#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2008 03:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνον η οικογένεια Μητσοτάκη ….κερδίζει

Καθώς η ΝΔ παρακολουθεί με δέος την κυβέρνησή της να μην μπορεί να αλλάξει την «ατζέντα» και να παρασύρεται στο χάος και ενώ το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να διαβεί επιτέλους τον Ρουβίκωνα και να καταργήσει δια του Βενιζέλου την εποχή της «οικογενειοκρατίας» στο Μαξίμου, η μόνη κερδισμένη από όλα αυτά είναι η …οικογένεια Μητσοτάκη. Όλοι για …λογαριασμό της δουλεύουν. Πάρτε για παράδειγμα τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Βγήκε και δήλωσε ότι στην μετα-καραμανλική εποχή θα βοηθούσε μια «κυβέρνηση συνεργασίας με τον Δ. Αβραμόπουλο αρχηγό της Ν.Δ». Τον έκαψε δηλαδή τον Δημήτριο. Τέτοια ακούνε οι σαστισμένοι νεοδημοκράτες και τρέχουν να προσκυνήσουν το μητσοτακέϊκο.

Θυμάστε, εξάλλου, την πρόσφατη συνέντευξη του Καρατζαφέρη, για την οποία γράφαμε εδώ; Προτείνοντας «να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση Καραμανλή», είπε ουσιαστικά στον Καραμανλή «σήκω και φύγε». Και τι πρότεινε; «Να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, αποτελούμενη απο πρόσωπα που θα υποδείξει το κάθε κόμμα με την αναλογία που υπάρχει σήμερα στη βουλή». Επειδή, όμως, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κυβέρνηση συνασπισμού οι πολιτικοί αρχηγοί (αν είναι ίδιοι μέχρι τότε) ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός; Μα φυσικά «η πρώτη προσωπικότητα του πρώτου κόμματος». Η Ντόρα, δηλαδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόψεις Καρατζαφέρη δεν είναι και τόσο …εξτρεμιστικές. Πάνω κάτω στα ίδια πλαίσια κινούνται και άλλοι. Γράφει για παράδειγμα η σημερινή «Ε»: « Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη και προβλέπουν ότι ένα νέο κόμμα (του Βενιζέλου) θα πάρει μεγάλο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ αλλά και κομμάτι της Ν.Δ. Έτσι, με δεδομένη τη φθορά της Ν.Δ., ακόμη και με τον νέο εκλογικό νόμο είναι δύσκολο το πρώτο κόμμα να συγκεντρώσει 40% ώστε να έχει αυτοδυναμία. Άρα, είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε συμμαχικές κυβερνήσεις, στις οποίες ο Κ. Καραμανλής δεν θα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Πότε να αναμένουμε την ανατροπή του σκηνικού; Σε διάστημα έξι μηνών, πάνω – κάτω, λένε τα σχετικά σενάρια. Άλλοι πιστεύουν, αντιθέτως, ότι οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν και θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο και μετά πάλι τον Απρίλιο. Τι θα κάνει ο Καραμανλής; Η σημερινή «Ε» θυμίζει μια παλιότερη δήλωσή του: «Είμαι 51 χρόνων. Νωρίς βιάζεστε να με βγάλετε στη σύνταξη …Αν ο κόσμος δείχνει ότι με θέλει, δεν έχω λόγο να φύγω και, αν οι πολίτες μου δείχνουν την πόρτα εξόδου, δεν έχω λόγο να μείνω». Πως μεταφράζεται αυτό, σήμερα; Και ένα ερωτηματάκι; Που ήταν ο Γ. Καρατζαφέρης τις αμέσως προηγούμενες ημέρες από την συνέντευξη; Έφτασε τόσο μακριά, όσο και το χέρι του Μητσοτάκη;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.