#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2009 13:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυρίζει σύγκρουση ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Σύννεφα σκιάζουν πλέον τη μέχρι πρότινος ανέφελη σχέση του ΟΠΑΠ με τον εθνικό προμηθευτή του τζόγου, την Intralot, γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία» καθώς ο οργανισμός «απαιτεί από την Intralot να εκπληρώσει άμεσα ουσιώδεις όρους της τριετούς σύμβασης που συνήφθη τον Ιούλιο του 2007, πραγματικής αξίας άνω των 325 εκατ. Ευρώ».

Με επιστολή του ΟΠΑΠ προς την εταιρεία του κ. Σ. Κόκκαλη αποκαλύπτεται ότι από τον Αύγουστο του 2008 (δηλαδή μετά την εισαγωγή του ενιαίου δελτίου στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ) ο ΟΠΑΠ είναι τυφλός. Αυτό επειδή το λογισμικό που του έδωσε η προμηθεύτρια Intralot δεν δίνει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα όταν εξελίσσεται ο στοιχηματισμός, ο ΟΠΑΠ να είναι «τυφλός» ως προς τη διαχείριση του κινδύνου.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει ότι εξαιτίας του προβλήματος αυτού ο ΟΠΑΠ αδυνατεί «να διαπιστώσει στατιστικές ανωμαλίες στη ροή των στοιχημάτων» και να αντιμετωπίσει «το στήσιμο αποτελεσμάτων και, συνεπώς, το έγκλημα της απάτης».

Ο ΟΠΑΠ ζητεί τέλος από την Intralot να παραδώσει τις εφαρμογές που σχετίζονται με το σύστημα διαχείρισης κινδύνων μέχρι το τέλος Αυγούστου. Διαφορετικά, αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί να εγερθούν και αξιώσεις ή να υπάρξουν και δυσμενείς εξελίξεις σε σχέση με τη σύμβαση με την Intralot που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2010 (είναι τριετής). Στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται ότι «η ζημιά που προκαλείται στην ΟΠΑΠ Α.Ε. από την καθυστέρηση παροχής των υπηρεσιών σας είναι σημαντική, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο εικόνας της εταιρείας, αφού οδηγεί σε εύλογη δημόσια κριτική για την ατελή λειτουργία του συστήματος διαχείρισης κινδύνων μας».

Και επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι για τον Κόκκαλη

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, συνεχίζει η «Ε», 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιμένουν (και καλά κάνουν) να πληροφορηθούν μόνον όλα τα σχετικά με την εξαγορά από τον Οργανισμό του πακέτου των μετοχών της Neurosoft αντί 11,5 εκατ. ευρώ, η οποία τον έχει συνάμα προμηθεύσει και με ειδικό λογισμικό για την αξιολόγηση των κινδύνων του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές, μεταξύ άλλων στηλιτεύουν τον ΟΠΑΠ γιατί το λογισμικό αυτό λειτουργεί ακόμα σε συνθήκες προσομοίωσης και όχι σε πραγματικές.

Καλό θα ήταν οι επίμονοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν επιτέλους και τη σύμβαση ΟΠΑΠ - Intralot για να λύσουν και τα περί «προσομοίωσης». Καθώς αυτή προκαλείται από τη «μάνα σύμβαση» με την Intralot που προκαλεί ντόμινο δυσλειτουργιών στον ΟΠΑΠ, μη παρέχοντας πληροφορίες και στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Με συνέπεια το άλλο σύστημα λογισμικού να «αξιολογεί» ακόμη αέρα κοπανιστό.

Αυτά συμβαίνουν στον ΟΠΑΠ, που αν και καλοπλήρωσε την εταιρεία του κ. Κόκκαλη (με τον οποίον κόντεψε να συνεταιριστεί και για τη λοταρία της Τουρκίας), βρίσκεται σε απόγνωση.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=62524

ΣΧΟΛΙΑ

  1. babis lazarou avatar
    babis lazarou 12/07/2009 19:10:09

    O ΟΠΑΠ ΛΕΕΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΚΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ; ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ; ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑΚΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.