεια αυτήν την επιχειρηματάρα χθες κόπιασες για να την βρεις;
    - "100 βουλευτές είναι λιγώτερο μορφωμένοι από τον Μιχαλολιάκο" που γράφεις σήμερα. Αν σε έχει γοητεύσει το επίπεδο του συγγραφέα του πονήματος " απολογία ενός Εθνικού" Μιχαλόλια είναι δικαίωμά σου. Όμως ξεχνάς πως οι βουλευτές θα έπρεπε-ιδανικά- να αντιπροσωπεύουν όλα τα κοινωνικοοικονομικά και πνευματικά επίπεδα οπότε στα μεγάλα κόμματα δεν τρέχει τίποτα να υπάρχουν και λιγώτερο μορφωμένοι, σε αντίθεση με την ΧΑ που διακριτικά υπερασπίζεσαι, που ΌΛΟΙ οι βουλευτές της είναι επιπέδου... Λαγού. ΟΛΟΙ. Και το ξέρεις. Και γι'αυτό καταφεύγεις σε φωτοβολίδες τύπου : Μιχαλολιάκοςvs Kαιλή.

    Να το ξέρετε: ναι η ΧΑ θα έχει και άλλη άνοδο-ιδίως στις ευρωεκλογές του 2014-και θα μας κάνει ακόμη περισσότερο ρεζίλι και θα προκαλέσει με τους πιθηκισμούς της εσωτερική αναστάτωση σε κρίσιμες στιγμές, ΑΛΛΑ σε ελάχιστα χρόνια με την κρίση να υποχωρεί θα σβήσει , αφού παιδί της Κρίσης και των χαλασμένων μυαλών είναι και αυτή. Και τότε όσοι ΔΕΝ την στηρίξαμε -έστω και εμμέσως- , όσοι δεν παρείχαμε κάλυψη με δικολαβισμούς σε αυτό το εμετικό για την Πατρίδα μόρφωμα , θα θυμίζουμε στους άλλους τι έγραφαν και τι έλεγαν.

    • Aris. A avatar
     Aris. A @ Kώστας ΜΠ 28/10/2012 21:03:41

     Κώστας ΜΠ

     Το πρόβλημα δεν είναι η ΧΑ τουλάχιστον στην έκταση που θέλουν κάποιοι να μας το επιβάλουν.

     Το πρόβλημα είναι ποιοι είναι οι ένοχοι της σημερινής κατάστασης της χώρας και πως θα τιμωρηθούν.

     Η υπερβολική συζήτηση περί ΧΑ αποπροσανατολίζουν την κουβέντα από το πραγματικό πρόβλημα.

     Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τον Κασιδιάρη όταν κάθε μέρα ξεσκίζομαι για να επιβιώσω και να παρακολουθώ την συγκάλυψη σκανδάλων και λιστών που θα μπορούσαν να απαλύνουν το φορτίο που καθημερινά κουβαλάω.

     Στόχος μας πρέπει είναι κάποιοι που φταίνε να πληρώσουν και όχι να ασχολούμαστε με τις λαικές αγορές που περιδιαβαίνει ο Μπαρμπαρούσης.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ Aris. A 28/10/2012 21:41:48

      Συμφωνώ πως το πρόβλημα δεν είναι η ΧΑ.
      Αν θέλαμε με μία λέξη να συνοψίσουμε το πρόβλημα αυτή θα ήταν η λέξη Λαικισμός.
      Είναι ο Λαικισμός που αποκρύπτει πως οι περικοπές-άρα και το φόρτιο που όλοι, όχι μόνο εσύ, κουβαλάμε - δεν είναι αποτέλεσμα του ευρώ ή του μνημονίου , αλλά αποτέλεσμα του γεγονότος πως είμαστε ελλειμματικοί και πως κανείς δεν μας δανείζει. Και στο αθηναικό τετράδαμο να γυρίσουμε περικοπές θα γίνουν μέχρι να είμαστε πλεονασματικοί.
      Είναι ο Λαικισμός που οδηγεί σε αποπρασανατολισμό περί "λιστών". Γιατί οι Βαξεβάνηδες και οι Μάκηδες μάς/σε(;) πείσανε πως όσοι είναι στις λίστες καταθετών είναι και φοροδυγάδες, ενώ η αλήθεια είναι πως όσοι είναι στις λίστες έχουν λογαριασμούς και κάποιοι είναι και κάποιοι δεν είναι φοροφυγάδες. Είναι ο Λαικισμός που μας κάνει να αγνοούμε πως δουλειά του Κράτους είναι να βρει τους φοροφυγάδες της λίστας και όχι να τις δημοσιοποιήσει , όπως ζητάς και εσύ, γιατί κανένα σοβαρό κράτος δεν παρανομεί δίνοντας λίστες .
      Είναι ο Λαικισμός στον οποίο επενδύει και ο Μιχαλόλιας τύπου "με λέτε ακραίο, οι άλλοι είναι κλέφτες", δηλαδή το τσιτάτο των Απριλιανών, ενώ στοιχειώδη ιστορία να ξέρει κανείς , γνμωρίζει πως το θέμα δεν είναι στην ύπαρξη διαφθοράς,που είναι διαχρονικό παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά στην ελλαδική αδυναμία πάταξής της. Είναι η ίδια κρατική αδυναμία που οδήγησε αντί ποινικοί τύπου Περίανδρου και όσων των έβαλαν να μαχαιρώνει να παριστάνουν τους πολιτευομένους, για να γράφεις εσύ πως είναι πιο μορφωμένος-ο παρακρατικός που δίνει οδηγίες για εγληματικές ενέργειες, γι'αυτόν το γράφεις-,"πιο μορφωμένος από την Καιλή" και μετά να μου λες "δεν με απασχολεί ο Μ. , έχω την κρίση". Δεν σε απασχολεί, αλλά να τον εξωραίζεις δια της υπεραπλούστευσης και δια ανακατέματος των θεμάτων(=με απασχολεί το φορτίο μου) μπορείς.
      Τα φορτία μας είναι αποτέλεσμα πως δεν είμαστε σοβαροί. Είμαστε κράτος οπερέτα. Και όταν πάψουμε να είμαστε τότε και οι Μπαραμπαρούσηδες θα γυρίσουν στο βούρκο τους. Αλλά το "με τον Μπαρμπαρούση θα ασχολούμαστε;" είναι το μονοπάτι που οδήγησε στην κρίση: με τον μικροφοροφυγά θα ασχολούμαστε;- με τον λαδωμένο μεσαίο υπάλληλο;- με τον δωράκι 500εκ; κοκ.
      ΜΕ ΟΛΑ , αν θέλουμε να βγούμε από το τέλμα. Εκπτώσεις τέλος. Αν θέλεις να συνεχιστούν οι εκπτώσεις υπέρ Μπαρμπαρούσηδων που παρανομούν, πάσο...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Aris. A 28/10/2012 21:47:41

    @ aris. A
    1. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν σου φάνηκε επαρκής ο Μιχαλολιάκος. Πλάκα έχει ότι κι εσύ αισθάνεσαι το πρόβλημα και μιλάς για πιο γραφικούς και πιο αμόρφωτους από τον Μιχαλολιακο ( (προσωπικά χρησιμοποίησα τον ευγενικό χαρακτηρισμό "λίγος")
    2 Δεν συνηθίζω χαρακτηρισμούς προς συνσχολιαστές, αλλά μια και κάνεις την αρχή με το "ποιο πολύ γραφικοί είστε οι φιλοκυβερνητικοί " τα περί γραφικότητας σου τα επιστρέφω
    3 Τα ποσοστά δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. ΟΖτάλιν, ο Ζιβκωφ, ο Τσαουσέσκου μια χαρά τα πήγαιναν με τα ποσοστά, έπαιρναν 95-99% (κάποιο προβληματάκι αντιμετώπισαν κάποιες φορές που πήραν 102%)
    4 Συμφωνώ με όσα λες "για έργα από πλευράς κυβέρνησης" αλλά μια κι εγώ δεν μπορώ να παράξω κυβερνητικό έργο φαντάζομαι θα μου επιτρέπεις να σχολιάζω στα πλαίσια της κοσμιότητας μεν κατά τα λοιπά όμως όπως γουστάρω. Ακόμα και με αυτά που εσύ καταλαβαίνεις σαν "αστείους αφορισμούς"

    • Aris. A avatar
     Aris. A @ firiki2010 28/10/2012 22:31:51

     Κώστα ΜΠ και firiki

     Εμένα το τρέμουλο του Μιχαλιολάκου στις εκπομπές μου θυμίζει κάποιον σε μια εταιρεία που πρωτοξεκίνησα και από καραμπόλες έγινε εμπορικός διευθυντής.

     Πάντα έτρεμε επειδή δεν μπορούσε να πιστέψει πως ανέβηκε τόσο ξαφνικά σε μια θέση που ούτε την φαντάζονταν.

     Είναι όμως διαβασμένος και έχει καλή γνώση ειδικά της ιστορίας.

     Εχω προβλέψει ότι η ΧΑ θα εκφυλιστεί σε οργάνωση πάσης φύσεως προστασιών αν καταλαβαινόμαστε.

     Από εκεί και πέρα απόλαυσα το στραπατσάρισμα του νεαρού μοδάτου με ύφος χιλίων καρδιναλίων εκκολαπτόμενου τηλεεισαγγελέα Μπογδάνου.

     Το ομολογώ και σε εμένα και σε χιλιάδες κόσμο μας άρεσε που τον ξεβράκωσε με τέτοιο τρόπο ο Μιχαλιολάκος.

     Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να στραπατσαριστεί αυτό το ύφος του ξερόλα που έχουν κάποια καλόπαιδα.

     Αυτός το έκανε σε αυτόν αποδίδω τα εύσημα ότι δεν κάθισε κλαρίνο σε έναν υπάλληλο του Αλαφούζου.


     Δεν θα είχα και κανένα πρόβλημα αν τον χαστούκιζε για την θρασύτητα αυθάδεια και αμετροέπεια που έβγαζε σε όλη την εκπομπή.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ Aris. A 28/10/2012 23:46:29

      Πάλι τα διαστρέφεις.
      Άντι να γράψεις όλη την αλήθεια, γράφεις τη μισή.
      Παράδειγμα: λες μόνο πως ξέρει ιστορία και όχι την συνέχεια πως δηλαδή ξέρει καλά να τη διαστερβλώνει. Δηλαδή όταν λέει( να σου βάλω το βίντεο;) πως τα χιλιοαποκυρηγμένα από συμμάχους και Κάιρο Τάγματα ήταν "εθνική οργάνωση"( αυτό είπε ο αθεόφοβος!) εσύ κατάλαβες πως είναι γνώστης ιστορίας;;;Μάλιστα...
      Κοίτα, επειδή όντως όπως είπες έχουμε τα φορτία μας στην καθημερινότητα, ομολογώ την συνέντευξη του Μιχαλόλια στον Μπογδάνο δεν την είδα( και αν την ήξερα δεν θα την έβλεπα) και ούτε με νοιάζει. Ούτε έχω ψυχολογική ανάγκη να τον διορίσω χαστουκιστή του οιουδήποτε, γιατί ή σοβαρότητα οδηγεί σε λύσεις και όχι οι πιθηκισμοί στους οποίους πολλοί βρίσκουν αποκούμπι. Και αν ήθελα να την πω στον χ Μπογδάνο θα το έκανα ο ίδιος και δεν θα το ανέθετα στον "μορφωμένο" που διόρισε τον γνωστό της Ουρανίας Ματθαιόπουλο βουλευτή ( αναγκάζοντας τον εκλεγμένο σε παραίτηση. Γι' αυτά τσιμουδιά ε; Μόνο οι του δικομματισμού είναι οι φαύλοι;). Στην παρακμή κάποιοι δεν προσχωρούμε. Ό, τι όνομα και όποια προβιά και αν έχει.

 8. Α avatar
  Α 28/10/2012 13:48:43

  To ¨ σύστημα¨ παίζει τα ρέστα του με την Χ.Α. και τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Αφού δεν κατάφερε να έχει έναν πρωθυπουργό ¨αχυράνθρωπο¨ τύπου ΓΑΠ, ποντάρει πλέον στη ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ.
  Αυτή είναι όμως η ύστατη προσπάθειά του και διαφαίνεται πλέον ότι αυτή τη μάχη τη χάνει, όσα τέρατα κι΄όσο λαϊκισμό και να πουλήσει.
  Η Ελλάδα, θέλουν δεν θέλουν θ΄απελευθερωθεί και θα ορθοποδήσει, όσα εμπόδια και να της βάζουν.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Α 28/10/2012 15:58:31

   Μπράβο. Μιλάς σωστά

  • df21 avatar
   df21 @ Α 28/10/2012 23:28:34

   Καλά, μιλάς για "συστημικούς" χα και σύριζα και ψηφίζεις νδ; πόσα θες να μας τρελάνεις;

 9. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 28/10/2012 16:12:43

  «Όταν λέμε πραγματική πολιτική τι ακριβώς εννοούμε;;;;» (AIK .). Το ερώτημα είναι πολύ εύστοχο. Πραγματική πολιτική είναι, πρώτα πρώτα, να ξεκαθαρίσουμε τη σημασία της λέξης «φασισμός». Τη λέξη αυτή τη χρησιμο-ποιούμε τόσο εξαντλητικά, ώστε δεν της έχει απομείνει πια κανένα εννοιολο-γικό περιεχόμενο και καμιά δηλωτική παραπεμπτικότητα. Και όσοι πιστεύουν πως ο φασισμός έχει μοναδικό του χρώμα το μαύρο, ας αναλογιστούν τι χρώμα έχει ο σταλινοφασισμός. Ή ο συριζαίος λαθρο- και αναρχο-φασισμός. Τα έργα και τις ημέρες άλλωστε αυτής της τελευταίας παραλλαγής του φασισμού τα έχουμε υποστεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η επανάληψή τους να καταντά ιδια-ζόντως απωθητική. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τους νεκρούς αστυνομικούς, τους δολοφονημένους εργαζομένους της MARFIN, τα Δεκεμβριανά του 2008, τα ΑΕΙ που από εστίες επιστημονικού φωτός έχουν καταντήσει μαυσωλεία σκο-ταδισμού και μήτρες όπου κυοφορούνται επίδοξοι κακοποιοί… Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!
  «Πραγματική πολιτική», λοιπόν, σημαίνει να αποκτήσουμε κάποτε κράτος που θα αντικαταστήσει τη σημερινή παιδική χαρά του Ελλαδοστάν. Σημαίνει να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι που έχουν καταντήσει κουρελόχαρτα και να τεθεί τέρμα στη σαραντάχρονη ασυλία της μεταλλαγμένης αριστεράς, η οποία έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία, έχει εξευτελίσει θεσμούς, ιδέες και αξίες και μεθοδεύει τον αφελληνισμό της ελληνικής νεολαίας. Σημαίνει να εκδιωχτεί από τα αιματοβαμμένα ελληνικά χώματα ο στρατός κατοχής των λαθρομεταναστών παρείσακτων και εισβολέων, που αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ίδια την εθνική μας επιβίωση. Σημαίνει να κληθούν επί τέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες και να τιμωρηθούν παρα-δειγματικά οι επίορκοι πολιτικάντηδες, που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας. Σημαίνει να αποκτήσουμε δικαστές απαλλαγ-μένους από νομικισμούς, και τυπολατρίες, οι οποίοι, αντί να διαχειρίζονται απλώς την ευθυνοφοβία τους, θα είναι υποχρεωμένοι να απονέμουν δικαιο-σύνη. Σημαίνει, τέλος, να βρεθούν πολιτικοί με πατριωτισμό, που θα κοιτά-ζουν τους ξένους πάτρωνές μας κατάματα και θα λένε την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει τα μεγάλα ΟΧΙ του ελληνισμού.
  Τότε, ναι, η Χρυσή Αυγή θα επανέλθει στα «πάτρια εδάφη» του 0,9%, γιατί, απλούστατα, θα έχει αντιμετωπιστεί με όρους ΑΛΗΘΙΝΗΣ πολιτικής και όχι με τις τσιρίδες του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ!

  • Φανη avatar
   Φανη @ Παρατηρητής 28/10/2012 19:14:00

   Πολυ σωστα τα λες παρατηρητη!

  • Samurai avatar
   Samurai @ Παρατηρητής 28/10/2012 19:39:04

   Αυτή η πραγματική πολιτική από που θα βγεί ?
   Από τα σπλάχνα της μεταπολίτευσης που ονειρεύεται ο κύριος Λαζαρίδης φίλε Αστυάνακτα?
   Και ποιοι θα την πλαισιώσουν φίλτατε όταν η αφρόκρεμα άξιων στελεχών περιθωριοποιείται από τους ''γκουρού'' της πολιτικής σκέψης?
   Γνωρίζεις από πρώτο χέρι τον τρόπο αντιμετώπισης των δυνατών μυαλών..
   Ξεκινάει από την Αθήνα με τα ανοιχτά φόρουμ κι ανεβαίνει προς τα πάνω
   ξεπερνώντας κατά τι τα σύνορα της χώρας.
   Λοιπόν.
   Οι συμβιβασμοί με τη βλακεία των μικροκομματικών συμφερόντων μας ρίχνει στον πάτο.
   Ναι εκεί υπάρχει πάτος..δεν τα παίζεις στον αέρα..είναι κι αυτό μία πρόοδος..
   Το Βατερλώ της η κυβέρνηση θα το βιώσει στις δημοτικές/περιφερειακές
   εκλογές,διότι σ'αυτές τις εκλογές η χρυσή αυγή θα αποσπάσει μερίδιο εξουσίας..
   Εκεί να δείτε εσείς τι πάει να πει αποκέντρωση !

 10. Aris. A avatar
  Aris. A 28/10/2012 16:36:51

  Βρε Μανώλη σχολιάζουμε καμιά πενταετία εδώ μέσα.

  Ο κόσμος βλέπει τον Μιχαλιολάκο σαν άγιο μπροστά σε αυτά τα κουμάσια που κυκλοφορούν ελεύθερα γλεντώντας με τις σάρκες της χώρας.

  Την υπερβολή δεν αντέχει η μέση λογική.

  Εδώ κυκλοφορεί ελεύθερος ο Παπακωνσταντίνου ο Μιχαλιολάκος μας πείραξε.

  Είμαι και εγώ από αυτούς που δεν αντέχουν την σεμνοτυφία και τον φαρισαισμό.

 11. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 28/10/2012 16:41:17

  Αστυάνακτα,

  έχω ξαναγράψει σε άλλο ποστ:

  εάν η Χρυσή Αυγή είχε 4-5 καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι για τον A' ή B' λόγο πίστευαν στον Εθνικοσοσιαλισμό σαν οικονομικοπολιτική θεωρία και ξέρανε να μιλάνε (λαϊκίστοικα μεν αλλά χωρίς να γαβγίζουν), τότε θα χτύπαγε 35άρια η Χρυσή Αυγή...

  Βρισκόμαστε στην ίδια θλιβερή κατάσταση της Γερμανίας του 1933...
  Εκεί βγήκανε οι Ναζί και "γαβγίζανε" αυτά που ήθελε να ακούσει ο λαός.
  Απέτυχαν δύο φορές να πάνε μπροστά.
  Μετά βρήκανε τον Γκαίμπελς ο οποίος έφερε στο Κόμμα κι άλλους καμιά 50αριά καθηγητές πανεπιστημίου κτλ.
  Λοιπόν βγήκανε αυτοί οι καθηγητές και είπανε αυτά που ήθελε να ακούσει ο εξαθλιωμένος λαός, όπως ήθελε να τα ακούσει ο εξαθλιωμένος λαός...
  Δεν "γάβγιζαν" απλώς συνθηματικά οτι: "έξω οι ξένοι", "έξω οι Εβραίοι", "έξω οι τράπεζες", "θάνατος στη διαφθορά" κτλ.
  Βγαίνανε και λέγανε: "οι ξένοι πρέπει να φύγουνε διότι τόσο κοστίζουνε στο κράτος, τόσο σε εμάς τους Γερμανούς, τόσο στη δημόσια περίθαλψη, τόσες δουλειές παίρνουνε από τον Γερμανό εργάτη κτλ. κτλ.".
  Μιλούσαν με επιχειρήματα αλλά πάνω από όλα με αριθμούς!
  Δεν γαβγίζανε: "έξω οι Εβραίοι" αλλά λέγανε: "οι Εβραίοι στη χώρα μας έχουνε όλα τα ενεχυροδανειστήρια, μας παίρνουνε τα σπίτια τοκογλυφικά, τόσον τζίρο κάνουνε ημερισίως, έχουνε όλες τις τράπεζες με τόσο τζίρο κτλ.".
  Δεν γαβγίζανε απλώς: "θα κρεμάσουμε τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς" αλλά λέγανε: "οι πλούσιοι Γερμανοί πάνε στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Στα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί κλεβουνε τον Γερμανό Εργάτη, Αγρότη, Φοιτητή και Στρατιώτη! 'Οποιος γιατρός συλλαμβάνεται για διαφθορά σε δημόσιο νοσοκομείο θα απαγχονίζεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου σαν κοινός κλέφτης!"
  Δεν γάβγισαν οτι: "έξω οι κατοχικές δυνάμεις της Γαλλίας-Αγγλίας" αλλά λέγανε οτι: "αρκετά πλήρωσε ο Γερμανός εργάτης και αγρότης στη Γαλλία δουλεύοντας 16 ώρες ημερισίως στην ThyssenKrupp και τρώγοντας συσσίτιο για να έρχοντε οι Γάλλοι να παίρνουνε το 80% της παραγωγής ως αποζημίωση. Από εδώ και πέρα ο Γερμανός εργάτης θα δουλεύει για τον εαυτό του και τη Γερμανία"...

  Έτσι λοιπόν ξεσηκώθηκαν 80 εκατομμύρια και καθότανε με το χέρι σηκωμένο και λέγανε "Φύρερ πού θέλεις να πάμε να πεθάνουμε για σένα"...
  Δεν καθόταν προσοχή από φόβο, αυτό είναι μύθος...

  Λοιπόν φίλτατε Αστυάνακτα, να παρακαλάμε να μην βγάλει κανέναν "Γκαιμπελς" από το μανίκι ο Μιχαλολιάκος διότι μας βλέπω τους μισούς με πριβραχιόνιο και τους άλλους μισούς με αστέρι στο πέτο...

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/10/2012 17:07:14

  Να γνωρίζετε, πάντως, ότι όσο το 1/10 ή το 1/15 του πληθυσμού της Ελλάδας αποτελείται από μουσουλμάνους Αφροασιάτες, τα ποσοστά της ΧΑ ή άλλου ακροδεξιού κόμματος θα ανεβαίνουν.
  Το λάδι με το νερό δεν ανακατεύονται. Η εμφύτευση Πακιστανών, Αφγανών, Σομαλών κ.ά. στην ελληνική κοινωνία σημαίνει απλά παράλληλες κοινωνίες, σημαίνει θρυμματισμό του κοινωνικού ιστού, ειδικά στις πόλεις, σημαίνει γκετοποίηση. Και εμείς οι γηγενείς Έλληνες Ορθόδοξοι, αλλά και άλλοι ενταγμένοι μεταναστες ευρωπαϊκής καταγωγής ή χριστιανικών καταβολών (π.χ. οι Κόπτες και οι χριστιανοί Άραβες) θα αντιδράσουμε...
  Να χρωστάτε χάρη η αριστερούληδες που η ΧΑ είναι αυτή που είναι ως προς το προσωπικό της (Μιχαλολιάκος, Παναγιώταρος, κλπ) και έχει τα ηλίθια κολλήματα που έχει με τα φυλετικά και την παιδική ηλικία του Χίτλερ...
  Αυτή τη στιγμή, ένας χαρισματικός και μοντέρνος ακροδεξιός, χωρίς φυλετιστικά και νεοναζιστικά συμπλέγματα, θα σάρωνε και η ΝΔ θα έβρισκε τον εαυτό της να κάνει παρέα με τη Ντόρα στον φρεντουτσίνο της παρηγοριάς...

 13. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 28/10/2012 18:23:27

  Μπορεί κανείς σας να προβλέψει τα ποσοστά της ΝΔ σε ενδεχόμενες εκλογές;

 14. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 28/10/2012 18:31:55

  Νομίζω ότι ακόμη αντέχει. Και αν, μετά τη δάση, αρχίσει η οικονομία λίγο να κινείται, θα πάει πολύ καλύτερα. Μπορώ, όμως, να πω τι περίπου θα γίνει με το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν προκηρυχτούν μελλοντικά εκλογές, οι δημοσκοπήσεις θα τον φέρνουν θριαμβευτικά πρώτο. Οπότε τα χρήματα από τις τράπεζες θα αρχίσουν να κάνουν φτερά και η καταβολή μισθών και συντάξεων θα αποτελέσει μακρινή ανάμνηση. Και την κρίσιμη ώρα, πίσω από το παραβάν, τα κεφάλια θα ξαναμπούν μέσα και ο κάθε κατεργάρης θα βρεθεί στον πάγκο του...

  • df21 avatar
   df21 @ Παρατηρητής 28/10/2012 23:30:22

   Ευσεβείς πόθοι...

 15. Τασος avatar
  Τασος 29/10/2012 07:51:02

  έχει κανείς να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγου για εθνική ομοψυχία στη συγχώνευση των τραπεζών ; δεν σας φάνηκε ύποπτο και περιεργο ενας σουπερ εθνικιστης να θελει στο τιμονι των ελληνικων τραπεζων τους ιδιους που το καταστρεψαν και μας πινουν το αιμα ; θα συμφωνησω οτι η εκπομπη ειχε ως μοναδικο στοχο να ανεβασει τη πολωση και το μπαχαλο, συριζα εσεις; χα εμεις κλπ. Τη χα θα τη δουμε αντιπολιτευση στον τσιπρα και τη νδ στα ταρταρα, νομιζω ότι ως κοινωνία δεν δικαιουμαστε να αξίζουμε κάτι καλύτερο απο αυτό.

 16. TNT avatar
  TNT 31/10/2012 13:30:18

  Διαβάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ αναφέρει:

  Ανακοινώνεται ότι χθες (30-10-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • προσήχθησαν 480 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής
  • συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα

  Τώρα υπάρχει έστω και ένας που να αμφισβητεί την κοροϊδία που ζούμε;
  Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ανεβαίνει η Χ.Α.
  Γιατί εκτός απο τους πολιτικούς απατεώνες της μεταπολίτευσης εξίσου ευθύνονται και οι αριστεροί "προοδευτικοί" της λαθρολαγνείας και του ανθελληνισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.