#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2011 21:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστικά κονδύλια: 4.275.000 σε 7 μέρες!

Σε πάρτι εξελίχθηκαν τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών την διετία του ΠΑΣΟΚ. Οι καταγγελίες για το πώς αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία πληθύνονται.

Ενδεικτικό του τρόπου διαχείρισης είναι δύο έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι μέσα σε μια εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ πήρε 4.275.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα τοποθέτησε στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα με αποφάσεις του (τότε υφυπουργού Οικονομικών) Φίλιππου Σαχινίδη στις 23 Φεβρουαρίου 2010 δίνονται 1.575.000 ευρώ στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και λίγες μέρες μετά, στις 2 Μαρτίου 2010, άλλα 2.700.000 ευρώ. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που περιορίζει τους μισθούς, αυξάνει τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών που δίνονται με τον γνωστό αδιαφανή τρόπο – πρόσφατα άλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Λαμπρινίδης απάντησε στη Βουλή ότι δεν έχει στοιχεία για τον τρόπο διάθεσης των μυστικών κονδυλίων, διότι αυτά καταστρέφονται…

Υπογραμμίζεται ότι τα 4,275 εκατ. ευρώ πήγαν ως «πρόσθετη ενίσχυση» στα ήδη 18,9 εκατ. ευρώ που υπήρχαν στα μυστικά κονδύλια. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα η κυβέρνηση είχε δαπανήσει όλα τα λεφτά των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών (δηλαδή και τα 18,9 εκατ.) από το πρώτο δίμηνο του 2010!

Το ερώτημα δεν είναι μόνο που πήγαν 4,275 εκατ. ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά και ποιες είναι οι «πιεστικές» ανάγκες που έκαναν τον Φίλιππο Σαχινίδη να προσθέσει άλλα 4,275 εκατ. ευρώ στα μυστικά και αδιαφανή κονδύλια του Υπουργείου ΕξωτερικώνΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 10/10/2011 21:19:33

  NON STOP PARTY....................................

 2. A.M. avatar
  A.M. 10/10/2011 21:53:42

  Εντάξει, είναι .. μυστικά τα κονδύλια αυτά.
  Τι μπορεί να γίνει;
  Έλεγχος;
  Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος γιατί τότε παύουν να είναι ..μυστικά τα κονδύλια.

  Οπότε έχουμε τρείς επιλογές:
  Ή καταργούμε εντελώς τα μυστικά κονδύλια
  ή θέτουμε ένα ετήσιο όριο στο ποσόν αυτών των μυστικών κονδυλίων και πέραν αυτού παύει η .. μυστικότητα
  ή κάνουμε γαργάρα οποιοδήποτε ποσόν και αν πάει στα μυστικά κονδύλια.

  Αλλά δεν μπορούμε να εγκαλούμε κανέναν υπουργό απ την στιγμή που έχουμε θεσμοθετήσει τα μυστικά κονδύλια και μάλιστα έχουμε προβλέψει και την καταστροφή - και λογικό το βρίσκω - των στοιχείων που αποδεικνύουν τον προορισμό αυτών των κονδυλίων.

  Είναι και λίγο .. σχιζοφρενικό το να θέλουμε να έχουμε μυστικά κονδύλια και εν ταυτώ να γνωρίζουμε - και μάλιστα όλοι, ακόμα και στο διαδίκτυο! :lol: - που πήγαν!

  Δεν στέκει λογικά αυτό.

 3. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 10/10/2011 22:00:16

  Εδώ έχουμε ¨μυστικές επιστολές¨ στα μυστικά κονδύλια θα μείνουμε;

 4. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 10/10/2011 22:02:01

  αμα είναι να μας πουνε για τα μυστικά κονδύλια να ξεκινήσουν από το 1990 και μετά. Διαφωνεί κανείς;

  • A.M. avatar
   A.M. @ σάκος με απίδια 10/10/2011 22:16:23

   Τι να διαφωνήσει;
   Το θέμα είναι ότι και να θέλει κάποιος να μας πεί - λέμε τώρα, και καλά! - για τα μυστικά κονδύλια ΔΕΝ μπορεί!
   Τα σχετικά παρασταστικά καταστρέφονται για να διατηρηθεί forever η ...μυστικότητα!

   Άρα;

   Θα σου πούν ότι πλήρωναν μυστικούς πληροφοριοδότες για σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια.
   Και εκεί όλα σταματάνε.
   Ούτε να τους πιστέψεις ούτε να τους διαψεύσεις μπορείς.

 5. Σταύρος avatar
  Σταύρος 10/10/2011 22:37:14

  ...Θα σου πούν ότι πλήρωναν μυστικούς πληροφοριοδότες για σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια...

  Δεν το κατάλαβα! :)
  Εμ που τους διαρρέει το ΠΑΣΟΚ τις πληροφορίες, εμ και που τους πληρώνουμε! ;)

 6. Pluto avatar
  Pluto 11/10/2011 08:35:59

  Τα απόρρητα κονδύλια είναι ο μίτος για την αποκάλυψη του βαθυτάτου παρακράτους μέσα στο ΥΠΕΞ καί στην Κυβέρνηση και ιδίως της πολιτικής που το παρακράτος προωθεί και εφαρμόζει, κυριολεκτικά με το αζημίωτο.
  Όπως αναλύει και ο ακαδημαϊκός Μαρκεζίνης στο βιβλίο του για «Μια νέα Ελληνική εξωτερική πολιτική» για την περίοδο 2000-2007, οι απολογισμοί του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν κατατεθεί στην Βουλή αποκαλύπτουν ότι τα ετήσια απόρρητα κονδύλια μετά τις προσαυξήσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 55-80 εκατομυρίων τα χρόνια αυτά.
  Το σημαντικό είναι ότι για την διαχείριση των απορρήτων δεν αποδίδεται ουδείς λογαριασμός καί κάθε παραστατικό που ήθελε προκύψει «καταστρέφεται το αργότερο εντός εξαμήνου», σύμφωνα με τον Οργανικό Νόμο του ΥΠΕΞ. Η προσθήκη «το αργότερο» έγινε από την Ντ. Μπακογιάννη στην τελευταία αναθεώρηση του Οργανισμού (2008). Συνεπώς και τα δύο κόμματα χρησιμοποίησαν και ενίσχυσαν ένα σύστημα ανεξέλεγκτης διάθεσης υψηλότατων ποσών, με κύριο χαρακτηριστιό την προστασία των τελικών παραληπτών.
  Ελάχιστη σημασία έχει ποιό κόμμα είχε τα περισσότερα απόρρητα. Σημασία έχει ότι το 2011 στο ΥΠΕΞ και στην Ελληνική Κυβέρνηση κάποιοι διαχειρίζονται χρήματα των φορολογουμένων με την λογιστική μέθοδο της σπηλιάς του Αλί Μπαμπά: όσα αντέχουν να σηκώσουν οι τσέπες τους. Μερικοί, βάζουν μέσα στη σπηλιά και μουλάρι, no problem!
  Σημασία ακόμη έχει όχι μόνο ποιοί τα παίρνουν αλλά και ποιοί τα δίνουν. Τα απόρρητα διαχειρίζεται ο εκάστοτε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου Υπουργού. Αυτός τροφοδοτεί και το Γραφείο του Πρωθυπουργού και οποιον άλλο. Αυτός κατανέμει και κάποια ψυχία μεν διόλου ευκαταφρόνητα δε σε ορισμένες Πρεσβείες μας στο εξωτερικό. Το χρήμα διακινείται σε ρευστό και δεν αφήνει ίχνη. Συνεπώς,οιοσδήποτε κατανομασθεί ως αποδέκτης τελικός ή ενδιάμεσος οφείλει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και εδώ έγκειται η παράνοια του συστήματος. Και οι 570 διπλωμάτες στο ΥΠΕΞ είναι εν δυνάμει ύποπτοι, όπως οι Σικελοί είναι εν δυνάμει ύποπτοι σαν Μαφιόζοι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία....
  Ενώ οι μισθοί των διπλωματών περικόπτονται και φορολογούνται βάναυσα,αυξάνουν τα φιλοδωρήματα που μοιράζονται τα στελέχη του παρακράτους.... Αυτή η διαφθορά, θεσμοποιημένη, διαρκής και διαμομματική είναι ότι χειρότερο για μια Διπλωματική Υπηρεσία η οποία έχει αφεθεί (καί εθισθεί) να διακινεί ανεξέλεγκτα ποσά από τα οποία εποφελούνται, τελικώς καί κυρίως, ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες. ΄Εχουν τόση ευθύνη εκείνοι οι διπλωμάτες που ενέχονται στην ανευ παραστατικών διακίνηση των απορρήτων όση ευθύνη έχουν και οι διακινητές της ηρωίνης (οι και «μουλάρια» αποκαλούμενοι).

  Ποιοί τα παίρνουν; Κάθε υπόθεση, δεκτή. Πάντως ούτε θρησκευτικοί θεσμοί του εξωτερικού, ούτε και οι κατάσκοποι της χώρας και οι εμπιστευτικές της πηγές δικαιολογούν μέση δαπάνη 68εκ. ευρώ το χρόνο. Θα είχε φανεί, αν υπήρχε τέτοια παραγωγική επένδυση, η αποδοσή της στην πράξη. Θα είχαμε επιρροή, πληροφόρηση και συμμάχους που θα φύσαγαν. ΄Ολοι ξέρουμε τι έχουμε......

  Απόρρητα έχουν όλα τα Υπουργεία Εξωτερικών κα όλες οι χώρες. Το Ελληνικό όμως σύστημα ανυπαρξίας ελέγχου, μη απόδοσης λογαριασμού πουθενά είναι ελληνική πατέντα. Το απόλυτο χάος! Ακόμη και στην Ζιμπάμπουε κάποιος κρατάει λογαριασμό καί κάποιος τον ελέγχει.΄Εχουν διαμαρτυρηθεί ορισμένοι διπλωματικοί. Έχουν πέσει να τους φάνε πρώτοι απ` όλους οι«έμπιστοι» συνάδελφοί τους ,αυτοί που (πάντοτε οι ίδιοι)που διοικούν το μαγαζί επί ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ! .

  Στα τέλη Φεβρουαρίου 2011 σε Γενική Συνέλευση της Ενωσης Διπλωματών, παρουσία τότε του Δρούτσα, ρωτήθηκε ο εν λόγω Κηπουρός γιατί δεν συγκινείται από την πρόταση να τεθεί διά νόμου η διαχείριση των απορρήτων (και ειδικότερα η διάθεσή τους από τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού) υπ΄όψιν 3μελούς επιτροπής, από ένα Κοινοβουλευτικό (π.χ. Πρόεδρο Βουλής, Πρόεδρο Επιτροπής Εξωτερικών και ΄Αμυνας) και δύο ανώτατους Δικαστικούς, δεσμευμένουςς από την ρήτρα της μυστικότητος ( απ` αυτή που δεσμεύεται καί ο Διοικητής της ΕΥΠ για όσα είδε κατά την θητεία του).Ακόμη, τονίσθηκε η ανάγκη να υπογράφουν αποδείξεις (!!) οι παραλήπτες των ποσών που είναι σχεδόν πάντα σε ρευστό.Και τα παραστατικά να καταστρέφονται από την ίδια την τριμελή επιτροπή πριν παρέλθει το εξάμηνο.
  Η απάντηση ήταν κραυγές διαρκείας Δρούτσα καί εξαπτέρυγων.....

  Η διαλεύκανση και η κάθαρση δεν είναι δύσκολη: απαιτείται ένας άλλος Υπουργός που θα ζητήσει από τους 2-3 τελευταίους Διευθυντές Διπλωματικου Γραφείου του Υπουργού ένα χαρτί με τα ονόματα των υποτιθέμενων αποδεκτών καί των ποσών που κατεβλήθησαν. Μετά ερωτώνται εγγράφως κάποιοι ( π.χ.ιδρύματα ,εταιρείες, ΜΚΟ, παπάδες κοκ) από τους αποδέκτες εάν έλαβαν τα τάδε ποσά. ΄Οταν απαντήσουν ότι όχι ή ότι έλαβαν πολύ λιγότερα,τότε το όλο θέμα παραπέμπεται σε έναν πραγματικό Εισαγγελέα (που τολμά προφυλακίσεις) και σε λίγο όλοι θα ξέρουμε,με το νι και με το σίγμα....

 7. zap-zap avatar
  zap-zap 11/10/2011 13:38:02

  απ ότι διαβάζω στις εφηυμερίδες όμως, πάλι Τσίπρας τα έβγαλε όλα αυτά.

 8. Lampros avatar
  Lampros 11/10/2011 14:47:50

  Τα μυστικά κονδύλια για κάποιο λόγο ειναι μυστικά. Ειναι απλό, και μπορώ να δεχθώ την χρησιμότητά τους . Αλλου ειναι η ένστασή μου:
  Εδώ δεν τους εμπιστευομαστε για τα φανερά, πως να τους εμπιστευόμαστε για τα μυστικά???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.