22/09/2009 14:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπρα ντε φερ Γερμανών - ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕΣε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ, με ανταλλαγές μηνυμάτων εκατέρωθεν, φαίνεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση του ΟΤΕ. Η αρχή έγινε με την εκπεφρασμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει ρόλο στον οργανισμό, εφόσον κερδίσει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και με την «απάντηση» των Γερμανών μεγαλομετόχων του ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά της Deutsche Telekom, το μέλος του ΔΣ Guido Kerkhoff ξεκαθάρισε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η γερμανική πλευρά θέτει ζήτημα αξιοπιστίας, γεγονός το οποίο μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Η τήρηση των συμφωνηθέντων είναι αυτό που θέτει ως προτεραιότητα η DT, η οποία, ως γνωστόν, ελέγχει τον ΟΤΕ. Όμως, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, με τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του, εξήγησε ότι μετά τις εκλογές κι εφόσον το κόμμα του τις κερδίσει, το ελληνικό δημόσιο θα διεκδικήσει μεγαλύτερη παρέμβαση στα θέματα του οργανισμού. Ο κ. Παπανδρέου δεν μίλησε για μετοχικές αλλαγές, αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να διεκδικήσει το ρόλο για τον οποίο μιλά, αν δεν δρομολογηθούν εξελίξεις και προς αυτό το μέτωπο; Αυτό ακριβώς εννοούν και οι Γερμανοί, όταν ζητούν τήρηση των συμφωνηθέντων.

Η DT διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να δεχθεί καμία αλλαγή και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα διοίκηση του ΟΤΕ, όμως, από την άλλη πλευρά, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει ζήτημα αλλαγών, το θέμα δεν μπορεί να θεωρηθεί «αμελητέο». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τώρα οι επόμενες ανταλλαγές «μηνυμάτων» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Φυσικά το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρει πίσω τον ΟΤΕ, αλλά προσέξτε αλαζονεία: Έχουν το 20% και το management. ΔΕΝ χρειάζεται να πάρεις το 20%, ας το κρατήσουν. Τους παίρνεις το management. Αν ποτέ τεθεί θέμα αγοράς του 20% θα πρόκειται για ταμειακό δώρο στην DT…

ΣΧΟΛΙΑ

  1. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 22/09/2009 15:38:18

    Οι περισσότερες (όχι όλες) κρατικοποιήσεις (στην Ελλάδα) ήταν δώρα στον ιδιώτη μέτοχο. Γουστάρω... αν κάποια μελλοντική κυβέρνηση θέλει πίσω τον ΟΤΕ, πάει να πει ότι ήδη οι Γερμανοί θέλουν να τον ξεφορτωθούν... Έτσι πάει.

    "Σας πήραμε σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο -- μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο" έλεγε μια γελοιογραφία του Κ. Μητρόπουλου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.