Μόνο η απάτη του Τσίπρα πρέπει να σας μείνει όταν πάτε να ψηφίσετε
12/09/2015 11:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο η απάτη του Τσίπρα πρέπει να σας μείνει όταν πάτε να ψηφίσετε

Οι έρευνες δεν πρέπει να καθορίσουν την απόφαση κανενός

Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες δείχνουν δημοσκοπικό θρίλερ. Πιθανότατα, κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές, ειδικά κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη, η νύχτα των εκλογών να είναι περιπετειώδης.

Από τα στοιχεία που βλέπουμε από τις έρευνες μπορούμε να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα τα οποία δίνουν ενδιαφέρον στη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

1.Το πρώτο είναι ότι η διαφορά των δύο κομμάτων είναι μικρότερη της μιας μονάδας, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά είτε η ΝΔ. Αυτό, εφόσον επιβεβαιωθεί μέχρι τις κάλπες θα συνιστά μεγάλο ντέρμπι που θα παιχτεί στο νήμα. Όπως το 2000 όπου ο Σημίτης κέρδισε αλλά η ΝΔ πανηγύριζε.

2.Το δεύτερο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία μόλις επτά μήνες μετά την ήττα της διεκδικεί την εξουσία. Κι αυτό είναι σημαντικό για την παράταξη και αποδεικνύει ότι ο κόσμος είδε τις διαφορές του Τσίπρα και του Σαμαρά. Είδε τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την συνέκρινε με τη διακυβέρνηση της περιόδου 2012-2014 και έβγαλε τα συμπεράσματά του.

3.Το τρίτο είναι ότι ο Β. Μεϊμαράκης είναι η έκπληξη των εκλογών. Όχι μόνο γιατί κερδίζει τις εντυπώσεις με τον χαβαλετζίδικο χαρακτήρα του, που μοιάζει σαν τον «εθνικό παππού», τον καλαμπουρτζή, που είναι για την παρέα ο καλύτερος, αλλά και γιατί αποδεικνύει ότι υπάρχει και άλλη πλευρά εκτός από αυτήν του Τσίπρα και της δήθεν αυθόρμητης συμπεριφοράς του «παιδιού της διπλανής πόρτας».

4.Το τέταρτο είναι ότι αυτή τη στιγμή δυστυχώς για τη ΝΔ φαίνεται να έχει «ταβανώσει». Οι Νεοδημοκράτες που ψήφισαν τον Γενάρη το ίδιο θα ξαναψηφίσουν ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και ψηφοφόροι από άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι για παράδειγμα. Όμως, το «ταβάνι» δεν φτάνει για να φέρει τη νίκη. Απαιτείται μαζική στροφή μεγάλου μέρους του κόσμου, κυρίως των αναποφάσιστων ώστε η ΝΔ να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

5.Το πέμπτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν περιθώρια να βελτιώσει τα ποσοστά του και να νικήσει, αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα πείσει κι άλλους ψηφοφόρους να τους δώσουν μια ακόμη ευκαιρία. Το βέβαιο είναι ότι το περίπου 37% είναι παρελθόν και μπορεί να χάσει 7% με 10%. Ένα ποσοστό που δεν το χάνει προς τον Λαφαζάνη αλλά είναι αυτοί που έχουν πάθει «αριστερή μελαγχολία». Τους πρόδωσε ο Αλέξης, δεν θέλουν να τον βλέπουν στα μάτια τους αλλά δεν τους κάνει καρδιά να ψηφίσουν και ΝΔ. Είτε λοιπόν θα πάνε στην κάλπη και μπορεί να ψηφίσουν… Λεβέντη είτε θα πουν «δεν βαριέσαι, ας ξαναρίξω ΣΥΡΙΖΑ μπας κι έχει βελτιωθεί. Άρα μπορεί να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ παραπάνω και να κερδίσει έστω και με μια ψήφο.

6.Το έκτο είναι ότι η εκστρατεία Τσίπρα είναι τραγική και μόνο τώρα στο τέλος προσπαθεί να την σώσει με φυσική παρουσία, ομιλίες παντού και σκληρό ροκ συσπείρωσης. Όμως, είτε κερδίσει είτε όχι θα είναι ο μεγάλος χαμένος αφού έχει χάσει σε έξι μήνες σχεδόν 40 μονάδες από τη δημοφιλία του. Ο φρέσκος, νέος, συμπαθής Αλέξης έχει γίνει βαρύς, δύσθυμος, νευρικός και σα να θέλει να χάσει κάνει συνεχώς γκάφες. Όπως π.χ. η εμμονή του να ζητά αυτοδυναμία. Αυτό μπορεί να το κοστίσει μέχρι και την πρωθυπουργία.

7.Το έβδομο είναι ότι στο ντιμπέιτ θα κριθούν πολλά, όπως κι αν την τελευταία εβδομάδα ο Αλέξης και η παλιοπαρέα του χρησιμοποιήσουν βρόμικα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι τσακώνονται για το αν θα κάθονται ή θα είναι όρθιοι. Σημασία έχει ότι ο κόσμος, πολλοί αναποφάσιστοι θα επηρεαστούν κυρίως από το ποιος φαίνεται να λέει ψέματα και ποιος είναι καλύτερος να κάνει τη δύσκολη δουλειά.

8.Το όγδοο είναι ότι μην… διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις γιατί πολλές είναι «πειραγμένες» αν και ελάχιστα. Για να σκεφτείτε ότι κυκλοφορούν και πολλά… τέρατα εμείς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημοσκόπηση που τον έδειχνε 1,2 μονάδες πίσω, η ΝΔ είχε έρευνα ότι προηγείται με 3 μονάδες ενώ και το ΚΚΕ έδινε την νίκη στη ΝΔ. Οι έρευνες δεν πρέπει να καθορίσουν την απόφαση κανενός. Μόνο η απάτη του Τσίπρα πρέπει να σας μείνει όταν πάτε να ψηφίσετε.

9.Το ένατο είναι ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα γίνει είτε με μεγάλο συνασπισμό είτε με τη συμμετοχή τριών κομμάτων ή και τεσσάρων. Κι αυτό μπορεί να δίνει φαινομενικά ισχυρή κυβέρνηση, όμως μην αποκλείσετε να έχουμε νέες εκλογές, τώρα ή σε μερικούς μήνες. Ειδικά αν θελήσει ο Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός και να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του.

10.Και τέλος το δέκα είναι ότι μπορεί να φύγουν πολλά νούμερα από τη Βουλή αλλά θα αντικατασταθούν από άλλους πολλούς καραγκιόζηδες. Ετοιμαστείτε για σόου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 12/09/2015 11:53:06

  γιατί δε βγάζουν προεκλογικό σποτάκι καλοκαίρι 2014 - καλοκαίρι 2015;;;; Γιατί δε βγάζουν προεκλογικό σποτάκι με ΟΛΑ τα ψέμματα τσικλαμένου χωρίς σχολιασμό ;;;;;;;;

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 12/09/2015 12:39:57

  επίσης φαίνεται να έχει εδραιωθεί ένα σκληρό δεξιό υπόστρωμα στη κοινωνία που έχει ριζώσει στη ΧΑ.

 3. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 12/09/2015 13:12:16

  Aνεξαρτήτως λοιπόν αν θα είναι Πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μειμαράκης, πάμε για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και με πρόγραμμα το Μνημόνιο3 !!!........

 4. Ένας φίλος ήρθε απόψε απ΄τα παλιά avatar
  Ένας φίλος ήρθε απόψε απ΄τα παλιά 12/09/2015 13:22:18

  Σύμφωνα με τις πραγματικές δημοσκοπήσεις υπάρχει σημαντική διαφορά υπέρ του Σύριζα. Μην παριστάνετε τους έκπληκτους την επομένη των εκλογών. Σας προκαλώ: θα χάσετε με σημαντική διαφορά και ας γράφετε ό,τι θέλετε

  • pikeman avatar
   pikeman @ Ένας φίλος ήρθε απόψε απ΄τα παλιά 12/09/2015 17:12:58

   φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήηηησεις. Όπως αυτά που έγιναν προχθές ακόμη, το 1922, με κυβερνήσεις του μήνα και της ημέρας (ναι μίας ημέρας!) . Γι αυτό και πολλοί δε νοιάζονται να κερδίσουν είτε από τη ΝΔ ή από το ΣΥΡΙΖΑ ή από ... το Πασόκ (μουαχαχαχα!) Ο επόμενος και ο μεθεπόμενος πρωθυπουργός έχουν ήδη καεί. Αλλά εάν είναι πατριώτης θα γλιτώσει κάπως τη χώρα. Ενώ αν είναι ανίκανος ρεμπεσκές άστα στο δαίμονα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ένας φίλος ήρθε απόψε απ΄τα παλιά 12/09/2015 18:58:21

   Δεν μας λές κι εμάς κάποιες από αυτές τις πραγματικές δημοσκοπήσεις; Έτσι,για να σε πιστέψουμε...

   • Eva avatar
    Eva @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/09/2015 20:17:30

    Ειναι απο αυτες που γινονται εξω απο τα υπουργεια.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/09/2015 20:36:30

    Φιλε Κυθηριε. Ενα τρολλι ηρθε αποψε απ τα παλια.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Ένας φίλος ήρθε απόψε απ΄τα παλιά 12/09/2015 20:24:56

   Πρωτη φορα ακουω λαγο να φωναζει στο Λιονταρι. Να σαι καλα...γελασαμε κι αποψε.

  • χ avatar
   χ @ Ένας φίλος ήρθε απόψε απ΄τα παλιά 12/09/2015 21:51:52

   φιλε δεν ξερεις που βρισκεσαι..., εσυ θα εκπλαγεις

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 12/09/2015 19:03:11

  εγώ πιστεύω και θέλω να μπει ο Λαφαζάνης στη Βουλή για να πριονίζει το Τσίπρα.

 6. George N avatar
  George N 12/09/2015 19:12:44

  "Το τέταρτο είναι ότι αυτή τη στιγμή δυστυχώς για τη ΝΔ φαίνεται να έχει «ταβανώσει»" Αυτό ήταν το πρόβλημα από την αρχή της προεκλογικής περιόδου. Δύσκολα το "ψευτάκος" που αντικατέστησε τον φόβο στις εκλογές του Γενάρη μπορεί να φέρει πρώτο κόμμα τη ΝΔ. Αν και ο Μειμαράκης κάνει ανέλπιστα καλό γκελ στην κοινωνία. Θα περίμενε όμως κανείς ότι μετά από τρεις ήττες (ευρωεκλογές-εθνικές-δημοψήφισμα) θα ξανακοίταγε το που πατά και που πηγαίνει έστω και από περιέργεια. Ίσως απαιτείται και μια τέταρτη ήττα αλλά και η πληθώρα ευκαιριών που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ (σε αυτό η ΝΔ είναι πολύ τυχερή) για να δει αν ο χώρος του Δημοσίου για τον οποίο μάχεται και για χάρη του οποίου είναι πανέτοιμη να βάλει φόρους στην κατοχή περιουσίας και όχι μόνο στα κέρδη ή να φορολογήσει αναδρομικά κτλ εξυπηρετείτε καλύτερα από την ίδια ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ισχύει το δεύτερο προφανώς έχει χάσει στρατηγικά (με αυτή την πολιτική) και το max που μπορεί να ελπίζει είναι να γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε δικό της το ΠΑΣΟΚ.

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ George N 12/09/2015 22:19:52

   Πολύ σωστός αγαπητέ George. To πελατειακό κράτος δεν το έφτιαξε μόνο του το ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς δεν έχουμε άλλο για να το καταργήσουμε...Και να το ξεκινήσει κάποιος, θα χρειαστεί 2-3 γενιές τουλάχιστο που είπε και ο Μέριο Μόντι που μας ξέρει καλά, λόγω και ομοιότητος...

 7. toxo avatar
  toxo 12/09/2015 19:52:02

  Εμένα με έβαλε σε βαθύ προβληματισμό αυτό που είπε ο Ιέρων Ντάϊσελμπλουμ,δηλαδή ότι οι Έλληνες σε αυτές τις εκλογές θα αποφασίσουν αν θα είναι Βόρειος ή Νότιος Κορέα.Όχι αν" θέλουν",αλλά "αν ΘΑ είναι". Ανατριχιαστικό.

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
   ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ toxo 12/09/2015 22:16:44

   .Ετσι ακριβώς ένοιωθαν και οι υποτελείς της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας φίλε toxo κάθε φορά που ο κινγκινάτιος του Καίσαρα ανακοίνωνε τι ΘΑ γίνει στην επαρχία τους... Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με κύκλους. Αυτό που αλλάζει απο κύκλο σε κύκλο είναι μόνο η εμφάνιση...

  • sender avatar
   sender @ toxo 12/09/2015 23:19:26

   Και ποιός τα προσέχει αυτά toxo;οι περισσότεροι κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο και προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν.Είναι η νέα ψύχωση.Και οι προειδοποιήσεις των ξένων,προκαλούν κυρίως αντιδραστικά αντανακλαστικά.Γιατί ο Ελληνας υποδείξεις δεν δέχεται.Και ας καταστρέφει τον εαυτό του.Που μπλέξαμε!

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 12/09/2015 20:26:21

  Η ΝΔ ξεσκέπασε το ρόλο του syriza από τον Ιανουάριο του 2015 (κρυφή ατζέντα παρέα με το λόμπυ της δραχμής (Σόιμπλε κτλ) που ήταν σε εξέλιξη μέχρι την αποπομπή Βαρουφάκη, υπερφορολόγηση, καθίζηση τραπεζικού συστήματος και χρηματιστηρίου, αύξηση ανεργίας, κτλ) και ότι είναι το μασκαρεμένο παλιό. Η ΝΔ επαληθεύτηκε, ενώ ο syriza απέδειξε έμπρακτα ότι έλεγε ψέματα. Γιατί να πιστέψει ξανά ο λαός στις πλάνες του ;

  • Eva avatar
   Eva @ roadrunner 13/09/2015 03:34:51

   Γι αυτο το λογο τωρα επρεπε να παιρνει δεκα μοναδες πανω. Αρα κατι δεν παει καλα.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Eva 13/09/2015 21:00:52

    Σωστά Eva.

 9. ΤΤ avatar
  ΤΤ 12/09/2015 21:39:21

  Η ''χώρα'' δεν ελέγχει την επικράτειά της. ¨Ολα τα άλλα είναι να΄χαμε να λέγαμε. 30 χρόνια μετά το 1981 ήρθε η χρεωκοπία.
  Σε πόσα χρόνια από το 2009 θα έρθει η εθνική καταστροφή;

 10. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 12/09/2015 22:07:30

  Κανείς εδώ μέσα δεν έχει καταλάβει ότι παλαιότερα η μεγάλη δύναμη της παράταξης ήταν οι μικρομεσαίοι-ελεύθ.επαγγελματίες-έμποροι-και γενικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που πλέον δεν τους ενδιαφέρει....καθόλου πιο θα είναι πρώτο-δεύτερο κόμμα γιατί όλα εκφράζουν τον κρατισμό σε όλο το μεγαλείο. Όλοι αυτοί ή απέχουν ή ψηφίζουν μικρά κόμματα π.χ. Λεβέντης γιατί....λέει και καμιά αλήθεια που δεν τολμούν να πούνε οι άλλοι για τους γνωστούς λόγους. Άλλωστε είναι πασιφανές ότι και το τρίτο μνημόνιο θα αποτύχει γιατί όταν....το μαγαζί εισπράττει 10 και χαλάει 15 είναι σίγουρο ότι ή το κλείνεις ή περιμένεις τον επόμενο ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να χρεώνονται όλο και περισσότερες γενιές. Συμπερασματικά ο τσιπρανδρέας έχει τις περισσότερες πιθανότητες να έρθει πρώτος, γιατί είναι....καλύτερος προστάτης του κρατισμού και παίρνει τη θέση του πασόκ που κυριαρχούσε πολλά χρόνια για τους παραπάνω λόγους.

 11. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 12/09/2015 23:28:11

  Παρακολουθώ την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο αυτό που προβάλει ως επίτευγμα είναι οι τόσοι χιλιάδες που πήραν κάρτα για συσσίτιο ή οι τόσες χιλιάδες που δεν τους έκοψαν το ρεύμα. Και λέει ψηφίστε να συνεχίσουμε. Να μας κάνει ΄δηλαδή. όλους δικαιούχους συσσιτίου. Σπουδαίο όραμα για τη χώρα, μεγάλη πρόοδος. Και μου κάνει εντύπωση που κανείς από τη Ν.Δ. δεν το επισημαίνει.

  • Eva avatar
   Eva @ Νίκος Α 13/09/2015 03:18:00

   Τα νουμερα αυτα ειναι ψευτικα.

 12. Than avatar
  Than 13/09/2015 09:16:10

  Η επιλογή της ΝΔ να μην κανει αρνητική πολιτική διαφήμιση υπενθυμίζοντας τα ψέμματα Τσιπρα και την καταστροφη που προκάλεσε, δίνει τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να διανύσει την προεκλογική περίοδο χωρίς εντάσεις και να ανακάμψει στη λογική της "δεύτερης" ευκαιρίας.Ο Ελληνας ξεχνάει γρήγορα και αφού οι περισσότεροι μόλις ήρθαν απο άδεια και δεν εχουν αρχίσει να πληρώνουν ακόμα τους φόρους του 2015, σκέφτονται να ξαναψηφίσουν Τσιπρα αφού πλέον "απαλλάχτηκε" και απο το "κακό κομμάτι" του ΣΥΡΙΖΑ.Η καταστροφη θα συνεχιστεί λοιπόν.Προσδεθειτε!

 13. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 13/09/2015 12:14:49

  Η επικυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας στο κοινωνικό υποσυνείδητο με την σκόπιμη διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση κάνει διστακτικούς τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ν.Δ., ενώ ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων έχει απορρίψει το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αυτών που τελικά θα τον ψηφίσουν. Ο λαός θέλει κάτι χειροπιαστό από τη Ν.Δ. για να μπορέσει να ακολουθήσει. Μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει στις εκλογές, γιατί είναι απογοητευμένοι και γι' αυτό έχει το απελθόν κόμμα χαμηλή συσπείρωση. Την τελευταία στιγμή μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή και στο νήμα να κερδίσει η Ν.Δ. Ίδωμεν.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.