#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστική σύσκεψη στη ΝΔ υπό τον Σαμαρά για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

 

 Έξαλλος έγινε χθες ο Αντώνης Σαμαράς μόλις πληροφορήθηκε τα διαδραματισθέντα στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή.

 Πρόεδρε, άκου να δεις τι έγινε τον είχε ενημερώσει προηγουμένως ο Μουρούτης:

 Η Βάσω Παπανδρέου που διάβασε πρωϊ πρωί την αποκάλυψη του antinews για το ΕΣΠΑ (http://www.antinews.gr/?p=30828) τάχωσε στην κυβέρνηση επειδή οι περισσότεροι περιφερειάρχες που έβαλαν  δεν ξέρουν τι είναι ΕΣΠΑ και χάθηκαν τα κονδύλια. « Καλή η διαβούλευση αλλά οδηγεί σε απραξία, ασυνεννοησία και σύγχυση», πρόσθεσε έξαλλη με όσα γίνονται.

 Ο Φλωρίδης είπε ότι δεν υπάρχει πολιτικό κέντρο αποφάσεων και η κυβέρνηση δεν ξέρει που πάει και που βαδίζει.

 Ο Ντίνος Βρεττός εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Πετσάλνικου λέγοντας γιατί δέχθηκε να έρθει νύκτα αυτή η τροπολογία στη Βουλή.

 Η Σοφία Γιαννακά την είδε Μπουμπουλίνα και είπε στον Παπακωνσταντίνου ότι «κάθε φορά που σας φοβίζει ο κ. Παπουτσής συνεπικουρούμενος από την Μπιρμπίλη μην κάνετε πίσω, αυτό σας κάνει κακό».

 Η Σούλα Μερεντίτη τά έχωσε αντιθέτως στον Παπουτσή και είπε ότι «δεν θυμάμαι να έχω εξουσιοδοτήσει κάποιον να δηλώνει ότι διαφωνεί με τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου».

 Το καλύτερο βέβαια το είπε ο  Γείτονας: «με αντιεξουσιαστές υπουργούς δεν γίνεται κυβέρνηση».

 Μόλις τα άκουσε αυτά ο Σαμαράς έσκισε την δήλωση που είχε ήδη ετοιμάσει για να απαντήσει στον Παπανδρέου και είπε στον Μουρούτη να τους φωνάξει όλους στο γραφείο, μαζί με εκείνον «που μου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δυο γραμμές, ενώ τώρα ανακαλύπτω ότι έχει τέσσερις».

 «Τι μπορούμε να κάνουμε πρόεδρε, με μια κυβέρνηση που νομίζει ότι είναι ακόμα αντιπολίτευση και αντιπολιτεύεται τον εαυτό της;» άρχισε να δικαιολογείται ένας από εκείνους που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που ακολούθησε στον 2ο όροφο της Ρηγίλλης.

 «Πρόκειται για μυστικό σχέδιο του ΓΑΠ» τον διέκοψε ένας άλλος. «Θέλει να υπονομεύσει τον ρόλο του προέδρου ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και βάζει τους δικούς του να  βρίζουν την κυβέρνηση».

 «Δεν υπάρχουν πλέον κανόνες στον τόπο αυτό;» αναρωτήθηκε ένας τρίτος.

 «Όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα χώνουν πιο σκληρά από τους δικούς μας, εμείς τι πρέπει να κάνουμε, να βγούμε στους δρόμους με την Αλέκα;» είπε ένας τέταρτος.

 Στη συνέχεια και ενώ ο Γιάννης, ο διαχρονικός καφετζής της Ρηγίλλης, σέρβιρε λεξοτανίλ στους παρευρισκόμενους, ο Λαζαρίδης ξαναδιάβαζε τις σημειώσεις του στο «Τι να Κάνουμε» του Λένιν, ο Παναγιωτόπουλός έπαιρνε πληροφορίες από την Σπυράκη του Mega και ο Αρβανιτόπουλος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε:

 1 Να προταθεί στον πρόεδρο της Βουλής να απαγορευθεί η οπλοφορία βουλευτών, επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει σε επόμενη τροπολογία της κυβέρνησης

 2  Να ζητήσει σήμερα ο Σαμαράς από τον Πρωθυπουργό έκτακτη συνάντηση και να του ζητήσει να μαζέψει τους βουλευτές του επειδή παρεμβαίνουν προκλητικά στο έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ιδίου

 3. Το Γραφείο Τύπου να οργανωθεί επιτέλους και να ασχολείται συστηματικά με τον αντιπολιτευτικό λόγο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και να τον αναπαράγει με όλους τους τρόπους και τα μέσα.

 4. Να συμβουλεύσει ο Σαμαράς στον Παπανδρέου να μην επαναπαυθεί με την δήλωση του Παπακωνσταντίνου ότι "η Ελλάδα δεν έχει άλλες κρυφές αμαρτίες” και εκτεθεί. Διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να έκανε στα νιάτα του ο Πάγκαλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/01/2010 09:18:22

  Nα αρνηθεί να στηρίξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να ρίξει την Κυβέρνηση.

  Το Πασόκ έχει ανθρώπους πολύ δολιότερους και πονηρότερους από την ΝΔ. Πρωταρχικό τους μέλημα είναι να μείνουν στην καρέκλα. Δευτερεύον μέλημα είναοι να κάνουν "τις δουλειές" αυτών που τους στηρίζουν. Mall, pall, terna, merna κλπ. Παράλληλα να κάνουν τα παλαβά φιλοπακιστανικά που είμαι πια σίγουρος ότι είναι για στάχτη στα μάτια. Κάνει τον κόσμο ανω κάτω αλλά στα απαυτά τους το μέλλον. Το παρόν τους νοιάζει. Κάθισαν και δεν θέλουν να φύγουν

  Ρίξτε τους. Πρόγραμμα, διάγγελμα και ρίξτε τους. Πρόκειται για αλητεία εφάμιλλη ή χειρότερη του πασόκ του 81

  Ειδεμή η παιδική χαρά των κομμάτων θα ρίξει την Ελλάδα. Πόσοι "ξένοι" πρέπει να σας το πούνε. "Αργός θάνατος" συνήθως γίνεται sudden death. Ρίξτε τους.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 14/01/2010 09:30:43

   Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ. Αν δεν προλαβουν τα "ποδια" του Ανεμηστηρα..

   ΠΠ

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ archaeopteryx 14/01/2010 09:45:35

   archaeopteryx

   Μήπως ξέρεις τι εννοούσε ο Καραμανλής, όταν έλεγε πως "μετά τα Χριστούγεννα έρχονται τα καλύτερα" ;;;;

  • thespieys avatar
   thespieys @ archaeopteryx 14/01/2010 10:18:51

   Συμφωνώ, με την ανικανότητά τους έχουν γίνει επικίνδυνοι.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ archaeopteryx 14/01/2010 10:38:27

   Δεν το έχω ξαναπεί αυτό για καμία άλλη κυβέρνηση μέχρι τώρα: Η ιδεοληψία του GAP είναι τόσο επικίνδυνη για τη χώρα, πέρα από την ανικανότητά του, που το να επιτύχει σχετικά σε ένα τομέα και να το χρησιμοποιήσει η προπαγάνδα του για να επανεκλεγεί, θα ήταν τραγωδία. Θα πρέπει να ευχόμαστε την αποτυχία του και να ξεκουμπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
   Μαζί του θα τελειώσει και η δυναστεία Παπανδρέου.

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ archaeopteryx 14/01/2010 11:56:02

   Λέτε τον Μάρτη να είναι ωραία για εκλογές?

  • ataktos avatar
   ataktos @ archaeopteryx 14/01/2010 12:02:50

   Η πρόταση σου είναι πολιτική (όπως έλεγε ο σιδερένιος) .Με όποια όπλα πάλευε ο ΓΑΠ τον ΚΚ τώρα είναι καιρός να πληρώσει

  • sawas avatar
   sawas @ archaeopteryx 14/01/2010 12:40:21

   Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και όπως αλλιώς θέλετε.

   Δεν είναι δυνατών να ζητάς νέες εκλογές μέσα σε 1 εξάμηνο. Όσο απαράδεκτο και επικίνδυνο είναι το ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ τόσο επικίνδυνη είναι η πρόταση σου.

   Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουμε
   1 μήνας ακυβερνησίας (προεκλογική περίοδος)
   Αλλαγή κυβέρνησης
   3 μήνες η 100 μέρες ασκήσεις επί χάρτου (από τους άλλους τους ικανούς που διώξαμε πριν 3 μήνες)

   …….και βρισκόμαστε πάλι στο σημείο ΜΗΔΕΝ

   Έλεος Έλληνα......

   Αν βαδίζουμε με τον ΓΑΠ αργά στην καταστροφή, με τις εκλογές θέλεις να την τρενάρεις? η να την αντιστρέψεις?

   Καλώς η κακώς βγάλαμε Αυτούς, Αυτούς να ξεσκίσουμε και όχι να τρώμε οι ίδιοι τις σάρκες μας.

   Ρίξε τις προτάσεις σου (όπως και γίνεται) μπας και σε διαβάσουν και αλλάξουν
   Οργανώσου, διαμαρτυρήσου αλλά ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 14/01/2010 12:48:41

   Λογική η άποψή σου, ακριβώς τα ίδια θα έλεγα και εγώ την περασμένη εβδομάδα. Αυτός ο "αργός θάνατος" της Moody's με ταρακούνησε.

  • loretta avatar
   loretta @ archaeopteryx 14/01/2010 13:43:58

   Α βρε Αρχαιοπτερυγα...εισαι φαινεται παλιος και συ και εζησες το δραμα του 81

   το αστειο ξερεις ποιο ειναι ? οτι μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων και Νεοδημοκρατων ακομα και Κουμουνιστων ΦΩΝΑΖΑΝ πριν τις εκλογες ερχεται το ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ....αλλα ετσι ειναι οι ελληνες...βολευονται στα ωραια λογια τα παχια...στο αθλητικο παρστημα του Ποδηλατη αλλα ξεχνανε ποιος τον γαλουχησε....ΞΕΧΝΑΝΕ.

 2. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 14/01/2010 09:21:38

  "Nα αρνηθεί να στηρίξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να ρίξει την Κυβέρνηση"

  Τς, τς, τς. Και συ ΛΑΟΣ αρχαιοπτέρυγα;...

  Γιατί το είχα γράψει κι εγώ παλαιότερα και μερικοί μόνο που δεν με εκτελέσανε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Αγανάκτηση 14/01/2010 11:56:24

   όχι Αγανάκτηση... δεν είμαι ΛΑΟΣ. Μέχρι πρόσφατα ήμουν από αυτούς τους "απολιτικούς" που νομίζουν ότι βλέπουν ψύχραιμα και αναλυτικά τα πράγματα. Είδα "θετικά" (και "αρνητικά") και στον ΑΓΠ και στην Μητσοτάκη και στον Σημίτη. Ο ΚΚ ήταν απογοήτευση. Δεν ήμουν εκ των προτέρων "κατά του ΓΑΠ", προεκλογικά.

   Να ομολογήσω ότι ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκα με πολιτικά, μέχρι το συμβάν με τον Ζαχόπουλο. Έχω βαρεθεί τον "νεοελληνικό" ή "οθωμανοελληνικό" τρόπο των πραγμάτων και αποφάσισα, όπως στην ταινία, ότι "I am mad as hell and I am not going to take it any more"

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/01/2010 09:35:36

  Yπομονη και ξεκουραση.

 4. ΝΜ avatar
  ΝΜ 14/01/2010 09:49:16

  masterpiece! φάκτορα είσαι πολύ μπροστά.

 5. dr.thess avatar
  dr.thess 14/01/2010 10:01:55

  ηδη αναπολησαμε βουλγαρακη -ρουσοπουλο-εφραιμ

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 14/01/2010 10:56:15

  Η Τουρκία στο πυρηνικό κλάμπ: Υπογραφή συμφωνίας με τη Ρωσία για τη κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού (Στρατηγικη).

  Αυτο ειναι ΝΕΟ.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 14/01/2010 10:59:03

  Επισης ΝΕΟ, αν αληθευει:

  Κουνταρδάς: Ξένες μυστικές υπηρεσίες πίσω από τη τρομοκρατία.

  Σωωωωπα! μη μου πειτε. Ολα συνομωσιολογιες, κατα πως λεει ο Χατζηπρετεντερης του ΜΕΓΑλου. Οοοοοοοοχι! Λαϊκοι αγωνες ειναι...

 8. yangoolas avatar
  yangoolas 14/01/2010 11:03:04

  Tα γγκάλοπ περί προβαδίσματος του Πασόκ είναι "ελληνικά γκάλοπ". Ο κόσμος είναι αγχωμένος. Βλέπει και το αγγούρι και τις κωλοτούμπες. Πολιτικάντικα θα λέμε "ας τους να φθαρούν", "ας τους να φάνε αυτή την φαλίρα". Ο γιανγκούλας λέει "_έστε τα πολιτικάντικα και να φύγουν". Αύριο θα το λέει ο κόσμος στο δρόμο.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ "ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ"

  Μην αφήσουμε τα πράσινα τρωκτικά να μας οδηγήσουν σε ομφαλοσκόπηση. Είναι γατόνια και είμαστε "καλοί άνθρωποι νοικοκύρηδες". ΟΧΙ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΗΣΗ.

 9. falkonbee avatar
  falkonbee 14/01/2010 11:33:32

  Εδώ και τώρα εκλογές.Ο ΓΑΠ και ο θίασος του πρέπει γρήγορα να πάνε στο σπίτι τους,αυτό είναι το συμφέρων του τόπου.Γρήγορα να τελειώνουμε με τους κυρίους πριν μας πουν άντε γεία από την ΕΕ Ούτως η άλλως τον Γιωργάκη με το οικονομικό επιτελείο του τον χρειάζεται και ο Ομπάμα στις ΗΠΑ για την ανώρθωση της οικονομίας,όπως έκανουν και στην Ελλάδα τις πρώτες 100 μέρες.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ falkonbee 14/01/2010 11:36:10

   εξαιρετικό! Να στείλουμε τον ΓΑΠ στην Αμερική σαν "ελληνική βοήθεια"

  • bananiagr avatar
   bananiagr @ falkonbee 14/01/2010 11:38:03

   Τον Μητσοτάκουλα θα έπρεπε να στείλουμε στην Αμερική, αλλά βλέπω πως η γκαντεμιά του χτυπάει μόνο την Ελλάδα.

   Στην Αιτή μην τους στείλουμε μόνο, θα τους αποτελειώσουν...

 10. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 14/01/2010 12:23:36

  Εξαιρετικό το εύρημα, άγνωστε παράγοντα!

  Να κάνω κι «εγώ»μια αποτίμηση των 100 πρώτων ημερών μετά τη συνέντευξη ΓΑΠ και την απάντηση Σαμαρά.

  1. Περάσαμε από μια μακρά περίοδο αδράνειας, φυγοπονίας και αθεμελίωτης αφέλειας σε μια περίοδο ανοίγματος πολλών θεμάτων, επιδεικτικής εργασιομανίας και μη στοχοπροσηλωμένης αλλά πάντως εξαντλητικής «εκδημοκρατισμένης» διαβούλευσης.

  2. Από τον αραμπά μιας διεφθαρμένης ανικανότητας πηδήξαμε χωρίς προειδοποίηση σε ένα τρένο με αποφασιστικά αναποφάσιστο μηχανοδηγό και προσωπικό υποστήριξης χωρίς εμπειρία και με λάγνο ερασιτεχνισμό, που πασχίζει να εκκινήσει στηριγμένο σε εναλλακτικό καύσιμο.

  3. Το σκηνικό της πρόσληψης, διήγησης και ερμηνείας της πραγματικότητας (διάβαζε ΜΜΕ) από έναν ομοιομόρφως ανερμάτιστο θίασο – κριτή (εκ του ασφαλούς) των πάντων μεταράπηκε σε ένα συνεταιρισμό καφενείων που ήπιε για 100 μέρες τον ίδιο καφέ: έναν υποκριτικά φοβικό θρήνο για την κατάντια μας.

  4. Εν τω μεταξύ η έχουσα την υψηλή κυριότητα ιδιοκτήτρια του μαγαζιού (διάβαζε ΕΕ) απηύδησε να προβληματίζεται για την ποιότητα του καφέ και άρχισε αλλεπάλληλα εξώδικα στον νοικάρη, συνοδεύοντάς τα και με ολίγο χλιαρό νερό, ώστε να σπάσει μεν την αίσθηση του χώματος που αφήνει το κατακάθι, αλλά να μη προσφέρει πλέον και καμμιά απολύτως απόλαυση στον καφεπότη.

  5. Το ανταγωνιστικό μαγαζί – ήδη σε μεγάλη κρίση από έτους και πλέον – αποφάσισε αναπαλαίωση. Ευρίσκεται ακόμη στα πρώτα μερεμέτια, οι δε επιλεγέντες αρχιτέκτονες ψάχνουν για κανόνες, διαβήτες και μια σινική μελάνη που θα αρχίζει να ρέει μετά από πολύ επίπονο shaking. Αυτό το οποίο δεν έχουν ακόμη σκεφτεί είναι πώς θα διαφημίσουν το νέο καφενείο, ώστε οι διαμεσολαβητές της πραγματικότητας να πάψουν να τους αγνοούν επιδεικτικά.

  Να σκηνοθετήσει ο Αγγελόπουλος ή ο Φασουλής;

  ΥΓ: Γιατί άλλαξες την φωτογραφική αμφισημία φάκτορα; Από τον προβληματισμό "καρναβάλι ή παιδική χαρά" περάσαμε σε δύο διαφορετικές αντώνειες γραββάτες;

 11. spm avatar
  spm 14/01/2010 12:32:48

  Φακτορα, για να μαθαίνουμε, θες να μας πεις ποιός ειναι ο Μουρούτης και ποιός ο Λαζαρίδης -που παρεπιπτωντος διαβαζει και το "Τι να κάνουμε" του Λένιν-?

 12. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 14/01/2010 12:40:02

  κ. Σαμαρά,

  1) βάλε τον Αβραμόπουλο για πρόεδρο τον Μάρτιο
  2) ξεφορτώσου τα "βαρίδια του παρελθόντος" από τη ΝΔ
  3) ρίξε τον ΓΑΠ τώρα που μπορείς και προτού ο θίασος του κάνει καμμιά σοβαρή ζημιά στη χώρα.

  Είναι μονόδρομος.

  Μόνο από τις χτεσινές δηλώσεις του ΓΑΠ καταλαβαίνει εύκολα κανείς (χωρίς να έχει ικανότητες διευθυντή προσωπικού πολυεθνικής) ότι έχουν χάσει πλέον τη μπάλλα στο ΠΑΣΟΚ.

  Το ρολόϊ της Ελλάδας πλέον είναι σε αντίστροφη μέτρηση, τέρμα τα ψέματα.

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ Αγανάκτηση 14/01/2010 13:24:38

   "βάλε τον Αβραμόπουλο για πρόεδρο τον Μάρτιο"
   Δε μπορεί, πλάκα κάνεις.
   Εκτός αν θεωρείς επιτυχημένο το έργο του στο δήμο, τον τουρισμό και την υγεία (αν ξέχασα κάτι είναι γιατί αυτά που έχει δώσει στον τόπο είναι πολλά).
   Αυτό και αν είναι "βαρίδι".

 13. αρης avatar
  αρης 14/01/2010 13:06:37

  ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ 10 ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ...ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΤΣΙ...

 14. 13 avatar
  13 14/01/2010 13:16:33

  Μπρος γκρεμος και πισω γκομενες,οι Τουρκοι για κανα τρειαρι μηνες στο Αιγαιο(και μεις χωρις κυβερνηση??),ο Αντωνης δεν εχει διωξει καποια "μπαζα" που ειναι ακομη στο ΝΔ...Ξερει κανεις καποιο μεντιουμ?!

 15. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 14/01/2010 13:48:51

  Το τί θα κάνει ο Σαμαράς δεν θα μας το πεί. Κι έτσι πρέπει. Γιατί μετά στερείται το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Η πολιτική είναι ταϊμιγκ. Και κανείς δεν ξέρει ποιό θα είναι το τάϊμιγκ το Μάρτη. Οπως έλεγε ο αείμνηστος Εθνάρχης υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται.

  • loretta avatar
   loretta @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 14/01/2010 13:59:40

   Ο αντωνης ομως αγαπητη ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ παντα ελεγε ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...!!!

   Συμφωνω για το timing...

 16. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 14/01/2010 14:43:43

  μέχρι το Μάρτιο ο πολιτικός χρόνος είναι άπειρος ώστε να υπάρξει δέσμευση προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Αυτή την στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει τόσο μεγάλη και απότομη κωλοτούμπα από τον Σαμαρά. Επίσης τα λόγια του Καρατζαφέρη μην τα παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς. Σήμερα λέει και είναι ικανός την ίδια μέρα να αλλάξει τροπάριο αν δεν του βγαίνουν τα κουκιά. Επίσης η Ανανεωτική αριστερά είναι σε φάση που θα μπορέσει εύκολα να την "χρησιμοποιήσει" ο ΓΑΠ. Επομένως είναι πολύ ασαφές ακόμα αν υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας προσφυγής στις εθνικές κάλπες για την ΝΔ το Μάρτιο. Επιπρόσθετα οποιαδήποτε φημολογία αυτήν την στιγμή για εκλογές θα κάνει τεράστια ζημιά στην χώρα ενόψει του δανεισμού για το 2010.

 17. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 14/01/2010 15:05:28

  Η συγκυβέρνηση είναι μονόδρομος.
  Η ανικανότηα του ΓΑΠ με τα χιλιάδες πράσινα ερπετά τριγύρω του από τη μια,και η ανετοιμότητα της ΝΔ με τα εσωτερικά της προβλήματα και βαρίδια από την άλλη,κάνουν επιτακτική την ανάγκη συνεργασίας των δύο κομμάτων.
  Όσο το Πασοκ συνεχίζει την πορεία του οι πολίτες αγριεύουν περισσότερο,πανικοβάλλονται και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει η έκρηξη.
  Τον βολεμένο τον υπνωτίζεις με Μεγκα,δημοσκοπήσεις σικέ,Νεα,Εθνος.
  Τον κατεστραμμένο δεν τον ξεγελάς με τίποτα.Ότι ήταν να χάσει το έχασε.Θα βγει στο δρόμο και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.
  Όταν άρχισαν οι ίδιοι οι βουλευτές του Πασοκ να αγανακτούν μ'αυτά που βλέπουν εμείς τι πρέπει να κάνουμε;
  Πρέπει να ληφθούν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που υπήρξαν ποτέ και η μόνη λύση για να αποδώσουν με τη μικρότερη δυνατή κοινωνική ένταση,είναι να μοιραστούν την πολιτική ευθύνη της μακρόχρονης ληστείας τα δυο κόμματα μαζί.

 18. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 14/01/2010 15:13:35

  Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης τελείωσαν και οι πολίτες στη μεγάλη δημοσκόπηση του NewsIt.gr που διεξήγαγε η εταιρεία Alco, απαντούν και κρίνουν την

  απόδοση της κυβέρνησης.

  Τα ευρήματά της έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το πως κρίνει η κοινή γνώμη την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, όσο και για το πως βλέπει ξεχωριστά σε κάθε τομέα την απόδοση του κάθε υπουργού.

  Στο ερώτημα "Είστε ικανοποιημένοι από τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης"

  40,5% λέει ΝΑΙ
  49,9% λέει ΟΧΙ
  9,6% ΔΞ/ΔΑ

  Στο ερώτημα "Εκανε η κυβέρνηση όσα υποσχέθηκε προεκλογικα;"

  61,5% λέει ΟΧΙ
  28,4% λέει ΝΑΙ
  10,1% ΔΞ/ΔΑ

  Στο ερώτημα "Μπορεί η κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από την κρίση;" οι γνώμες είναι σχεδόν μοιρασμένες

  42,9% λέει ΝΑΙ
  43,5% λέει ΟΧΙ
  13,6% ΔΞ/ΔΑ

  Στο ερώτημα "Είστε ικανοποιημένοι από τον Γ.Παπανδρέου;"

  53,7% λέει ΝΑΙ
  35,5% λέει ΟΧΙ
  10,8% ΔΞ/ΔΑ

  Επίσης, το 60,9% είναι υπέρ της λήψης σκληρών μέτρων, ενώ στους τομείς Δημόσιας Τάξης, Οικονομίας και Περιβάλλοντος οι θετικές γνώμες υπερτερούν.
  Το 54,4% υποστηρίζει οτι η κυβέρνηση χειριστηκε πολύ καλύτερα τα πράγματα από τη ΝΔ. Το 53,3% θεωρεί οτι ο κ. Παπανδρέου χειρίστηκε καλύτερα τα πράγματα από τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή.

  Τέλος στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι το ίδιο μεγάλη όσο έχει αποτυπωθεί και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

  ΠΑΣΟΚ 37,1
  ΝΔ 27,5
  ΚΚΕ 6,9%
  ΛΑΟΣ 4,7%
  ΣΥΡΙΖΑ 3,2%
  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,6%
  ΑΛΛΟ 2,5%
  ΛΟΙΠΑ 4,1%
  ΔΞ/ΔΑ 12,4%

 19. Insider avatar
  Insider 14/01/2010 15:27:39

  Οι εκλογές θα γίνουν Σεπτ. με Νοέ. Για τότε σχεδιάζεται. Υπομονή και θα δείτε. Ο Κωστάκης κινήθηκε έξυπνα. Ήξερε οτι περίμενε στην γωνία η Ε.Ε. για να μας ξ..χ..ι, στα οικονομικά αλλά και δημοσιονομικά οι ζημιές ήταν ανεπανόρθωτες και εξαιτίας τους αλλά και εξαιτίας και της κυβέρνησης των Ολυμπιακών Αγώνων (λέγανε τότε ότι στο μέλλον θα τα πληρώσουμε όλα τα καλά που έκανα τότε) ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα σε μορφή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οπότε τρεχάτε ποδαράκια μου. Νομίζετε δεν το ήξερε ο Κωστάκης ότι θα χάσει?! Ας είμαστε σοβαροί. Το μόνο που κάνει η Ν.Δ. αυτή την στιγμή είναι να περιμένει διότι με τον τρόπο που κινείται ο George σίγουρη την έχει την νίκη. Νόημα είναι θα αλλάξει τίποτα αν αλλάξει και η κυβέρνηση? Διότι το "όσο ζώ ελπίζω" έχει καταντήσει πολύ κλισέ πλέον και κυριολεκτικά δεν νομίζω να υπάρχει πολίτης στην χώρα τούτη που να υποστιρίζει το παραπάνω. Sorry για οποιαδήποτε ορθογραφικά λάθη.

 20. Orestios avatar
  Orestios 14/01/2010 16:32:35

  Η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει. Το GAP έχει μόνο ένα στόχο. Να νομιμοποιήσει και να παραχωρήσει ιθαγένεια σε όλους τους ασιάτες. Αυτό είναι το μέλημά του. Κανένα άλλο. Μπορεί να απασχολούν τη δημοσιότητα όλα τα περί οικονομίας αλλά ο στόχος του είναι να αλλοιώσει την Ελλάδα. Οι κινήσεις προς αυτόν το στόχο γίνονται και από όσους φαινομενικά κάνουν σκληρή κριτική. Είναι όλα ένα θέατρο. Ο μόνος στόχος είναι να νομιμοποιηθούν οι πακιστανοαφγανοί παρέχοντάς τους τα πάντα. Οι συμφωνίες έχουν γίνει κιόλας.
  Ο Σαμαράς οφείλει να μην συναινεί σε μια κυβέρνηση αποτυχημένων που μόνο μέλημά τους είναι να κρατήσουν την καρέκλα με την βοήθεια πακιστανών. Η συναίνεση είναι η παγίδα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Orestios 14/01/2010 16:36:59

   ορέστιε, έχω μια υποψία... αν κρίνω από τα σχόλια και το άγχος, εδώ, νομίζω ότι μπορεί να είναι και άσκηση για να τρωγόμαστε με αυτό και όχι με το "it s the economy stupid". Οι πασόκοι είναι πονηροί σε τέτοια... Όχι ότι δεν είναι πρόβλημα... αλλά...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 14/01/2010 16:47:09

   Αρχαίε, το κόλπο είναι να τρωγώμαστε με τα οικονομικά. Και στο λέω έχοντας σήμερα ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Orestios 14/01/2010 16:52:05

   τι να πω... μαζί σου... Πολλά τα μέτωπα... μαζί σου

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Orestios 14/01/2010 16:53:00

   Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συνηθίσει να "κατσικώνεται" όταν εκλέγεται, και δεδομένου ότι μόνο όπως περιγράφει ό Ορέστιος εξασφαλίζεται το κατσίκωμα, δεν αποκλείεται να είναι έτσι.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Orestios 14/01/2010 17:21:24

   Νομίζω ότι είναι πολύ πιο σοβαρό.
   Ο ΓΑΠ δε θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Αν ήθελε να μείνει,
   δε θα άφηνε τον Χρυσοχοΐδη να αλωνίζει.
   Προφανώς τον ετοιμάζει για διάδοχη κατάσταση.
   Και επειδή έχει και μεγάλες φιλοδοξίες για να αποσυρθεί,
   εκτιμώ ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρει μια θέση στην ΕΕ.
   Τα ανταλλάγματα είναι μεγάλα δεδομένης της στρατηγικής θέσης της χώρας.
   Η ίδια η εξουσία στην Ελλάδα άνοιξε την πόρτα στην ισλαμοποίηση.
   Αν ο ΓΑΠ ήθελε θα κλείδωναν αύριο τα σύνορά μας. Αλλά δε θέλει, διότι θέλει να "εκβιάζει" την ΕΕ για να πάρει το αξίωμα που ονειρεύεται.
   Εμείς κρατάμε τους ισλαμιστές εισβολείς εδώ και κερδίζουν χρόνο οι ευρωπαίοι για να ανασυνταχθούν στο εσωτερικό των κρατών τους, που ήδη έχουν πρόβλημα με τους ισλαμιστές οι περισσότεροι.
   Για αυτό και η υπηκοότητα-ιθαγένεια σε όλη την αφγανο-πακιστανία.
   Αυτό προϋποθέτει ότι το ελληνικό διαβατήριο θα εκπέσει του ευρωπαϊκού. Δεν είναι περίεργο, ήδη χρειαζόμαστε βίζα για τις ΗΠΑ.
   Σταδιακά μας πετάνε έξω και από το ευρώ.
   Για να μπορέσει και το κεφάλαιο να εκμεταλλευτεί το φτηνό εργατικό δυναμικό και με τη διαφορά νομίσματος να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.
   Και η Ευρώπη για να αποφύγει την ισλαμική λαίλαπα θα θυσιάσει ένα κομάτι της. Εμάς. Και όλοι θα είναι χαρούμενοι.
   Όλοι εκτός από εμάς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 14/01/2010 19:24:13

   Συνεπώς Γιασμίν πόσο αδίστακτος είναι ένας άνθρωπος όταν εκβιάζει? Και μην νομίζεις ότι το GAP νοιάζεται για την Ελλάδα. Ουσιαστικά αδιαφορεί. Η πρωθυπουργία είναι για να γεμίσει το βιογραφικό του, καθώς εκεί δεν φαίνεται αν είναι καλός ή κακός πρωθυπουργός. Φαίνεται μόνο ότι είναι πρωθυπουργός. Έτσι η φιλοδοξία του έχει να κάνει με την φιλαρχία του. Γι' αυτό ειναι αδίστακτος.
   Άλλωστε το θέτρο που παίζουν οι υπουργοί του και οι βουλευτές, πως τάχα διαφωνούν, έχει σαν σκοπό να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες.
   Δεν είναι άγνωστη τακτική αυτή από το ΠΑΣΟΚ. Όποιος διαφωνεί όμως πραγματικά το λέει ευθέως και δεν ψηφίζει νομοσχέδια εχθρικά για την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό η ΝΔ οφείλει να κρατήσει άποψη σταθερή και να μην φαίνεται να παλινωδεί μεταξύ συναίνεσης και κατακραυγής. Ο σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να μην υπάρχει αντιπολίτευση. Μόνο με την φαινομενική "εσωτερική¨αντιπολίτευση κερδίζεται αυτό. Η ΝΔ οφείλει να καταστεί φάρος ελπίδας για την προδοσία που γίνεται από το ΠΑΣΟΚ. Όσο πιο γρήγορα το κάνει τόσο καλύτερα για αυτήν και την Ελλάδα.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ Orestios 14/01/2010 19:30:39

   παρ' τον κοπέλα μ' πάρ' τον, αποπλάνησέ τον, πήγαινέ τον στο Εϊλάτ, στις Μαλδίβες, πήγαινέ τον μακρυά στην Ανταρκτική να δει αν ζεσταίνονται οι Πινγκουϊνοι. Να ρε Ορέστιε... να δώσουμε Ιθαγένεια σε πινγκουϊνους και να στείλουμε τον ΓΑΠ να τους προσελκύσει

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 14/01/2010 19:36:58

   Δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου yangoolas

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Orestios 14/01/2010 19:44:52

   To ανησυχητικο σημαδι για μενα ειναι οτι το Δεκεμβριο του 2003 ο Παπανδρεου ως υπουργος Εξωτερικων υπεγραψε το Δουβλινο ΙΙ.
   Εκεινη τη στιγμη κανεις δεν το καταλαβε και πολυ αργοτερα μαθαμε τι σημαινε.Σημαινε οτι η Ελλαδα γινοταν αποθηκη των λαθρομεταναστων αφου θα τους απελαυναν ολους εδω εφ οσον ειχαν πατησει εδω το ποδι τους πρωτη φορα στην Ευρωπη.Και το υπεγραψε οταν ηξερε οτι θα χασει τις εκλογες και θα παραδωσει το 2004.Αφησε τρεις ναρκες ,σχεδιο Αναν,συμφωνια Ελσινκι και Δουβλινο.
   Αυτο ειναι ενδειξη σχεδιου και με την επανοδο του η πρωτη δουλεια ειναι η αποδοση ιθαγενειας στους παντες.
   Ολα αυτα ειναι ενδειξεις οτι εχει αποφασισθει ο μερικος εξισλαμισμος της χωρας.

 21. στ. τακης avatar
  στ. τακης 14/01/2010 19:12:39

  ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΩΝ STAGE ΚΑΤΑΛΙΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

 22. Dimi avatar
  Dimi 14/01/2010 22:40:00

  Oi Eλληνες Πολίτες υπομένουν, περιμένουν, ανέχονται τα πάντα, ακόμη και την πρωτοφανή αλητεία των Οικονομικών Οίκων. Εχουν επίσης μνήμη και καθαρή, κριτική σκέψη. Αλήθεια, που βρίσκονται ο Ακης, ο τσάρος Mr. Colgate, το "θείον βρέφος" του Κτηματολογίου, η Βασούλα των Μεσογειακών, ο κύριος «Ευχαριστούμε» των Ιμίων? Ολοι αυτοί είναι στο απυρόβλητο? Ολοι αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη γιά τη Ελληνική Τραγωδία που βιώνουμε καθημερινά? Η σημερινή Κυβέρνηση, προσβάλλει τη νοημοσύνη της, τη δική μας και των ξένων, όταν χωρίς διάθεση αυτοκριτικής, κατηγορεί τη Ν.Δ. ως την μόνη υπεύθυνη γιά όλα τα δεινά της χώρας.

  Η σημερινή Κυβέρνηση, με την αλαζονεία της πλειοψηφίας, θεωρεί ότι μπορεί να νομοθετεί κατά το δοκούν, εν λευκώ. ΟΜΩΣ, με το Αφελληνιστικό νομοσχέδιο/όνειδος γιά το μεταναστευτικό, η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ. Οι Ελληνες, ΔΕΝ είναι εύκολη μπουκιά για να φαγωθούν. Οι Ελληνες ΔΕΝ πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα στους εκάστατε ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που απεργάζονται την διάλυση της Ελλάδος. Η τωρινή Κυβέρνηση, να ΜΗΝ επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα. Να ΜΗΝ επιχειρήσει να κτυπήσει τους Ελληνες στο νεύρο, δηλαδή, στην Εθνική Υπερηφάνεια και την Υπόλειψή τους. Γιατί άν συμβεί αυτό, η αγανάκτηση και η οργή των φιλήσυχων Ελλήνων, θα γιγαντωθεί σε τσουνάμι που θα σαρώσει τα πάντα.

  Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε γεννηθεί εκτός Ελλάδος, και δεν φαίνεται να είστε γνώστης της μεγάλης έννοιας «Ελληνικό Φιλότιμο». Ο όρος είναι αδόκιμος για μετάφρασή του στα Αγγλικά ή Σουηδικά. Παρακαλούμε, σεβαστείτε τον.

 23. thouthou avatar
  thouthou 15/01/2010 07:51:10

  Αν συνεχιστεί το καραγκιοζιλίκι με τις δημοσκοπήσεις, που βγάζουν 125% στο ΠΑΣΟΚ, αυτό σημαίνει ότι αρχίζουν να αποσταθεροποιούνται, και προσπαθούν να αποθαρρύνουν τον Σαμαρά από το να κάνει σκέψεις περί σεναρίων Β', και πιθανή ολική ρήξη μέχρι τον Μάρτιο. Γιατί, κακά τα ψέμματα, μετά την εκλογή προέδρου, είναι απλά στο χέρι του Παπανδρέου το αν και πώς θέλει να πέσει.
  Και μην ξεχνάμε, η πρόταση δεν είναι να κάνει δήλωση ο Σαμαράς ότι θα ρίξει τον ΓΑΠ. Η πρόταση είναι να διαμηνύσει ο Σαμαράς στον ΓΑΠ ότι αν δεν αποσύρει τον νόμο περί ιθαγένειας, με δέσμευση ότι δεν θα το επαναφέρει σε αυτή την θητεία, ΤΟΤΕ θα τον ρίξει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.