#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστήριο με τάνκερ που "έπιασε" ο 6ος Στόλος φορτωμένο με καύσιμα από την Ελλάδα

[caption id="attachment_95501" align="alignnone" width="600" caption="Το “Ανουάρ Αφρικίγια”, ιδιοκτησίας γιού του Καντάφι, που είναι “δεμένο” στο λιμάνι της Βεγγάζης, φέρεται να φόρτωσε καύσιμα από ελληνικό διϋλιστήριο με προορισμό την Τρίπολη. "][/caption]

(Από την Λιβύη για το Antinews) Γράφουμε προηγουμένως για το ρόλο της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Λιβύη και τα παιχνίδια του Al Jazeera.

Στην περίπτωση της Ελλάδας το τελευταίο ήταν αυτό που διέδωσε ότι πλοίο υπό ελληνική σημαία μετέφερε οπλισμό στην Τρίπολη, στον Καντάφι. Γεγονός που ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών εκ μέρους των απλών πολιτών στη Βεγγάζη. Μάλιστα, αμέσως, αστραπιαία κυκλοφόρησαν φήμες (με τις οποίες εδώ και δεκαετίες έχουν μάθει να ζουν οι Λίβυοι) ότι τα όπλα προέρχονταν από Ισραήλ. Το τελευταίο, ως είναι γνωστόν, είναι άκρως μισητό σε όλους τους Άραβες και βέβαια στους Λίβυους. Στη συνέχεια, η ατμόσφαιρα εις βάρος της Ελλάδας έγινε ακόμα πιο βαριά, όταν διαδόθηκε η πληροφορία ότι το τάνκερ “Ανουάρ Αφρικίγια”, το οποίο λέγεται ότι ανήκει στον γιο του Καντάφι, Χάνιμπαλ, φόρτωσε καύσιμα από ελληνικά διυλιστήρια με προορισμό την Τρίπολη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άλλο ένα τάνκερ επρόκειτο να φορτώσει από το ίδιο λιμάνι καύσιμα για τον Καντάφι. Ωστόσο, από τη στιγμή που το “Ανουάρ Αφρικίγια” έπεσε στα χέρια των επαναστατών, με τη βοήθεια, όπως εκτιμάται, του 6ου στόλου, όταν επέστρεφε από Ελλάδα για Τρίπολη, η δεύτερη φόρτωση, ως λέγεται, ματαιώθηκε. Το “Ανουάρ Αφρικίγια”, ακόμα αυτές τις ημέρες βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Βεγγάζης, ενώ τα καύσιμα που μετέφερε μοιράστηκαν στην ανατολική Λιβύη.Αναπάντητο παραμένει πάντως, εάν επρόκειτο για μια απλή ιδιωτική συμφωνία ανάμεσα σε Έλληνα επιχειρηματία και τον Καντάφι, ή η συμφωνία αυτή είχε και το πράσινο φως της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως και να’χει, η υπόθεση δημιούργησε άκρως αρνητικές εντυπώσεις για την Ελλάδα στον πληθυσμό της ανατολικής Λιβύης.  Το μόνο που τις άμβλυνε ήταν οι βαθιοί ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα στην Κυρηναϊκή και την Ελλάδα (ειδικότερα την Κρήτη). Ωστόσο τότε, δεν ήταν λίγοι, ιδιαίτερα μεταξύ των μεγαλυτέρων σε ηλικία Λίβυων, αλλά και Ελλήνων που ζουν στη χώρα, που θυμήθηκαν τις εξαιρετικά στενές σχέσεις ανάμεσα στον Καντάφι και τον Αντρέα Παπανδρέου. Άπαντες μιλούσαν για χρηματοδοτήσεις των προεκλογικών εκστρατειών του ΠΑΣΟΚ, και για ξέπλυμα δισεκατομμυρίων πετροδολαρίων του Καντάφι μέσω της Ελλάδας, κυρίως την περίοδο του εμπάργκο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι θυμήθηκαν και ορισμένες περίεργες, αλλά άκρως ενδιαφέρουσες στιγμές της ελληνικής τρομοκρατίας, ενώ ομιλούσαν για λιβυκή εμπλοκή σε αυτήν, αναφέροντας μάλιστα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται ακόμα εν ζωή και μένουν στη Λιβύη. Ορισμένοι τέλος, έλεγαν ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν, από τη στιγμή που πέσει ο Καντάφι, θα αποκαλυφθούν τα μυστικά αρχεία τόσο για τις σχέσεις του καθεστώτος με την Ελλάδα, όσο και με τις μεγάλες Δυτικές δυνάμεις. Ήδη πάντως, θεωρείται βέβαιον ότι ο Μούσα Κούσα, ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης και μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών του Καντάφι που αυτομόλησε στη Δύση, θα έχει δώσει σημαντικά στοιχεία για τις μυστικές δραστηριότητες του καθεστώτος στη Δύση, στον αραβικό και αφρικανικό κόσμο.

Le canard

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 10:34:54

  Στο μαριν τραφικ ειναι με Λυβικη σημαια !

  http://www.marinetraffic.com/ais/gr/shipdetails.aspx?MMSI=642167061

  ΠΠ

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 11:57:35

   Αινσταιν είσαι, αφου λέμε οτι είναι του γιου του κανταφι

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ factorx 08/04/2011 12:14:43

    χχχχχχ

    • factorx avatar
     factorx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/04/2011 13:15:56

     Ετσι που πας θα επέμβει ο φίλος μου ο moderator; Έχεις στοιχεία;

 2. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 08/04/2011 11:12:19

  χχχχχχχχχχ

  • factorx avatar
   factorx @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 08/04/2011 11:56:58

   ΑΛΩΒΗΤΕ είσαι πολύ "λαβωμένος", με αγάπη το λέω.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ factorx 08/04/2011 12:29:40

    @factorx

    αγαπητέ Φάκτωρα.... Εσύ ξέρεις καλύτερα. Ελπίζω τα ΧΧΧ να μπήκαν από αγάπη και όχι για άλλους λόγους (δεν το λέω ειρωνικά ή μεταφορά, ακριβολογώ)

    • factorx avatar
     factorx @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 08/04/2011 13:14:12

     δεν ξέρουμε αδελφέ, και είναι έτοιμοι κάποια να μας σέρνουν πασχαλιάτικα στα δικαστηρια. Με αδιαμφισβήτα στοιχεια ανεβαζουμε τα πάντα

 3. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 08/04/2011 17:48:03

  "(Από την Λιβύη για το Antinews) Γράφουμε προηγουμένως για το ρόλο της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Λιβύη και τα παιχνίδια του Al Jazeera.

  Στην περίπτωση της Ελλάδας το τελευταίο ήταν αυτό που διέδωσε ότι πλοίο υπό ελληνική σημαία μετέφερε οπλισμό στην Τρίπολη, στον Καντάφι. Γεγονός που ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών εκ μέρους των απλών πολιτών στη Βεγγάζη. Μάλιστα, αμέσως, αστραπιαία κυκλοφόρησαν φήμες (με τις οποίες εδώ και δεκαετίες έχουν μάθει να ζουν οι Λίβυοι) ότι τα όπλα προέρχονταν από Ισραήλ. Το τελευταίο, ως είναι γνωστόν, είναι άκρως μισητό σε όλους τους Άραβες και βέβαια στους Λίβυους. Στη συνέχεια, η ατμόσφαιρα εις βάρος της Ελλάδας έγινε ακόμα πιο βαριά, όταν διαδόθηκε η πληροφορία ότι το τάνκερ “Ανουάρ Αφρικίγια”, το οποίο λέγεται ότι ανήκει στον γιο του Καντάφι, Χάνιμπαλ, φόρτωσε καύσιμα από ελληνικά διυλιστήρια με προορισμό την Τρίπολη."

  Η Ελλαδα δηλαδη υποτιθεται οτι ειναι το μακρυ χερι του Ισραηλ που τελικα υποτιθεται επισης οτι διαλεγει να βοηθα τελικα τον Κανταφι εναντια στο ΝΑΤΟ και στους Αλ Καϊντα επανασταστες. Μυνημα προς ΠΟΛΛΟΥΣ αποδεκτες προφανως?
  Τα ελεγα οτι η επιλογη της επεμβασης της Ελλαδας στη λιβυ ειναι ΠΑΓΙΔΑ και θα μας φερει πολλα δεινα. Απο εδω και περα θα βλεπουμε πολλες τετοιες παγιδες να εμφανιζωνται μεχρι να καταληξουμε ως ενα μικρο κομματακι γης χωρις στρατο και χωρις ικανη πολιτικη ηγεσια. Η μπαλα οπως λενε και τα Αμερικανα ξεκινησε να κατρακυλα...

 4. ΙΩΑΝΝΗΣ .Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ .Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 09/04/2011 18:27:57

  ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΔΗΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟ
  ΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥ
  ΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΡΑΤΟΥΣ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΟΥΣ ΕΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟ
  ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΗ ΤΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ [ ΣΕΡΒΙΑΣ ] ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΟΥ
  ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗ ΕΧΗ ΝΑ ΠΡΟΤΗΝΕΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.